- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
Öğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şikayetim yok. Çünkü eşimin anne babası yaşlı. İl dışına çıkma durumları yok. Biz gidersek görüyorlar. Hayvancılık da yapıyorlar, ayrıca annesinde sosyal fobi var. Köy dışına çıkmamış yıllardır vs. Yani o bir ay beni rahatsiz etmiyor. Aksine eşimin annesini gördüğü sayılı günler diye düşünüyorum. Yalnız o bir ayı yayla evinde geçiriyoruz. Ahşap bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı. Nasıl biz olmayınca?20 gün kaldık ya. Açık bir şekilde de söylüyorum. Hatta orada sıkıldığımı da söylüyorum. Zaten hiç benlik bir yer değil yayla işi. Senelerdir söylüyorum. Yğne de anlamıyorlar. 30 gün kalınca okulların açılmasına daha çok var neden gidiyorsunuz. Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü. Her sorana da açık bir şekilde söylüyorum. Buraları sevdin mi? Hayır sevmedim. Bana göre değil diyorum.