Görümceler,kayınvalideler lütfen özgür bırakın artık bizleri

WhatsApp yazıyor. Mecbur cvp yazıyorum. Yuvarlak cvplar yazıyorum ya da anlamamış gibi cvplar veriyorum. Mesela bu yaz siz olmayınca annem gariban kaldı, ben de işten güçten çok ilgilenemedim demiş. Cvp olarak sağlık olsun, seneye inş yazdım. Ne yazayım ki
Desene 20 gün kaldık. Oraya mı yerleşelim. Herkesin işi gücü var. Çok gariban kaldıgını düşünüyorsun sen kal de

Ya ben gerçekten bu öğretmen kadınların bu kadar geleneksel ve cinsiyetçi hareketlere ayak uydurmasıni anlayamıyorum. Ne zaman böyle konular okusam hep öğretmen çıkıyorlar. Hanımefendi kocanızin ailesi varsa sizin de var bunu kocaniza net bir dille belirtmelisiniz. Kocanıza ebeveynlik yapmak için köye gitmissiniz bırakın orda ne halt yiyorsa yesin ben bir hafta kalıp donucem diyebilirdiniz. Kocanizin ve kayınvalidenizin hizmetini çocuğunun bakımını tek siz yaparsanız zaten koca bu köy hayatindan temiz havadan hovardaliktan niye şikayet etsin. Öncelikle kocaniza annelik yapmayı bırakın çamaşırları ona yıkatin bakalım kaç gün daha kalalım diycek orda. Suç sizde kusura bakmayın

Eşim günü değiştirmez. Yani ailesi ne derse desin biz önceden hangi güne kararlaştırmışsak odur.Ama eşime de WhatsApp yazıyor ablası. Erken oldu, annem yalnız kaldı. Hatta bu yıl eve döndük. İki gün sonra mesaj atmış. Siz varken evde yemek oluyordu. Az önce anneme uğradım çaya ekmek batırıp yiyordu. Ben de yardımcı olamıyorum diye. Bu mesajdan sonra ilçeye giden arkadaşına para yolladık bir sürü şey aldırdık.Kolay yemelik, yapmalık.Yüne de eşim keşke daha uzun kalsaydık demedi. Buna da şükür çocukla. Ben bu kadar da beklemiyordum dedi
Annesine uğrayabiliyorsa yakınında oturuyor demektir, bi kap yemek götürebilir yada kısa sürede orada kendisi yapabilir. İnekleri olan insann herdaim yağı, sütü, peyniri olur hiç olmadı bi muhlama yapsaymış.
Amaç kardeşine(eşinize) vicdan yaptırmak.

Eşimin memleketinden bir sürü kişi ekli sosyal medyamda. Sürekli köylerini Paylaşıyorlar. Allah her sene nasip etsin. Seneye daha uzun nasip etsin falan yazıyorlar. Gidemeyenlere vah vah tüh tühler. Bazen çok yazasım geliyor. Herkese değil size güzel orası. Biz sizin gibi hissetmiyoruz.Bizim için bulunmaz nimet değil.
benim anlamadığım evlenmeden önce bunları düşünmedinizmi, konuşmadınızmı. adam köyüne düşkün olduğunu sonradanmı öğrendiniz.

benim anlamadığım evlenmeden önce bunları düşünmedinizmi, konuşmadınızmı. adam köyüne düşkün olduğunu sonradanmı öğrendiniz.
Baştan bir hafta kalırız vs diyorlar
Kadınlar da yılda bir kez gider bir hafta kalir geliriz nolacak ki diye bakiyorlar
Erkekler çok kurnaZ.
Bir de aile yapıları evlenmeden önce çıkmıyor.
Şahsen ben esimin bu tarz görgüsüz bir ailesi olduğunu evlenmeden önce görmem mümkün değildi evlendikten sonra da iş işten geçiyor.
Sadece sinir çizebiliryorsun onu da her erkek kabul etmiyor.
Çünkü kendi ailelerini normal görüyor.
Ben konu sahibi yerinde olsam eşimi tek yollardim.

Her konunuzda ayı sorun. Eşiniz sorun, görümce değil. 16 yıllık evlilikte tek bir gün tatile gitmemiştiniz. Koşa koşa yeni evliyken bile dağ başına ineklere gitmiştiniz net hatırlıyorum. O konuda da gitmeyin alın çocuğunuzu tatile gidin dediler sevap tabii gideceğiz köye diye bağladınız. E şikayet edip edip köye gidip kalıyorsunuz zaten boşa kimseyi de yormayın. Seneye her türlü 20 günü geçecek kalacağınız süre belli ki sizde o koca varken. Boşa kendinizi germeyin, ne sizde kocayı tek gönderip kendi hayatına bakacak yol var ne kocanızda ailesine az gidecek zihniyet. Çocuğunuzu da bu standartlarda yetiştireceksiniz belli. Boşa yazmayın yani

Öğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şikayetim yok. Çünkü eşimin anne babası yaşlı. İl dışına çıkma durumları yok. Biz gidersek görüyorlar. Hayvancılık da yapıyorlar, ayrıca annesinde sosyal fobi var. Köy dışına çıkmamış yıllardır vs. Yani o bir ay beni rahatsiz etmiyor. Aksine eşimin annesini gördüğü sayılı günler diye düşünüyorum. Yalnız o bir ayı yayla evinde geçiriyoruz. Ahşap bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı. Nasıl biz olmayınca?20 gün kaldık ya. Açık bir şekilde de söylüyorum. Hatta orada sıkıldığımı da söylüyorum. Zaten hiç benlik bir yer değil yayla işi. Senelerdir söylüyorum. Yğne de anlamıyorlar. 30 gün kalınca okulların açılmasına daha çok var neden gidiyorsunuz. Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü. Her sorana da açık bir şekilde söylüyorum. Buraları sevdin mi? Hayır sevmedim. Bana göre değil diyorum.
Tatil falan ayarlayın gidin. Eşiniz gelmezse tek gidin. Elektrik su yok, yıl olmuş 2021.Resmen eziyet çekiyorsunuz.Gitmiyorum deseniz nolacak. En fazla kavga edersiniz. Tamam deyip gidiyorsanız da şikayet etmeyin derim. Ki siz alıştırmışsınız onları böyle gidip kalmaya.

Eşimin annesinin biraz özel durumu var. Sosyal fobi diyeyim. Sene içinde bize gelip üç beş gün kalsa, dediğiniz doğru. Ama hiçbir şekilde köyden çıkmıyor. Yani eşim sadece yaz aylarında görüyor. Bu durumda adama 5 gün gör yeter diyemiyorum
Karı koca öğretmeniz. Ailemin şehrinde yaşıyoruz, eşimin ailesi de karadenizli ama bize iki saat mesafede bir şehirde oturuyorlar. Yazları fındık için gider kalırlar iki ay, memleketleri de çok uzak. Yardıma gidelim de isterler esasında dokundurma yaptılar. Ama ben sevmiyorum gitmiyorum. Eşim de çekirdek ailesini öne alan adam o da gitmiyor. Biz bir bayramda gideriz üç gün kalırız. Yazın tal çatlasın 6 gün kalırız, kışın da beş gün kalırız. Onlar da gelmezler pek. Yazları da memleketine asla gitmem, koşullar oğluma uygun değil diyorum ama tatile her sene götürüyorum. Alınıyorlarsa da paşa gönülleri bilir. Köye gitmem tatil köyüne giderim. Kararım net biliyorlar. Yani senede taş çatlasın gördüğü 10 gün eşimin. Bir şikayeti de yok. Abartan eşiniz, çanak tutan sizsiniz.
Ben yen evliyken balayına götürmeyen adamla gidip bir ay kalmazdım mesela. Ben balayına götürmediğinde alır karşıma net konuşur ona göre yol çizerdim. Asla senelerce o ortamda kalmazdım. Net söylüyorum sorun bu kadar alttan aldığınız için sizde, sonra da koca kazık haliyle ana kuzusu olan eşinizde. Hiç başka suçlu aramayın.

Baştan bir hafta kalırız vs diyorlar
Kadınlar da yılda bir kez gider bir hafta kalir geliriz nolacak ki diye bakiyorlar
Erkekler çok kurnaZ.
Bir de aile yapıları evlenmeden önce çıkmıyor.
Şahsen ben esimin bu tarz görgüsüz bir ailesi olduğunu evlenmeden önce görmem mümkün değildi evlendikten sonra da iş işten geçiyor.
Sadece sinir çizebiliryorsun onu da her erkek kabul etmiyor.
Çünkü kendi ailelerini normal görüyor.
Ben konu sahibi yerinde olsam eşimi tek yollardim.
Evet hepsi kurnaz.Yatılı misafirden de yatılı kalmaktan da nefret edıyorum.Büyük konuşmak istemem de 2 3gün zor durur kaçardım herhalde evime.Bi de orda iş beklerlerse sürekli 1gün bile kalmazdım🤣Ayrıca kız tarafının adı geçmiyor. Madem öyle herkes kendi annesinde kalsın dimi ama. Bi de öğretmen konu sahibi. Gelecek nesillere nasıl Işık tutacak.O kadar maaş alacagım, tatilim olacak, ayarlarım tatil giderim.Kocam isterse gelmesin banane.

Karı koca öğretmeniz. Ailemin şehrinde yaşıyoruz, eşimin ailesi de karadenizli ama bize iki saat mesafede bir şehirde oturuyorlar. Yazları fındık için gider kalırlar iki ay, memleketleri de çok uzak. Yardıma gidelim de isterler esasında dokundurma yaptılar. Ama ben sevmiyorum gitmiyorum. Eşim de çekirdek ailesini öne alan adam o da gitmiyor. Biz bir bayramda gideriz üç gün kalırız. Yazın tal çatlasın 6 gün kalırız, kışın da beş gün kalırız. Onlar da gelmezler pek. Yazları da memleketine asla gitmem, koşullar oğluma uygun değil diyorum ama tatile her sene götürüyorum. Alınıyorlarsa da paşa gönülleri bilir. Köye gitmem tatil köyüne giderim. Kararım net biliyorlar. Yani senede taş çatlasın gördüğü 10 gün eşimin. Bir şikayeti de yok. Abartan eşiniz, çanak tutan sizsiniz.
Ben yen evliyken balayına götürmeyen adamla gidip bir ay kalmazdım mesela. Ben balayına götürmediğinde alır karşıma net konuşur ona göre yol çizerdim. Asla senelerce o ortamda kalmazdım. Net söylüyorum sorun bu kadar alttan aldığınız için sizde, sonra da koca kazık haliyle ana kuzusu olan eşinizde. Hiç başka suçlu aramayın.
Bence net olup tamam sen git ben gelmiyorum demeli.Bali oraya bu zamana kadar elektrik su baglatsalardı. İnsan hasta olur o ortamda ya

Bence net olup tamam sen git ben gelmiyorum demeli.Bali oraya bu zamana kadar elektrik su baglatsalardı. İnsan hasta olur o ortamda ya
Alışıklar belli ki. Eşimin köyünde elektrik su var. Ahır mahır yok. Normal köy. Buna rağmen ben gitmiyorum. Cehennemin dibi hastane uzak, çocuğu sinek böcek soksa hastaneye nasıl gidelim kusura bakmayın diyorum geçiyorum. Alçak eşek olursan semer vuran çok olur derler doğru

Alışıklar belli ki. Eşimin köyünde elektrik su var. Ahır mahır yok. Normal köy. Buna rağmen ben gitmiyorum. Cehennemin dibi hastane uzak, çocuğu sinek böcek soksa hastaneye nasıl gidelim kusura bakmayın diyorum geçiyorum. Alçak eşek olursan semer vuran çok olur derler doğru
Kesinlikle. Net olacaksın.Biz aynı şehirdeyiz ama ileride farklı şehirde olursakta ben annemde kalırım o annesinde.Annesi sürekli iş yaptırır, boş durdurmaz.Bi de annem yalnızken onlarda kalmam saçma olur.

Ben eşime hayır diyorum hep.Aile ile olan her konuda problem çıkarıyorum.Bu aralar hiç gitmiyorum.Ama buna ragmen benden memnun oldugunu, benim gibisini bulamayacagını söylüyor.

Ne kadar herşeye tamam dersen o kadar kıymetin kalmaz. Al 20 gün kalıyor kıymetli mi hayır. Ama 3 gün kalsa nasıl el üstünde tutardı herkes. Tüm aileyi alıştırmış. Bu saatten sonra bu döngü nasıl kırılır bilmiyorum. Evime 2 ögretmen maaşı girecek ve zamanım olacak. Tatilimi susuz elektriksiz yerde gecırcem he. Eşim gitmesede tek giderim.Banyo falan nasıl yapıyorlar bu sıcakta anlamıyorum

Açık açık söyleyeyim. Geçen yıllarda sırf eşimin arkadaşları yüzünden gittim. Arkadaşları bekar ve aşırı alkol alan tipler. Eğer ben gitmezsem sürekli yoldan çıkaracaklardı eşimi. Çok da detaylı yazmayayım da komşu ülkelerden birinden sınır anlaşmaları vs ile ayrılmış bir il ve köy. Halk Türk değil. Hatta eşimin dedeleri Müslüman da değilmiş. Köyde acayip bir alkol tüketimi var. Her ağaç altı dolu. Sabahlara kadar erkekler o yörenin müzik aleti ile eğlencede. Bu konu beni çok rahatsız ettiği için hiçbir zaman eşimi yalnız göndermedim. Bu yıl da çocuk dolayısıyla gittik zaten. Görsünler diye
Köyün erkekleri agustos böceği gibi :) e isleri kim yapio karınca kadınlar mi?

Bence sen 10 gun kal cocukla dön o 20 gun daha kalsin hep ne yaparsa yapsin birak.

Biz size ne dersek diyelim şartlarınız değişmeyecek, insanlar yine dediklerini diyecekler. En iyisi direk bişey sorulmayınca cevap vermemek, ciddiye de almamak, yoksa kafanızda büyütürsünüz. Görümceniz annesinin gariban kalmasını istemiyorsa gitsin kendi dursun. Eşiniz, Görümceniz gidip durmak istiyorsa dursunlar, siz vazifenizi yeterince yerine getirmişsiniz. Bir de unutmayın konu komşuya yaranılmaz oralarda, 1 ay dursanız 1.5 ay durun diye laf ederler, karne günü gelin 3 ay durun derler, derler de derler...

Burda bazı arkadaşlarımız sorun sadece eşinde demiş ama bence öyle değil sorun gayet görümce de bilerek acındırıyor .
Biz kadınlar olarak anlasakta erkeklerin bilerek vicdanlarina oynuyorlar kim olsa annesine üzülürdü. Diyebilirsiniz ki o zaman evl3nmesin ordan biriyle evlensin aslında onu da istemiyorlar. Bunun tek çözümü konu sahibi sanırım takmamak bunu bende başarmaya calışıyorum . Bizde bayramda koylerine gittik herkes aa niye hemen gidiyorsunuz sanki brnim ailem yokmuş gibi.. cevaplarını verin istediğinizi yapın. Ayrıca 30 gün yerine bir hafta kalın eşiniz kendine sahip çıkamıyor mu ?

Bu sene eşimin memleketinde 5 gün zor kaldım. Hem o kadar yol gitmek hem de köy koşullarında yaşamak kolay değil. Eş ailesini memnun etmek ve eşimiz de ailesi ile görüşsün diye gidiyoruz. Benim kv de memleketinden gelin istemiş. Oğlu köyüne sık sık gelir, köyünü unutmaz diye. İnsanın evi gibisi yok.

Eşim sen he de geç diyor ama ben içten içe, medeni görünen, siz rahat olun da gerisi önemli değil, zaten buranın şartları sıkıntı, üç beş gün kalın yeter diyen eşimin ablasının bir taraftan böyle mesajlar atmasına sinir oluyorum. Yani bir kerede çok şükür bu yıl da geldiniz. Allah razı olsun. Çocukla zor gerçekten yaz ya. Sürekli oralı olup, bilmem kaç çocukla gelip 3 ay kalan ev hanımlarını örnek veriyor bana.
Siz Artvinli öğretmen dğeil misiniz zor ya o yaşlı insanlar ne şartlarda yaşıyor ilginç geliyor bana ama öyle alışmışlar

valla iyi sabır gidiyorsunuz yine herkes gidemez

Back
X