Görümcem beni çıldırtıyor...

bu davranışlarının sebebi belli oldu kızlar...

biz eşimle balayına gidiyoruz. onu götürmüyoruz diyeymiş bütün bu olaylar...

sanırım bu eşimle başbaşa geçireceğimiz ilk ve son tatilimiz olacak...

Yok artık daha neler... İyiki "gelin gitmesin abimle ben gideyim" dememiş...:37:

Ya bana garip geliyor bu tip kardeşler, biz 3 kardeşiz eşim 4; ne kendi ailemde ne de yakın çevremde hiç böyle bir tipe rastlamadım. Eşimin 3 kız kardeşi var bir tanesi yurt dışında; 2 hafta önce ev taşıdık bana hiç iş yaptırmadı buradaki 2 tanesi yardıma gelmişlerdi, ki başka şehirlerde yaşıyorlar sırf bize yardım olsun diye geldiler... Her telefon ettiklerinde benimle de konuşurlar, hatta bazen direk beni ararlar abileri yerine...

Benim de abim evlendi geçen ay, gelinimizi çok severim sağolsun o da beni kendi ablalarından ayırmaz (aramızda sadece bir yaş var, kendisi 4 kız kardeşin en küçüğü o nedenle ablaları yazdım yoksa ablalık tasladığımdan değil).

Yani bir kız kardeş olarak ben geline özen gösterilmesi taraftarıyım, onunla yaşanan bir kırgınlığın iz bırakacaktır, kendi kardeşimizle aramızda ne geçen olumsuzluklara rağmen ilişkilerimiz eskisi gibi devam edebilirken evlilik yolu ile aileye dahil olan aile bireylerine karşı daha dikkatli, saygılı ve özenli davranılmalı... (Tabii hakedene hakettiği muamele de yapılmalı gerektiğinde & yeri geldiğinde...)

Şımarık deli şey..
Ben yerinizde olsam "biz tatillerimizde kafa dinliyoruz .. Yalnız kalmak iyi geliyor bize"
gibi şeyler söylerdim. Bu kızı da döverdim heralde . Sanki hizmetçiye bağırmış..
Getir kurabiyeleriymiş vay efendim..

:1:

bu bana dedi ki benim abim otobüsle hiçbir yere gitmezdi.

ben olsam bu lafın üstüne'evlilk insanı değiştiriyor işte' derdim

siz onu ciddiye almayın her lafına şaka ile karşılık verin.
yavaş yavaş değişecektir.

kompleksli olduğu belli boşverin. zaten yeterince stresli sizde ona benzemeyin.:8:

wallaha sen iyi susmussun canim ben cok kalbimden ne gecerse agzimdanda o cikar cevabini aninda alirdii senden kucukk sinirli ses tonuyla konusuyor once o tavrini degissin sana esine soyle bence

kardeş kesinlikle dış kapının mandalı olmaz benim eşimin kardeşi canım arkadaşımdır lakin bu türde laf sokmalar falan yapıyorsa bilki seni kıskanıyordur sende keyfini çıkar evet güzelim otobüse binene değil bindirene bak sen de gül geç dalgaya vur

güzelim tabiki kavga et demiyorum ama haddinide bildir.herkes yerini bilsin.benimde 4 tane görümcem var evli olan 2si melekk masallah nzar degmesin ama 2si bekar çok fenalar agızlarını her açmaları igne gibi batar laf sokarrr bazen cevap vermem kudururlar o da bana yater zatn.beni sevmezler çokta belli ederler fakat bri gelsin aman allahım sanki melekler öyle yapmacıkta olurlar ki herkes anlar. buarada bende görümceyim 2tane gelinimiz var birbirimizi bukadar severiz yani resmen bacı gibiyiz hiç kırmadık herkeste bizim gibi olurlar inş....

canımcım anladığım kadarıyla senın görümcen haddini fazlasıyla aşmış boşver takma sen onu kıskanıyor galıba abisini yada yaşının verdiği sebebiyetten böyle yapıyor cevap verme ıyı olmaya bak anlar bir gün neyin ne oldugunu allah sabır versin üzüldüm :(

Ben cede boşver. O senin kocan. Görümcelern anlamadğı tek şey sizin bir hayatınız olduğu. Benimki bizden hiç çıkmıyor mesele biz yeni evli olmamıza rağmen. Bi kere bu insanların abilerine kardeşlerine saygıları yokki. Hala evli olduklarını kabul edemiyorlar. Sen de eyine sarıl sürekli yanında otur o iyce kıskansın seni çatlasın. Ne bu yaa. Ayy neymiş bu görümceler pöfff!!!!1

aşağılık kompleksi var bunda.benimde görümcem beni emrinde yöneltmeye çalışmak istedi .ne oluyoruz ya dedim bir iki sustum sonra
cevapları almaya başlayınca benden bişey dememeye başladı.bide benimki çok kaprisli istediği olmayınca kocaman evli barklı kadın hemen
surat asar tiriplere girer küser konuşmaz vs...benimde hiç umrumda bile olmaz.sende bu şımarığa haddini bildirmezsen eğer bu böyle devam eder gider.anası
babasıda bişey demiyorsa eğer hiçde çekinme bana surat asarlar die düşünme hiç.yoksa çok ezilirsin canım.

küçük görümcem artık iyice haddini aşmaya başladı. kendisi benden 6 yaş küçük ve sudan sebeplerden herkesin önünde beni haşlayıp duruyor. mesela dün eşimin halası ve kuzeni geldi. oturduk, hoşbeş ettik. misafirleri bir ara evime aldım düğün kasetimi izletmek için çayı da evimde içtiler aşağıdan da kurabiyeler getirildi misafirlere vermek için neyse misafirler gittiler ben aşağıya indim biraz oturmak için çıkarken evime kurabiyeleri de getir artık dedi sinirli bir ses tonuyla. ben anlam veremedim bu davranışa ama çok kırıldım. yiyeceği benden sakındı zaten demeseydi de getirecektim kurabiyeleri ona.

2. olay ise şöyle ben eşimle kısmetse balayı tatiline gideceğim eşim thy çalışanı o yüzden uçak hizmetinden ücretsiz faydalanıyoruz. ancak ilk etapta şehir merkezinda halletmemiz gereken işler var ve havaalanı ilçede bu ilçeden il merkezine gelmek zor oluyor. o yüzden otobüsle gidelim dedik. bu bana dedi ki benim abim otobüsle hiçbir yere gitmezdi. sanki ben zorladım tamamen abisinin kendi kararı. sürekli kırıyor ve kızdırıyor beni amacı ne anlamıyorum ama tek dileğim Rabbim'den sabır...

canım bana kalırsa görümcenle fazla içli dışlı olma biraz uzaklaşşşşşşşşş yoksa sana psikolojik baskısına devam edecek moralini hiç bozma söyledigi sözlerle seni incitmeye çalışıyor bence

şımarık......
koy tavrını uzak dur biraz...
laf edersede ver ağzının payını....
aklı başına gelsin..
sevimsiz

şımarık......
koy tavrını uzak dur biraz...
laf edersede ver ağzının payını....
aklı başına gelsin..
sevimsiz

benim görümcem benden büyük ve bekar.onun daha aklı başında davranması gerekeceği yerde çocuktan beter şeyler yaptı ve yapmaya da devam ediyorr..mesela hgeldin demez ne kvalidem ne eşim kimse ses etmez..eşime kola koyar mesela ama bana yokk kalkıp kendim alırım ben de kendim alayım bari deyip.ama eşim farkına bile varmaz.sonradan söyleyince aaa öyle mi oldu..benden 4 yaş küçük kaynım var o da ablasının aynısının tıpkısı..:47:

ayy canım yaa çak ağzına bir tane oturt aşağıya diyeceğim ama olmaz şimdi arada eşin ve kayınvaliden var bak kadıncağız senden kızı adına özür dilemiş ama görümcene de haddini bildir hiç susma kendini ezdirme terbiyesiz üstünde hakimiyet kurmaya çalışıyor sanırım göze göz dişe diş canım :4:

terbiyesiz nolcakkk???

hem küçük hem hadsiz...

seviyesine düşmeden kibarca ağzının payını verin...

şakayla karışık ve ona uymadan..

eşimin sülalesinde bu tarz terbiyesiz insan o kadar çok ki laf sokmada usta oldum yeminle ...

töbeee töbee...

Burda ki yorumlar çok yancı.
Buraya sadece tek tarafın anlatımıyla kıza denmedik kalmamış.
Ben bunu hiç doğru bulmuyorum .
Kız kurabiyeleri getir demiş , abim otobüsle gitmezdi demiş terbiyesiz şımarık hadsiz herşey olmuş.
Ağız burun kırmaktan bahseden bile olmuş :D
Bana o kadar da büyük bişey gibi gelmedi bunlar. Daha realist olunmalı bence.
Kızını tutuyor diye kimse kaynanaya laf edemez açıkcası çocuğu onun ya.
Bir sorun olduğunda tabi kızının yanında olur insan . Açık ve net.
Anne çocuğu için haklı yada haksız diye düşünmez ki . Benim çocuğum ya herkes evladını düşünür.
Yalan mı Allah aşkına kim evladı dururken oğlunun karısını yada kızının kocasını düşünür ki .
Biri demiş ki kardeş için dış kapının dış mandalı.
Benim abim yeni evlendi nikah oldu düğün olmadı gerçi de neyse nikahları oldu evlerinde kalıyorlar .
22 yaşındayım gözbebeğim diye sever beni evlerine gitsem diye deli olur.
Mesela abimin eşyalarını evden toparlayacağımız düşüncesi bile ağlatmıştır beni öyle severim abimi.
Dış kapının dışı mandalı olurmuymuş kardeş kabul etmiyorum bu yorumu.
Her iki tarafta birbirine saygı gösterse dert olmaz diye düşünüyorum.
Şimdi bi sorun olduğun da ben saygısızlık etmem , yengem zaten öyle allah şükür hiç bir sorunumuz yok. Herkes saygılı çünkü. Bir tek benden beklense sorun olur.
Balayı mı o tatil meselesi yoksa öylesine bir tatil mi ?
Mesela abimler yazın tatile gidecekler balayı değil bakın normaL yaz tatili yengem üçümüz gideriz diyor.
Abim sende gelirsin diyor. Yengem abimden daha hevesli düşünün :51:
Balayı tatili değilse ne var ki bunda ( Eğer balayıysa tabi ki de mesele) :)
Herkes konumunu bilirse sorunlar ortadan kalkar.
Kendi yaşantımdan yola çıkarak aktarıyorum bunları .

Son düzenleyen: Moderatör:
terbiyesiz nolcakkk???

Hem küçük hem hadsiz...

Seviyesine düşmeden kibarca ağzının payını verin...

şakayla karışık ve ona uymadan..

Eşimin sülalesinde bu tarz terbiyesiz insan o kadar çok ki laf sokmada usta oldum yeminle ...

Töbeee töbee...

nolur bana şu laf sokma konusunda ders verinnnnnn :47:bana biri bişey dediğinde bakıp kalıyorum ondan sonra gece uyuyamıyorum niye onu demedim bunu demedim diye:43:çakamıyorum ben de lafı suratlarına sinirimden ölüp gideceğim bigünn...

nolur bana şu laf sokma konusunda ders verinnnnnn :47:bana biri bişey dediğinde bakıp kalıyorum ondan sonra gece uyuyamıyorum niye onu demedim bunu demedim diye:43:çakamıyorum ben de lafı suratlarına sinirimden ölüp gideceğim bigünn...

ilk başlarda ben de sen gibiydim. hiç cevap veremezdim sonra oturur ağlardım. düşünür dururdum.. ha şöyle diyeydım ha böyle dıyeydım diye.. kendi kendine yeneceksin onu. yavaş yavaş..ben ilk böle laf sokmalara başladığımda titriyodum baya.. bana göre değil ya!.. ama öyle bı ortam oluyo ki lafı direk yapıştırman gerekiyor.. bi defa şakayla karışık yap... asla ciddi ciddi laf sokma. gülerek sok lafları tatlı tatlı... cumlenı canım benım,tatlım gibi kelimelerle kur.. yuzune de bi gülümseme takın lafını sok.. karşındaki zaten alcağını alır.. etrafta senı kötü bilmez.. cunku ben haklı dahi olsam cevap verirken sinirli bi şekılde söylerdim snra annem benı uyardı dedi ki, kızım haklısın sen doğruyu söylüyorsun ama sınırle konustuğun sesınden mımıklerınden o kdr çok anlaşılıyo ki haklı dahi olsan azarlıyomuşsun kavga ediyomuşsun gibi gözükütor etraftan ve haksız duruma düşüyorsun demişti... ve o gün bugün hep tatlı tatlı gülerek yaparım bu işi..

angryangel arkadaşım bak,kurabıyelerı mı istedi mesela;

tatlım benim, kurabıyelerı de unutmuyorsun maşallah(!)... ama tabii canın istemiştir getireyım ben sana... (gülümseyerek)

gibi...

Son düzenleme:
Back
X