- 20 Haziran 2016
- 6.838
- 11.160
- 248
Arkadaşlar bölük pörçük anlattığı için okuduğum cevaplardan ben konuyu özetliyorum. Kaynı ve eşi bekarken bir ev almış. Hepsi bu evde yaşıyormuş kv dahil. Daha sonra bu evi satmışlar. Eşi mirastaki hakkından vazgeçmiş bu evi kendi üstüne yapmış. Yani demiş ki "ben miras istemiyorum bu ev benim olsun miras kardeşlerime kalsın". Onlar da tamam demişler ve tapu masraflarını da konu sahibesi altınlarıyla ödemiş. Şu anki krediyi de çalışıp eşiyle birlikte kendisi ödüyor. Yani eşi mirası önceden almış oluyor ve kardeşleri buna okey diyor. Ama aile parazitlik yaparak bu eve çökmüşler. Şimdi de görümce de yerleşiyormuş eve. Benim anladığım olay bu. Eğer bu şekildeyse konu sahibi haklı. Ev 3 kardeş arasında bölünecekse miras olayını kabul etmeyip eve ortak olacak ve kredi masrafını paylaşacaklardı. Tapu masrafını da bölüşeceklerdi. Şu an konu sahibini resmen mirastan men edip evine çökmüşler. Ben olsam ben de istemem oh ne ala memleket. Miras zamanı sizde bu konuyu gündeme getirip hakkınızı alırsınız. Asıl enayi yerine konan konu sahibi. Olayı anlatamadığı için linç yemiş.