Görümcelerim 1,2,3!!!

Kybele64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
261
78
48
Ankara
İyi gunler arkadaşlar,ben bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum.Uzatmadan direk konuya geciyorum; esimle ikimiz memuruz ve ailelerden farklı sehirlerdeyiz. Eşim ailesinde tek okuyan.3 ablası ve 1 abisi var.durumları iyi hepsinin evi arabası var ancak sürekli para yok diye yakinirlar.en küçük ablası sürekli kendini acindirma halinde.
Geçen yaz 1 hafta için yanlarına gittik güya bizi gezdirmek için pikniğe gittik hiçbiri elini cebine atmadi tüm masrafları biz karsiladik ve eşim çok sınır oldu.öyle piskinlerki.asla parasinda değilim ama misafire böyle mi davranılır?gezmeye gidiyoruz mesela yol parasından tutun da yemek parasına kadar hep biz oduyoruz. Ödeme yapılacağı zaman hepsi geri çekiliyor. Esimle de konuştuk o da farkında ve sınır oluyor.ancak eşim evin enkucugu ve hepsi de annemiz yaşinda ve eşim çok çabuk unutuyor yapılanı.her hafta arar sorar hiç tepki koymaz ,mesafe koymaz.şimdi birşey desem ben kötü oluyorum.yapılanları unutmuyorum ve içimden hiç gorusmek gelmiyor.sizce nasıl bir tavır sergilemem iyi olur.esimle de arami bozmadan.sürekli telefonlasirlar kendi aralarında ve ben artık sınır oluyorum eşime.
Şimdi durum su ben arayıp sormuyorum saf eşim sürekli arıyor.siz olsanız nasıl davranirsiniz?biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Para yok diye yakiniyorlar peki esin duzenli olarak bu insanlara para gonderiyor mu? Sadece misafir agirlama mevzuundaki gibiyse bir sorun yok, kimse siz tatildesiniz diye elini cebine atmak zorunda degil,belki buna butceleri yetmiyordur. Ama duzenli olarak sizden para alip da gereksiz seylere harciyorlarsa sinir olmakta haklisin
Bir de esin istedigi zaman konussun telefonda ona niye karisiyorsun anlamadim

Görümcelerin yanlış davranışlarını eşinizin hemen unutması normal değil mi?
Kardeşler arası kin,küslük iyi değil ki...
Hayır ben asla küslük olsun demiyorum.ama biraz kendini saydirsin. Hala daha evin küçük çocuğu muamelesi ve saf yerine konmak beni sınır ediyor.

Haklısın bende olsam bende uyuz olurum.... Ama kardeşi sonuçta.... Ha ama kendin icin esine "durumdan dolayi rahatsiz oldugunu, buyuzden surekli gorusmek istemedigini" soylersin... Sonuçta durumu oda biliyor... Dicek zaten bisey kalmamis... Gittiginizde pikniktir,yemektir,gezmektir olaylarına onlarla birlikte girmeyin.. Hem kirilicak birseyde yok bu durumda... Direk soyle... Benim gorumcemde gittigimizde esimi sofor gibi kullaniyodu... Artik dayanadim sinir oldum herseyi anlattim esime... Uzuluyor insan... Tamam kardesi olabilir ama seninde esin... Acikca konus....

İyi gunler arkadaşlar,ben bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum.Uzatmadan direk konuya geciyorum; esimle ikimiz memuruz ve ailelerden farklı sehirlerdeyiz. Eşim ailesinde tek okuyan.3 ablası ve 1 abisi var.durumları iyi hepsinin evi arabası var ancak sürekli para yok diye yakinirlar.en küçük ablası sürekli kendini acindirma halinde.
Geçen yaz 1 hafta için yanlarına gittik güya bizi gezdirmek için pikniğe gittik hiçbiri elini cebine atmadi tüm masrafları biz karsiladik ve eşim çok sınır oldu.öyle piskinlerki.asla parasinda değilim ama misafire böyle mi davranılır?gezmeye gidiyoruz mesela yol parasından tutun da yemek parasına kadar hep biz oduyoruz. Ödeme yapılacağı zaman hepsi geri çekiliyor. Esimle de konuştuk o da farkında ve sınır oluyor.ancak eşim evin enkucugu ve hepsi de annemiz yaşinda ve eşim çok çabuk unutuyor yapılanı.her hafta arar sorar hiç tepki koymaz ,mesafe koymaz.şimdi birşey desem ben kötü oluyorum.yapılanları unutmuyorum ve içimden hiç gorusmek gelmiyor.sizce nasıl bir tavır sergilemem iyi olur.esimle de arami bozmadan.sürekli telefonlasirlar kendi aralarında ve ben artık sınır oluyorum eşime.
Şimdi durum su ben arayıp sormuyorum saf eşim sürekli arıyor.siz olsanız nasıl davranirsiniz?biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Gerçekten ayip bu yaptikları ama eşiniz böyle yaparsada her zaman aynısını yaparlar eşinizle konuşsanız ama iyilikle bak bunlar her seferinde böyle yapıyor biraz mesafeli davran ki anlasınlar yoksa her zaman böyle yapacaklar diye. Ama eşiniz terslerse sizi ben seni düşünmüştüm ne halin varsa gör dersiniz. Bir daha yapilipta eşiniz tekrar söylenirsede sen istiyorsun bunu dersiniz.:KK47:

Para yok diye yakiniyorlar peki esin duzenli olarak bu insanlara para gonderiyor mu? Sadece misafir agirlama mevzuundaki gibiyse bir sorun yok, kimse siz tatildesiniz diye elini cebine atmak zorunda degil,belki buna butceleri yetmiyordur. Ama duzenli olarak sizden para alip da gereksiz seylere harciyorlarsa sinir olmakta haklisin
Bir de esin istedigi zaman konussun telefonda ona niye karisiyorsun anlamadim

Yok canım öyle para gönderme .yanı ben şunu anlamıyorum bir insan 10 saatlik yoldan beni ziyarete gelse elimden geldiği kadar onları memnun etmeye calisirim.ben öyle gördüm çünkü. Ve harcanan para değil mevzu yapılan muamele. Arama mevzusunu abartmis olabilirim çünkü takıntı oldu ben de.sınır oluyorum.

Allah Allah.. esinizin devamli elini cebine atması tabi ki hos degil ama sizin istediğiniz kin gutsun aramasin vs vs.. asil doğru olmayan bu bence..

Haklısın bende olsam bende uyuz olurum.... Ama kardeşi sonuçta.... Ha ama kendin icin esine "durumdan dolayi rahatsiz oldugunu, buyuzden surekli gorusmek istemedigini" soylersin... Sonuçta durumu oda biliyor... Dicek zaten bisey kalmamis... Gittiginizde pikniktir,yemektir,gezmektir olaylarına onlarla birlikte girmeyin.. Hem kirilicak birseyde yok bu durumda... Direk soyle... Benim gorumcemde gittigimizde esimi sofor gibi kullaniyodu... Artik dayanadim sinir oldum herseyi anlattim esime... Uzuluyor insan... Tamam kardesi olabilir ama seninde esin... Acikca konus....

Doğru söylüyorsun canım ama direk konuşsam esim ailesini istemediğimi dusunup soğuk davranıyor.huzurumuz kaçıyor.

Allah Allah.. esinizin devamli elini cebine atması tabi ki hos degil ama sizin istediğiniz kin gutsun aramasin vs vs.. asil doğru olmayan bu bence..

Sanırım yanlış anlattım ben . aramasin kussun demiyorum ama biraz anlasinlar istiyorum .yaptıkları muameleden rahatsız olduğumuzu

Yok canım öyle para gönderme .yanı ben şunu anlamıyorum bir insan 10 saatlik yoldan beni ziyarete gelse elimden geldiği kadar onları memnun etmeye calisirim.ben öyle gördüm çünkü. Ve harcanan para değil mevzu yapılan muamele. Arama mevzusunu abartmis olabilirim çünkü takıntı oldu ben de.sınır oluyorum.
Takinti yapmis olabilirsin ama bunu asman lazim
Sonucta misafir agirlamak da bir kultur ve gorgu isi, onlarda bu olmayabilir;) herkes bir degil ki
Madem duzenli olarak gerekli gereksiz para gonderimi yok o zaman dert etme canim

Doğru söylüyorsun canım ama direk konuşsam esim ailesini istemediğimi dusunup soğuk davranıyor.huzurumuz kaçıyor.
Ya walla onu düşündüğünü belli edip söyle... Yani onu cok saymadiklarini dusundugunu soyle... Biraz agirlik koyymasi gerektigini... Onun icin uzuldugunu her gittiginizde surekli ayni konularin ciktigini hicbiseyin iliskinizden degerli olmadigini bos yere tatilinizi sinir icinde gecirdiginizi soyle... Yani bunun gibi seyler... O zaman birsey diyecegini zannetmiyorum...

İyide sürekli bir maddi yardım söz konusu değil anladığım kadarıyla, bunda bu kadar büyütülecek ne var anlamadım. Kardeşler onlar, konuşurlar,kızarlar,barışırlar siz neden rahatsız oldunuz ki anlamadım. İstediği kadar konuşur ablasıyla, sürekli bir maddi talepleri yoksa ,siz bence büyütüyorsunuz. Ayrıca 1 hafta kalmaya gidiyorsunuz, siz misafir değilsiniz bu durumda bence. 1 hafta boyunca hiç elinizi cebinize atmadan ,misafirsiniz diye tüm harcamaları onlar mı yapsın istiyorsunuz? Bu da saçma...Bence abla-kardeş arasında ki olaylara fazla takılmayın.

Takinti yapmis olabilirsin ama bunu asman lazim
Sonucta misafir agirlamak da bir kultur ve gorgu isi, onlarda bu olmayabilir:KK66: herkes bir degil ki
Madem duzenli olarak gerekli gereksiz para gonderimi yok o zaman dert etme canim

Takmamaya çalışıyorum ama işte çok başarılı değilim bu konuda.yapılan muameleyi unutamiyorum. Birşey sormak istiyorum.siz olsanız nasıl bir tavır takinirsiniz Görümcelerinize karşı?yılda 2 defa falan gorusuyoruz.hep biz gidiyoruz zaten .nerdeyse 3 yıllık evliyim hiçbiri gelmedi evimize.

Ben olsam misafire yüklenmem bu kadar asla.
İş eşinizde bitiyor. O gittiğinde kontrollü davranmayı öğrense ailesi de sınır çizildiğini fark eder. Tabi sınır çizildi diye de tepki gösterir onlar şimdi. Bence sen bu takıntından kurtul gerisini boş ver değiştiremezsin eşini kendi isterse olur bu üstelik sen kötü olursun onun gözünde.

Ben size çok hak veremedim,

Yatılı gittigin evde zaten kahvaltı yada akşam yemegi
ev sahipleri tarafından karsılanıyor.
Yani o evde birşekilde yiyip içiyorsun.
Konaklıyorsun.

Bunun için dışarıya çıkıldığın da piknik,
yemek,mangal gibi aktiviteler de
genellikle masrafları misafir olan taraf karşılar.

Ev sahibine bırakılmamalı diye düşünüyorum.

Back
X