Görümceler ne ister ?

Görümceyim
Gelinimizden istediğim, tatli dil guler yüz ve bir de 700 km mesafeden gidip anneme ve kendisine hizmet etmek istemiyorum.
Annem yapmasin diye ben yapiyorum kendisi misafir biz hizmetci modunda oluyoruz anneme kiyamiyorum.
Ay içimi de döküverdim😃

Hem gorumceyim,hem gelinim,
Gorumce olarak gelinden cok cektik,halada cekiyoruz sizin gorumce gibi bir gelinimiz var,cunku raporlu psikiyatrik hasta kimse uzulmuyor,kendi gorumcem benden bayagi kucuk kimse onu dikkate almiyor cunku kv' dem iyi tum olay bu aslinda ,esim kv dem iyi goruyorlar olani biteni ,

Merhaba sevgili hanımlar doğru yere mi açtım konuyu emin değilim fakat görümce olan üyelerimize ya da görümcesiyle arası iyi olan gelin üyelerimize sormak istiyorum . Görümceler ne ister ? :) çünkü ben artık yoruldum gerçekten yoruldum . Cevaplayanlara teşekkür ederim .
Benim Görümcem var bir tane ilişkimiz çok güzel maşallah, Görümcem benden büyük ve bekar ikimizde meslektaşiz, birbirimize karşı çok anlayışlıyız , mesafeli ve saygılıyız, asla mıç mıç değiliz, hatta annesi bana karışsa ilk Görümcem annesine kızar ki bende eskiden öyleydim, gelinimize karıştırtmazdım kimseyi , çok şükür evlenince kendim gibi bir Görümcem oldu , bence herşey saygı sevgi ama karşı tarafta saygılı olacak yani karşılıklı herşey , cahil biriyse zaten sizi anlamasını beklemeyin..

Gorumce degilim. GorumceLERim var ve bir tanesiyle normal anlaşiyoruz, bir sikintimiz yok ama diger gorumcelerle hep sıkıntı yasadik goruşmuyoruz pek ama bitanesiyle gorusmeyi tamamen keseli baya oldu.

Anlastigimiz gorumcem benden bisey beklemiyor ve istemiyor sagolsun. 😁

Anlaşamadigim digerleri kv evinde temizlik, hizmet, devamli telefonla arama sorma, emrivaki yapmak vs gibi şeyler bekliyorlardi. 🙄 Çok beklerler...

Bu gorumceler doğuştan mı ruh hastası,kıskanç oluyor .Yoksa abileri,kardeşleri evlenince mi oluyor?Onu merak ediyorum .🙄🙄
Cevaplayayım , saygı herşeyin temeli. Bunu istemek erdemdir. Birbirimizi sevmesek de saygı duymalıyız. Kanser hastası son günlerini yaşayan birine terslenmek şahsım adına söylüyorum kabul edilebilir değil hele ki o benim babam o insanı tırnaklarımla parçalarım. Geriye kalana gelirsek. Dislike attığınız için söylüyorum yengem evinden gelirken bir bluz bile getirmedi. Evine kadar biz dizdik. Onun içinde kalmasın genç kızdır diye ne istiyorsa ben kendim birikimimden aldım. Yeğenim oldu, yeğenimin oda takımından bebek malzemelerine kadar herşeyi ben aldım. Doğumda korona olmuştu yanında ailesi yoktu ben vardım. O kadar ki onun yüzünden korona oldum tüp bebek tedavim yarım kaldı. Yengem ailesi tarafından küçük yaşta nikahsız evlendirilmiş önceden biz onu gelin alınca aile büyüklerimizin karşısında da ben durdum. Sizin gibi ön yargılı biri iyiki görümce değil sizin gibi net olmayan biri iyi ki görümce değil. Ben, eşim bana her hafta çiçek gönderir paylaşmam bile abim yengeme almıyor kıskandırmak gibi olmasın diye. Ama siz iyi ki görümce değilsiniz. Annem, yengemin annesi tarafından övüle övüle bitirilemez, bir evladım olsun diye kadın bana hatim indirdi öyle çok severler kızlarına aile olduk diye. Ama siz asla böyle olamazdınız iyi ki görümce olmadınız. Daha sabaha kadar yazarım da ön yargınız algınızın önüne geçmiş. İyi akşamlar. Göz ardı ediyorum sizi.

Muhtemelen kendi evliliginde problem yasiyor. Kendi mutlu olmayan insan baskasinin huzurunu bozarak rahatladigini sanir. Kocasina lafi sozu gecmiyorsa, guclunun zayifi ezmesi gibi, o da seni stres topu bellemis sanirim.
Ben aeadiginda kisa kesmeye calisirdim. Evet hayir seklinde cevaplar verir kapatirdim. Annesini doldurip uzerime salarsa da susmam saygimi yitirmeden gerekeni soylerdim. Esinle aran iyi ise onlari takma. Küsen küssün.

Gercekten çoook dogru. En cok sorun yasadigim goruncem en sorunlu evliliğe sahipti.
En sonunda da boşandi iyice delirdi. Gorusmeyi kestik onunla uzun zamandir, eşim bile gorusmuyor kendisiyle, annesini gormeye gidince goruyor sadece.

2 erkek kardesim var ve evliler , gorumceyim yani , benim gorumcem yok.
Bir kardesim yurt dışında yasar , biri ile de 2 sokak var aramda. Şükür ki 2 tane kardesim vardi 2 tane daha oldu derim hep. Yurt dışındaki kardeşimin ikinci evliliği, ilk eşi ile hala daha görüşürüm severim kendisini o da beni sever sağ olsun, hatta nikahimda kardeslerimi degil iki gelinimizi sahitim yaptim o kadar severim hepsini. Rabbim sağlıklı huzurlu ömürler nasip etsin onlara , yavrularına eşlerine inşallah.

2 erkek kardesim var ve evliler , gorumceyim yani , benim gorumcem yok.
Bir kardesim yurt dışında yasar , biri ile de 2 sokak var aramda. Şükür ki 2 tane kardesim vardi 2 tane daha oldu derim hep. Yurt dışındaki kardeşimin ikinci evliliği, ilk eşi ile hala daha görüşürüm severim kendisini o da beni sever sağ olsun, hatta nikahimda kardeslerimi degil iki gelinimizi sahitim yaptim o kadar severim hepsini. Rabbim sağlıklı huzurlu ömürler nasip etsin onlara , yavrularına eşlerine inşallah.
Böyleleri var mı gerçekten maşallah ya

Cevaplayayım , saygı herşeyin temeli. Bunu istemek erdemdir. Birbirimizi sevmesek de saygı duymalıyız. Kanser hastası son günlerini yaşayan birine terslenmek şahsım adına söylüyorum kabul edilebilir değil hele ki o benim babam o insanı tırnaklarımla parçalarım. Geriye kalana gelirsek. Dislike attığınız için söylüyorum yengem evinden gelirken bir bluz bile getirmedi. Evine kadar biz dizdik. Onun içinde kalmasın genç kızdır diye ne istiyorsa ben kendim birikimimden aldım. Yeğenim oldu, yeğenimin oda takımından bebek malzemelerine kadar herşeyi ben aldım. Doğumda korona olmuştu yanında ailesi yoktu ben vardım. O kadar ki onun yüzünden korona oldum tüp bebek tedavim yarım kaldı. Yengem ailesi tarafından küçük yaşta nikahsız evlendirilmiş önceden biz onu gelin alınca aile büyüklerimizin karşısında da ben durdum. Sizin gibi ön yargılı biri iyiki görümce değil sizin gibi net olmayan biri iyi ki görümce değil. Ben, eşim bana her hafta çiçek gönderir paylaşmam bile abim yengeme almıyor kıskandırmak gibi olmasın diye. Ama siz iyi ki görümce değilsiniz. Annem, yengemin annesi tarafından övüle övüle bitirilemez, bir evladım olsun diye kadın bana hatim indirdi öyle çok severler kızlarına aile olduk diye. Ama siz asla böyle olamazdınız iyi ki görümce olmadınız. Daha sabaha kadar yazarım da ön yargınız algınızın önüne geçmiş. İyi akşamlar. Göz ardı ediyorum sizi.

O kızcagizin ailesi var ama yokmuş resmen ortadaymiş. Evet iyilik yapmissiniz bu bir gercek, öte yandan da kizi çekip tehdit etmişsiniz ve bunu yaptiginiz iyiliklere dayandiriyorsunuz. Eee haklisiniz parayi veren istedigini der yapacak bisey yok.
Benim gorumcemin biri de sizin gibi.
Eltimlere maddi yardimda bulunur, eltimin cocuklarina biseyler alir hatta buyuk cocugun dershane parasini bile gorumcem vermisti daha benim bilmedigim yardimlari da oluyordur mutlaka ve eltim gorumceme agzini acamaz haliyle.

ANCAK ailesi arkasinda olan, maddi olarak size ihtiyaci olmayan, guclu bir kadin olsaydi karsinizda, konuşmalariniz hiç hoş karşilanmazdi bu da bir gercek.

O kızcagizin ailesi var ama yokmuş resmen ortadaymiş. Evet iyilik yapmissiniz bu bir gercek, öte yandan da kizi çekip tehdit etmişsiniz ve bunu yaptiginiz iyiliklere dayandiriyorsunuz. Eee haklisiniz parayi veren istedigini der yapacak bisey yok.
Benim gorumcemin biri de sizin gibi.
Eltimlere maddi yardimda bulunur, eltimin cocuklarina biseyler alir hatta buyuk cocugun dershane parasini bile gorumcem vermisti daha benim bilmedigim yardimlari da oluyordur mutlaka ve eltim gorumceme agzini acamaz haliyle.

ANCAK ailesi arkasinda olan, maddi olarak size ihtiyaci olmayan, guclu bir kadin olsaydi karsinizda, konuşmalariniz hiç hoş karşilanmazdi bu da bir gercek.
Okuduğunu anlayan insanlarla sohbeti severim. Anlamayanlarla değil. Konuyu sabote etmeyin.
İyi akşamlar

Sizinkileri bilmem ama benimkiler emekli olup köye yerleşmeyi istiyorlar :-)
Anlaşmak veya anlaşmamak iki taraflıdır . Karşılıklı saygı ve sınır bilme olursa sıkıntı kalmaz . Ama yok biri sınırı aşıp , diğeri de bunu söylemeye cesaret edemeyip , sınırı tekrar gösteremeyip işte buraya kadar gelebilirsin demediği , içine attığı sürece anlaşmayı beklemeyelim .
Ben de ayrıca görümceyim ve gelinimizden tek beklentim kardeşime ve yeğenlerime iyi bakması . Daha ne olsun .

Merhaba sevgili hanımlar doğru yere mi açtım konuyu emin değilim fakat görümce olan üyelerimize ya da görümcesiyle arası iyi olan gelin üyelerimize sormak istiyorum . Görümceler ne ister ? :) çünkü ben artık yoruldum gerçekten yoruldum . Cevaplayanlara teşekkür ederim .
Kardeslerinin mutlulugunu huzurunu ister hem gorumceyim hem de 4 tane gorumcem var ara ara gerilsekte ortak istegimiz bu

Hani su görümceyle kotu olunca kayinvalideninde taraf tutması olmayi var ya 1 oldu 2 oldu 3 oldu en son kayinvalideme dedim ki taraf tutarsan kötü olan sen olursun. 2 gün sonra ben onunla baristigimda seninle barışmam. Ona göre tavrini belirle bence dedim. Soğuk duş etkisi yaratmisti telefonda bu soyledigim. Şimdi hic taraf tutmuyor yani eminim icinden tutuyordur ama bana yansitmiyor

Back
X