• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceler,kayınvalideler lütfen özgür bırakın artık bizleri

Tatil falan ayarlayın gidin. Eşiniz gelmezse tek gidin. Elektrik su yok, yıl olmuş 2021.Resmen eziyet çekiyorsunuz.Gitmiyorum deseniz nolacak. En fazla kavga edersiniz. Tamam deyip gidiyorsanız da şikayet etmeyin derim. Ki siz alıştırmışsınız onları böyle gidip kalmaya.
Konu sahibinin önceki konusu tam da buydu.

Evlendiklerinde bile balayi yerine koye gitmisler.
15 yildir bir kere tatile gitmemisler.

Hayalim esimle tatile gitmek diye bundan dert yanarak konu acti. Bir suru sey anlatti, yok her sene bir ay koydeymis yok hayvanlara bakmak icin esi tatile gitmemis hic. Herkes sen git, bir kere tek gitsen sonra esin de gelir peşinden dedi.

Konunun sonunda konu sahibi ne diyordu biliyor musunuz?
Onlar yasli, tabii ki gidip hayvanlarina bakacağız. Esim hakli.

O yuzden cok da kasmayin.
Bu konunun sonunda da gorumcem hakli daha uzun kalabilirize baglar.

Eşimin memleketinden bir sürü kişi ekli sosyal medyamda. Sürekli köylerini Paylaşıyorlar. Allah her sene nasip etsin. Seneye daha uzun nasip etsin falan yazıyorlar. Gidemeyenlere vah vah tüh tühler. Bazen çok yazasım geliyor. Herkese değil size güzel orası. Biz sizin gibi hissetmiyoruz.Bizim için bulunmaz nimet değil.
Dağın başıdır ya tahmin ediyorum

doğası çok güzel ama yaşanmaz öyle yüksek dağ başında

Öğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şikayetim yok. Çünkü eşimin anne babası yaşlı. İl dışına çıkma durumları yok. Biz gidersek görüyorlar. Hayvancılık da yapıyorlar, ayrıca annesinde sosyal fobi var. Köy dışına çıkmamış yıllardır vs. Yani o bir ay beni rahatsiz etmiyor. Aksine eşimin annesini gördüğü sayılı günler diye düşünüyorum. Yalnız o bir ayı yayla evinde geçiriyoruz. Ahşap bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı. Nasıl biz olmayınca?20 gün kaldık ya. Açık bir şekilde de söylüyorum. Hatta orada sıkıldığımı da söylüyorum. Zaten hiç benlik bir yer değil yayla işi. Senelerdir söylüyorum. Yğne de anlamıyorlar. 30 gün kalınca okulların açılmasına daha çok var neden gidiyorsunuz. Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü. Her sorana da açık bir şekilde söylüyorum. Buraları sevdin mi? Hayır sevmedim. Bana göre değil diyorum.
Kendimi gördüm sizde inanın. Allah kolaylık versin 🙏 bizde tüm izinlerimizi eşimin memletinde geçiriyoruz balayı dahil 🙈 yazın yoğun iş temposu olan ufak bir Karadeniz köyü ama ben bilirim neler hissettiğimi ve ne kayınvalide anlar ne görümceler.

Konu sahibinin önceki konusu tam da buydu.

Evlendiklerinde bile balayi yerine koye gitmisler.
15 yildir bir kere tatile gitmemisler.

Hayalim esimle tatile gitmek diye bundan dert yanarak konu acti. Bir suru sey anlatti, yok her sene bir ay koydeymis yok hayvanlara bakmak icin esi tatile gitmemis hic. Herkes sen git, bir kere tek gitsen sonra esin de gelir peşinden dedi.

Konunun sonunda konu sahibi ne diyordu biliyor musunuz?
Onlar yasli, tabii ki gidip hayvanlarina bakacağız. Esim hakli.

O yuzden cok da kasmayin.
Bu konunun sonunda da gorumcem hakli daha uzun kalabilirize baglar.
Yok artık yaa. Eşinin tatil anlayışı yok. Vala biz bu sene tek maaş oldugumuzdan gidemek. Ama gelecek bayram ıcın eşime dedım ayarlıycam bı yer gıdelım dedım. Kadının elınde bence.Cok tavız verıyor cok

Yok artık yaa. Eşinin tatil anlayışı yok. Vala biz bu sene tek maaş oldugumuzdan gidemek. Ama gelecek bayram ıcın eşime dedım ayarlıycam bı yer gıdelım dedım. Kadının elınde bence.Cok tavız verıyor cok
Konu sahibi gecen senelerde tatil ayarlamis, satin almis.
Esi son dakikada ben gelmeyecegim demis.
Tatil iptal, para yanmis.
Konu sahibi hala her yil koyde adamin pesinde aman icmesin diye.

Bu arada kocasi kadini köye gelsin diye zorlamiyor. Konu sahibi cok defalar dedi, esi yalniz tatile git diyormus, kendisi de koye tek gidermis. Illa benimle koye gel demiyor adam. Konu sahibi 15 yildir gidiyor. Kocasi oyle cok taviz de istemiyor yani aslinda :KK70:

Bu arada kocasi kadini köye gelsin diye zorlamiyor. Konu sahibi cok defalar dedi, esi yalniz tatile git diyormus, kendisi de koye tek gidermis. Illa benimle koye gel demiyor adam. Konu sahibi 15 yildir gidiyor. Kocasi oyle cok taviz de istemiyor yani aslinda :KK70:
Kocası zorlamıyorsa onun yerinde olsam hıc gıtmezdım. Çocugumu da alır tatile giderdim. Boşuna yazıyoruz. Kocasına aşırı düşkün. Ama kocası için kadının isteklerının önemi yok. 15 yıldır tatıl yapmamak ne bıleyım. Ben bu sene gıdemedım dıye delırdım.

yeter bi salın artık bir salın diye diye sağlığımızdan olacağız hepimiz.. allah yardımcın olsun cok zor bak uzak mesafe olsun deriz yine cektiriyor insana bizim de 10 dk mesafe yürüme ile aramız keske köyde olsaydı diyorum ama onu da görüyoruz. KV görümce komple yasaklanmalı gerçekten

Ben de sizin gibileri anlamıyorum.
Kırk yılda bir gideceksiniz ona bile laf ediyorsunuz.
Ordan da kendi ailenize geçecek missiniz

Ee oraya gitmek istemeseniz eşiniz demez mi " o zaman senin ailene niye gıdıyoruz" diye.
Gerçekten ben mi yanlış dusunuyorum Siz nı inanın anlayamıyorum.
Yahu anne babası ve uzaktalar. Gidip bi 20 gün kalıyorsunuz ama 50 tane laf ediyorsunuz. Onlar da torunları, çocuklarını görmek istiyorlar.

Hayır yani kendileri gelse size bu sefer hepten kıyamet kopar .
Ee bu insanlarla nasıl biraraya geleceksiniz peki?

Sizin muhatabiniz eşiniz madem bu kadar rahatsızsınız açıkça " ben oraya gitmek istemiyorum, ya kabul et bunu ya da boşanalım " deyip sert ve net tepkinizi koyun o zaman.

Sucu eşi disinda başkalarına atan insanlar da bir enteresan.

Bu o arkadaşsa eger kendiyle çelişiyor net!

Severek gidiyorum
zaten eşim zorlamıyor
Onun umurunda bile değil benim gitmem, canım sıkılıyor benim de zaten
Diyordu cunku

Ben de sizin gibileri anlamıyorum.
Kırk yılda bir gideceksiniz ona bile laf ediyorsunuz.
Ordan da kendi ailenize geçecek missiniz

Ee oraya gitmek istemeseniz eşiniz demez mi " o zaman senin ailene niye gıdıyoruz" diye.
Gerçekten ben mi yanlış dusunuyorum Siz nı inanın anlayamıyorum.
Yahu anne babası ve uzaktalar. Gidip bi 20 gün kalıyorsunuz ama 50 tane laf ediyorsunuz. Onlar da torunları, çocuklarını görmek istiyorlar.

Hayır yani kendileri gelse size bu sefer hepten kıyamet kopar .
Ee bu insanlarla nasıl biraraya geleceksiniz peki?

Sizin muhatabiniz eşiniz madem bu kadar rahatsızsınız açıkça " ben oraya gitmek istemiyorum, ya kabul et bunu ya da boşanalım " deyip sert ve net tepkinizi koyun o zaman.

Sucu eşi disinda başkalarına atan insanlar da bir enteresan.
Cok kirk yilda bir degil aslinda. 15 yildir balayi dahil her sene 1 ay koydeymis.

Aile hayvanlari bırakıp gelmez. Kayınvalidesiyle nikahtan sonra koye gidip tanismis cunku kadin nikaha gelememis hayvanlar var diye.

Sert ve net tepki koymak isine gelmez ki. Adam zaten zorlamiyor gelsin diye. E gelme o zaman der adam. Konu sahibi yazdi ya gencler agac altinda icki iciyormus. Bu yuzden gidiyor her snee esinin pesinden.

Cok kirk yilda bir degil aslinda. 15 yildir balayi dahil her sene 1 ay koydeymis.

Aile hayvanlari bırakıp gelmez. Kayınvalidesiyle nikahtan sonra koye gidip tanismis cunku kadin nikaha gelememis hayvanlar var diye.

Sert ve net tepki koymak isine gelmez ki. Adam zaten zorlamiyor gelsin diye. E gelme o zaman der adam. Konu sahibi yazdi ya gencler agac altinda icki iciyormus. Bu yuzden gidiyor her snee esinin pesinden.
Senede sadece 1 kez ailenin yanına gitmek
O kadar normal ki.. Bazılarıma kalsa iyice aileyle irtibatı kesecek .
Bana nornal gelmiyor boyle durumlar.
Ve öyle evlattan da hayır gelmez.

Gelelim konu sahibine, evet o daha önce konu acan arkadaşmış hatırladım.

Eşinin umurunda bile değilmiş ki post sahibinin oraya gidip gitmemesi.
Konu sahibi kendi kendine tribe girmiş bence

Adamın zaten tatil matıl umurunda bile değil
Böyle biriyle hayat geçmez ki. .

Son düzenleme:

Bazı insanlar hayatlarındaki çoğu şeyden memnun değildir, devamlı şikayet ederler hep başkalarını suçlarlar ama mevcut durumu değiştirmek için hiçbir şey yapmazlar.

Bazı insanlar hayatlarındaki çoğu şeyden memnun değildir, devamlı şikayet ederler hep başkalarını suçlarlar ama mevcut durumu değiştirmek için hiçbir şey yapmazlar.
Halbuki hayata bir kere geliyoruz. Yaşlanıp geriye baktiginda istemediği seyleri yaparak gecirilmis bir ömür olacak elinde.
Sağlık, para ve vakit ayni anda cok zor bulunuyor. Varken tadini cikarmak lazim.

Eşiniz nasıl tek gidecek. Bulaşık makinesi yok çamaşır makinesi yok. Görümcede 15 gün kalıp gidiyorsa oradaki işleri kim yapacak. Yemeği kim yapacak. Eşiniz mi? Bi yaz gider bilemedin 2. yaz da gider siz gitmezseniz. Sonra da o çok sevdiği anasıyla kardeşiyle nasıl kavga edecek görürsünüz. Her gün eğlenceye götürtmezler muhakkak laf söylerler. Şimdi işlerini yapan bi enayi bulmuşlar. Siz de kendiniz çocuğunuzla tatile gidin eğlenin, o banane tatile git diyen saftirik topuklarını bi yerine vura vura yanınıza gelir.

Öğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şikayetim yok. Çünkü eşimin anne babası yaşlı. İl dışına çıkma durumları yok. Biz gidersek görüyorlar. Hayvancılık da yapıyorlar, ayrıca annesinde sosyal fobi var. Köy dışına çıkmamış yıllardır vs. Yani o bir ay beni rahatsiz etmiyor. Aksine eşimin annesini gördüğü sayılı günler diye düşünüyorum. Yalnız o bir ayı yayla evinde geçiriyoruz. Ahşap bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı. Nasıl biz olmayınca?20 gün kaldık ya. Açık bir şekilde de söylüyorum. Hatta orada sıkıldığımı da söylüyorum. Zaten hiç benlik bir yer değil yayla işi. Senelerdir söylüyorum. Yğne de anlamıyorlar. 30 gün kalınca okulların açılmasına daha çok var neden gidiyorsunuz. Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü. Her sorana da açık bir şekilde söylüyorum. Buraları sevdin mi? Hayır sevmedim. Bana göre değil diyorum.
Benim limitim 1 hafta olur öyle bir yerde. Siz çok iyisiniz bence

Halbuki hayata bir kere geliyoruz. Yaşlanıp geriye baktiginda istemediği seyleri yaparak gecirilmis bir ömür olacak elinde.
Sağlık, para ve vakit ayni anda cok zor bulunuyor. Varken tadini cikarmak lazim.
Lyanna,
şikayet eden sadece kendi kendine söylenip hiçbir değişim yapmayan insanların kulakları tavsiyelere de tıkalıdır.
Kimseye rest de çekmezler, şikayetlendikleri elti, görümce, kayınvalide yüzüne de bir şey diyemezler, konu sahibesi eşinin memleketlisi olan kişileri eklemiş sosyal medyaya, ne yazıyorlar ne konuşuyorlar takip ediyor, ya bir kere sosyal medyam olsa alemin insanlarını eklemem, 3 ay kalıyorlar bizim de kalmamız yönünde laf söylüyorlar diyen insanları neden takip edeyim.

Bu bana şu hissiyatı veriyor kayınvalide, görümce, eş, eşin memleketlileri herkesten şikayet ederim, kendi kendime söylenirim, şikayet ettiğim şeyleri değiştirmek için hiçbir şey yapmam ama eşimin çevresinden de kopmam.

E o zaman mutluluklar🙋

Lyanna,
şikayet eden sadece kendi kendine söylenip hiçbir değişim yapmayan insanların kulakları tavsiyelere de tıkalıdır.
Kimseye rest de çekmezler, şikayetlendikleri elti, görümce, kayınvalide yüzüne de bir şey diyemezler, konu sahibesi eşinin memleketlisi olan kişileri eklemiş sosyal medyaya, ne yazıyorlar ne konuşuyorlar takip ediyor, ya bir kere sosyal medyam olsa alemin insanlarını eklemem, 3 ay kalıyorlar bizim de kalmamız yönünde laf söylüyorlar diyen insanları neden takip edeyim.

Bu bana şu hissiyatı veriyor kayınvalide, görümce, eş, eşin memleketlileri herkesten şikayet ederim, kendi kendime söylenirim, şikayet ettiğim şeyleri değiştirmek için hiçbir şey yapmam ama eşimin çevresinden de kopmam.

E o zaman mutluluklar🙋
Evet ne yazık ki aynen oyle bence de.

Back
X