Görümcem bana küstü, eşim nasıl davranmalı?

Konu sahibi ortaya konuyu attı gitti.
Olay ne ne bilelim.
Adam iyi yapıyor

Herkese merhaba. Canımı sıkan ve nasıl davranacağımı bilmediğim bi durum var. Eşimin kardeşi (görümcem yani) gereksiz bir alınganlıkla beni tamamen yanlış anlayarak bana küstü, açıklamama rağmen geri adım atmadı. Eşim de beni haklı buldu, kardeşinin çocukça davrandığını, huyunun böyle olduğunu, kimseyle anlaşamadığını söyledi. Ama hiçbir tepki vermedi, tamam sorun onun sorunu değil ( mi acaba?) ama arkamda durmalıydı, hiçbir şey olmamış gibi davranmamalıydı diye düşünüyorum. Aileden kimse bu konuyu açmıyor, bilmiyorum belki de ondan dinleyip beni haksız buluyorlar. Halbuki dinleseler bunun için insan o kadar laf eder mi derlerdi yani. Bir yanım o da kardeşi canım napsın derken, bir yanım, ahh o yanım, ama bana sahip çıksın, geçsin karşısına eşim haklı desin istiyorum. Ama o kardeşiyle ben yokmuşum gibi gidip görüşecek, gülüp eğlenecekmiş. Bütün ailesiyle gezilere gidecek, ben evde oturup bekleyecekmişim. Sen de git demeyin, hatasını anlamadıkça gitmem. Sizce eşimin tepki göstermesini istemekte haksız mıyım? Aileden kimsenin bu konuyu açmamasına, haklısın gereksiz yere alınmış dememesine bozulmakta haksız mıyım?
sadece empati kurun

Bence es karisinin hakli olduguna inaniyorsa bunu aile icinde savunmali.sessiz kalmasini karsi taraf farkli yorumlayip daha da saygisizlasiyor.kadin ne kadar kendini parcalasa da kocasi arkasinda degilse es ailesiyle sorun yasaniyor.biz de esimle ailesi yuzunden cok sorun yasadik her kavgamiz onlar yuzundendi.ne zaman esimin akli basina geldi annesine ablasina siz napiyosunuz dedi ondan sonra bana saygi duymaya basladi hepsi de.
Ben biliyorum esim bunu yapmasa hic biri beni takmaz ayni saygisizliklarini devam ettirirler huzurumuzu bozarlar.

haklıysanız kimsenin savunmasına da ihtiyacınızın olmaması lazım
bırakın zaman geçtikçe görümceniz düşünür ve alınacak bir şey olmadığına karar verir
tabii olayı bilmeden yorum yapıyorum, belki görümcenizin de haklılık payı vardır

Back
X