görümceden dertli:))

bade bana kalsada inmeyeceğim akşamları ama eşimn babası şöför 2 akşamda bir geliyo, bebeğim var 1yaşında kayınpeder arıyo böceği al gel mecbur iniyorum. onun için sorunum yakın oturmak:(( ve görümcemin çalışıp cocuğu bize yük etmesi.. kendi kayınvalidesi ona uzak oraya bırakmak işine gelmiyor gidince orda rahat edemiyor kadın yemek bile hazırlamıyomuş gidecem işten de yemek ben hazırlayacam diye oraya gitmiyo tabi kendi annesi gibi hamalı bulduya.

ver eşine çocuğu indirsin aşağı
sorarlarsa ütü yapıyodu hastaydı deyip geçiştirsin eşin
yada sende arsızlığı eline alacaksın
görümcenin eşi gelince abla sen yemeği hazırlada ben de çayı koyayım filan de
ohh 10 dönüm bostan yan gel yat osman senin görümce
annesine acımayan kadın sana mı acıycak ezdirme kendini

ver eşine çocuğu indirsin aşağı
sorarlarsa ütü yapıyodu hastaydı deyip geçiştirsin eşin
yada sende arsızlığı eline alacaksın
görümcenin eşi gelince abla sen yemeği hazırlada ben de çayı koyayım filan de
ohh 10 dönüm bostan yan gel yat osman senin görümce
annesine acımayan kadın sana mı acıycak ezdirme kendini

aynen bazen öyle yapıyorum eşime diyorum sen al in. hemen suratı bi karış oluyor bayılıyo kalabalığa, evlenmeden önce bu kadar düşkünmüydü anlamıyorumki, hep onlarla oturmak istiyor benimde bu durumdan hoşlanmamı istiyor...

evet malesef öyle aslında ben onlara hazırlamak istemem ama mecbur aynı odadalar ve eşime bir tabak soyuyosam onlarada pay ediyorum:(( kendi hayatımı yaşayamıyorum kısacası... içim içimi yiyo, dışa belli etmiyorum onlarda sanıyor sorun yok, iş bende bitiyo konuşmadığım sürece böyle gider dimi:(

Benim annem 10 yıl kayınvalidesi ile birlikte yaşadı, hayatında gördüğün görebileceğin en kötü insandı. (Çok şükür ki senin böyle bir durumun yok) Yıllarca sustu, babama hiç belli etmedi, kan kustu sesini çıkartmadı. Ne oldu? Hiç birşey... Annem üzüntü ve yıprandığı ile kaldı. Sonunda ağzını açıp babamla konuştuğunda ise, herşey değişti. Annem ve babam babaannemi 15 yıldır görmüyorlar, hala sağ.

Diyeceğim o ki, sen sesini çıkartıp eşin ile oturup sorunlarını konuşmadığın sürece hiç birşey hallolmayacaktır. Bu senin yapabileceğin birşey değil, senin yaptığın her karşı duruş, her karşı fikir seni eşinin ailesinde "sesini çıkartan kötü gelin" olarak gösterecek. Bu ister istemez olacak. Çünkü onlar senin düşüncelerinin tersini düşünüyorlar ve bunu doğru buluyorlar. Belli bir yaşa gelmiş insanların da düşüncelerini değiştiremezsin. Burada asıl devreye girmesi gereken eşin. Mutsuzluğunu, sorunlarını, seni rahatsız eden konuları onunla konuşup uzlaşmalısın. Sonrasında da gereken neyse - ayrı eve çıkmak, aşağı inmemek, yemeklerinizi evinizde yemeniz - her ne ise, onu uygulamalısınız.

Tabii hiç birşey 1 günde olmayacak ve zaman alacaktır. Önemli olan senin sabırlı davranman ve eşinle aranda olan ilişkiyi zedeleyecek, ikinizi kötü etkileyecek durumlardan kaçınman. Bu arada da kendini ezdirmemen. Kimseye çirkeflik yapma, ters davranma, ama nasıl davranış görüyorsan ona göre gereken lafını söyle. Yoksa hep ezilen, üzülen sen olacaksındır. Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

en başta ALLAH yardımcınız olsun.biliyorumki zor işler bunlar.benzeri şeyleri bende yaşadım.ama cok şükürki eşim sayesinde ayrıyız şuan.pesettilermi asla:(((hala tek hayalleri aynı apartmanda k.validemler biz,eltimler ve görümcemler bir oturmak.ALLAHım fırsat vermesin inşallah.
yapılabilecek tek şey eşinizin sizi tutup anlayıp bişeyleri değiştirmeye cesareti olması.bunu tek başınıza yapamazsınız çünkü.her çabanızda biraz daha kötü gelin olursunuz.tek çözüm koca:ssz: bazı şeyleri göze alarak sizi ve kendini oradan kurtarması lazım...

işte kocam müsait değil, onlara uymamı bekliyor, anlamıyor beni, ama kendi anneme zorla getiririm onu...

Son düzenleme:
cnm senin kayınpeder baskın bi karakter anladığım kadarıyla.. hani bi sözüyle herkese herşeyi yaptırabilen biri...
benim kayınpeder de öle... kimse hayır diyemez, lafının üstüne laf söleyemez... şimdi sen bana sorcan, sen sölüyo musun diye, hayır :) öle kolay olmuyo... herkesin karşısında el pençe durduğu bi adama karşı gelmek, cvp vermek zor... senin tek dezavantajın aynı binada oturuyo olmanız... sık muhabbet sıkar yani...

işte ben onu yapamıyorum onun gibi rahat davranamıyorum, yapı meselesi gerçekten o sivri dilli ve dalgacı. 2 lafnın biri akşama kadar evde oturan kadınlar. kendi çalışıyor ya.. dengesiz ya.....

Sende lafını söyleyeceksin o zaman, benim de çocuğuma bakabilecek biri olsa bir dakika durmam çalışırım.
ekmek elden su gölden de yaşamasını bilirim... Nasılsa hayat çalışana kolay diyeceksin kestirip atacaksın... :34:

aynen bazen öyle yapıyorum eşime diyorum sen al in. hemen suratı bi karış oluyor bayılıyo kalabalığa, evlenmeden önce bu kadar düşkünmüydü anlamıyorumki, hep onlarla oturmak istiyor benimde bu durumdan hoşlanmamı istiyor...

kabile hayatını sevebilir eşin
suratını bir asar iki asar alışır
bu ne yaa görümce değil külçe altın mibarek ne kıymetliymiş
kesenizi ayırın borç açın kendinize bide paranızı yedirmeyin hanfendiye
gitme sende kp çağırdığı zamanlarda in yazık adam iyimiş galiba
haftada iki gün insen yeter

Benim annem 10 yıl kayınvalidesi ile birlikte yaşadı, hayatında gördüğün görebileceğin en kötü insandı. (Çok şükür ki senin böyle bir durumun yok) Yıllarca sustu, babama hiç belli etmedi, kan kustu sesini çıkartmadı. Ne oldu? Hiç birşey... Annem üzüntü ve yıprandığı ile kaldı. Sonunda ağzını açıp babamla konuştuğunda ise, herşey değişti. Annem ve babam babaannemi 15 yıldır görmüyorlar, hala sağ.

Diyeceğim o ki, sen sesini çıkartıp eşin ile oturup sorunlarını konuşmadığın sürece hiç birşey hallolmayacaktır. Bu senin yapabileceğin birşey değil, senin yaptığın her karşı duruş, her karşı fikir seni eşinin ailesinde "sesini çıkartan kötü gelin" olarak gösterecek. Bu ister istemez olacak. Çünkü onlar senin düşüncelerinin tersini düşünüyorlar ve bunu doğru buluyorlar. Belli bir yaşa gelmiş insanların da düşüncelerini değiştiremezsin. Burada asıl devreye girmesi gereken eşin. Mutsuzluğunu, sorunlarını, seni rahatsız eden konuları onunla konuşup uzlaşmalısın. Sonrasında da gereken neyse - ayrı eve çıkmak, aşağı inmemek, yemeklerinizi evinizde yemeniz - her ne ise, onu uygulamalısınız.

Tabii hiç birşey 1 günde olmayacak ve zaman alacaktır. Önemli olan senin sabırlı davranman ve eşinle aranda olan ilişkiyi zedeleyecek, ikinizi kötü etkileyecek durumlardan kaçınman. Bu arada da kendini ezdirmemen. Kimseye çirkeflik yapma, ters davranma, ama nasıl davranış görüyorsan ona göre gereken lafını söyle. Yoksa hep ezilen, üzülen sen olacaksındır. Hakkında hayırlısı olsun inşallah...
[/QUO

işte eşimle konuşmayı denesemde beni anlamıyor, darılıp yatıryoruz, en iyisi anlatmayım diyorum ama en küçk olayı bile takar oldum bu sefer, en basit olay mesela geçen menemen yapıyoruz kış hazırlığı kavanozlarda kayınvalidem diyo baban yine domates alırda birgünde kıza yaparız. o kadar zahmeti bi daha çekecez düşünün, o gün ben bi şey bulur yapmam diyodum neyseki öyle olmadı yine orda bulundum ve yardım ettim bi şeklde, o sırada damat geldi yemek hazırla dedi karısına dedi annenden geliyosun nye orda yemedin dedi temzlk yapıyodu nasıl diycektim, lan sanki biz göbek atıyoruz, ortalık karışmş domatesler brler kazanlar kaplar felan Allahım ya sabırr... hemde malzeme parası (domates vs) bizden tüpte pişiyor bizden pislikte bizim evde kalıyor.. gelde delirme. ve bunu eşime anlatamıyorum.................

kabile hayatını sevebilir eşin
suratını bir asar iki asar alışır
bu ne yaa görümce değil külçe altın mibarek ne kıymetliymiş
kesenizi ayırın borç açın kendinize bide paranızı yedirmeyin hanfendiye
gitme sende kp çağırdığı zamanlarda in yazık adam iyimiş galiba
haftada iki gün insen yeter

evet kayınpeder iyide, kızınada bana da değer veriyo. yani onları yedirmek içirmek vazife gibi evlendirmiş ama onları da düşünüyor tabi damatta geniş adam bulmuş böyle aileyi bi işten çıkar birine girer, nasılsa kadın çalışıyor yemekde bizden..

Sende lafını söyleyeceksin o zaman, benim de çocuğuma bakabilecek biri olsa bir dakika durmam çalışırım.
ekmek elden su gölden de yaşamasını bilirim... Nasılsa hayat çalışana kolay diyeceksin kestirip atacaksın... :34:

süpersin süper, keşke şunu onun suratına söyleyebilsem....

cnm senin kayınpeder baskın bi karakter anladığım kadarıyla.. hani bi sözüyle herkese herşeyi yaptırabilen biri...
benim kayınpeder de öle... kimse hayır diyemez, lafının üstüne laf söleyemez... şimdi sen bana sorcan, sen sölüyo musun diye, hayır :) öle kolay olmuyo... herkesin karşısında el pençe durduğu bi adama karşı gelmek, cvp vermek zor... senin tek dezavantajın aynı binada oturuyo olmanız... sık muhabbet sıkar yani...

aynen aynı yerde oturmak bitirdi beni. hiç böyle hayal etmemştm eşimle beraber mutlu bihayat derken, ailesyle evlenmşim. kayınperimle oturup konuşmak istiyorum beni anlar ama cesaret edemiyorum ki..

Sizin sorununuzun kaynağı görümceniz değil, sizi bu hayatı yaşamaya mahkum eden eşinizdir...

Keseniz bir... yemeniz içmeniz bir...

Siz altlı üstlü oturmuyor beraber yaşıyorsunuz, şu durumda eviniz barkınız ayrı diye bir şey söz konusu değil... Keşke en başta kabul etmeseydiniz bu sömürüyü...

Eşinizle konuşup halledin ikna edin onu...

Zihniyetleri böyle olan insanlara en başta tavır koysanız da pek işe yaramıyor alt katlarında oturduğunuz müddetçe kendilerine uydurmaya çalışıyorlar, konu ısıtılıp önünüze getiriliyor... O yüzden yeni evlenecek olanlara altlı-üstlü oturmayı kesinlikle tavsiye etmiyorum... Yok benim tek oğlum dibimde istiyorum diyen analar babalarda evlatlarını lütfen evlendirmesinler...

Son düzenleme:
canım bence babasıyla konuşmak yerine eşinle konuşmalısın. seni koruması kollaması gereken eşin. ne yap ne et seni anlamaaısnı sağla bence benim eşim bu konularda anlayışlı çok şükür farketmediği bişeyi söylediğimde birdahakine farkedip gerektiğinde annesine babasına görümceme benim yerime tepkisini koyuyor. sende güzel güzel anlat aynı durumda ablanın olduğunu düşün debaşka bir aileye sürekli hizmet etmesine gönlün razı olur mu de. çok üzülüyorum tavırlarına de. tabiiki ben hizmetimi sonuna kadar ederim annen ile babanın ama ablan ve eniştenin tavrı hoş olmuyor de. 2 tabak koymaz beni asla rahatsız etmez ama bana söylediği sözlerle yaptığım hizmeti bile burnumda getiriyor ben hizmet edersem saygı beklerim bunalrı görmüyorum birde laf sokuyor de:( keşke elimizden birşey gelse. büyükler bizimle aynı görüşte değil maalesef bazı konularda bizim zamanımızda diye bir başlıyorlar haklıyken suçlu oluyorsunuz :((

Sizin sorununuzun kaynağı görümceniz değil, sizi bu hayatı yaşamaya mahkum eden eşinizdir...

Keseniz bir... yemeniz içmeniz bir...

Siz altlı üstlü oturmuyor beraber yaşıyorsunuz, şu durumda eviniz barkınız ayrı diye bir şey söz konusu değil... Keşke en başta kabul etmeseydiniz bu sömürüyü...

Eşinizle konuşup halledin ikna edin onu...

Zihniyetleri böyle olan insanlara en başta tavır koysanız da pek işe yaramıyor alt katlarında oturduğunuz müddetçe kendilerine uydurmaya çalışıyorlar, konu ısıtılıp önünüze getiriliyor... O yüzden yeni evlenecek olanlara altlı-üstlü oturmayı kesinlikle tavsiye etmiyorum... Yok benim tek oğlum dibimde istiyorum diyen analar babalarda evlatlarını lütfen evlendirmesinler...

sonuna kadar katılıyorum.kimseye tavsiye etmiyorum.bizim durum, başta borcumuz var bi yerde yiyelm 2 türlü masraf olmasın dedi kayınvalidem, hadi kabul ama sonrası olmadı işte hep gel hep gel oluyor, kendi evimde yemek yapmaya kalkıyorum, niye ben yaptım yapma diyor, evimi tek yatmaya kullanacaksak nye yaptık girdik bu borca evliliğimizide zehir ettk anlamıyorum, görümcem şöyle sorun kaynağım altta yiyince ister istemez inip yemek hazırlamaya yardım ediyorum e noluyor görümcem geliyo işten, annesi diyor hazırlayın masayı da yiyelim ne diyeym bende yardım ettm yemeğe görümce sen yeme mi diyim, 1 değil 2 değil sanki mecburum yapmaya, ya yinede hadi bişey değil yemek yapmak ama insan nefret ettimi birinden bırak hazırladını yemesi aynı masada yemek bile işkence, utanır yüzüde yokki rahatlıkla yiyo,sinirme çok dokunuyor eşim bu olanları görmüyor, anlatıncada basit geliyor ona, hani ne var bunda gibilerinden diyor anlamıyor işte anlamıyr:(((

canım bence babasıyla konuşmak yerine eşinle konuşmalısın. seni koruması kollaması gereken eşin. ne yap ne et seni anlamaaısnı sağla bence benim eşim bu konularda anlayışlı çok şükür farketmediği bişeyi söylediğimde birdahakine farkedip gerektiğinde annesine babasına görümceme benim yerime tepkisini koyuyor. sende güzel güzel anlat aynı durumda ablanın olduğunu düşün debaşka bir aileye sürekli hizmet etmesine gönlün razı olur mu de. çok üzülüyorum tavırlarına de. tabiiki ben hizmetimi sonuna kadar ederim annen ile babanın ama ablan ve eniştenin tavrı hoş olmuyor de. 2 tabak koymaz beni asla rahatsız etmez ama bana söylediği sözlerle yaptığım hizmeti bile burnumda getiriyor ben hizmet edersem saygı beklerim bunalrı görmüyorum birde laf sokuyor de:( keşke elimizden birşey gelse. büyükler bizimle aynı görüşte değil maalesef bazı konularda bizim zamanımızda diye bir başlıyorlar haklıyken suçlu oluyorsunuz :((

aynen öyle bitanem ya, kayınvalidem kendi anlatıyoki ben çok çektm, hep yaptım bahçede çalıştım görümcelerim geldi aldı diyor, aynısını bana yapıyor, bu insana ne anlatabilirsin ki?? eşimle konuşuyorum ya bu konulardan susuyor darılıyor geçiyor odaya, sonra üzülüyorum uyku tutmuyor sarılıp uyumak varken ona bunlardan bahsettim diye dönüyorz sırt yatıyoruz. hep aynı yani ne zamn anlatsam hiç çözüm bulmadı hep huzursuz oldu yapacak bişey yokmuş gibi....

kayınvalidemin en büyük hayaliydi aynı apartmanda oturalım yeme içme bir olsun maaşlar bende toplansın vs vs. ama eşim Allahtan böyle birşeyi kabul etmedi,çünkü yeni evlendiğimizde 8-9 ay birlikte oturduk yanyana oturamıyosun ayağını uzatamazsın eşine sarılamazsın dışarı çıkmak istesen hemen bekar görümcelerimde takılır gelirdi dışarda bile başbaşa olamazdık afedersin o işi yaparken bile acaba ses gidiyomu banyo yapmaya utanırsın off off çok zor neyse ki eşimde bu durumdan hiç hoşnut değildi ki kaynanamın hayalleri suya düştü. ha aynı apartman ha aynı ev ben yeni evliyim evliliğimden bişey anlamadım dedi ayrı yerde oturuyoruz hoş iki sokak öte ama olsun bize yetiyo.anlayabiliyorum seni kardeş

keşke sizin de imkanınız olsa da ayrı eviniz olsa,o zaman belki görümcen de bu kadar gözüne batmaz göz görmeyince gönül katlanır misali.hiç taşınma ihtimalin yok mu?

Sadece konunuzu okudumcevaplari okuyamadim, esiniz bu durumun farkinda mi? diye sorcaktim...
Farkindaysa isiniz kolay..

canım farkında anlatıyorum ama anlatınca husuzsuzluktan başka bişey geçmiyo elime. eşim istiyoki takma kafana, takma da senin ailenle yaşıyorum resmen, ,stesem neyse, istemediğim şeyleri yapıyorum hiç kolay değil.. eşim anlamıyor..

Back
X