Görümceler evliliğe karışır mı ?

saol işte ailemde üzülmemden korkuyorlar sonuçta huzurlu mutlu olayım istiyorlar .bende fazla güvenemiyorum karşımdakine ben eşimi kimseye ezdirmem gibi bişey söylemiyor ama hiç kimseyide bu kadar düşünmemiştim evlenmek konusunda aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misalindeyim şu aralar

Yo ben yanlış anlamadım.
Siz nasıl görümcenize yorum yapıyorsanız belki sizde o görümcenize göre kötü bir gelinsinizdir.Bu sizin kötü olduğunuz anlamına gelmez.Bu gelinlerin görümcelerinde kötü olduğu anlamını yaratmaz değil mi?Görümce olayı değil o sebeple.
Dediğiniz gibi kişilik durumu ama birazda kendimizle ilgili bir şey.Acaba biz nasılız kötü dediğimiz kişiye karşı?Yani kötü kişi kötü de biz çok mu iyiz..Hayır değiliz.Onun elektiriği bize uymuyorsa bizde kötü oluyoruz sert oluyoruz dediğiniz gibi muhattap olmuyor,es geçiyoruz.
İyile zaten herkes iyi önemli olan kötü olanla iyi olabilmekde derim ben hep.Ha ben bunu başaramam bu da bir gerçek.

kişiliğe göre değişir.görümceyim :jeyyar: karışmak ne yeniliyo mu içiliyo mu ???? :uhm:

senin görümcelerin senin evliliğine karışırmı bilmem ama
benim görümcem 30 yaşlarında bekardı ve aramızda 10 yaş var
ve inanılmaz herleye müdahale eden her gittiğimiz yere gelmek isteyen
hatta utanmadan ben gelmesem bile bana gelirmisin diye sormak zorundasınız diye açık açık söyleyen biriydi
ama biz aynı evde yaşıyoruz şuan evlendi allahıma çok şükürler olsun.
ama sizin ayrı eviniz olacaksa pek karışacaklarını düşünmüyorum
birde herşey kocada biter eşin seni korur ezdirmesse
kimse size karışşmayı düşünemez

görümcenin biri mülayim iyi biri faydası olur zararı olmaz gibide ötekisi biraz nasıl desem bilmiş ben bilirim bu aileyi ben yönetirim gibi artı bide kayın valide

evler ayrı ama yakın evlenince değiştimi tavırları görümcenin benimkilerinde öyle evlenmeleri gibi durum olacağını zanetmiyorum keşke evlenseler

Yol yordam bilen kişilikteyseler karışmamaları lazımşakkıdı

saruböceq :) aynı noktada hemfikiriz..
evet kötüyle anlaşması geçinmesi gerçekten zor
dediğim gibi birisi görümcemin melek gibi onunla herşey yapmak eğlenceli laf soksa dokunmaz espiri yapsa gocunmam çekse köşeye kızsa niyesini bile sormam haklıdır
beni bizi herşeyi düşünür düşüncelidir
aklına takılsa birşey gelir sorar çocuklarınıda kendisinden dolayıdır herhalde iki katı kadar severim onlarda beni severler..

diğeri ise allah var bana bi kötülüğünü görmedim ama sülalelerinde kimsde anlaşamıyor :)
sadece ben değil zaten benimde çok içli dışlı olmak gibi bir durumum olmadı 5 kardeşler dört kardeşte der yani ayşeyle geçinmek zor allah sabır versin kocasına diye :)

yani insanlar farklı karakter yapıdalar büyüme tarzları aile yapısı yetiştiği çevreler.. herşey

ben kötüylede iyi olabilirim ama bu safhada çok kendimi yıpratırım..
kimsenin kalbini kıramam..
kimseye hayır diyemeyenlerdenim..

eie sana gelince peki damadın babası nerelerde yaşıyormu vefat mı etmiş
eğer vefat etmişse aile yapısı biraz birbirine bağlı olabilir ve eşin tek erkek çocuksa onun üzerine titriyor olabilirler
ve evi büyük olan kadınlar geçindirmeye yönetmeye yönlendirmeye alışmış olabilirler

...İyile zaten herkes iyi önemli olan kötü olanla iyi olabilmekde derim ben hep...

Kotuden kotuye de fark var elbette.

Bazen kotulerle anlasmak adına, sessız kalmak
yada alttan almak da fayda saglamıyor ustelık.
Sız ıyı olmak adına, susar, alttan alırsınız.
Karsı taraf sızı saf olarak algılar,
asıl nıyetınızın kavgasız gurultusuz bır hayat oldugunu anlamazlar.
Gun gelırde kendınızı savunmaya, artık yeter demeye kalkarsanız da,
ısıtmedıgınız hakaret kalmaz.

Ben kotu olanla ıyı olabılmektır onemlı olan dıye dusunemıyorum artık.
Kotu olana karsı daha kotu olunmalı!
Haddını bıldırmelı, yoksa sızın canınız yanar.

Gorumceler, genel anlamda mudahale eder evet.
Abının yada kardesın esını kıskanırlar hatta.
Hazmedemezler bazı gerceklerı.
Bır gun bu hazımsızlıklarını dısarı vururlar.
Zaman gecınce adı cahıllık olur, ama asıl adı kıskanclıktır.

Son düzenleme:
ben müstakbel görümcemi öz ablam gib sevdim,inşallah böylede gider bence bu kişiden kişiye değişir,zaten bu sebepten evlenmemek çok komik olur,mutluluklar dilerim arkadaşımkaydirigubbakcemile5

Hiç kardeşi olmayan birini mi bulacaksınız.
Evliliğiniz için karar verirken bunlara mı dikkat edeceksiniz önce.
Bunlar en son düşünülecek şeyler.
Yani şöyle düşünüyorumda,
biriyle tanışıyorsunuz ve soruyorsunuz kaç kardeşsiniz diye,
kardeşi varsa olmaz diyorsunuz, bu komik yani.
He illa böyle bir sorgulamaya gideceksiniz,
önce annesi var mı diye sorun bence !

önce annesi var mı diye sorun bence !

:jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar:

bu fikri daha önce verseydin ya keşkeeee
ne bileyim ben
annesi var 5 kardeşi var
babası vefat ettiği için anne patron gibi olmuş çocukların başında
ve hiçbirinin evli olduğunu kabullenemiyo hepsine daha 5 yaşındalarmış gibi korumacı davranıyo
her gün bize gelen ortanca oğlu evi bize çok yakın :jeyyar::jeyyar: hiç yemek yedirmiyor karısı sankide açlıktan kırılıyormuş gibi davranıyor

ahhhh ahhhh

ne bilem ben kalabalık aileye gelin gelmeniz zor olduğunu :jeyyar:

şekerim bu gidişle hiç evlenme yani
kız kardeşi olmasın, annesi olmasın...
bu sizin hayatınız siz kötü niyetli olduğunu düşündüğünüz müdehalelere prim vermezseniz hiç bişey olmaz.
ayrıca kızları tanımıyorsun bile direk önyargılısın, herkes bir olmaz

daha ilk msj ı nı okudum ve diğerlerine bakmadan yorum yapıyorum
amann sakınn diyorum canım benimde eşimin 2 ablası bekar annem olsun ailemin diğer fertleri olsun çok uyardılar ama ben dinlemedim hatta onlarıda suçladım tanımadığınız halde yorum yapıyorsunuz önyargılısınız diye
ve söyledikleri bir bir çıktı hele hamile kaldığımda öyle şeyler yaptılarki anlatamam . bir senedir görüşmüyorum ama hala benimle uğraşıyorlar
çok iyi düşün canım

canımcım çok haklısın
arkadaşın çok dikkatli olması lazım ben aman yüz verme falanda demiyorum ama sınırlarını kesin belirlesin yoksa üzülen o olur

canımcım çok haklısın
arkadaşın çok dikkatli olması lazım ben aman yüz verme falanda demiyorum ama sınırlarını kesin belirlesin yoksa üzülen o olur

o görümceler için değil herkes için geçerli aslında canım, çünkü karşındaki iyi niyetli bile olsa, nerde konuşup nerde duracağını bilmeli, bak iyi niyetli olsa bile diyorum, ve bunu insan duruşuyla sağlayabilir diye düşünüyorum
herşeye rağmen görümceden çeken yokmudur, vardır elbet
ama çekmeyen çok iyi geçinende çok, sanırım birazda şans işi, ama ben genede görümce nede olsa diye etiketlenmesine karşıyım
kaydirigubbakcemile5

yazdıklarında çok haklısın canım
bende hem görümceyim hemde görümcelerim var . ve yengelerimle çok iyi anlaşırım ,
ama malesef görümcelerimde iyi anlaştığımı düşünürken olmadık şeyler yaşadım yaşıyorum.
yinede biri bana görümce işte ne bekliyorsunki diyince kızıyorum sonuçta kişilik meselesi bu.
amann canımya keşke insanlar birbirlerinin mutluluğuna gölge düşürmeseler ne olur sankii
Allah akıl fikir versin ne diyelim

yorumları okudumda şaşırdım açıkçası.kimse evlenmek zorunda değil...görümceleriniz bekar olabilir.kendinize kız kardeşleri olmayan birini bulun ozaman.bazılarıda yüz verme mesafeli ol falan yazmış.yaw bir kötülük görmemişki ne diye yüz vermeyecek.bizim iki tane gelinimiz var bende ablamda bekarız .gül gibi geçiniyorum.eminim bizi kardeleri kadar seviyorlardır.kötülük görmediğiniz insanlar hakkında ne diye buraya konu açıp yorum istiyorsunuz?yok kötümüdür bilmemne.kötülüğünü gördünde konu açtın sandım.hey Allah ım ya ne insanlar var

4görümcem var hepsinide ayrı ayrı severim onlarda beni hiç bi kötülüklerini görmedim ne nişanlıyken ne evlenirken alla h razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…