- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Onların derdi sadece hayırlı olsun değil işte daha fazlası yoksa ilkinde demiştim hatta o çocuğun ilk hediyesini ben almıştım cinsiyeti bile belli değildi.Valla ben bu gelin görümce kaynana olaylarından pek anlamıyorum. Herkes birbirini sevmek zorunda değil ama asgari müşterekte buluşmak zorunda evliliklerde. Bebeğe hayırlı olsun demek de bunlardan biri bence.
Konuya yazmamın asıl sebebi çeyize konulan midyeyi merak etmem. Çeyizinize neden midye kondu? Çok saçma değil mi bu?
Şu midye şeklinde sandıklar var onlardan galibaValla ben bu gelin görümce kaynana olaylarından pek anlamıyorum. Herkes birbirini sevmek zorunda değil ama asgari müşterekte buluşmak zorunda evliliklerde. Bebeğe hayırlı olsun demek de bunlardan biri bence.
Konuya yazmamın asıl sebebi çeyize konulan midyeyi merak etmem. Çeyizinize neden midye kondu? Çok saçma değil mi bu?
Görümcemle görüşmüyorum.İki kez ben adım attım ama değmedi.Son olarak ya kardeş gibi oluruz ya görüşmeyiz dedi.Eyvallah güle güle dedim.Bir kinim yok ama anlaşamıyoruz iyi niyetli olmadığından eminim artık.
Neyse gelelim asıl konuya 3,5 senelik evliyim ve kayınvalidem anneme gitmek istedi onunla oturmak için.(ben nişanlıyken bile böyle bir talebi olmadı gidip gelmedi)Annemde kabul etmediğini belirtti zamanında gelseydi benimle ne konuşacak ki şimdi dedi bana.(Bayramda seyranda konuşurlar evlerin arası arabayla 15 dakika olmasına rağmen sadece birkaçkez başka ortamda denk geldiler).
Bende bana çağırdım ikisini dedim bakayım derdi ne.Tabiki derdi birkaç ay sonra yeniden doğacak olan görümcem.Görüşmeyecekmiymişim,eşimin bir kardeşiymiş falan filan.Dedim gelsin gitsin abisiyle görüşsün engel olduğum yok ama benim işim olmaz onunla konuşmam yani iyi niyetli değil dedim.Tabi kızımın bu hatası var diyemedi yaşanılan şeyleri hep inkar etti.Bunun için mi geldin dediğimde ben mi geldim sen beni çağırdın dedi siz düşünün o kadar yani annemle birbirimize bakıp şok olduk anneme gitmek istediği için çağırdım hemde yüzüne söylemiştim görüşmenizi istemiyorum diye bunu bile bile gelip bunu söyledi.
Görümcemin ilk hamileliğinde gerçekten hevesliydim.Hayırlı olsun da dedim doğumuna yakın çok güzel bir pakette hazırlamıştım. Nevresimden oyuncağa bebek ayakkabısından çocuk yemek takımına kadar vs.ama gerçek yüzünü ilk o zaman gördüğüm için vermedim.(İki ay sonra kuzenin doğum yaptı ona verdim).Birde bebek küpesi bakıyordum eşime model yollamıştım hangisi güzel diye kendi düğün takımdan verip onu alacaktım.Çok saftım arkadaşlar nişan sürecinde hep görümceme birşey yapılmadığı söylendi bende o üzülmesin banada olmasın ne olacak dedim bana sandık alınırken çeyiz konulan midyeler var bilenler bilir görümcem ben bunları çok beğeniyordum alan olmadı demişti inanın eşime gidip alalım götürelim mutlu olsun demiştim eşim herşeye şahit.Ama bütün iyi niyetimin karşılığında sadece görümcemin çekememezliği ve kıskançlığı olduğunu gördüm görmek istemeyip görmemişim o zamanlar.Bu ikinci çocuğu ve sıkıldım gerçekten artık ilkinde gitmedim gitmeyeceğimi belirttim ama mevzu yenilendi.En sonunda ağzına geleni sayıp benimle yüzgöz olan insanla eskisi gibi olmam ben dedim.Sırf bu görüşme yüzünden artık eşimin ailesine ayda bir gitmeyi düşünüyorum.Eşimin yaşlı dedesi var onun için giderdim 10 günde bir falan ama gerçekten içimden gelmiyor artık sebep buda değil ciddi ayrım yapıyorlar görümcem öz çocukları eşim üvey gibi.Sizce ne yapmalıyım?Beni sevmeyen bir insana çocuğu için hayırlı olsun desem onun için ne fark eder ki? Birgün nasip olursa bana ben o günde görümcemi görmek istemem.Muhtemelen görümcem aile apartmanında oturduğu için ben eşimle gidip gelmediğim eşimde pek gitmediğinden bizi götürmeye çalışıyorlar.Ama artık yoruldum artık konu açıldığında duymamış gibi davranmayı düşünüyorum ne dersiniz?
Nişanımda en kötü çerezi alalım bana ondan aldık sanada ondan alalım diyen, nişan alışverişinde herşeye karışıp buna ona gerek yok diyen, evime habersiz gidip perdelerime baktığına şaşırdım diye beni düşman belleyip nikah, kına ve düğünde sırtını dönüp kuzenlerimi azarlayan, düğünden sonra sırf eşimin bir kardeşi diye attığım iki adımdada kendini birşey sanıp bana ağzına geleni diyen,anneme terbiyesizce konuşan vb. bir insan bu yeterli mi?Yani gorumcenizin size ne yaptığını yazmamışsınız ki. Böyle okuyunca sizi haksiz buldum ama size ne yaptığını anlamadim
Konu içeriği önemli ve durumu açıklıyor ama şuan başlık değişmiyorKonu ne anlamadığım için geldim. Sanki doğum günü görümcenin olaymış gibi anlaşılıyor başlıktan. Görümcem her doğurduğunda olması lazım.
Aslında eşimin ailesininde benimle ne derdi olduğunu algılayamıyorum normaldir.Ben genel olarak sizin derdinizi algilayamiyorum, tipki su anda icine ceyiz konulan midyenin ne oldugunu algilayamadigim gibi. Cidden cok ilginc bir uyesiniz
Yok o ben değilimSiz şu geçen sene ramazanda mi ondan önceki sene ramazan mi kvdenizin evine 3 tane dolma yapmıştı ac kaldık diyen uyesiniz degil mi
Tereliye miydi neydi adı? Sizsiniz bence .Yok o ben değilim
Aslında mevzuyu tahmin etmiştim şaşırmayı bekledim olmadı.Zaten gitmeyi düşünmüyorum konuda yazdım bunu bende gerilmeyi istememBence bu konuda birtek kv ve görümce tuhaf değil
Anneniz ve sizde çok normal değilsiniz
Anneniz evine gelmek isteyeni istemez, siz meraktan öldüğünüz için kendi evinize çağrırsınız ama kötü olan görümce ve kv. Hmm, tamam ozaman. Eee gitmeyin madem. Eminim görümceniz siz olmadanda sağlıklı doğum yapar en azından lohusa kadını germemiş olursunuz.
Üç dolma mevzum yok benim siz başkasının içeriğini hatırlıyorsunuzTereliye miydi neydi adı? Sizsiniz bence .
Eşim sorun etmiyor annesi mide bulandırıyor.Karsilikli birbirinzden hoslanmiyorsaniz gorusmeyin esinizde problem etmiyorsa konunun ustunde fazla durmaya gerek yokki. Eee zaten birazdan konunuzdan sapip sizi elestiri yagmuruna tutanlar olacaktir simdiden size sabirlar
Üç dolma mevzum yok benim siz başkasının içeriğini hatırlıyorsunuz
Buldum sizsiniz işte.İftarda aç kaldık...
Ve tereliye'yi ben hariç herkes biliyor sanırım. Onu anlıyorum şuan. :confused: Büyük eksik valla, tereliye veya şimdiki adı her neyse baya sosyolojik vaka. 😂 Bu konu o dönemde baya olay yaratmıştı ve iki günde bir şikayet edilecek bir şey illa ki oluyordu hayatında. Ne güzel günlermiş valla...www.kadinlarkulubu.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?