görümce ve kaynanayla ilk tanışmalar..

Üçüncü görüşmede samimi olunmaması bence çok normal

Zira bende o 'soğuk' olarak tanımlanan kimselerdenim

Birden canım cicim olmaları beni daha çok düşündürür mesela

Yapı ile ilgili bir durum

Gelinleri olacağınız için damat tarafı sürekli size sevgi gösterisinde bulunmak zorunda değil ki..

Hatta analizleriniz bana çok tuhaf geldi, sadece 3 kez görüştünüz ve daha ortada birşey yokken görümce çok kıskanç belli vs. diyorsunuz.. Bunu nasıl anladınız merak ettim, bu kadar soğuklarken..

ilk adımı sen at bakalım belki onlarda senden bekliyorlardır ve hatta senin gibi düşünüyorlardır sen adım attıkça baktın aynılar sende onlar gibi davranırsın belki de nişanlının dediği gibi duruşları bu şekildedir...

Benim kayınvalide ile tanışmam güzeldi birazda eğlenceli idi;

kapıda karşıladı hoş güler yüzlüydü,oturduk sohbet ettik,çay çorba derken

kızım adın neydi unuttum ya dedi ... ben bozuldum tabi .çünkü nişanlım hep söylüyordu ,neyse uzatmadım nişandan 2 hafta öncesine kadar seviyeli ve iyiydi ilişkimiz... taaa kiiii bohçalarım gelene kadar....

nişanda da suratsızdı çok takmadım eğlenmeme baktım,bayramdan 2 gün önce içindeki canavar çıktı ortaya kadının neyseki nişanlım da gördü duydu herşeyi... bu saatten sonra düzeliceğimizi zannetmiyorum,çünkü ben tamamen soğudum,zaten garip davranışları yüzünden ısınamamıştım ama belli etmiyordum,şimdi mecburen görüşmelerimiz olucak ama artık bende suratımı asıcam ona ....

canim sana bisey diyimmi, ben insanlarin hissettiklerinin genelde dogru ciktigina inaniyorum. Yani eger gorumcenin kiskanc veya kv'nin soguk oldugunu hissediyorsan, demekki sana bunlari hissedirecek sekilde davranmislardir. bu demek degilki hemen gardini al, on yargi ile yasklas hayir, demek istedigim sende onlarin nabzina gore serbet ver.
diger arkadaslara katiliyorum, mesafeli olman senin yararina. Keske bunu ben oncesinden yapabilseydim, daha az stress yasardim emin ol...

mutsuz olma :)

Öncelikle Rabbim hakkınızda hayırlı eylesin inşallah...

Nişanlımla ben farklı şehirlerdeyiz.. Kardeşim onun yaşadığı ilde okuyor..

Kardeşimin yanına kalmaya gittiğimde ailesiyle tanıştırmak istedi, çok ani oldu.. Biz buluşup gezerken ailemle tanışmanı istiyorum dedi ikna etti ve gittik..

Ailesinin benden haberi var elbette senelerdir görüşüyoruz... Aradı annesini haber verdi, annesi iş yerindeymiş babasının yanında oraya gittik...

Abisi, annesi ve babası. Kapıda annesi karşıladı çok tatlıydı, sarıldı öptü maşallah badem gözlü gelinim olacak dedi, çok mutlu etti beni tabii ki

Abisi ve babası da çok candandı.. Orda yemek yedik. Sonra dediler bu olmadı yarın kahvaltıya bekliyoruz.. Ertesi gün ablasına kahvaltıya gittik..

Ablasıyla da orda tanıştım.. O da beni çok sıcak karşıladı.. Daha öncede konuşmuşluğumuz vardı ablasıyla telefonda...

Birsürü hediye almış benim geldiğimi duyunca, onları verdi çok mahçup oldum sadece tatlıyla gidebildiğim için... Velhasıl çok şükür ben iyi insanlarla karşılaştım...

Canım sana diyeceğim, eğer kafanda soru işareti kalırsa soğursun.. At kafandaki kötü düşünceleri, henüz çok iyi tanımıyorsun bu kadar çabuk yargılama..

Hergün burda yüzlerce konu okuyoruz, gelinlerine neler yapanlar var.. Umarım zamanla birbirinizi tanıdıkça bunları düşünmezsin.. Mutlu olmaya bak, yeni bir hayatınız olacak...

Kaynana soğuktu gorumce sicakkanliydi. Ama ilk intiba yanıltıcı olabilir. Suan kaynana sıcakkanlı gorumce soğuk :)))

Saygılı bir mesafe her zaman iyidir. Çok iç içe olmamak lazım. Çok iyi niyetlerle sıcak yaklaşınca tepene çıkılıyor dayanamayınca da kötü gelin oluyorsun. İyidir soğukluk iyidir.

Bizimde pazar günü tanışma gerçekleşti. Ama ben zaten sevgilimin annesi, ablası ve yengesini tanıyordum. İlk tanıştığım günden beri de çok severim, iyi insanlar. Hiç önyargılı olmadılar, soğuk durmadılar. Geldiklerinde de aynı şekilde sıcakkanlı, güleç yüzlü, samimiydiler.. Teyzemler, arkadaşlarım, kuzenlerim hepsi çok sevdiler birbirlerini..

Herkes farklı farklıdır. Hemen önyargılı olmayın, birbirinize ısınmanız için kısa bir süreç, biraz zaman geçsin hala aynılar ise o zaman sizde ona göre davranırsınız.

Ben k.v ilk istemeye grldikleri gun gordum esim yurt disinda onlarda baska sehirlerdeydi...ilk gun sik sik opmeye basladi bu hic inandirici gelmedi nekadar gelini olsamda ilk kez gordugun insani bukadar sevemezsin...inandirici gelmedi....gorumcemle 4 aylik nisanliyken ilk kez gordum cok sicak kanli ictendi...sakaci guler yuzluydu...hergecemiz onunla kahkahayla bitiyordu yaslarimizda yakindi...kaynanami fazla sevmem 4 tane girumcem var 3,benden buyuk bir gorumceme hic isunmadim onuda 6 yillik evlilikten sonra ilk defa canli gordum ve hiiic sevmedim bunuda esime soyledim oda ablasinin tavirlarini hareketletini kendini begenmisligini farketti...ama 3 gorumcemin bende yeri cok ayridir...bence sonradan kotu olmaktansa bastan mesafesini koysun benim kaynana gibi dakkasi dakjasina tutmamazlik etmesin....7,5 yildir esimi tanirim ama halada annesini karekter olarak tam cozemedim belkide onlardan uzagim diye....

biz eşimle tanışmadan önce ailesi ile tanışıyorduk.ama hiç öyle bilmezdm onları.nişandan sonra değişik davranmaya başladılar. heleki düğünden sonra canımdan bezdirdiler beni adeta.eşim bakma onların yapıları bu dedi ama gördüğüm kadarıyla beni değil yeğenini oğlu alsın istediği için bana kaba davranıyordu kv. sonrasında mı ne oldu? 2.3. ayımızda bana olmadık sözler hakaretler onlarla görüşmeyi kestim( çok sorunlu bir aileymiş içlerine girince tanıdım.neden onca zaman sadece onları dışardan tanıdım ki evlerine hiç gitmeyip aile içlerini görmedim diye hayıflandım ama nafile.eşim de baktı olmuyo o gdip ailesini görüyo. beni götürmüyor.artık ne üzüntü ne stres çok rahatım allahıma bin şükür.zaten eşimi de severek aldım:)) onca yıl onun için bekledim.şimdi çok mutluyum. rabbim daim etsin inşallah.tüm evliler ve evlenecek olanlarında huzur ve mutluluğunu daim etsin inşallah.. sana bir tavsiye bir resmiyet bırak arada,ne kadar samimi olursan yüz göz olursan karşı tarafın sana tavrı daha bir kötü oluyor..

Bazı insanlar soğuk duruşun altında bir ima ararlar mesela soğuk duruşunu onu istemediğine ya da kıskandığına bağlayabilir. Bu da bir ihtimal tabii, sevemediğimiz insanları sevdiklerimizle aynı kefeye koyamayız. Yapı olarak mı soğuklar yoksa istenmeyen gelin olduğundan mı? bu zamanla anlaşılır herkese normal davranır da gelin hanıma mesafeli ve soğuk dururlarsa, ki şimdi ki gelinlerin en büyük arzusudur aslında,
Gereken o zaman yapılır..

kayınvalidem yok hiç tanışmadım kendisiyle rahmetli...
büyük görümcemle ilk tanıştığımda uzaylı görmüş gibi baktı sonra yaşımı sordu en küçük kızkardeşlerinden bile küçük olduğumu söyledi (eşimle aramızda 5 yaş var) sonra da dönüp kardeşine yani eşime "sübyancı "dedi...
küçük görümceyle ilk tanıştığım zaman odasına kapanıp suratımı kapıyı çarptı...

gorumce goz yasi gordugun yerde bas tasi!

canim kaynanan ve gorumcen sana NASIL DAVRANIYORLARSA sen de oyle davran...

havadan sudan konus. sirrini verme. onlari esine ASLA sikayet etme. buradaki gorumce kayinvalide konularini iyi oku. tecrubelere iyi bak.

cok samimi olma. cok soguk da olma. isine karistirma.

esine onlari cok sevdigini soyle bak onlar kizmizi cok sevdik demisler esine ne kadar zekice...

hee belki hakkaten oyledir canim ama surat ifadesinden insanlarin ne olduklari sip diye anlasilir bunu bil.

sakin kayinvalidene karsi gelme eger sana laf sokarsa sus. bir muddet sonra esinle paylas ama guzel bir bicimde ve esine sikayet eder gibi olmasin.

ben onu cok seviyorum kendi annem gibi goruyorum ama gecen bana soyle dedi anlayamadim... boyle soyle canim...

gorumcenle de cok samimi olma. kendini ezdirme. sana sicaksa sen de ustunkoru sicak ol. yapmaciksa hic cekinme yapmacik davran...

evlilikle kaynana ve saire konular acarlarsa siz daha iyi bilirsiniz dogrudur de gecistir...

yuzeysel konus ser verip sir vermeyenlerden ol...

ofkeyle kalkan zararla oturur insallah yasamazsin ama herkesin bir sekilde yasadigi seyler bunlar...

tecrube gosteriyor ki aninda cevap ya da cok susmak yerine duygu somurusuyle esini kendine baglayip onlara onlarin diliyle cevap vermek gerekir...

umarim annenden kendi ailenden farkli olmazlar canim Allah yolunu acik etsin.

çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler ısınma turları bunlar çok normal. Asıl birden sarılıp şapur şupur olurlarsa şüpheli bir vaka yani ben öyle sezerim. ürkütme yavruyu hesabına girer o davranış: Sen hele bir nikaha gir hıı sana neler edicez welcome to hell ın sempatikleştirilmiş özenle süslenmiş sunuş biçimi olur Soğukluk ve mesafe iyidir her zaman zırt pırt sana karışmaz bürokrasi kıvamında bir ilişkiniz olur arkadaş olmalı kanka olmamalı kaynana arkadaş işte o kadar

Bence çok erken karar verme. Erkek arkadaşım annesi için şunu anlatmıştı;

Erkek arkadaşımın abisi daha bu yıl evlendi yeni yani... İlk tanıştığı dönem için erkek arkadaşım "annemi ilk kez böyle gördüm ne kadar kıskandı var ya" diye anlatıyordu. Sonra düğün evresi ve sonrasında bu kıskanç denilen kadın sevgililer gününde daldan bir gül koparıp "oğlum şunu karına ver hadi, sevinir bak" diyormuş

Ben daha tanışmadım oyüzden erkek arkadaşımın anlattığı kadarıyla biliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…