görümceden dertli:))

kayınvalidemin en büyük hayaliydi aynı apartmanda oturalım yeme içme bir olsun maaşlar bende toplansın vs vs. ama eşim Allahtan böyle birşeyi kabul etmedi,çünkü yeni evlendiğimizde 8-9 ay birlikte oturduk yanyana oturamıyosun ayağını uzatamazsın eşine sarılamazsın dışarı çıkmak istesen hemen bekar görümcelerimde takılır gelirdi dışarda bile başbaşa olamazdık afedersin o işi yaparken bile acaba ses gidiyomu banyo yapmaya utanırsın off off çok zor neyse ki eşimde bu durumdan hiç hoşnut değildi ki kaynanamın hayalleri suya düştü. ha aynı apartman ha aynı ev ben yeni evliyim evliliğimden bişey anlamadım dedi ayrı yerde oturuyoruz hoş iki sokak öte ama olsun bize yetiyo.anlayabiliyorum seni kardeş

sen kurtarmışsın ne mutlu sana diyorum, aynı apartmanda olunca her akşam değilsede haftada 4akşam ordayız kesin ama nefret etmişim ya o 4 akşam bana hergün ordaymşz gibi yaşatıyo hayatı. rahat davranamıyosun uzanamıyosun, hele hamileyken 2 saat aynı pozisyonda otururdum, evmde olsam yatarm kalkarm uzanırım vs. ama olmuyor işte zor oluyor ve aynı apartman olunca bi misafr gelnce hemen alta çağırıyolar, amcası gelir, gel, teyzesi gelir gel, dayısı gelir gel, ben kendi akrabalarmla bu kadar içli dışlı değilim sinir boğuyo beni, eşimden soğuyorum bu yüzden çünkü onun hoşuna gidiyo kalabalık amcası,dayısı seviyo bunlarla oturmayı ,, yanlş evlilk yaptım yanlış:(((

sen kurtarmışsın ne mutlu sana diyorum, aynı apartmanda olunca her akşam değilsede haftada 4akşam ordayız kesin ama nefret etmişim ya o 4 akşam bana hergün ordaymşz gibi yaşatıyo hayatı. rahat davranamıyosun uzanamıyosun, hele hamileyken 2 saat aynı pozisyonda otururdum, evmde olsam yatarm kalkarm uzanırım vs. ama olmuyor işte zor oluyor ve aynı apartman olunca bi misafr gelnce hemen alta çağırıyolar, amcası gelir, gel, teyzesi gelir gel, dayısı gelir gel, ben kendi akrabalarmla bu kadar içli dışlı değilim sinir boğuyo beni, eşimden soğuyorum bu yüzden çünkü onun hoşuna gidiyo kalabalık amcası,dayısı seviyo bunlarla oturmayı ,, yanlş evlilk yaptım yanlış:(((

aslında aile problem, belki eşinle uzakta olsanız mutsuz olmazdın bu kadar bence bu işi çözecek kişi eşim dediğim gibi eğer varsa imkan başka bi yere taşınmanız hiç yoktan iyidir.

aslında aile problem, belki eşinle uzakta olsanız mutsuz olmazdın bu kadar bence bu işi çözecek kişi eşim dediğim gibi eğer varsa imkan başka bi yere taşınmanız hiç yoktan iyidir.

canım ev bize ait ya, kiraya verip başka yere taşınmak ben çok isterim ama kimse bunu istemez. eşimde aileside. İŞTE KAHROLSUNKİ BAĞLIYIZ. İSTEDİMİ YAPAMIYORUM. NE ANLADM BÖYLE HAYTTAN

Ben olsam altin falan alirim hem sikintiya girdiginizde bozdurursunuz..hem aile ici gideriniz cok diye esiniz parayi gorumcenizi gecindiren kayinvalidenize vermekten kacinir...

Ben oyle yaptim iyi oldu yani..kolye istiyorum dedim..biraz zorladim ama aldik kupe ve yuzukte aldik..her iki uc ayda bisey cikartiyorum...ama yine ogreniyorum ki gorumceme para gondermis..veya kayinpederimin borcunu odemis..aslinda kayinpederim cok iyi ona deger..ama kayinvalidem iki kizinidaacaib seviyor..resmen oglundan alsin kizlarina versin..

aslında aynı olayları biraz daha uzak kalarak yaşamış olsaydınız gözünüüze batmazdı bukadar.Fazla samimiyet tez ayrılık getirir.İster istemez içli-dışlı olduğunuz ve kendinize özel vakit ayıramadığınız için size batmaya başlamış.Başka bir yere çıkma şansınız yoksa kendinize ait vaktinizin olması için ısrar edin..

Ben olsam altin falan alirim hem sikintiya girdiginizde bozdurursunuz..hem aile ici gideriniz cok diye esiniz parayi gorumcenizi gecindiren kayinvalidenize vermekten kacinir...

Ben oyle yaptim iyi oldu yani..kolye istiyorum dedim..biraz zorladim ama aldik kupe ve yuzukte aldik..her iki uc ayda bisey cikartiyorum...ama yine ogreniyorum ki gorumceme para gondermis..veya kayinpederimin borcunu odemis..aslinda kayinpederim cok iyi ona deger..ama kayinvalidem iki kizinidaacaib seviyor..resmen oglundan alsin kizlarina versin..

al işte aynı sorun, kayınpederler istedini alsın çünkü oda para katıyo bizde, ama görümcem çalıştığı halde demiyorki şurda yiyip içiyorum bende bi kuamnya göreym yada bişey hediye alayım,yada gelrken bi ekmek gibi basit bişey al, kocasıda ondan yüzsüz ekmek ısmarlarken kayınvalidem para veriyo ona ayıptr ya. bizi yiyin sizin para biriksin. diyosun ya kendine altın al biriksin ama kardeşm diyorumya saçımı boyama hevesliyorum borcumuz var btsin diye erteliyorum, ev ve düğün borcu bitmek bilmedi 2 yıl oldu. hani diyosunya para yolluyor, ve oğlundan alıyor kızlarına yediriyo diye aynısı bendede mesela geçen kayınvalidem diyoki ablanın ayakkabısı yok evdeki kızın ayakkabısını giyiyomuş eşimde verdi 50 lira üzüldür. ya saftirik eşim ben senden giderim için istemeye kıyıyorumki nedir borç var bitsin bi an önce senn para verdiğin yere bak. belki önemli değil 50lira ama çalışıyor ya görümcem bizden şu borçlu halde şu parayı da alacak kadar yüzsüz... daha ne diyim bilmiyorum nasıl sinir hastası olmayım.

bade dediğim gibi eşim geliyoya inelim alta diyor e iniyoruz onlarda orda, kayınvalidem bi çay koyun diyo eşim meyve diyor ne yani bende onun gibi mi olayım kayınvalideme acırım inan utanırım hem sonra ben oturacam kadın yapacak ama görümcem rahat maşallah. kocasının yemeğini verse avara olur elişiyi bitirmeye bakar.

canım bırak annesine yardım etsin görümcen sen tepkini vermedikçe bu böyle devam eder yarın öbür gün ne kaynanan ne görümcen bununda bize bukadar hakkı geçti demez kendi kendini üzdüğünle huzurunu kaçırdığınla kalırsın 'eşim geliyoya inelim alta diyor e iniyoruz onlarda orda' kısmını anlamadım ben siz altta mı oturuyosunuz siz evinize odanıza çekildikten sonra size zorla işmi yaptırıyolar

aslında aynı olayları biraz daha uzak kalarak yaşamış olsaydınız gözünüüze batmazdı bukadar.Fazla samimiyet tez ayrılık getirir.İster istemez içli-dışlı olduğunuz ve kendinize özel vakit ayıramadığınız için size batmaya başlamış.Başka bir yere çıkma şansınız yoksa kendinize ait vaktinizin olması için ısrar edin..

hani annem babama hep derdi evde ağzını bıçak açmıyr dışarda çok neşelisin, derdim anneme bak ya neye takıyor bırak şu adamı rahat, aynı onun gibi oldum valla, ailesnn yanında süper mutlu yalnızken ver izlesin televizyon..

canım bırak annesine yardım etsin görümcen sen tepkini vermedikçe bu böyle devam eder yarın öbür gün ne kaynanan ne görümcen bununda bize bukadar hakkı geçti demez kendi kendini üzdüğünle huzurunu kaçırdığınla kalırsın 'eşim geliyoya inelim alta diyor e iniyoruz onlarda orda' kısmını anlamadım ben siz altta mı oturuyosunuz siz evinize odanıza çekildikten sonra size zorla işmi yaptırıyolar

ev 2 katlı üst katta biz alt katta kayınvalidemler oturuyor, eşim işten gelince babamlara inelim diyor, iniyoruz görümcemlerde orda oluyor..

al işte aynı sorun, kayınpederler istedini alsın çünkü oda para katıyo bizde, ama görümcem çalıştığı halde demiyorki şurda yiyip içiyorum bende bi kuamnya göreym yada bişey hediye alayım,yada gelrken bi ekmek gibi basit bişey al, kocasıda ondan yüzsüz ekmek ısmarlarken kayınvalidem para veriyo ona ayıptr ya. bizi yiyin sizin para biriksin. diyosun ya kendine altın al biriksin ama kardeşm diyorumya saçımı boyama hevesliyorum borcumuz var btsin diye erteliyorum, ev ve düğün borcu bitmek bilmedi 2 yıl oldu. hani diyosunya para yolluyor, ve oğlundan alıyor kızlarına yediriyo diye aynısı bendede mesela geçen kayınvalidem diyoki ablanın ayakkabısı yok evdeki kızın ayakkabısını giyiyomuş eşimde verdi 50 lira üzüldür. ya saftirik eşim ben senden giderim için istemeye kıyıyorumki nedir borç var bitsin bi an önce senn para verdiğin yere bak. belki önemli değil 50lira ama çalışıyor ya görümcem bizden şu borçlu halde şu parayı da alacak kadar yüzsüz... daha ne diyim bilmiyorum nasıl sinir hastası olmayım.

ben sinirlendim yani hakikaten çalışıyo görümcen eşinemi düşüyo ona ayakkabı almak bide üzülüyosun kayınvalidene o seni düşünüyomu eşinide dizginle biraz söylemedinmi kendi karın burda sıkıyo kendini sıkıntı çekiyo kardeşin çalışan kadın niye veriyosyn diye siz evlisiniz eşinin üzerinde seninde hakkın var böyle yaptığın zaman hakkımı helal etmiyorum falan de duygu sömürüsü yap belki çeker kendini

enişteninde işine geliyor tabi,niye ses çıkarsın,cebindende para gitmiyor.
bu durumu tek çözebileceğin kişi eşin.
kayınvaliden,kayınpederin yada görümcen..
bunlarla çözmeye çalışma.yanlış anlaşılırsın.demişsin ya bunlardan bahsedince hemen sırtını dönüyor,
küsüyor eşim. küssün,çözene kadar yüz verme.barışma.bulsun bir çare.eşinde mi rahatsız olmuyor hiç?
yada sende harcayacaksın baktın eşin anlamıyor,ayakkabıysa ayakkabı,kıyafetse kıyafet,yada birikim yapacaksın,
altın,para farketmez.

Kıyın siz de eşinize.Madem o sizi düşünmüyor siz de onu düşünmeyin.
Bir saç boyamada bile hevesiniz kalıyorsa ve siz hala kıyamıyorum diyorsanız
bence bu borç bitmese de olur.
Bir de bu cümleyi eşinize de söylediniz mi?Bence söylemeyi deneyin.
Ama saftirik kelimesinin yerinde 'aşkım' ya da 'hayatım' olsun.

ben sinirlendim yani hakikaten çalışıyo görümcen eşinemi düşüyo ona ayakkabı almak bide üzülüyosun kayınvalidene o seni düşünüyomu eşinide dizginle biraz söylemedinmi kendi karın burda sıkıyo kendini sıkıntı çekiyo kardeşin çalışan kadın niye veriyosyn diye siz evlisiniz eşinin üzerinde seninde hakkın var böyle yaptığın zaman hakkımı helal etmiyorum falan de duygu sömürüsü yap belki çeker kendini

valla sinir küpü oluyorum, eşi çok rahat görümcemin, buldu bizimkileri enayi ya, görümcem kayınvalidesi emekli kadın ona hiç yük olmuyor çünkü sevmiyor onu, bari benim yanımda deme ben sizle aynı evdeyim, görümcem az insan olsa zaten almaz o parayı, sizinde borcunuz var der, eşime niye veriyosun deyince kötü oluyorum:(( ne oldu ne var verdikte,

enişteninde işine geliyor tabi,niye ses çıkarsın,cebindende para gitmiyor.
bu durumu tek çözebileceğin kişi eşin.
kayınvaliden,kayınpederin yada görümcen..
bunlarla çözmeye çalışma.yanlış anlaşılırsın.demişsin ya bunlardan bahsedince hemen sırtını dönüyor,
küsüyor eşim. küssün,çözene kadar yüz verme.barışma.bulsun bir çare.eşinde mi rahatsız olmuyor hiç?
yada sende harcayacaksın baktın eşin anlamıyor,ayakkabıysa ayakkabı,kıyafetse kıyafet,yada birikim yapacaksın,
altın,para farketmez.

aynen enişte pek rahat (yüzsüz adi herif) .
anladımda ben eşimden para isteyince ödemeler var oluyor hem bende acıyorum ona, acımamak lazım ama ... yaşattıklarına bak. dediğin gibi beni o anlasa o kadar bunalmam .. nasıl aşacağım ben bu engeli ya:(

ev 2 katlı üst katta biz alt katta kayınvalidemler oturuyor, eşim işten gelince babamlara inelim diyor, iniyoruz görümcemlerde orda oluyor..

inme tatlım inmek istemiyorum de yalnız kalalım birlikte vakit geçirelim de yemekleride birliktemi yiyosunuz bilmiyorum ama bence başbaşa yiyin kayınvalidenize belli zamanlarında temizliğine falan yine yardım edersiniz ama aynı evde değilmişsiniz sürekli dip dibe olmaya hiç gerek yok bak canım benim eşimde babasının borçlarıyla uğraştı kaç sene onlar yüzünden himbir istediğimizi tam anlamıyla yapamadık çözümü borca girmekle bulduk ev aldık krediye girdik çünkü öbür türlü her zorda kaldığında 55 yaşındaki adam 22 yaşındaki çocuğuna dayıyodu sırtını ,burda bi arkadaş yazmış evet canım paranızı aldığınızda mutlaka altın falan yapın büyük miktarını kenara ayırın ...

Kıyın siz de eşinize.Madem o sizi düşünmüyor siz de onu düşünmeyin.
Bir saç boyamada bile hevesiniz kalıyorsa ve siz hala kıyamıyorum diyorsanız
bence bu borç bitmese de olur.
Bir de bu cümleyi eşinize de söylediniz mi?Bence söylemeyi deneyin.
Ama saftirik kelimesinin yerinde 'aşkım' ya da 'hayatım' olsun.

diyorum ona borç bitsin diye bişey almıyorum sonra alırız felan o zaman beni anlıyor.. işine geliyor ya. 'düşünceli eşim' oluyorum. valla iyiki üye oldum dün bu siteye, bunları ne anneme ne kız kardeşime anlatabiliyorum, ama sizler saolun yorumlarınızla cesaret verdiniz. en azından bişeyleri yapalrm gibi geliyor. herkesin dediğinden bi parçasını yapmaya çalışacağım. borcu düşünmeden ilk işim saçımı boyatmak, değişiklik yeni bi hayat istiyorum..

inme tatlım inmek istemiyorum de yalnız kalalım birlikte vakit geçirelim de yemekleride birliktemi yiyosunuz bilmiyorum ama bence başbaşa yiyin kayınvalidenize belli zamanlarında temizliğine falan yine yardım edersiniz ama aynı evde değilmişsiniz sürekli dip dibe olmaya hiç gerek yok bak canım benim eşimde babasının borçlarıyla uğraştı kaç sene onlar yüzünden himbir istediğimizi tam anlamıyla yapamadık çözümü borca girmekle bulduk ev aldık krediye girdik çünkü öbür türlü her zorda kaldığında 55 yaşındaki adam 22 yaşındaki çocuğuna dayıyodu sırtını ,burda bi arkadaş yazmış evet canım paranızı aldığınızda mutlaka altın falan yapın büyük miktarını kenara ayırın ...

tamam bak dün akşamdı inan dedim ben eşofmanlarımı giydim sen al cocuğu in, hemen üzülüyor, haydi bişey olmaz enişte yok tek ablam var diyor, sanki ablana bayılıyorum diyesim geliyor. birde 6 yaşında kızı var çok laf dinlemez. benm kızımı hiç rahat bırakmıyor yapma diyorsun anlamıyor, hep kucağına almak istiyor vs. şuanda zaten borcumuz bitmemş hani kredi felan ödüyoruz nasıl başka borca girebilriz ki. kredi kartı asgari öüyoruz hep nasıl acımayım ben bu durumda:( ama görümceme sıra gelince o onun düşüncesizliği, yük oluyor, Allah tan dileğim aynı şeyi ona yaşatması,,

bende sizin gibi aynı apartmanda oturmaya razı oldum ve bin pişmanım gerçekten bazen keşke evlenmeseydim diyecek kadar :( şu kese birliğine sinir oluyorum böyle birşeyi nasıl kabul ettiniz ki :53: kayınvalidem bana da dedi ama asla kabul etmedim arkasından oğluna söyledi o da kabul etmedi. ne kadar salakça birşey ben çalışcam ama param kayınvalidemde olacak ve bize harçlık verecek.
ilk önce paranızı ayırmalısınız ayrıca hiçbirşey için kendi istekleriniz ertelemeyin. saçınızı boyatmak istiyorsanız gidin boyatın ya da boya alın kendiniz boyayın ama asla ertelemeyin siz böyle taviz verdikçe onlar sizi daha çok sömürecek.

bende sizin gibi aynı apartmanda oturmaya razı oldum ve bin pişmanım gerçekten bazen keşke evlenmeseydim diyecek kadar :( şu kese birliğine sinir oluyorum böyle birşeyi nasıl kabul ettiniz ki :53: kayınvalidem bana da dedi ama asla kabul etmedim arkasından oğluna söyledi o da kabul etmedi. ne kadar salakça birşey ben çalışcam ama param kayınvalidemde olacak ve bize harçlık verecek.
ilk önce paranızı ayırmalısınız ayrıca hiçbirşey için kendi istekleriniz ertelemeyin. saçınızı boyatmak istiyorsanız gidin boyatın ya da boya alın kendiniz boyayın ama asla ertelemeyin siz böyle taviz verdikçe onlar sizi daha çok sömürecek.

çok pişmanım bende diyorum keşke evlenmeseydim diye, evliliğimde tek sevdiğim şey BEBEĞİM, ve bazen eşim. onun dışında koca bi nefret... evet eşim çalışıyor borca veriyor babasıda çalıştığından borcumuza yardım ediyor diye 2 senedir bu böyle gidiyor, ıvır zıvırları yüzünden borçları bitiremiyolarki, kayınvalidem çekyat aldı evde var olduğu halde, baza aldı, odasına perde aldı, evdeki görümcem perdesini yeniliyor yani mübarek sanki beni gördünüz, bende gelin eşyası var ya deyip duruyolar benm evi sanki içinde de yaşatıyolar ya. benm çilem çok herhalde:(

artı ayırmalısınız dediniz ya, dedim eşime ki ben 2 yıldır hiç istedimi yapamadım, sinema dışarda yemek vs hep para harcamayalım diye erteledm isteklerimi, bu durum daha böyle gitmez, erkek kardeşin evlenecek öyle ayıracam dedi annen asla kabul etmiyorum dedim,
ne desin bana eşim, benim kardeşim borç içinde olacak ben para biriktirecem yokya dedi bana,
nasıl bi zihnyet anlamıyorum ki sevgi ayrı bişey ona bakmak ayrı, üstelik kaynım şuan askerde ve öncesinde okuyodu, bizim borcumuza hiç para yardımı olmadı. biz onun evinin ve düğün borcunun btmesini bekleyeceğiz. yuh yani...

Back
X