görümceden dertli:))

iyi aynısı başınıza gelir umarım ve siz karışmazsınız..

Bilmem ben annemin evinde yabancılık hissetmem
Zaten taaa gelin yokkende ben burdaydım derim
O zaman da sanki ekmeğimiz suyumuz yok muydu annemin evinde derim
Hatta belki bende gelin niye hergün burda o zaman , bende annemin evinde hergün durabilirim derim

Aynı kapıya çıkıyo, eleştirdiğiniz kişiden farkınız olmalı

Tek fark şu, sizin eşiniz kendi maaşını annesine veriyo onunkisi vermiyo

Ki bence de evlenecek çağa gelmiş yuva kurmuş biri maaşını başkasının eline saymamalı, sayıyorsa da bu eşi olmalı yani siz..

Ben eşinizin ailesini neden savunayım ? Tanımam etmem.. Bir de onları savunacak olsam, sana bahçe işi yapma , eşine de maaşını vermesin demem değil mi ?

Rica ederim
Şükür az çok anlıyorsun sonunda beni
Ben kız doğru yapıyor bir meyve bile almasın gelirken demiyorum ama annesi onu pohpohluyor, abiside annesine ben harcamıyorum al sen harca maaşımı diyor
Burada en masum görümce yani
Siz de bu kadar rahatsızlık duymaya rağmen nasıl keseniz bir yaşamayı kabul ettiniz hayret

Zordur elbette ama o işi en başından düşünüp rest çekmeli insan.. Yapamayıp alakasız birine çatmak tuhaf.. Görümce kendi evini kesesini düşünüyor, keşke abiside düşünseymiş..

Biz desek ki evet bu sömürüdür,haklısınız görümceniz çok yüzsüzmüş.
Ne faydası var bunun size.Burda hep birlikte size hak versek bile sizin
derdiniz çözümlenmeyecek,sıkıntılarınız hep içinizde devam edecek.
Annesi gel diyor kızı geliyor.Ne bizim ne sizin yapabileceğiniz birşey yok maalesef.
Düşünmüyor işte,sizin kadar ince düşünmüyor.Ben bu konulardan çok çektim.
Olması gereken belli neden karşı tarafta bu şekilde düşünmüyor diye.
En son bir arkadaşıma dert yanarken "inan ben bile senin kadar ince fikirli düşünemiyorum,
hiç aklıma gelmezdi sen söylemesen" demişti bana.Ve eklemişti kimsenin senin gibi düşünmesini
bekleme.
Ben kendi adıma size hak veriyor olsam da çözüm eşiniz de ve siz de bitiyor.Siz
kendiniz için birşeyler yapacaksınız değişmesini istiyorsanız.Bu yaştan sonra inanın
kimsenin düşüncelerini değiştiremezsiniz.

iyi o zaman evlenen kızlar alsın koca ve bebeklerini gitsin annesinde doysunlar,
çalıştıklarınıda biriktirsinler. yüzsüzce...............

Eşi ve kayınvalidesi suçlu bunu bende kabul ediyorum ama

görümceside sütten çıkma ak kaşık değil malesef..

tamam o ev öncedende onun eviydi o zaman şimdi hizmeti gelinden beklemiycek..kalkıp yemeğini kendisi koysun kocasına kendi baksın bu kızda himetçi değil..

haaa tabiki iş öncelikle eşinde biter

emin ol ki burda bana hak vermen bana moral veriyor,
onlar beni anlamıyor, sen evet haklısın diyorsun ya güç alıyorum sanki
herkes bişey yazıyor şöyle de şöyle karşılık ver diye yapacağım diyorum. bak inmeyeceğim alta akşam,
yapabileceğime inandırdı beni burdaki arkadaşlar,
düzeltebileceğim,
param ayrılırsa görümcem babasında gelsin yesin yatsın hiç umrumda bile olmaz, ben oraya inmedkten sonra.

Son düzenleme:
iyi o zaman evlenen kızlar alsın koca ve bebeklerini gitsin annesinde doysunlar,
çalıştıklarınıda biriktirsinler. yüzsüzce...............

bu konuda kusura bakma ama haksızsın canım..

bende çalışıyorum annemin evindeyim 2 günde bir mutlaka ugrarım.. canım ne isterse alırım..kayınvalidemdende aynı şekilde..bu yüzsüzlük değil hiç kusura bakma

ama senin eşin maaşını kurşu kuruşuna babasına vermseydi görümcen sizin paranızı yiyemezdi..

işte konuyu özletlemişsin arkadaşım katılıyorum sana

tamam Allah için söyle annene bişey alıp gitmezmisin, hem 2 gün bende anneme gidiyorum haftada,
ben ondan bahsetmiyorum, evli kızın, tamamen yük olmasına karşıyım. hele evde gelin varsa.

işte konuyu özletlemişsin arkadaşım katılıyorum sana

teşekkür ederim canım..

ben görümcenin gelmesinde bi sıkıntı görmüyorum gelebilir gidebilir kalabilir ama gelinden hi,zmet bekleyemez kimse onu demek istiyorum..

malesef konu sahibinin eşinin dünde söylediğim gibi tutulur hiç bir tarafı yok...

ayrıca arkadasa aşağıya inme diyoruz inmeden duramıyor malesef..surat asacaklar diye..asarlarsa assınlar canım

amin bana kızarken bile görümce üzerinden yola çıkıyorsunuz

bence eşinde böyle davranırda beni anlarsın demen gerekiyordu

hala yanlış yere takılıyorsun

cümleyi iyi oku bence... aynısı başına gelir dedim ben, benim yaşadığımın aynısı olursa eşinde böyle davranmış olacaktı otomatik:)
ben görümceme anlayışsız olduğu ve hakkımızı yediği için taktım, yoksa banane derdim..

tamam Allah için söyle annene bişey alıp gitmezmisin, hem 2 gün bende anneme gidiyorum haftada,
ben ondan bahsetmiyorum, evli kızın, tamamen yük olmasına karşıyım. hele evde gelin varsa.

sende Allah aşkına söyle neden eşine hiç toz kondrumuyorsunda hep görümceni suçluoyrsun ?

sen aşağıya inmesen eşin sana hep aşağıya inelim demese görümcenide görmeyeceksin sorun hallolmuş olacak böylece

inmeyeceğim, kavgada çıksa tartışsak da istediğimi yapacağım. ve çalışmak için onu ikna edeceğim.. bakıcı tutup baktırıp çalışacağım...
alıp cocuğu gelir hazırlarm kendime göre yer yatarım.
eşimde memnun kalmazsa kendi bilir.
bu şekildede ben memnun değilim hayattan.

konduruyorum emin ol, beni anlamıyor diyorum, yaşadıklarımı basit buluyor diyorum, ailem kabul etse ayrılırım bile yazdım belki görmedn..
benim görümceme takma sebebim, o bize yük olmazsa borç daha erken bitecek ve ben onlardan ayrılacağım, ondan sonra isterse babası daire alsın ona umrumda değil...

Evet..

Aşağı inme kendi dairende kendi giderinle ilgilen sadece diyoruz

Eşin annesine değil sana versin verecekse maaşını diyoruz

Görümce istediği zaman annesine gelir bu seni ilgilendirmez diyoruz

Hata sende ve eşinde, kayınvalidenize hayır demeyi bilmiyorsunuz sonra da görümve görümcenin eşine sarıyorsunuz diyoruz

Yok anlamıyo, takmış görümce neden hergün geliyo diye başka cümle duymadım.. Gelir gelmez o onun bileceği iş annesinin evine gelirken sizden izin alacak değil ya..

ben yıllarca elimden geleni yaptım ama sen benim iyi niyetimi anlamadın..ben kendi ailem olsun istiyorum kendi evimde pişirip burda yemek istiyorum diyeceksin..

aynen dediğini gibi her dakika aşağıya inme yap yemeğini evinde ye bebeğinede evinde bak..eşinde nerde yemek istiyorsa orda yesin kendi bileceği iş..artık kendi seçimi...

kayınpederin geldiği akşam 1-2 saat indirirsin çocugu görsünler sonra yine çık evine olsun bitsin..

isteyen rkandan istediğni konuşsun bırak

hani kayınvalidem diyorya evdeki erkekde evlenince ayrılacaksınız. kızı olmasa borç daha erken biter,
ve bizimde hesap kitap ayrılırsa eşimle daha mutlu olablrm, görümcemin ve eniştennde yediği umrumda olmaz.
sonuçta kendi anne babasının parası derim. ama şuan eşimnde parası o evde.

işte güzelim bak sen kendi ağzınla söylüyorsun eşinin parası o eve giriyor..eşin gidip parayı onlara veriyor böyle yapmaması gerek..

ama bişey daha söylemek istiyorum eşin hiç düzelecekmiş gibi durmuyo ne yazıkki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…