• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceler,kayınvalideler lütfen özgür bırakın artık bizleri

İki üst mesaja bakarsak anlayacağı bir cevap vermiyorsunuz. Hatta bariz idare ediyorsunuz. Ama herkes o kadar da idare edilmeyi hak etmiyor. Bazen anlasilmak için dümdüz konuşmak gerekir. Isteyen alınsın isteyen anlasın.
Doğru ifade idare ediyorum. Gerçekten idare ediyorum.

Tatilden geçtim vallahi. 15-16 aylık bebekle memleketlere gitmek bile bir problem oldu ki sormayın. Eşimin memleketine gece gittik. Hiç uyandırmadan. Bu defa farklı bir yerde uyanınca ve tanımadığı insanları görünce bir hafta yedi bizi. Oradan eve döndük, bu defa benim memleketime gitmek için yola çıktık. Gündüz çıkalım dedik. Yol uzun. Ancak yolun yarısına kadar sabrettik. Çorum Sungurlu civarında bizim bebe kayışı kopardı. Zar zor kalacak otel bulduk. Çocukla uzun yol gidip tatil yapanları takdir ettim.

sıkıntı eşinizde.
ben evlenen insanların aileleriyle görüşme sıklıklarının böyle olmasına kızıyorum. tatil süreniz belli tamamını anne yanında geçirmek nedir ?
1 hafta orada 1 hafta sizin memlekette kalır kalanında tatil yaparsınız. normali budur.
eşiniz düzelmedikçe bu görümceden daha çok şey duyarsınız.

İnsan kendi anne babasının evinde 5 günden fazla kalınca sıkılıyor. Çok meraklıysa gitsin kendi kalsın. Çocukla zor oluyor. Artık o kadar uzun süre kalabileceğimizi sanmıyorum. Seneye ki durumlara göre karar veririz diyip kestirip atın.

İş eşiniz de bitiyor. Balayı yerine köye götürmüştü sizi yanlış hatırlamıyorsam. Şu gün gideceğiz diyip hem de benim daha çok kalasım var karım gitmek istiyor imajını çizerse herkes haliyle size kal diye ısrar eder.
O imajı çizmiyor aslında ama oradaki genç nesil hep gurbetçi. Çoğunluğu fabrikalarda yada özel sektörde çalışıp 10-15 gn izni olan insanlar. Biz öğretmen olup 2 ay tatilimiz olunca ve 20-30 gün kalınca herkes bir tuhafsıyor. Adet olmuş orada. Bütün izinler son güne kadar orada geçirilir. Eşimln dile getirmesine gerek yok.oralı biri izninin son gününe kadar kalmıyorsa kesin eşi oralı değildir.

Derler siz ister üç ay kalın bir gün daha kalsaydın derler benim görümce elti kv kp hepsi orda on kez derler dönünce de görümcem aradı üstünden geçti.. Yanı onlar hep diyecekler bende çok takılıyordum. Hiç bisey değişmiyor. Bu arada şartlar çok kötüymüş cidden orda kalmak zordur Allah yardımcınız olsun
Aynen işte. 1,5 ay kalsak, son 15 gün için laf edecekler

Gürcistandan ayrılmışlar. Sınır çizilmiş. Bir kısmı Türkiyede kalmış, bir kısmı batum da
Ben de Gürcistan'da yaşıyorum o yüzden sordum.yazdıklarınızdan gürcü ola bileceklerini düşündüm nedense😂.alkol,müzikleri onların vazgeçilmezi.biraz rahatlarına düşkünler.(eğlence anlamında.)ama evle pek uğraşmazlar da.

sıkıntı eşinizde.
ben evlenen insanların aileleriyle görüşme sıklıklarının böyle olmasına kızıyorum. tatil süreniz belli tamamını anne yanında geçirmek nedir ?
1 hafta orada 1 hafta sizin memlekette kalır kalanında tatil yaparsınız. normali budur.
eşiniz düzelmedikçe bu görümceden daha çok şey duyarsınız.
Eşimin annesinin biraz özel durumu var. Sosyal fobi diyeyim. Sene içinde bize gelip üç beş gün kalsa, dediğiniz doğru. Ama hiçbir şekilde köyden çıkmıyor. Yani eşim sadece yaz aylarında görüyor. Bu durumda adama 5 gün gör yeter diyemiyorum

O imajı çizmiyor aslında ama oradaki genç nesil hep gurbetçi. Çoğunluğu fabrikalarda yada özel sektörde çalışıp 10-15 gn izni olan insanlar. Biz öğretmen olup 2 ay tatilimiz olunca ve 20-30 gün kalınca herkes bir tuhafsıyor. Adet olmuş orada. Bütün izinler son güne kadar orada geçirilir. Eşimln dile getirmesine gerek yok.oralı biri izninin son gününe kadar kalmıyorsa kesin eşi oralı değildir.
İyi de gelin de başka yerli ise onunda anası babası var demiyorlar mi ? Şistim valla. Hepsinin kızı gurbete evlensin daha da yanlarına uğramasin bu kafadaki insanların. Çok amin. 🤲

Ben de Gürcistan'da yaşıyorum o yüzden sordum.yazdıklarınızdan gürcü ola bileceklerini düşündüm nedense😂.alkol,müzikleri onların vazgeçilmezi.biraz rahatlarına düşkünler.(eğlence anlamında.)ama evle pek uğraşmazlar da.
Bana çok tuhaf gelmişti ilk seneler, hala da geliyor da. Mesela bu yıl eşimin abisi de geldi, 5 gün denk geldik. O yalnız geldi. 5 günde 5 dk görmedim adamı. Sabaha kadar ağaçaltı. Sağlıkları da, kafaları da kaldırıyor.

İyi de gelin de başka yerli ise onu da anası babası var demiyorlar mi ? Şistim valla. Hepsini. Kızı gurbete evlensin daha da yanlarına uğramasib bu kafadaki insanların. Çok amin. 🤲
Bahsettiğim gibi orası yayla. Gerçekten serin. Onlara göre yazın şehirde oturanlar çok gariban. Onlar çok şanslı. Sıcakta insanların şehirde otırmalarına çok acıyorlar. Ve bunu imkansızlık olarak görüyorlar.mesela sürekli eşimin ailesi, benim anne babamı oraya çağırıyor. Tatil boyunca hepimizin orada oturmasını istiyorlar. Haatta anne babamın yazın şehirde sıcakta olmaları çok tuhaflarına gidiyor. Anne babamı bir defa götürdük. 10 gün kaldılar. Sıkıntıdan patladı ikisi de. Vakit geçmedi.

Bana çok tuhaf gelmişti ilk seneler, hala da geliyor da. Mesela bu yıl eşimin abisi de geldi, 5 gün denk geldik. O yalnız geldi. 5 günde 5 dk görmedim adamı. Sabaha kadar ağaçaltı. Sağlıkları da, kafaları da kaldırıyor.
Kadınları da öyle biliyor musun.kızım ilk okul birinci sınıftı.biz veliler okulun bahçesinde toplandık ilk günler tabi.1 2 saat sonra veli toplantısı vardı.onlar beklemek istemedi bahçede.yakındaki lokantaya gittiler yemek yeyip biralarını içip sonra toplantıya katıldılar.😂biz çok şaşırmıştık.ama rahat insanlar bayağı.

Açık açık söyleyeyim. Geçen yıllarda sırf eşimin arkadaşları yüzünden gittim. Arkadaşları bekar ve aşırı alkol alan tipler. Eğer ben gitmezsem sürekli yoldan çıkaracaklardı eşimi. Çok da detaylı yazmayayım da komşu ülkelerden birinden sınır anlaşmaları vs ile ayrılmış bir il ve köy. Halk Türk değil. Hatta eşimin dedeleri Müslüman da değilmiş. Köyde acayip bir alkol tüketimi var. Her ağaç altı dolu. Sabahlara kadar erkekler o yörenin müzik aleti ile eğlencede. Bu konu beni çok rahatsız ettiği için hiçbir zaman eşimi yalnız göndermedim. Bu yıl da çocuk dolayısıyla gittik zaten. Görsünler diye
Bunu da ilk defa yazıyorsunuz sanırım.

Bende diyorum yıllardır neden ısrarla eşinizin peşine takılıp gidiyorsunuz.

Eşinizi ağaç altı muhabbetlerinden korumaya çalışıyormuşsunuz meğer. Yine gideceksiniz yine gideceksiniz boşuna şikayet etmeyin.

Kadınları da öyle biliyor musun.kızım ilk okul birinci sınıftı.biz veliler okulun bahçesinde toplandık ilk günler tabi.1 2 saat sonra veli toplantısı vardı.onlar beklemek istemedi bahçede.yakındaki lokantaya gittiler yemek yeyip biralarını içip sonra toplantıya katıldılar.😂biz çok şaşırmıştık.ama rahat insanlar bayağı.
Gittik biz de çok defa Gürcistana. çok rahatlar. Zaten anaerkil aile yapısı. Gerçekten de öyle. Eşimin köyünde de öyle. Kadınlar daha fazla söz sahibi. Köyde Türkçe konuşulmuyor. Eskiden daha eğlenceye düşkünlermiş. Sürekli ateşler yakılır, şenlikler yapılırmış. Şimdi genç nesil köyü terk ettikçe yazları sıkıştırılmış zaman diliminde yaşamaya çalışıyorlar o eğlenceleri

Bunu da ilk defa yazıyorsunuz sanırım.

Bende diyorum yıllardır neden ısrarla eşinizin peşine takılıp gidiyorsunuz?

Eşinizi ağaç altı muhabbetlerinden korumaya çalışıyormuşsunuz meğer. Yine gideceksiniz yine gideceksiniz boşuna şikayet etmeyin.
Mecbur gideceğiz. Yoksa işin sonu olmuyor. Maddi açıdan da delik büyüyor sonra. Özellikle son alkol zamlarıyla

Kv nizle nasıl anlaşıyorsunuz peki?siz gürcüce biliyor musunuz?
Tercümanla. Eşim var. Bir de temel kelimeleri anlıyorum. Buri demişse yemek işi var, çişgari demişse ahır işi gibi kelimeleri çekiyorum cümleden. Tabii Türk tipi kayınvalide gelin muhabbeti yok. Annene sorsana un nerde, süt lazım söyler misin ayırsın bana gibi eşime söylüyorum

Ordaaki insanlar Türkçe biliyor mu ?
Orada insanların ana dili gürcüce. Yani sohbetler vs hep gürcü dilinde. Eşim türkçeyi ilkokulda öğrenmiş. Yaşlılar üç beş kelime Türkçe biliyorlar. Ama onlar için ikinci frekans Türkçe. Ortamda yabancı varsa Türkçe için zorluyorlar ama fark etmeden gürcüceye geçiyorlar. Orta yaş iki dile de hakim.Ama ne yazık ki gençlerle birlikte zaman içinde bitecektir

Görünmceye neden takılıyorsunuz ki o zaman?
O demese de gidiyorsunuz her sene.
Neden gidiyoruz demedim. Neden süresi bir türlü tatmin etmiyor dedim. 30 gün kalsak neden 40 değil, 40 gün kalsak neden 50 değil. Bu arada kendisi. Haziran da gitti eylülde dönecek. Eşi de oralı. Ama eşi çalıştığı için sadece 15 gün kalıp evlerinin olduğu ile geri dönüyor. Yani her yıl 3 ay eşini bırakıp kayınvalidesinim yanında kalıyor. İçin ilginç tarafı oralı olan ve gurbette çalışan herkes öyle. Ev hanımı olan eş ve çocuklar haziranda geliyor, taa Eylüle kadar oradalar. Erkekler de gurbette işlerinin başında. Köydeki genç nüfus genellikle bursa ve Kocaelindr fabrikalarda çalışıyor.Kadınlar ve çocularda 3 aylık yaz tatili boyunca yaylaya kayınvalidelerinşn yanına..

Back
X