görümce ve kaynanayla ilk tanışmalar..

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
7
0
Ankara
selam.ay sonu kısmetse nişanlanıcaz.merak ettiğim bişeyler var.kayınvaldeniz ve varsa görümcenizle ilk tanışmanız nasıldı?sıcak mı soğuk mu?dün ikisiyle de 3.görüşmemize rağmen bana karşı çok soğuklardı.Tamam bana karşı kötü bi tavırları yok ama onaylayan bi tavırlarını da göremiyorum.Olabildiğince az konuşuyolar, sevgilime beni sevdiklerini söylüyolarmış ama ben hiç de beni seviyolarmış gibi hissetmiyorum bi türlü.O sıcaklığı samimiyeti ve ilgiyi göremiyorum.Sevgilime bunları söyleyince yapıları böyle diyo ama ben herhangi biri değilim ki bana karşı bi sıcaklık göstermeleri gerekmez mi ben mi büyütüyorum?lafta oğullarının evlenmesini çok istiyolarmış.Annesi tamamen kapalı bi kutu kardeşi az çok tavrını belli ediyo kıskandığı belli ama annesini hiç çözemiyorum.Benimle benzer durumda olup da evlenenlerin kayınvaldesi görümcesi nası çıktı bunu merak ediyorum, ailesi sizleri nası karşıladı biraz bahsederseniz belki rahatlayabilirim.

ilk tanışmamız şöyleydi..görümcem yok bu arada..

k.validem beni gördü,yüzüme baktı..elini yanağıma dokundurdu ve Allah yüz güzelliğini tam vermiş ama boydan almış işte dedi

ben şok oldum..

bende;annem babam ben küçükken kollarımdan bacaklarımdan çok çekmişler ama ancak bu kadar uzayabilmişim dedim:))boyum da 1.60,çok kısa değilim..

ama bence k.valide ve görümce adayın normal davranmış.seviyeli davranmışlar.çok yakın ya da uzak da davranmamışlar..bence bi mana arama.eğer seni sevdiklerini söylüyorlarsa doğrudur..herkes sevgisini farklı belli eder..

Ne yapsınlar,durup durup öpsünler mi seni :)

Şaka bir yana,belki kayınvalidenin yapısı öyledir.
Veya belki hemen içli dışlı veya buldumcuk olmak istemiyordur.

Çok fazla kafaya takıp içlenmemek gerek.
Hele ilk gelin olacaksan,o da en az senin kadar nasıl davranacağını bilemiyor olabilir:)

İlk tanışmaya zaten direkt istemeye geldiler.
Ertesi gün de nişan yapıldı :)
Farklı şehirlerdeydik.
Görümcem gelememişti...

Ama kayınvalidem aynen dediğin gibiydi :)
Acayip soguk, bakışları garipti çünkü beni en başından beri istemiyordu.
Ben yabancıydım, aynı memleketten degildim,
Hatta üniversitedeyken eşimden ilk duydugunda ölürüm de ..... yere kız istemeye gitmem demiş :)
Kayınvalidemin kayınvalidesi de gelmişti, yani eşimin babaannesi,
o da daha kapıdan girer girmez yaaaa bak gelmem dedin büyük konuştun,
şimdi nasıl da tıpış tıpış geldin dedi :)

Oglunu çok begendiği bir komşu kızıyla evlendirmeyi düşünüyordu ,
ama oglu istemedi

Kayınvalidemin o halini görünce aha ben ayvayı yedim dedim ama laf arasında ,
annem bir şey dedi takıldı, kayınvalidem de anneme dönüp deme öyle dünürüm,
X laf söyletmez ona dedi :)
Yani eşim daha onlar beni tanımadan benim hakkımda onlara karşı gardını almıştı :)

Görümcemi ise düğünden 1 hafta önce tanıdım, çok cana yakın çok tatlıydı :)

Kayınpederim de çok iyi davranmıştı adamın tipinden zaten efendi biri oldugunu anlamıştım.

Amma velakinnnnn evleneli 8,5 yıl oldu,
hiç bir zaman aramızda elle tutulur bir şey geçmedi.
Hatta kadıncagız beni çok şaşırttı.
Tabi ben de onu :)

Şimdi de hep kızım keşke herkes senin gibi olsa der :)

Son düzenleme:
Ben , beni istemeye geldikleri aksam tanıştım kv ile. Gorumcem cok küçük onu saymıyorum.
Benim kv de cok soğuktu. Hic sevmedim de onun da beni sevmediğini düşündüm. Hatta istemeye gelmişler, ilk lafı su oldu : Gül cok şanslı, benim oğlum gibi biriyle evlenecegi icin:)))
Babam da tam tersi olmasın , dedi:)
O andan itibaren zaten gerilmiştim.
3,5 yıl oldu evleneli, 6 ay da nişanlılik yani 4 yıl icinde kv hic değişmedi, hic bizzat sevgi göstermedi ama hic kötülüğünü bana müdahalesini de görmedim.
Benim esim de hep derdi, annemin huyu bu tanıdıkca anlayacaksın. Gercekten de oyle oldu. Herkesin yaradılışı farklı. Simdi bir bebeğimiz var. İlk torunu. Ama yine birebir sevgi gostermiyo, yapamıyorum ben diyo:)
Bende snın gibi cok takıyordum, ben geliniyim, dışardan biri dgilim bana yakınlık göstermeli.
Ama oyle degil. Oldugu gibi kabul et, daha mutlu olursun

tabi ki hayır öpmesin :) ama ne bilim dün mesela kalabalık bi ortamda 2 saat birlikteydik bütün muhabbet nasılsın iyi misin onun dışında tek bi kelime yok.

işte böyle bi örneğe ihtiyacım vardı sanırım..haklısın belki de yeri gelince insan kendi ailesinden ilgi göremiyo.en iyisi bu tür işlere en az beklentiyle girmek.

Aslında is, insanları oldugu gibi kabul etmekte bitiyor.
Benim ailem cok cana yakın, annem de babam da cok sevgi sözleriyle, sarilmalariyla sevgilerini fazlaca gösterirler. Annemin simdi bir gelin adayı var mesela; bizden farksız davranır :)
Ben kv den kp den de aynısını bekledim. Cok kırıldığım zamanlar oldu, bnm ailem söyle onlar niye değiller falan. Ama sonradan Gordunmu kendi cocuklarına bile bir gun canım dediklerini görmedim. O zaman anladımki benimle alakalı degil de , kendileriyle alakalı :)

canım bu biraz adet halini aldı biliyomusun, oğlan kendi bulduysa kızı, erkek tarafı nedense soğuk yaklaşıyor, hani bir cümle vardır ya kız evi naz evi derler, işte oğlan kızı bulduysa şayet, oğlan evi naz evine dönüşüyor, yani nasılsa bu kız bize mecbur der gibi....
çok saçma evet haklısın ama çevremde hep böyle görüyorum, herkeste aynısını söylüyor..
eğer oğlanın anası bacısı bulduysa kızı yani görücü usülü olduysa ozaman pervane gibi oluyorlar...inan bu iyice adete dönüştü :)
fazla takılma sen günlerinin tadını çıkar kv ye görümceye takılıp da bu heyecanlı dönemlerinin sıkıntısı yaşama...mecbur sevecekler nolcak kabullenmek zorundalar boşver...

ağzım açık kaldı resmennn evlendinizmi bu arada şimdi nasıl kayınvalideniz??

Bazı insanlar yapıları gereği soğukkanlı olurlar. Nişanlınız doğru söylemiş bence.
Ama sizin hissettikleriniz bir bakıma doğruda olabilir... Bilemedim.

öyle de bu devirde görücü usülü evlenen kaç kişi kaldı ki..haklısın artık hiç oralı olmamayı düşünüyorum

ağzım açık kaldı resmennn evlendinizmi bu arada şimdi nasıl kayınvalideniz??

evet evlendim :) çünkü eşimle çok aşıktık birbirimize hala da öyleyiz.8 sene oldu,iki çocuğumuz var..

k.validem hala aynı ama biraz daha törpülendi..3 gelini var,üçümüze de soğuktur,laf vurur ama biz aldırmayız.daha hiç cevap vermedim ona..yukarıda yazdığım ilk ve son cevabım oldu :)

bazen ben kendime kısa boyluyum derim,keşke 5 cm daha uzun olsaydım derim hemen "aa öyle deme gül ağacı da kısadır ama gül ağacır dır " der :)..kendince o ilk tanışmayı telafi eder güya..

seviyeli bir beraberliğimiz var..uzaktan uzağa koklaşıyoruz :)

çok muhabbet tez ayrılık getirr Allah korusun baştan böle çok samimi olmak istememişlerdir en güzeli bence sende onlar gbi seviyeli ol fazlada takma bence seni severler zamanla o zmn iyi olursunuz

Ben ilk evlerine gittiğimde kayınvalidem ve benden 14 yaş küçük görümcem :) vardı evde, öğlendi. Böğürtlen çayı içmiştik :)
Kayınvalidem de çok sıcak sayılmazdı, aha dedim yandık. Abisinin tepesinden inmeyen bi görümce vardı bi de :)
2. görüşmede de çok sıcak sayılmazdık ama sonra gayet sohbet muhabbet olduk.
He o küçük görümce ise abisinden sonra benim tepemdeydi :) onunla yaşıt kuzenlerim olduğundan iyi geçiniyoruz.
Bi gün, ilk geldiğinde sana sinir olmuştum dedi bana, çocuk en nihayetinde diye üstünde durmadım.
Bir de baktı ki ben ona yenge değil ablalık yapıyorum çünkü 3 tane abisi var zaten. Bir de anne babayla arada yaş farkları var.
Onun için maşallah seviyor yani beni :)

Bazı insanlar gösteremez duygularını, nişanlın daha iyi bilir ailesini. Gerçekten de mutlulardır belki evlatlarının adına.
Sana yansıtamayabiliyor olabilirler. Zamanla daha iyi anlarsın.

Benim eşimin annesi ile ilk görüşmem telefonda olmuştu.
Telefonda konuşurken eşim birden ''anne gelininle konuşmak ister misin '' diye telefonu kadıncağızın eline tutuşturmuştu.
Aman Allahım ne samimiyetsiz ne körler sağırlar birbirini ağırlar bir görüşmeydi anlatamam.

İlk karşılaşmamızda maile bize geldiler,hepsi nasıl sevimli görünürüm yarışına girmişlerdi sanki,bende ben değildim ,öyle bir hanımlık oturmuştu ki üzerime yılın gelin adayı ödülünü almalıydım

Mesafeli duruş iyidir bana göre,mesafeli ama burnundan kıl aldırmayan tiplerden olmayacak.

maşallah diyelim ozman

Bnm erkek ark annesi ile tanısmamda çok aşırı heyecanlanmıstım o da bana seninki gibi baya mesafelıydı ama kötü bi davranışı olmadı allah için kadının. Başta da beni istememiş erkek ark. Sagolsun iyi yada kötü olan herşeyi yetiştirdiği için :) bende bozulmustum ama başta kimseyi begenmıyomus zaten sonradan çok sevdi nazar değmesin. Siz de zamanla alısırsınız birbirinize diye düşünüyorum

daha nişan olmadan kaynanana gürümcene bu kadar dolduysan,korkarım nişandan sonra her hareketlerinde bir ima arayacaksın.haklarında acele karar verme

ben ilk görümcemle tanıştım gayet iyiydi ama mesafeliydi biraz 1 hafta sonrada k.v tanıştım..görümcemle evlenene kadar abla kardeşten öteydik k.v ile de öyle ama çok içli dışlı olmamak lazımmış ders oldu öğrendim şimdi araya mesafe koydum böylesi daha iyi

bence bırak soğuk dursunlar ilerde anlarsın soğuk durmanın faydalarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…