• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceler evliliğe karışır mı ?

insanlara takılarak yaşarsan bu hayat çekilmez olur
daha evlenmdedn önyargılı düşünmen yanlış
kimse sonradan ne olacağını bilemez
ve hiç bievlilikte dört dörtlük olmaz

yorumları okudumda şaşırdım açıkçası.kimse evlenmek zorunda değil...görümceleriniz bekar olabilir.kendinize kız kardeşleri olmayan birini bulun ozaman.bazılarıda yüz verme mesafeli ol falan yazmış.yaw bir kötülük görmemişki ne diye yüz vermeyecek.bizim iki tane gelinimiz var bende ablamda bekarız .gül gibi geçiniyorum.eminim bizi kardeleri kadar seviyorlardır.kötülük görmediğiniz insanlar hakkında ne diye buraya konu açıp yorum istiyorsunuz?yok kötümüdür bilmemne.kötülüğünü gördünde konu açtın sandım.hey Allah ım ya ne insanlar var

siz küçük kardeşsiniz ve zaten bekar olmanız normal ve gelinlerlede abla kardeş gibi veya iki arkadaş gibi anlaşmanız dahada normal

diğer arkadaşın durumunda farklı olan şu evleneceği çocuğun ablaları bekar ve evlenme yaşları epey geçmiş
özellikle küçük yerlerde bunlar takıntı haline gelir
bizden önce evlendi
evde kaldık
muhabbetleri
kıskanmalar
hele bi evlenin ne dediğimizi anlayacaksınız
ayrıca biz o insanları tanımaya çalış dikat et tavrını belirle diyoruz
çünkü belli yaşa kadar evlenmemiş ablalar kendi yaşayamadıklarını kardeşlerinin hayatında bulup eksiklerini gidermek içen o yuvaya kafayı takacaklar
cocukları oldugunda kendi çocukları olmadıgı içen kıskanacaklar ve sorunlar yasayacaklar
ama bunları bilemeyiz tabiki
belkide gerçekten iyi anlayışlı insanlar bu yüzden herşey normal olacak çok mutlu olacaklar..
siz zaten abilerinizi kıskanma durumunda değilsinizdir bence zaten ondan daha genç olduğunuz için kendi hayyalleriniz vardır abinizin hayatına müdahale etmekten çok ;)

büyük konuşmamak gerekir
gençsin ve sende birgün evleneceksin
allah seni ve diğer herkesi kötü niyetli kıskanç insanlardan korusun

Kotuden kotuye de fark var elbette.

Bazen kotulerle anlasmak adına, sessız kalmak
yada alttan almak da fayda saglamıyor ustelık.
Sız ıyı olmak adına, susar, alttan alırsınız.
Karsı taraf sızı saf olarak algılar,
asıl nıyetınızın kavgasız gurultusuz bır hayat oldugunu anlamazlar.
Gun gelırde kendınızı savunmaya, artık yeter demeye kalkarsanız da,
ısıtmedıgınız hakaret kalmaz.

Ben kotu olanla ıyı olabılmektır onemlı olan dıye dusunemıyorum artık.
Kotu olana karsı daha kotu olunmalı!
Haddını bıldırmelı, yoksa sızın canınız yanar.

Gorumceler, genel anlamda mudahale eder evet.
Abının yada kardesın esını kıskanırlar hatta.
Hazmedemezler bazı gerceklerı.
Bır gun bu hazımsızlıklarını dısarı vururlar.
Zaman gecınce adı cahıllık olur, ama asıl adı kıskanclıktır.

Annem kötüyle iyi oldun mu sen herşeyi başardın demektir demiştir hep bana..Aynen dediklerinize katılıyorum,ben görümcemden olmasada eşimin halası tarafından bana göre hakaret kendine göre espri adı altında çok laf yemişimdir.sempatiksalakcinni
Ama kötüye kötü olduğunuzda inanın anlamıyorlVe bu size bir şey kazandırmıyor.Çünkü sonradan o aileye gelen sizsiniz,o aile onu öyle kabul etmiş iyi yada kötü o ailenin bireyi.Fakat siz gelinsiniz.Yaptığınız söylediğiniz herşeyde ailenize bağlanabilir filan.Buradaki sizi mecazi anlamda söylüyorum yanlış anlamayın lütfen.
Vurdumduymaz kel ayvaz yapım sayesinde bir çoğunu görmezden gelerek,anlamazdan salağa yatarak ani manevralarla çevirmişimdir.Ama kötüyle kötü olamam;o çirkef diye asssla onun seviyesine inip asla onun gibi olmam.Olamam bi kere.Çünkü ben ne kadar çan çan çenede olsam bir edebim terbiyem var benim diye düşünürüm hep.Ki öyledirde.Bu ne biçim gelin ailesi hiç mi tebiye vermemiş diye düşündürmem.Şimdi bir söyler,iki söylerim bende şakayla karışık,aynı apartmanda oturmamıza rağmen gidiş gelşlerim belki ayda bir keredir.O da akraba olmamızın getirdiği zorunluluktan dolayıdır.:ecrin_bebek:
Ama bu arkadaş daha hiç bir şey yaşamadan o kadar olumsuz başlıyorki bu da ayrı bi durum..:hulya:

valla bence de olumsuz konusan insanlar hakli, ben de gorumcelerimin iyiligini gormedim varsa yoksa sorun...

Bende görümceyim ama abim büyük gelin benden küçük.Karışmam işimde olmaz sadece bişey sorarsa fikrimi söylerim yaparsa yapsın yapmazsada en fazla sinir olurum sonra geçer gider.İnsana odaklanmak lazım elti görümce kayınvalide gibi gruplandırmamak lazım

Bende görümceyim ama abim büyük gelin benden küçük.Karışmam işimde olmaz sadece bişey sorarsa fikrimi söylerim yaparsa yapsın yapmazsada en fazla sinir olurum sonra geçer gider.İnsana odaklanmak lazım elti görümce kayınvalide gibi gruplandırmamak lazım

Kesinlikle buna katılıyorum
Evliliklerin çoğunda Sorun çıkartacak olan birileri oluyor. Ama bu şahıs bazen elti, bazen kaynana, bazen kayınpede, görümce vs.. Hatta bazen insanın kendi annesi bile evlilkte problem olabiliyor...Yani mesele şahıslarda
Kime nasıl davranacağını zamanla öğrenirsin zaten. Bunları şimdiden düşünüp kuruntu yapman doğru değil bence

Bence sen görümcelerden önce evlenmek istedigin erkegi düsün. seni ezdirecek mi? ailesinin sözünden cikmayan biri mi? öyle degilse mesafeli durursun sorun olmaz. ama bana sanki sen bu cocugu iyi tanimiyormussun gibi geldi CADIARZU

Önyargı falan demişsiniz ama birçok kadın görümce belasını yaşıyor malesef ve ben bir görümce mağduru olarak malesef bu konuya önyargı ile yaklaşırım...
Bence görümce evliliğe karışmaktan ziyade evliliğinin merkezine oturur. Bende öyle olmuştu çok şükür kurtuldum...

görümceler evlileğe karışır,bütün görümceler veya kayınvalideler kötüdür diye direk
önyargılı bir biçimde yaklaşmamanızı tavsiye ederim.
herkez kendi yaşadığı kadar bilir
kimsenin ne dediğine aldırmayın

aralarında ki kardeşlik bağına ve eşine bağlıdır herşey..

eşiniz mesafeli ve karakterli ise... yani özel hayatına karıştırmıyor ise çekinirler ve karışamazlar. ama ablam bilir. ablam süperdir havalarında bir eş adayınız var ise işiniz zordur.

benimde görümcem var. aynı ortamda bulunduğumuz sürece görüşür konuşuruz. hiç karışmaz. herşeyi takdir eder.

benim ön yargım yokta evli olan herkez öyle diyor kime desem olumsuz evli olsalar sorun değilmiş

Canım benim 2 tane evli görümcem var, özellikle küçük olanı hiç sevmem, yani bi türlü ısınamadım. 1 kızım var benim (Allah bağışlasın). Eğer eline bi koz vereyim hemen kullanır küçük görümcem. Dişi 8,5 aylık çıktı ilk mesela, neymiş iyi beslenen çocuk erken çıkarırmış,yok oğlum şu zaman şu kiloydu bu zayıf kalmış vs vs.. Bi konuşmaya başlar sen böööle dinlersin, bi susupta sana laf vermez hiç. Yani bunlar en basitleri..
O yüzden eğer sevdiğin kişiyle evleneceksen, görümcelerinle sıkı fıkı olma derim. Mesefeni koru her zaman.
Ben öle yapıyorum da içim rahat.. Ama ne zaman bir araya gelsek mutlaka suratımı astıracak bi laf eder.

Önyargı falan demişsiniz ama birçok kadın görümce belasını yaşıyor malesef ve ben bir görümce mağduru olarak malesef bu konuya önyargı ile yaklaşırım...
Bence görümce evliliğe karışmaktan ziyade evliliğinin merkezine oturur. Bende öyle olmuştu çok şükür kurtuldum...

eşim ve ben bu aralar çalşamıyoruz ve kaynanamla beraber kalıyoruz eşim dükkan açacaktı krizdi vs derken ertelendi de ertelendi ( eşimin abisyle beraber) cebimize 5 kuruş para girdiği yok bişey alırken 10 kez düşünüyoz allah razı olsun arada annem harçlık gönderiyorda temel ihtiyaçlarımı onunla alıyorum bu sene çalışmayım sınavlarıma hazırlanıyorum boşa orda burda zaman kaybediyorum diye konuşmuştuk eşimle bunu konuşurkende eşimin çok iyi bi işi vardı kursa falan gidecektim ama iş sıkıntısı olunca kursda yattı bizim sektöre iş başvurusu yapma olayıda yattı öylece kalakaldık

görümcemin tatilde bizim durumumuzu bildiği halde; laf konuşurken şu oldu
köydeki eve tadilat falan yapılıyo neymiş biz para katamıyormuşuzda (biz zaten yok durumumuzda köyden gelen tarım parasını hiç almadık bu zor durumumuzda)
biraz harcamalarımıza dikkat edelimmiş
azcık kısalımmış vs.
harcama yapmıyoruzki neyi kısacaz..

Son düzenleme:
her insan aynı değildir.her görümcede kötü olmaz
ayrıca karışacak olan görümce evlide olsa karşır bekarda
bence aranızda bir sorun yoksa nişanlında olgun biriyse şimdiden böyle olumsuz düşüncelere kapılmayerimseniben

kızlar evlenmeyi düşündüğüm biri var ama iki tane bekar ablası var annemler hayatımıza müdahale ederler her şeye karışırlar diyolar kardeşlerini kıskanırlar...
sıcak bakmıyolar huzurun olmaz diyolar görümcesinden memnun olmayan varmı siz ne düşünürdünüz

Niye böyle düşündüğünü anlayamadım benimde erkek kardeşim nişanlı ablam ve ben bekarız ne alak yani, gidip evlerinemi karışacaz ilginç bir düşünce evlenince görümceler karışmıyo da bekarken mi karışıyo anlayamadım ki

kızlar evlenmeyi düşündüğüm biri var ama iki tane bekar ablası var annemler hayatımıza müdahale ederler her şeye karışırlar diyolar kardeşlerini kıskanırlar...
sıcak bakmıyolar huzurun olmaz diyolar görümcesinden memnun olmayan varmı siz ne düşünürdünüz
Üç tane görümcem var :)) karışmazlar,karıştırmam,karıştırmayız :)

Valla görümcesinden memnun olmayan cok insan vardır.Ama her insan aynımıdır? Siz simdi diyelim burda görümcesi iyi olmayan cok insandan yorum aldınız.Evet karısırlarmıs,kötülermis deyip,evlenmeyecekmisiniz.

O zaman bence de tek cocuk bulun kafanız rahat etsin.Yada olumsuz herseye kulagınızı tıkayıp sevginizi yasayın.Ve dünya'nın en iyi insanı olsa bile görümce,elti vs..Her zaman mesafeli olun.:delphin:

yanlış anlaşılma oldu heralde neden yok diyim ikitane var abla zaten konu onlar olmasa konuda olmıycak :1:

Ya ne kadar doğru tespit etmişsin ; insan kardeşini ya da çocuğunu evlendirdiğinde ikinci bi emre kadar yokolmalı aslında eyvahedigeldismile
Olmasalar ne iyi hakkaten:a015:

Sen görümcem bana karışırmıdan ziyade evleneceğim kişi bana uygun mu ? Analaşabilecek miyim? Onu görümceme ya da ailesine rağmen kayıtsız şartsız sevecek miyim diye sor kendine bence.
Benim abim 16 yıldır evli bi kere bile eşine karışmadım keza ablamın evliliği dahilinde de karışmadım.Bu kişilik meselesidir.Daha bu adamla evlenirsem hayatım nasıl olur diye pembe hayaller kurman gerekirken tamamen mantık çerçevesinde amanın kaynanamın peruğu görümcemin kirpiği dersen melake olsa karşındaki senin negatifliğinden tırmalar zaten .Kusura bakma sert yazdım ama sen istediğin kadar bak , araştır , dene aynı evde çorba içmeden insanları anlayamazsın .
Kendine dert çıkarma durduk yere en kötü psikopatın teki çıktı görümcen kendi sınırını çizer kendi hayatına bakarsın .Ooo şimdiden bu hesap yapılır mı ya ohaoldumsmile

evet evleri yakın.ablaları hiç evlenmemişler 40 aşkın yaşları bundan sonrada evlenmezler sanırım beyaz eşya markası olarak pekte iyi sayılmayan bişey önermişlerdianneside ilk defa görmeye geldiler giderken oğluna binaz bi niyaz annem onlara sinir oldu ama işte benimde gönlüm ısındı

aklinialirimsmile:1:kaydirigubbakcemile3
Sinirleneceğime gülemkten öldüm inan ya ..
Ya vu senin gayb hakkında bu engin bilginden yararlansak kk camiası olaraktan :hulya:
İfadeye bak kırkından sona evleneni zate teneşir paklar :tomato:
Evlenemezlerde artık onlar sana sarar dururlar .Halbuki zamanında evlenin kardeşinizin müstakbel eşini neden kıllandırıyonuz de mi?
Şu kadınlar bazen özellikle görümce olanları özellikle de hemi bekar hem görümce olanları bi klon saldırısıyla bertaraf edilmeli :1shok:
Y çok yaşa sen emi ayy kızamıyorum bile öle artniyetsiz yazmışsın ki kaydirigubbakcemile

Benm hem görümcelerim war hemde görümceyim.
Gelinizime karışmam çok ama çok severim .Kız kardeşim gibi
Görümcelerimde bana karşmaz.
eğer annesi ablası kız kardeşine bakarsan işin zor. . .Senin erkek kardeşin varsa onu alacak gelin adayıda senin varlığına laf etmekte haklı ozamn

kız karışmak ne kelime duymamış oluyım karışmakla kalsalar gene ıyı başlamadan bıtırıyolar kaydirigubbakcemile3

Back
X