Benim annem 10 yıl kayınvalidesi ile birlikte yaşadı, hayatında gördüğün görebileceğin en kötü insandı. (Çok şükür ki senin böyle bir durumun yok) Yıllarca sustu, babama hiç belli etmedi, kan kustu sesini çıkartmadı. Ne oldu? Hiç birşey... Annem üzüntü ve yıprandığı ile kaldı. Sonunda ağzını açıp babamla konuştuğunda ise, herşey değişti. Annem ve babam babaannemi 15 yıldır görmüyorlar, hala sağ.
Diyeceğim o ki, sen sesini çıkartıp eşin ile oturup sorunlarını konuşmadığın sürece hiç birşey hallolmayacaktır. Bu senin yapabileceğin birşey değil, senin yaptığın her karşı duruş, her karşı fikir seni eşinin ailesinde "sesini çıkartan kötü gelin" olarak gösterecek. Bu ister istemez olacak. Çünkü onlar senin düşüncelerinin tersini düşünüyorlar ve bunu doğru buluyorlar. Belli bir yaşa gelmiş insanların da düşüncelerini değiştiremezsin. Burada asıl devreye girmesi gereken eşin. Mutsuzluğunu, sorunlarını, seni rahatsız eden konuları onunla konuşup uzlaşmalısın. Sonrasında da gereken neyse - ayrı eve çıkmak, aşağı inmemek, yemeklerinizi evinizde yemeniz - her ne ise, onu uygulamalısınız.
Tabii hiç birşey 1 günde olmayacak ve zaman alacaktır. Önemli olan senin sabırlı davranman ve eşinle aranda olan ilişkiyi zedeleyecek, ikinizi kötü etkileyecek durumlardan kaçınman. Bu arada da kendini ezdirmemen. Kimseye çirkeflik yapma, ters davranma, ama nasıl davranış görüyorsan ona göre gereken lafını söyle. Yoksa hep ezilen, üzülen sen olacaksındır. Hakkında hayırlısı olsun inşallah... [/QUO
işte eşimle konuşmayı denesemde beni anlamıyor, darılıp yatıryoruz, en iyisi anlatmayım diyorum ama en küçk olayı bile takar oldum bu sefer, en basit olay mesela geçen menemen yapıyoruz kış hazırlığı kavanozlarda kayınvalidem diyo baban yine domates alırda birgünde kıza yaparız. o kadar zahmeti bi daha çekecez düşünün, o gün ben bi şey bulur yapmam diyodum neyseki öyle olmadı yine orda bulundum ve yardım ettim bi şeklde, o sırada damat geldi yemek hazırla dedi karısına dedi annenden geliyosun nye orda yemedin dedi temzlk yapıyodu nasıl diycektim, lan sanki biz göbek atıyoruz, ortalık karışmş domatesler brler kazanlar kaplar felan Allahım ya sabırr... hemde malzeme parası (domates vs) bizden tüpte pişiyor bizden pislikte bizim evde kalıyor.. gelde delirme. ve bunu eşime anlatamıyorum.................