- 20 Temmuz 2014
- 611
- 692
- 23
- Konu Sahibi northamerica
-
Tek diyebileceğim sey her zaman mesafeli dur,belki cok cok iyi anlasirsin belki hic anlasamazsin ama mesafe her zaman iyidir gerci yasca bayagi büyükmüs bir sorun yasayacagini sanmiyorum gorumce kabul ediyor mu?
Kabul ediyor ancak Sanırım süre ona biraz uzun geldi ama 3 ay garanti kalır.Bebeği de çok seviyor.Sevindi epey.
bu tamamen kişiye bsğlı, geçimli biriyse gayet iyi anlaşılır. ama ben asla ve asla görümcemle aynı evde yaşamam. çünkü 3 günde bile burnundan getirir. bu işler çok zor gerçekten. tabi nekadar iyi biri olursa olsun evde 3. bir şahsın yaşıyor olması düzeni bozacaktır. bi süre sonra umarım düzene müdahele etmez. bizimkiler çiçeğin yerine bile karışır mesela. bana göre rahatsız edici.
Kendi cocuklari filan var mi ?yani onlardan da fikir aldiniz mi?
Sakin olacak her şeye hemen trpki vermeyece, düşüneceksiniz bu söz nereye gider diye. Sonra maddiyatiniz iyiyse hediye alın. Hafra sonları gezdirin onu. İnşallah iyi olur.
Çok profesyonel, kurumsal bir iş yeri elinde hazır sertifikası olan, bunu aktif olarak kullanan birine iş teklif eder. Daha kursa gidip, sertifika alacak bunu hayata geçirecek birine nasıl iş teklif ederler ki?
Sen böyle bir pozisyona başvuracaksın da sertifika cepte olmalı diyorsan o başka.
Yoksa bu gelen iş tekliflerini benim kafam almıyor. En dikkatimi çeken noktaydı nedense.
Süre net mi? Yani 6-7 ay demişsiniz sonrasında ise başlayınca kim bakacak bebeğinize?
Şayet süre netse,sayılı gün çabuk geçer hesabı idare edilebilir diye düşünüyorum, yabancı birindense akraba daha iyi bakacaktır,sizinde gözünüz arkada kalmaz. Yanlız işe başlamadan 1 ay önce çağırın,bebeğiniz,siz ve görümceniz alışın birbirinize. Ne yedirip,içiriyorsunuz evde düzeniniz nasıl bunlarıda görsun görümceniz ilerde sorun yaşamamak adına.
İşi kuran kişilerden biri benim bir tanıdığım. 2 senedir söyleyip duruyordu iş kuracağım kuruyorum şeklinde.Bana çok güvenir ve kabul etmem için çocuğa bakıcı bile buldu.Ama ben bakıcı istemiyorum şimdilik.Sertifikayı illa istemesinin nedeni de ortağı.Ortağı var ve profesyoneller.Ortağı ile o şekilde karar alınmış.Bir an önce sert. programa ve işe başlamamı istiyor.
Hem kadini Turkiye'den oraya tasimaya calisiyorsunuz hemde daha gelmeden sorun cikarmi pesindesiniz. Bence bazi olabilecek seyleri ya bastan kabul edeceksiniz yada kadini hic yerinden yurdundan etmeyeceksiniz. Tabi ki bazi seyler olabilir ancak herseyede takilmamak lazim gulup gecebilecekseniz girin bu ise.
görümce deyince insan yaşıt birini bekliyor yada küçük
seninki annen yaşındaymış geçinirsiniz bu durumda çünkü sözü geçen görümce olgun bir insan problem çıkarmaz kolay kolay sanırım.
görümcenizde sizin için büyük bir fedakarlık yapıyor bunu unutmayın. sırt sizin içiniz rahat edebilsin diye evinden arkadaşlarından çevresinden ayrılıp hiç tanımadığı bir memlekete gidecek ve ha deyince geri dönemeyecek uzunca bir süre. bunun yanı sıra 9 aylık bi bebek bakacak siz büyün gün işteyken yani sorumluluk alacak.
ister istemez; yorgunluk stres özlem bunalma hepsiyle baş etmeye çalışacak birde sizin yanınızda diken üstünde olursa kendi iç huzursuzluğunu ister istemez size yansıtacak..
sizde yeni işe başlıyorsunuz birde kursa.. evin yemeği bebek için hijyenk temizliği çamaşırı ütüsüü emin olun sizde tam bir stres yumağı olacaksınız..
bütün bu süreç boyunca bunun farkında olup sık sık kendinize bunu hatırlatın sabırlı olun bebeğiniz ve onun geleceği için bu durumun gerekliliğini kendinize telkin edip ablasına karşı bunu yansıtmamaya çalışın..
hoş görün ve arada bir mutlaka ablasını dışarıya çıkartın oturup bolca sohbet edin
onunda stresini atmasına destek olun..
mükemmel pürüzsüz olmaz ama olabildiğince küçük pürüzlerle bu süreci atlatmanızı dilerim
Çocukların yaşları büyük.Onlar da olumlu.Süre uzun gelebilir sadece , bi gelsin de bakalım.ikinci bir kişiyi de düşünmeye başladım açıkçası.
Görümceniz geldikten sonra bakıcı aramaya başlarsınız, siz evden çıktıktan sonra görümceniz onu gözlemler, zaten aylar süreceği için artık ailenin güvenini kazanır :) Eve kamera taktırır bakıcıya haber verirsiniz, telefonunuzdan izlersiniz sonra. İşe gittiğinizde hem alıştığınız biri olur hem bebeğiniz de alışmış olur. Hem her an kontrol edersiniz hem iyi bir işiniz olur ki çocuğunuz okula başladıktan sonra evde sıkıntıdan patlayacaktınız, bence her anne çalışmalı.Merhaba Hanimlar;
Yaklasik 10 senedir yurtdisindayim.Bebegim var 9 aylik.Iyi bir isim vardi.Bebek olunca isten ciktim tabii.Evdeyim butun gunum bebegimin bakimi ile geciyor.Cok iyi bir yerden is teklifi aldim.Ancak bir sertifika programi bitirmem gerekiyor cunku bu teklif aldigim yer bayagi profesyonel.Onceki calistigim yerde de ayni meslegi yani yonetici asistanligi yaptim ama burasi cok profesyonel ve sartlari cok iyi.Bu firsati kacirmak istemiyorum.Bebegime 6-7 ay gibi bir sure bakacak birisine ihtiyacim var.Yabanci kisiye asla emanet edemem.Bakici tutabilirim ama gercekten hicbir kisiye guvenim yok ve bebegim cok kucuk.Annemle de pek gecinemiyoruz.O nedenle annemi cagiramam.Cagirsam da gelmez zaten buyuk bir zevkle!Her neyse,O nedenle esimle dusunduk tasindik.Gorumcemi getirtmeye karar verdik.Kendisiyle siksik facetime dan gorusuyoruz zaten.Herhangi bir problemimiz yok simdiye kadar.Kendisi esinden yillar once bosanmis,55 yasinda.Haftaicleri sabahtan cikacagim aksam 7 gibi gelecegim.Ayni zamanda staj yapacagim , ise baslayacagim yerde.Simdi kafaya taktim , gorumcemle birlikte yasarken ne gibi sikintilar olabilir acaba ? Nelere dikkat etmeliyim ki hirgur cikmasin.Sure de epey uzun.Insallah kazasiz belasiz bir donem olur.Tecrubesi olanlar yazabilirse cok memnun olurum.Farkli onerilere de acigim.Durumum anlattigim sekildedir.Simdiden tesekkurler.
Yanlış anlamayın ama öz annesiyle gecinemeyen elin kızıyla hiç gecinemez.
Yanlış anlamayın ama öz annesiyle gecinemeyen elin kızıyla hiç gecinemez.
Süre zaten uzun erken getirtmeyiz.Ayrıca kendinin 2 büyük oğlu var.Tecrübeli yani.Okulum bitince kreşe verebilirim.Hem biraz büyümüş olur.ikinci kişi de düşünmekteyim.Henüz o kısım net değil bakalım.Allah yardımcım olsun inşallah.teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?