görümce ..

hıc bır zaman anlayamadıgım bır konudur su kıskanclık
kardesın yerı ayrı annenın babanın esın herkesın yerı ayrı kımse kımsenın yerıne gecemez kı bırde kardesden kıskanmak cok sapkın hastalıklı gelıyor nıkahımıza mı alıcaz sankı :KK70: hıc bır koca karısını kardesınden kıskanmazda bu kadınlara ne oluyor anlamıyorum

ha bazı gorumceler var gercekten kotuler kaynanayla bır olup huzur kacırmaya calısıyorlar falan onlar tam dusman basına kotuluk sacan da var ama ınsanın kendısıyle alakalı gorumce kaynana olmakla degıl halbukı

oyle erkek aılesıne durduk yere takık onyargılı gelınler de gorumcelıgı kotuluk anlamında yapıyorlar bence kendı gelınlerıne
Küçük bir operasyon geçirecektim ağbim dedi ki seni ben hastaneye götürürüm(çünkü araba kullanmam mümkün değildi). Ona attığım komik bir mesajı bahane etti bana demediğini bırakmadı. Sırf ağbim beni hastaneye götürecek diye. Kıskançlık yapıyor, halbuki o benim ağbim, ağbim onun eşi. Kimse kimsenin yerine geçemez ki. Ben mesafe koydum, görüşüp de canımı sıkacağıma uzak dururum daha iyi.

Küçük bir operasyon geçirecektim ağbim dedi ki seni ben hastaneye götürürüm(çünkü araba kullanmam mümkün değildi). Ona attığım komik bir mesajı bahane etti bana demediğini bırakmadı. Sırf ağbim beni hastaneye götürecek diye. Kıskançlık yapıyor, halbuki o benim ağbim, ağbim onun eşi. Kimse kimsenin yerine geçemez ki. Ben mesafe koydum, görüşüp de canımı sıkacağıma uzak dururum daha iyi.
Ben yengemin abime attığı mesajı gördüm abim ss alıp ayrılma zamanı bana atmıştı yazmiski en çok beni sevmeni istiyorum bu yuzden aileni bile kiskanabiliyorum.hasta ruh hastası senede bayramda seyranda görürüm ama o bayramda bile kavmaya çalışmış benim geleceğini duyunca felaket

onlarla en son ağustosta aılemın yanına beraber gıtttık bayramda ve 1 hafta kaldılar benle bırlıkte aılemde ...
orda aaılemın yanında bıde arabanın on arka mevzusu vardı bızde annemın yanında bı de o gumledı.. küs kaldık 2 ay gitmedım ben eşım tek gıttı geldı pandemıden dolayı da ve çalıştığımız ıcın de pek çıkmamıştık dışarı yenı çıkalım demıştım ta geçen haaftadan aılesıyle bışey yapıyoryz çıkıyoruz falan ama bır kere yapmayınca senden kötüsü olmuyor artk görev olmaya başlıyor
Yuh sizin ailenize niye geliyorlar

Çocuklarıniz varsa ilerde gobekten bağlı olup asla rahatsız etmeyin tamam mı? Gerçi kendiniz gibi bir gelininiz olursa o halleder👍
Siz kaynana evine evlenin o zaman mutlu mesut yaşarsınız.

O kayın ailesi de zerre kadar fazlası değil benimkiler kadar berbat olsunlar yeter size. Dilerim yaşarsınız.

En büyük dualarımdan biridir Allah bana benim gibi gelinler versin. 🤲

Ne şartlarda neler yaşadığımı bilmeden böyle yazmayı kendinize hak gördüyseniz bende size ne kadar sığ olduğunuzu söylerim.

Bende eşime gecenlerde dedim ben seni 4 senede yonttm senin haberin yok neler yaşadık senin takintlarin yüzünden dedim ahshs
Ay sormayın ya evlendiklerini algılayamıyorlar önce. Balayımızda bile annesi ve ablasıyla beraberdik. 2 .5 ay başbaşa kalamadık. Zaten ailesinin yaptıkları seri sinema filmi olur.

Ama Allah yardım etti de eşim bi kendine geldi. Evliliğimin ilk 7 senesini kati surette hatırlamak istemiyorum. Özellikle ilk beş yıl iğrençti.

İlk yillar eşinin ailesiyle görüşmekten yalniz kalmadık diye sikayet etmiş? Napsin mutlu mu olması gerekiyordu
Hay yorumunuza sağlık. Yalnız kalmasak iyi yine, bi o kadar kavga, kışkırtma, yalan iftira, olaylar olaylar...

Allah kimseye yaşatmasın yaşadıklarımı derdim hep fakat bu arkadaşa acayip bilendim nur mu ne? Yaşadıklarımı yaşamasını çok isterim, hem de çok içerden..

kızlar merhaba sorunum şu ki eşimle pandemıden dolayı bayadır dışarı çıkmıyoruz işlerimiz hariç neyse yarın çıkalım dedık eşim kardeşim de gelsın mı dedı ya bi yere gıderken başbaşa gıtmek ıstıyorum o da evde sıkılmıştır gelsın mı bızle dedı.. bi düşüneyım dedım ama gönlüm yok kendı aılene gelınce sorun yk benımkılere gelınce başbaba olcaz diyorsun dedı. bende ona ınat çıkmıcam dışarı yarın.
bu arada görumcem 23 yaşında aılem farklı memlekette demekkı aynı yerde olsa hep kavga kıyamet..
sorun kardeşın deıl diyorum senın tek gıtmemen dyorum anlamıyor... nedır bunun yolu yordamı ya bıktım 3 senedır evliyim ve aılesi dışında kavga sebebımız olmadı hıç
Eşin kardeşini düşünüyor belki ama kardeştede anlayış yok ki canım evli abimler geldiğinde gelin dese bile ben beş seferde bir giderim herkes işine geldiğini yapıyor gram anlayış yok...

Üşenmedim şu an pasif durumda olan nickinizle açtığınız konuları buldum okudum.Evlilik terapisti desteği de almışsınız ama anladığım kadarıyla
ilişkinizde milim yol alamamışsınız.Üstelik çocuk sahibi olmak için çaba sarfediyorsunuz.Ben çocuk için acele etmeyin derim
o kadar haklısınız ki terapistte işe yaramadı görünüyor 3 seanstır gıttık bıde ..

Bazı yorumlara dayanarak söylüyorum, Görümce ile dışarı çıkma zorunluluğu var da ben mi bilmiyorum acaba ? Pandemide uygulanan yeni kararlardan biri falan mı buda ? Yani canınız ister gidersiniz, istemez gitmezsiniz. O günü eşinizle birlikte geçirmek isteyebilirsiniz. Sanki zorundaymışsınız gibi üstünüze gelinmesine şaşırdım. Her zaman da illa yanınızda birileri mi olması gerekiyor ki. Yok kıskançlık diyenler yok gelinleri topa tutanlar... kıskançsa sanki bir tek gelinler mi kıskanç ahahaha kaynana diye bir faktörü unutmuşlar sanırım :)) Siz bence şöyle yapın hiç ses etmeyin bırakın çağırsın, ne yapıyorsa yapsın.. kendisi sıkılır bir süre sonra bence. Bekarken bir yere giderken kardeşinide götür deseler kıyameti koparan adamlar, evlendikten sonra ne oluyorsa artık birden aman da kardeşim aman da anam demeye başlıyorlar ! Heralde şöyle yapmak lazım, anasının evine geri postalayacaksın bunları. O zaman da karım da karım demeye başlarlar heralde.

Üstün Dökmen özetlemiş;

“Yabancılarda evlilik tango gibidir, iki kişi arasında yapılır. Bizde evlilik halay gibidir. Aileler arasında yapılır, tüm sülale karışır.”

Yani kocamla birlikte gezerken ben senin abinle salak şakalaşmalarınızı, he he tipe bak tarzı ilkokul seviyesi muhabbetinizi çekmek zorunda mıyım ? Babam size kızmış, anam size küsmüş tarzı konuşmalarını dinlemek zorunda mıyım ?

Son düzenleme:
kızlar merhaba sorunum şu ki eşimle pandemıden dolayı bayadır dışarı çıkmıyoruz işlerimiz hariç neyse yarın çıkalım dedık eşim kardeşim de gelsın mı dedı ya bi yere gıderken başbaşa gıtmek ıstıyorum o da evde sıkılmıştır gelsın mı bızle dedı.. bi düşüneyım dedım ama gönlüm yok kendı aılene gelınce sorun yk benımkılere gelınce başbaba olcaz diyorsun dedı. bende ona ınat çıkmıcam dışarı yarın.
bu arada görumcem 23 yaşında aılem farklı memlekette demekkı aynı yerde olsa hep kavga kıyamet..
sorun kardeşın deıl diyorum senın tek gıtmemen dyorum anlamıyor... nedır bunun yolu yordamı ya bıktım 3 senedır evliyim ve aılesi dışında kavga sebebımız olmadı hıç
Bence sizin aileniz olduğu gibi onunda ailesi olduğunu unutmayın. Kardeşini de gelmesini istemesi ailesiyle vakit geçirmek istemesi kadar doğal birşey yok ki. Bence biraz rahat olun 😊 ve siz ailenizle nasıl birşeyler yapmak istiyorsanız onunda yapmasına izin verin yahu. Hep başbaşa sıkılır insan değişiklik iyidir

Ne desem bilemedim. Ikinizde hem hakli hem haksizsiniz. Esinle basbasa cikmak istemen normal ama esinde kardesini ozlemistir onunda size katilmasini istemistir buda gayet normal bir istek. Gorumcenle aranda hususi bir mevzu bir gerginlik varsa onu bilemem. Keske uzatmasaydiniz konuyu. Gerginlige degmeyecek bir konu. Gelinlerin gorumcelere gorumcelerinde gelinlere kuma gozuyla bakmasina hic anlam veremedim veremeyecegimde.

Başlığa gorumce yazmışsın ama kizin hiçbişeyden haberi yok anladigim kadarıyla yahu iyice adını çıkardınız he iyiki gorumce olmus erkeğin kiz kardeşi esin hakli gelsin kiz o gelmek istese bi derece diyeceğim ama😃

iyi de yılda bir iki gelen kişiler varken tabii yalnız çıkılmaz o zaman başbaşa diye tutturulmaz

lakin onunkilerle hiç mi çıkmıyorsunuz

ben geçen düşündüm

annemler bize evliliğimiz boyunca 3 ya da 4 kere geldiler

ama doğuma geldikleri dışında her geldiklerinde şehrin gezilecek her yerine götürdük

hatta bir iki yere ben de sadece onlarla gittim bir daha gitmedim vs vs

kv ve kp bu şehirde ama onlarla hiç bir yere gitmedik

yani dışarıya gezmeye, yemeğe, ne bileyim işte annemlerin gittiği hiçbir yere

acaba dedim haksızlık mı bu

mesela başka şehirden akrabaları geldi, onlarla gittik götürdük vs vs ama anne babayı alıp bir yere gitmedik

eşime ya da ailesine haksızlık mı ettim diye 15. yılda düşünmeye başladım
Çok zarifsiniz🙏🥰

Şaşırarak okudum hem konuyu hem yorumları. Ben abimi cok severim kıymetlidir, eşini de ailemden bilirim o da benim kıymetlimdir. Abim beni bir ararsa o caanım kızcagız beş arar. Beni yanında istemedigini beni gezmeye cagırdı diye abimle tartıştıgını duysam şoka girerdim sanırım. Ama abim düşünmese o arar cagırır israr eder, ben de onsuz ne abimi ne ailemi hayal bile edemem. Ben bunu olagan sanıyordum yahu. Abimin evlendi diye beni, ben kardeşiyim diye de eşini ihmal etmesini beklemek cok bencillik. Kötü birisi değilse kavga da yoksa neden istenmezki bir gelin veya kız kardeş anlayamıyorum. Yarın arayıp tekrar seni cok seviyorum iyiki abimle evlendin iyiki benim ailemdensin diyeyim bari. Hay Allah ya

Back
X