Görümce terörü

Nereden tutsan elinde kalıyor. İkiniz de bir değişiksiniz. Görümce başta bi tuhaf, iki seçenek arasında kalınca insan tabii ki kan bağı olanı seçer bunda anlamayacak bir şey yok. Canı burnunda bir insan söz konusu neyin tribini atıyor deli herhalde. Hadi ufak bi alındı diyelim de hastaneye gitmemeler, seni sildim demeler falan çok saçma. Sizin tuhaflıginiz da bebeğiniz hastanedeymis, böyle hassas bir durumda görümceyi kafaya takmaniz. Önceliğiniz kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı olmalı bırakın kim kime ne için trip atıyorsa atsın

Evladınız mübarek olsun sağlıkl gelsin kucağınıza inşallah .Sizinde hatarınız var görümcenizinde bana göre baştan öğrenseydiniz keşke durumu ona göre çağırılsaydı benim çoçuklarımın iki halası var birrsi ben kadar ilgilenir Allah rqzı olsun birisi yolda görse tanımaz ellere yaptığı muameleyle benim evlatlarıma yapılan muamwele arasında dağlar var hiçde bir şey beklemiyorum kendi bilir sizin gmrümceniz çağırılmış gelmiş gönderilmiş gene hastaneye gitmiş yeğenine gönlünü alırsınız zaman geçince bu terör değil kadın kırılmış

Bende mayista dogum yaptim bende ölumden dondum normalde esim panik yapar yardimci olamaz diye annemi yazdirdim refakatçi bebegim yogun bakimda kalinca esimi cagirdim refakatci degisimi olmuyodu tek kisiydi bilekligi annem cikarip esime verdi esimin tarafi trabzonda pandemiden dolayi gelemediler zaten dogum diye degil kontrol diye gitmistim halam gelmek istedi kabul etmedim cocugum o durumdayken yogun bakimda kiminde kirilacagi umrumda olmadi esimi istedim cunku ayni duygulari onunla paylasiyoduk evet annem canim cigerim ama bizim yavrumuzdu yatan cok sukur suan yanimda ama premature oldugu icin kimseyi kabul etmedim Hastaneden ciktik dayimlar bayramda geldiler pandemiden dolayi ellerini opmedim diye laf soylemisler ailedeki herkese dedim kimse kusura bakmasin alinan alinsin benim cocugum daha onemli .... sizinde lutfen cocugunuz umrunuzda olsun o hastanedeyken dusunmeniz gereken o bu durumda size anlayisla yaklasmayana anlayisla yaklasmak zorunda degilsiniz

Kimse doğumunda altımdan alınır dikiş yapılır diye girmiyor benm yaşadıklarımı kimse yaşasın istemem ilk doğumum ben görümcemi istemedim zaten kendi her fırsatta ben geleceğim ben durcam başında dediği için emri vakiyle kaldı kendi ablam küslük olmasın ben gideyim demesine rağmen ben kalmasını istedim ne olursa olsun anlayışlı olması lazımdı doğum bir nevi ölüm gibi geldi bana en azından kırgınlığını sonradan benmle konuşabilirdi

çocuğunuza odaklanın sağlıkla büyütün

lakin görümce neye alındı bu önemli

yani hastane tek refakatçi alabiliriz deyince ablanın kalması olağan

bunu bu kadar düz demek yerine farklı bir şekilde mi söylediniz de alındı

hastane tek kişi kalacak dedi sen eve git deyince bozulan görümce de gelmesin eve çok da önemli değil

eşim kv mi doğumda memlekete göndermişti düğüne

annesi gelecek sana gerek yok diyerek

valla dönüşte geldi kadın evime güzelce hediyesi elinde alınmamış

Bunları baştan söyleceksiniz, davet ile değil sonradan geldiğini.
Ama konudaki mesajınız aksi beyan, sancıyla acile gidip 2 sini çağırdığınızı, dönüşümlü birbirlerine yardımcı olacaklar diye düşündüğünüzü anlatıyor.

Hangisi doğru???

Bende kimseye suç bulamadım.Bir kişinin refakatçi olacağını bilmeden ve doğum şeklini ongoremeden ikisini çağırmış olabilir.2 yıl önce bende doğum yaptığımda annem ve görümce kaldı bı gece tuvalete giderken tabiki kendimi daha rahat hissettiğim annem vardı o da sağ olsun hep uyanık kaldı bebeği kucağıma verdi vs

Ablasının yanında olmasını istemesi gayet doğal da görümce de hassas davranmış olabilir haklı olarak buna terör estirdi demek yanlış.alinmistir,gucenmistir

Tek kişi kalsın deyip ona küsmüş olamaz gibi geldi bana. Yeni doğum yapmışsınız kırmak istemem ama zaten istemiyomuşsunuz gelmesini. Keşke hiç hastaneye hazırlanıp gelmeseymiş. Fırsatını bulunca değerlendirmişsiniz. O kadar ölümlerden döndüm diyosunız bebeginiz hala hastanede siz görümceye takılmışsınız bu olayın önceleri var belli ki. Ha ne olursa olsun küsüp alınganlık yapıp uzatması garip olmuş.
Bilemedim refakatçi olmayı kabul etmiş gelmeseydi gelmemiş olurdu

Doğan bebeğe üzüldüm ne annesi ne halası düşünmüyor yani, sizin süreciniz zorlu geçmiş bakın bebeğiniz hastanedeymiş neden kendinizi değmeyen şeylerle yoruyosunuz, siz bilemeyebilirsiniz refakatçi değişimi olmadığını ve zorlu süreç yaşıcağınızı o yüzden kendinize yakın gördüğünüz size yardım edebilcek bi ablanız birde görümcenizi çağırmışsınız ee tabi ki de çoğu kişi ablasını seçer ,görümceye düşen destek olmaktır ya nedir bu gücenip laf söylemek falan yeğeni doğuyo bundan önemi var mı sizin ve bebeğin sağlığı yani boşverin ister gelsin ister gelmesin siz bilmediğiniz bişey için ayıp yapmamışsınız ki çağırmasan da çağırmadı olurdu ama şu durumda kendini sağlığını ve bebeğin sağlığını düşün görümce terörü falan boşver ya herkesin kendi ayıbı, ararsın ya da kv ye dersin ya böyle bişey oldu ama benim haberim yoktu açıklarsın daha hala uzatıyosa kendi bilir ya

Suan gercekten konunuz bu mu?
Cidden ehliyet lazım ebeveynlik icin.

Kocanız nerde? İkinci doğumun özelde ve sezeryan oldu. Sadece eşim kaldi. Zaten bebekler kuvezdeydi. İnsan en çok eşi ile rahat eder sanırım.

Ben dogumda ne giderim, nede görumcem yanımda olsun isterim. Herkes kan bağı olan ile rahat eder. Ama siz görümceye, o gelcem dediği zaman tamam diyip son anda eve gonderdiyseniz alınmış, kırılmış olabilir. Gereksiz uzatmış konuyu o ayrı.

Doğum da yanınızda ablanızı istemeniz kadar doğal hiç bir şey yok. Görümcemi neden isteyeyim annem ablam dururken.
Seni tanımıyorum diyen görümceye, bende seni tanımıyorum artık. Bebeğim hastanede yatarken bana trip atan insan hayatımda olmasa da olur derdim.
Bende görümceyim aynı durumla karşılaşsam alınmam tabi ki ablan kalsın derdim. Ego savaşı görümcenizin yaptığı.

Hiç umursamayın lütfen, sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün. Tripcan görümceyi değil.
Buna benzer bir olay yüzünden bir yakınım boşanmanın eşiğinden döndü. Hastanede kavga çıkardı görümce eş ailesi, doğum sonrası baba evine gitti direk yakınım. Zor günler geçirdi. Değmez yazık günah şu bazı görümcelerin ego savaşı

Sadece sen git tek kişi kalacakmış dedi diye küsmez görümce diyenler olmuş ama var öyle tipler. Yukarıda da yazdım, hastanede görümce kalacak diye kavga çıkarıp bir yuvayı dağıtmaya kadar isi vardıranları gördü bu gözler.
Lohusa psikoloji ile yaşananlar yüzünden her gün ağlayanı gördü. Oluyor yani , her insan soğukkanlı olamıyor.

Ne alakasi var ikisine de haber vermis, hastaneden sadece 1 kisi demisler ne yapacakti gorumcesini mi sececekti? Tabi ki dogum bu insann mahrem yerleri acik olabiliyor yardim gerebiliyor insan en yakinini istemekle hakli tabi ki...ben de dogum yaptim o durumlarda esim yardin etti annemden bile cekindim ki gorumce yani

Sad
Sadece altindan almak icin degil dogum da mahrem yerlerinjn acilabilecegini herkes bilir deneyime gerek yok

Cahilliğine ver epey cahilmiş artık sen idare et ama tabi mesafeli ol
Seninde kabahatin var neden doğru düzgün bilgi almadın hastaneye telefon açıp sorabilirdin görümce kendini dışlanmış hissetmiş , bir telefon açıp bilgi almak zor değil görümcenin değerli vaktimi haba etmişsin gönlünü al derim sakin küstüm oyunlarına girme her zaman görüşeceğimiz için gerginliğe girme pozisyonlarına uzak dur sen şimdi bebekle
Meşgul olacağa için onunla ilgili bilgiler al görümceyi sil kafandan hep biri yanlış yapma alınma ihtimalleri var, kafaya takmamak en iyisi

Eşiniz yanınızda değil sanırım, keşke baştan görümcenizi çağırmasaydınız ama sadece refakatçı olmak için değil bir ihtiyaç olursa size dışardan getirmek için de ekstra birinin size destekçi olması iyi olurdu.

Fakat bebeğiniz hala hastanedeyken, henüz doğum yapmışken görümcenizin siz ne yaparsanız yapın alttan alması gerekirdi. Böyle en ihtiyacım olan zamanda destek olmak yerine köstek olan insanları ben hayatımdan çıkardım, siz maalesef akrabasınız minimum düzeyde de olsa ilişki sürdürün, özür falan dilemeye kalkmayın bence onun daha anlayışlı olması lazımdı.

Bebeğiniz de sağlıkla en kısa sürede evinize gelir insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…