Gorumcem Geliyor

Tek diyebileceğim sey her zaman mesafeli dur,belki cok cok iyi anlasirsin belki hic anlasamazsin ama mesafe her zaman iyidir gerci yasca bayagi büyükmüs bir sorun yasayacagini sanmiyorum gorumce kabul ediyor mu?

Sakin olacak her şeye hemen trpki vermeyece, düşüneceksiniz bu söz nereye gider diye. Sonra maddiyatiniz iyiyse hediye alın. Hafra sonları gezdirin onu. İnşallah iyi olur.

Hem kadini Turkiye'den oraya tasimaya calisiyorsunuz hemde daha gelmeden sorun cikarmi pesindesiniz. Bence bazi olabilecek seyleri ya bastan kabul edeceksiniz yada kadini hic yerinden yurdundan etmeyeceksiniz. Tabi ki bazi seyler olabilir ancak herseyede takilmamak lazim gulup gecebilecekseniz girin bu ise.

Gorumcenizle anlastiginiz kosullar var mi? Yani kac ay kalacak, her ay belli bir odeme yapacak misiniz vs...Ben normalde esin ailesiyle mesafeli olma taraftariyim. Ama cocuk baktiracaksaniz durum farkli. El ustunde tutun, odeme de yapsaniz sik sik hediyeler alin. Cocuk bakimi konusunda farkli fikirleriniz varsa birbirinizi kirmadan anlasmaya calisin.

benim kayınvalidem bakıyor çocuğuma aynı evde değiliz ama
siz muhtemelen çocuğunuzu kıskanacaksınız görümcenizden , eğer o da çocuğunuzu çok sahiplenirse sizden kıskanacak. ama bu duyguların normal ve yersiz olduğunu kabullenir ve karşı tarafa bunu yansıtmamaya özen gösterirseniz sıkıntı olmaz sanırım. birde işten döndükten sonra çocuğunuzun karnının doyurulması altının temizlenmesi gibi öz bakım ihtiyaçlarıyla mutlaka kendiniz ilgilenin.
yaşının olgunluğunu taşıyan bir bayansa çocuk dışındaki meselelerde de sorun yaşanmaz, nerdeyse anneniz yaşında. ne samimi ne de mesafeli davranın orta noktayı bulmak önemli

Ben 9 aylık bebeğimi tam bana ihtiyacı olduğu dönemlerde başkasına bırakıp çalışmazdım sanırım.
Tabi maddi bir zorunluluk yoksa.

çalışmak sadece maddi zorunluluktan değildir. bazen kaçırılan fırsatlar geri gelmez. bebeği başkasına bırakıp, çalışan annelere çok söz edildi buralarda. insanlara bunu yapmayın lütfen. bebeği sokağa atmıyor sonuçta en az oda sizler kadar evladını düşünen bir anne. bu gün yarın bende aynı durumda kalıcam. kendi adımada söylüyorum. her kesin öyle ücretsiz iniz alayım 2 yıl bebeğime bakayım deme lüksü yok malesef. ve siz yıllarca okumuş dirsek çürütmüşsünüz, demekki aynı anda hem bebk hem iş hem evle ilgilenebilirsiniz.

temzilikçi tutarım hafta sonumu dolu dolu geçiririm bebeğimle. evde olupta anneden mahrum çocuklarda mevcut. hele son yıllarda malesef anne ve babaların elinden tel. düşmüyor. acaba aynı evde sabahtan akşama kadar kalmak gerçekten çocukla ilgilenmek için yeterli mi ? çocuğun ihtiyaçları karşılanıyor mu ? yoksa tv karşısına bırakılıp başka şeylerle mi ilgilniliyor ? bunuda sorgulamak gerek

Bana kızmayın ama bence bakıcı bulamam, kötü bakarlar, kimse kv-görümce vs. gibi bakmaz düşüncesi bana yanlış geliyor. Tabi ki kötü insanlar çok ama bunca çalışan anne kime bırakıyor bu çocukları? Bence bakıcı arayın. 1 gün değil 2 gün değil aylarca kalacak görümceniz sizde. Yaşça büyük epey. Siz gezmek dolaşmak isteseniz problem olacak. Başbaşa hiçbir aktiviteniz kalmayacak. Cinsel hayatınız sınırlanacak. Uzar da gider bu liste... Tabi ki bencillik edip sırf rahat olmak için çocuğunuzu kötü insanların eline verin demiyorum. Ama muhakkak birileri bulunur. Yeni işinizde hayırlı olsun. İş hayatına tekrar dönme cesaretinizi takdir ediyorum. Başarılar.

Çok profesyonel, kurumsal bir iş yeri elinde hazır sertifikası olan, bunu aktif olarak kullanan birine iş teklif eder. Daha kursa gidip, sertifika alacak bunu hayata geçirecek birine nasıl iş teklif ederler ki?

Sen böyle bir pozisyona başvuracaksın da sertifika cepte olmalı diyorsan o başka.

Yoksa bu gelen iş tekliflerini benim kafam almıyor. En dikkatimi çeken noktaydı nedense.

görümce deyince insan yaşıt birini bekliyor yada küçük

seninki annen yaşındaymış geçinirsiniz bu durumda çünkü sözü geçen görümce olgun bir insan problem çıkarmaz kolay kolay sanırım.

Iyi bir bakici bulsan senin ve esinin acisindan daha iyi olur
Cünkü sonucta esinle artik okadar rahat olamayacaksin ve bu gercekten uzun bir süre
bEn yapamazdim ..

ya sorun olmayabilir de, ülke değiştirmeyi herkes kolayca adapte olamayabilir.
benim kv geldi 2 saatlik mesefe uzağa kendi memleketinden.
memleketim de memleketim deyip durdu bizde kaldığı süre boyunca. tabi herkes alışkın olduğu yeri istiyor.
bir de dil bilmiyordur, görümceniz bence çok zorlanacaktır. sizin de bunu bilerek ona yardımcı olmanız, daha çok ilgilenmeniz ve hatta ona sosyal bir ortam hazırlamanız gerekecek. yapabilir misiniz?

bebeği bakarken şunu yapma aa neden öyle yaptın falan gibi kelimeler kullanmamaya bak..o anda insana normal gibi geliyor ama karşındaki alınabilir..

Katılıyorum. Maddi zorunluluğa bağlamak da doğru gelmiyor. Evlenince anne olunca düşüncelerim değişir mi bilmiyorum ama bu zamana kadar doğumdan sonra işini bıraktığı için mutlu olan sevinen 1 anne görmedim.

Peki ne kadar bakacak

6-7 ay deyip de çocuk 15 yaşına gelinceye kadar bakanları biliyorum da

Bir de sizden başka bir hayatı olmayacağı kendi sosyal ortamından koparılacağı için sizin sosyal hayatınız onu rahatsız edebilir

Yani iş dışında herhangi bir şey için sen çocuğa bak ben şunu bunu yapayım demeyin

Ya da mesela misafir geldi kadın be yapacak odasına gidip oturacak mı sizlerle mi oturacak

Yatılı bakıcılar bile bu konuda sıkıntı çıkarıyormuş sizinki dil de bilmiyordur herhalde

şimdiye kadar görümce ile ciddi bir sorun yaşamadıysanız bence 6-7 ay gibi bir süre yaşanır ne oalcak ki.eşinizin ablası neticede.çok sivri yanları yoksa idare edilebilir.tabi şu da var kim olursa olsun aynı evin içinde yaşamak risktir ve mutlaka sorunlar olacaktır.55 yaşında görümceniz ,siz de evli çocuklu belli yaşta insanlarsınız..ev haytaınız karaketriniz bambaşka.uymayan yanları olacaktır elbet.idare etmek öenmli..
bence olabileicek en büyük sorun,bebeğinizle iligli konularda olabilir.baştan herşeyi konuşmalısıız.

Kesinlikle haklisiniz.O nedenle tum masraflari bize ait olacak.Hem yolu hem burdaki herseyi.Boyle bir iyiligin altinda hic kalamam zaten.Elimden geldigince hos tutacagim.Haftaicleri pek gorusemeyiz sanirim , h.sonlari icin de guzel planlar dusunmekteyim.Esim de bana epey duskundur bakalim ablasi gelince durumlar nasil olcak

Evet kesinlikle zor karar.daha önce de böyle bir muhabbet oldu ama ben mesafeli durunca gerçekleşmedi şimdi

Teşekkürler balperisi . nickinizi çok beğendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…