Görümcem doğurdu.Şimdi hastahanede ziyaretine gideyim mi. Cok acill cvp lütfen

eğer yanında sadece annesi ve k.validesi olsaydı sen haksızsın boş yere surat yapıp alınıyorsun derdim ama neredeyse senin dışında ki herkes zaten doğumda yanındaymış bir sana haber verilmemiş.üstelik iyi niyetlisin hep yanlarında olmak istediğini belirtmişsin ve aynı apartmanda oturuyorsunuz.ben sana karşı çok ayıp edildiğini düşünüyorum.o senin görümcen,kardeşin sayılır ve k.validenden sonra ona en yakın olan sen ve eşin,teyzeleriniz değil.

şimdi surat yapma derim ancak biraz zaman geçince bu kırgınlığını belirt mutlaka.

Haklisiniz ama. Bunlar sadece yazdiklarim
Birde hissettiklerim var. Resmen her kez oradayken beni cagirmadilar ki en basindan belli bende yaninda olmak istediğimi söylemistim. Ve teyzemi aradiginda bende ses tonumdan ve ilgisizligimden kızdigimi belli ettirdim. Yani tavsan daga küsmüs ama dağın haberi var.
Benim sorum acaba onlar beni heseba almadilar. Bende almiyayim. Yani belliki istediler beni o yüzden gitmek istemiyorum acikcasi
Bende yengeyim
Çağırılırsam giderim çağırılmazsam gitmem
Görümcemin ablası da yok, henüz doğumu olmadı ama çeyizi gitti mesela
Çağırılsam giderdim hem ablası yok hemde çağırıldım ayıp olmasın derdim giderdim
Sonra duyduk ki çeyizi gitmiş, sadece annesi ve teyzesiyle
Ben hayırlı olsun dedim sadece , ne denir zaten başka ?
Meğerse haftaiçi gitmişler ve ben işten geç çıkıyorum diye söylememişler bile haklı olarak
Hatta damat tarafından sadece damat gelmiş, sorunlar olmuş filan
5 yıllık evliyim daha ne kayınvalideme ne görümceme alınganlık etmedim, niye edeyim canım 5 yıl önce ben mi vardım. Öz ailem değiller öz kızları değilim, kim ne kadar isterse o kadar yanında olurum. Onlarda bana öyle olsun, saygılı bi şekilde yaşayıp gidelim.

NOT : Ben doğumuma sadece eşimle gittim. Annemi çağırsam kayınvalide belki senin gibi alınır diye kimseye söylemedim. Zaten annem gelse ağlardı filan, tantanasız geçti iyi oldu.

Merhama kizlar
Bugun gorumcem sezeryan ile dogum yapti.aslında normal istiyodu doğmayinca sezeryana almislar. Ama kayinvalidem bana hic haber vermedi. Aynı binada oturuyoz giderken demedi. Dün gorumcem ile konustum kontrolu vardı dogru dürüst cevap bilr vermedi. Dr yarin gel olmassa sezeryan olsun demis. Ya o kadar sinirlen dim ki beni heseba almamalari. Daha ilk hamileligunden itibaren hep doğuma bende gelirim diyodum ada bakariz diyo du. Cok istedim yanlarinda olmak bebegi ilk gorenlerden olmak o atmosferde olamak isterdim yani.
Kayin validem bugun aradi saat 2 de gorumcemi birazdan doğuma alacaklarmis bana diyo aksam esimle gelirken kahve makinesi ile kahve getir diye. Saat 9 dan belli ordalar bana demiyo bile. Bu kadar yakindan ilgilendigim hâlde. Neyse dedim annr şimdi geleyim. Yok gerek yok dedi. Dedim kim var teyzezelerimiz varmis. Dedim e geçerken benide alsalarmis. E zaten birsey yapmiyoz bizde dedi. Kapattik ama cok zoruma gitti. Aramadim doğduğumu diye. Iki saat sonra teyzemiz aradi doğmuş diye. Iyi masallah dedim sadece sormadim nasillar diye.anlamislardir kizdigimi.
Şimdi size sorum esim birazdan eve gelecek kahve makinesini almak için. Sizce bende gideyim mi. Sabah cok kararliydim gitmemek icin. Ama simdi öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum.

gittiniz mi nasıl geçti ,

Ben olsam giderdim. Doğum bu. Herkesin en özel anı. hep yardımcı olmuş olabilirsin, yanında olmuş olabilirsin, doğumdada yanında olmak isteyebilirsin ama dediğim gibi en özel bi an ve o istemiyosa illa çağırmak zorunda değiller seni. Böyle alınganlık göstermen çocukca olur. gidersin güzelce bende olmayı isterdim ama nasip der güler yüz verirsin olur biter.
Yani doğuran kadının canı burnunda olur zaten, bak sende yaşayacaksın. hiç boşuna doğurana eziyet gibi asık surat yapmayın.

belki de görümceniz sizden pek hoşlanmıyor,bebeğini sahiplenmenizden de rahatsız..geçen bir konu vardı görümcem bebeğim doğunca ilk o görecekmiş,bakacakmış vs diyip duruyor,ben dururken ona düşmez diyip duruyordu mesela.o yönden de bakmak lazım.
sizin iyi niyetle söylediğinizi düşündüğünüz şeyler farklı algılanmış ya da beğenilmemiş demek ki.
bence açık ve net olarak da belli etmişler tavırlarıyla.
mesafeli olmak istiyorlar belki de.siz de bu tavra uyun bence.gidip görün kısa oturup gelin evinize.sonrasında da çok içli dışlı olmayın.

Merhama kizlar
Bugun gorumcem sezeryan ile dogum yapti.aslında normal istiyodu doğmayinca sezeryana almislar. Ama kayinvalidem bana hic haber vermedi. Aynı binada oturuyoz giderken demedi. Dün gorumcem ile konustum kontrolu vardı dogru dürüst cevap bilr vermedi. Dr yarin gel olmassa sezeryan olsun demis. Ya o kadar sinirlen dim ki beni heseba almamalari. Daha ilk hamileligunden itibaren hep doğuma bende gelirim diyodum ada bakariz diyo du. Cok istedim yanlarinda olmak bebegi ilk gorenlerden olmak o atmosferde olamak isterdim yani.
Kayin validem bugun aradi saat 2 de gorumcemi birazdan doğuma alacaklarmis bana diyo aksam esimle gelirken kahve makinesi ile kahve getir diye. Saat 9 dan belli ordalar bana demiyo bile. Bu kadar yakindan ilgilendigim hâlde. Neyse dedim annr şimdi geleyim. Yok gerek yok dedi. Dedim kim var teyzezelerimiz varmis. Dedim e geçerken benide alsalarmis. E zaten birsey yapmiyoz bizde dedi. Kapattik ama cok zoruma gitti. Aramadim doğduğumu diye. Iki saat sonra teyzemiz aradi doğmuş diye. Iyi masallah dedim sadece sormadim nasillar diye.anlamislardir kizdigimi.
Şimdi size sorum esim birazdan eve gelecek kahve makinesini almak için. Sizce bende gideyim mi. Sabah cok kararliydim gitmemek icin. Ama simdi öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum.

Naptınız? Gittiniz mi? Nasıl geçti? :)

Merhama kizlar

Böyle durumlar da alınmaca gücenmece olmaz anlayışlı olmak lazım .. Belki görümcen ve eşi hassas bebeğin yanında kalabalık istemiyorlar .. Bütün gün gitsen napacaksın ki annesi yanında kadın zaten ameliyatlı olacak ..
Akşam gelirsin dedilerse sen de akşam gider el gibi uğrar çıkarsın .. Canını sıkmaya değmez ..

Ben burada çok alınacak bir durum görmedim açıkçası. Bende doğuma giderken annemle aynı bina da yasamamiza rağmen haber vermeden gizlice çıktım eşimle. Hatta kv uğradım doğuma gittiğimizi söylemedim. Çünkü normal yada Sezeryan olacağını bilmiyorduk kimseyi boşuna telaşlandırıp hastane de uzun süre beklemelerini istemedik.

Bazen Dr lar eve geri gönderiyorlar sancını çek öyle gel diye yada sahte doğum sancısı olabiliyor.
Ben normal doğum diye gittim 7 saat bekledim doğum olmayınca mecbur Sezeryan oldu. Tabi bu arada herkes duydu geldi. Açıkçası orada eşim ve annem dışında kimsenin gelmesine gerek yoktu.
İnsanlar da boşuna saatlerce bekledi.

Hamilesiniz hayırlı olsun inşallah. Emin olun doğum zamanı gelince kimseyi istemeyeceksiniz. Zaten doğum yeterince yorucu ve bunaltıcı.

O zaman kayınvalide de bu duruma bozulsun, niye ilk bana söylenmedi diye :KK69:
Iyide ben kimseye söyledim
Daha once kimyasal gebelik gecirmistim. Herkez duydu ve bana hastalikliymisim gibi muamele yaptilar. Bu yuzden esimle böyle karar altik 7 haftada dr gidip kalp atisini duydukdan sonra söylemek istiyoruz.su an tek kayinvalide degil kimse bilmiyor.

Iyide ben kimseye söyledim
Daha once kimyasal gebelik gecirmistim. Herkez duydu ve bana hastalikliymisim gibi muamele yaptilar. Bu yuzden esimle böyle karar altik 7 haftada dr gidip kalp atisini duydukdan sonra söylemek istiyoruz.su an tek kayinvalide degil kimse bilmiyor.
İşte bebek sizin, karar sizin
Aynı şey görümcen içinde geçerli, saygı duy
Yarın birgün doğum yapınca sende onu çağırma olsun bitsin, kadın günü değil ki zaten doğum bu

eğer yanında sadece annesi ve k.validesi olsaydı sen haksızsın boş yere surat yapıp alınıyorsun derdim ama neredeyse senin dışında ki herkes zaten doğumda yanındaymış bir sana haber verilmemiş.üstelik iyi niyetlisin hep yanlarında olmak istediğini belirtmişsin ve aynı apartmanda oturuyorsunuz.ben sana karşı çok ayıp edildiğini düşünüyorum.o senin görümcen,kardeşin sayılır ve k.validenden sonra ona en yakın olan sen ve eşin,teyzeleriniz değil.

şimdi surat yapma derim ancak biraz zaman geçince bu kırgınlığını belirt mutlaka.
Beni anladığıniz icin cok tesekkur ederim.
Bende aynen böyle dusunuyorum.
Herzaman yardimlarina kostum.
Ben evime yardımci kadin aldigim halde.
Gorumceme gidip doğum temizligi yaptik.
Severek yaptim.ben onlarla bir arada vakit gecirmeyi seviyorum.dogrusu beni sevmelerini cok istiyorum.bu yuzden surekli cabaliyorum ve bence artik agırligim kalmadı. Beni arkalarindan koşan biri olarak görüyorlar ve umursamiyorlar beni.

Yahu onlarda doğum olacak diye gitmemişler ki görümceniz ile görüşmüşsünüz o da kontrole gideceğini söylemiş size zaten demek ki bir sorun oldu doktorda almaya karar verdi zaten kaynananızda doğduktan sonra aramamış ki saat 2 de doğuma alacaklar gel demiş, gelirken de şunları getir demiş seni çağırmayan yok kontrol için gittiği hastaneye seni niye çağırsın baştan.

Alınganlık yapıyorsunuz tabii ki gitmelisiniz ayrıca saat 2 de doğuma alacaklar dediği halde ve siz de o atmosferde olmak istediğiniz halde neden evde oturdunuz hemen çıkıp gitseydiniz niye doğum haberini beklediniz teyzeler sizi evden almak bunu düşünmek zorunda değiller.

Severek yaptim.ben onlarla bir arada vakit gecirmeyi seviyorum.dogrusu beni sevmelerini cok istiyorum.bu yuzden surekli cabaliyorum ve bence artik agırligim kalmadı. Beni arkalarindan koşan biri olarak görüyorlar ve umursamiyorlar beni.

şu son cümlene katılıyorum.acaba fazla sevgi ve ilgi gösterip onları çok mu bunalttın? belki de durum budur.

ama ben doğuma gitme olayında seni haksız bulmuyorum,yani ben doğum yapacağım zaman annem ilk kardeşimi aramıştı ablan doğum yapıyor diye o da kaç saat uzak bir şehirden eşi ile birlikte kalkıp gelmişti.onun da eşi hamile olsa ben de bir abla,bir görümce olarak gitmek isterim.aile olmak ne demek hangi durumlarda sevdiklerimizin yanında oluruz gibi kavramları unutup aşırı bireyselleşen bir toplum oluyoruz sanki.eşin ve sen orada olmalıymışsınız gibi geldi bana.çünkü eşinin kardeşi o.

A
Yahu onlarda doğum olacak diye gitmemişler ki görümceniz ile görüşmüşsünüz o da kontrole gideceğini söylemiş size zaten demek ki bir sorun oldu doktorda almaya karar verdi zaten kaynananızda doğduktan sonra aramamış ki saat 2 de doğuma alacaklar gel demiş, gelirken de şunları getir demiş seni çağırmayan yok kontrol için gittiği hastaneye seni niye çağırsın baştan.

Alınganlık yapıyorsunuz tabii ki gitmelisiniz ayrıca saat 2 de doğuma alacaklar dediği halde ve siz de o atmosferde olmak istediğiniz halde neden evde oturdunuz hemen çıkıp gitseydiniz niye doğum haberini beklediniz teyzeler sizi evden almak bunu düşünmek zorunda değiller.
Canim beni aradı doguma alacaklar dedi
Bende geleyim hemen dedim
Yok dedi. Gerek yokmus.akşam esinle gelirsin dedi.

Merhaba kizlar
Ben gideli bayagi yazan olmuş. Daha okumadiklarim var. Kusura bakmayin alinti yapamadim herkeze yorumu icin tesekkur ediyorum.
Hastahaneye gittim. Iyiki gitmisim. Bazi arkadaslar tavir koy demis ama malesef ben onu yapamıyorum. Arkalarindan cok kiziyorum ama yuzlerine birsey demiyorum iki yuzluluk degil yanlis anlamayim o an bütün sinirim gidiyo yani.
Neyse gittim zaten gorumcem kötüydu.kayinvalidemde bebege bakiyordu.hoş karsiladi hosuna gitti. Konusmanin arasinda teyzeleri biz cagirmadik onlar duyup geldiler dedi. En azindan bi aciklama yapti.
Zaten onlari o halde gorunce iyiki gittim dedim cunku sizin dediginiz gibi beni takacak durumlari yokdu:oops:
Yani bosuna tirp atip kötü gelin olacaktim. İyiki varsiniz arkadaslar. Akıl akıldan üstündür.
Bu arada kayinvalidem gil hamile oldugumu bilmiyo.söylemedin kalp atışını duymadan kimseyede soylemicem:anneadayı::KK200:
Bak milleti de onlar çağırmamış yani

Back
X