Görümcem in şımarık kızları:(

Genel olarak gözlemlediğim şu oldu, bazı ebeveynler çocukları başka çocukları vurmuş, itmiş, ısırmış umurunda olmuyor, uyarmıyor, ta ki kendi çocukları ağlatılana kadar... Oğullarıma artık biri size vurduysa sizde geçirin bir tane diyorum ki can acısı neymiş karşı tarafta görsün, öğrensin. Çünkü gerçekten sıkıldım, sorumsuz anne babalardan..

Görümcemin küçük kızıda buna benzer. Aslında çok sevimli bir kız ama şımartmışlar. Yaşından büyük laflar, saçma sapan hareketler. Bide kıskançlık ediyor böyle hırçın falan davranıyor bazen. Uyarılması gerekirken tam tersi hareketlerine gülüyorlar kv görümce hepsi. Çok fena bu ya büyüyüncede böyle fena olacak bak bak diye hoşlarına gidiyor. Terbiyesizliklerine gülmekten ölüyorlar. Eşimide kıskanmış biz evlenirken.. kv bana bunu gülerek anlatıyor sürekli. Benim çeyiz sandığımın boncuklarını koparmış, çeyizim giderken benim anneme neden bunları almadınız diye ağlamış. Dayısı da (eşim) bir sever ki göklere çıkarır. Ben şuna bizzat şahit oldum; kv ve görümceler çok dedikodu yaparlar, birinin en ufak bir şeyini görmesinler yerin dibine gömerler. Bunu çocukların yanında da yaptıklarına şahit oldum üstelik bide hunharca eşini ve ailesini kötülüyordu görümcem çocuklarının yanında. Kayınvalidesine sallıyor, kendisi onlara çok kıymet vermişte değerini hiç bilmemişler falan.. ve bilin bakalım çocuk ne yaptı... görümcemin laflarından sonra o insana kötü o pislik diye lafa karıştı. Yani o andan sonra emin oldum ki çocuklar ne görüyorsa ilk aileden görüyor, davranışlarıda öyle şekilleniyor. Sonrasında çevre de çok etkili olsa da genel terbiye aileden geliyor

Son düzenleme:
Mümkün olduğunca az görüşün. Özgüven ve şımarıklık farklı şeylerdir. Ama maalesef bazı anne, babalar şımarıklığı özgüven sanıyorlar. Sonuç, doyumsuz, mutsuz, laf anlamayan, bencil çocuklar çıkıyor ortaya. Hep söylerim, şımarık çocuk yoktur. Çocuk yetiştirmeyi bilmeyen, bilinçsiz anne ve baba vardır.

bizde öyle diyoruz maalesef çünkü yeğenime vurdukları zaman asla karşılık vermiyor e bizde koca koca insanlar diğer çocuğa bir şey yapamayacağımıza göre en fazla yeğenime teyzecim sana vurdukları zaman karşılık ver ama durup dururken kimseye bir şey yapma, kendini savun sadece diyebiliyoruz.

Aynen öyle canım
Çok sukurki az görüşüyorum aynı sehirdeyim hepsiyle arabayla 20dk ama yinede ayda iki kere anca görüşüyoruz o da kızım için gidiyorum yanında bulunmak icin

Sizinkiler küçükmüş yine onların 14 yaşında olanı var bend e o kadar saygısız terbiyesiz bir kız ki anlatamam.Tabi anne ve babasının da kendisinden farkı yok.Anne baba kendini yetiştiremiyor ki çocuğunu yetistirsin. Bu kız yüzünden iki defa büyük kavga ettik konuşmuyoruz evimde yaptığı terbiyesizlikten evimden kovdum.Ama beni kimse bastıramıyor.Cunku biliyorlar kızının da anasının da ne olduğunu.Fazla muhatap olmayın çocuklarınızı sık bir araya getirmeyin.Bu arada gorumcecik de evde hep kızıyla kavga halinde hep kendisine saygı göstermediğini takmadigini söylüyor.Sizinki de oyle olacak muhtemelen buyuduklerinde.Kendisine yapınca kötü başkasına yapınca iyi oluyor yani.

Benim görümcemin kızları da öyle. Geldiklerinde oğlumun bütün oyuncakları kırılmış, dökülmüş olur ki benim oğlum izinsiz kimsenin oyuncağını bırakın kırmayı eline bile almaz. Oğlumu mutlaka ağlatirlar bir şekilde.
Aslında ben kızlardan çok gorumceme kızıyorum. Benim oğlum keyfi bir şekilde birinin oyuncağına zarar verse günlerce konuşur, burnundan getiririm yavrumun, görümcem kendi müdahale etmediği gibi, kızlarıma kimse laf söyleyemez modunda geziyor. Ozaman evinde otur şımarık kızlarınla diyesim geliyor, ama diyemıyorsun işte.

Benimde 3 görümcem var birinin 2 kızı diger ikisininde 3 er tane kızları var. Ben hamileligimi ogrendigim ilk andan itibaren cinsiyet ögrenme yarışına girdiler öyleki ben onlara söylemesemde k.v yi arayip zeynep kontrole gittimi cinsiyet belli oldumu diye öğrenip doktora gittigim gün 3 er 5 er kere ararlardi .hastaneye gittiniz mi doktor cinsiyet icin tahmin ettimi vs. Neyse sonucta oğlum olacagini öğrendim. Benim özel bir istegim yoktu sağlıklı olsun yeter diyordum. Erkek oldugunu öğrendikten sonra sürekli erkek cocuklarini kötüleyen videolar haberler paylasmaya başladilar. Oğlum olduktan sonra bayramlarda bir araya gelince oğlumu dışlıyorlar oyunlarina almiyorlar. Cunkü kizlarini psikolojikmen yanlarinda konusup etkiliyorlar. Örnegin en son kurban bayraminda bize geldiler oğlum bütün oyuncaklarini önlerine döktü kendi aralarinda oyun kurup oğlumu oyunlarina almadilar oğlumda hırçınlasti oyuncaklari firlatti. Hemen kücük görümcem zaten elifin sınıfındaki erkek cocuklarida hep psikologa gidiyor erkek cocuklari hep böyle dedikten sonra oglumun yüzününe baktim gözleri dolu dolu olmustu hepsini kovdum arkalarindanda sizlerin oglu yokya catladıniz oglunuz olsa davul zurna çalardiniz diye bagirdim. Insani zorla dinden imandan cikartiyorlar. Oyüzden hersey ailede baslayor

Aynen kiskanmis olabilirler

Aynen kiskanmis olabilirler

Valla bilmiyorum canim ama cinsiyetci insanlari hic sevmiyorum. Kızım olsa prensesim diye severdim,oğlum oldu aslanim diye seviyorum. Söylemek istemediklerimi icimden gecmeyeni zorla söylettiler rahatladilar.

Maden büyük kavganız oldu
Hatır için görüşüyorsunuz.
Görüşmeyi minimum a indirin sorun çözülür bence.

cok sevdigim ksrdes gibi buyudugum bir kuzenimin kizida biraz hircin
(benim kizim otur diyince oturmaz kalk diyince kalkmaz ama kimseye zarar vermez kendi istedigi gibi yasar kimseyi rahatsiz etmeden en fazla benimle oynar beni bunaltir )
bu kuzenimin kizi topla kizimin ozellikle kafasina isabet falan aliyor benden baska kimseden bir uyari gelmiyor.
baktim hal boyle kizima iyi gelmiyor gorusmeyi azalttim cocugu sevmedigimden degil ikiside biraz daha buyuyup kafaya top atmanin oyun oynamak olmadigini anlayana kadar gorusmeyi minimuma indirdim
ben kendimde yerinde durmayan kapi tepelerine tirmanan eve girmeyen oyuncu bir cocuktum ama kimseye zarar vermedim oynarken cunku annem kizardi bize
benim cocugumun ozgurluk anlayisida bir baskasinin cocugunun ozgurluk alanini kisitlasin istemem bu hassasiyeti gostermeyen ailenin cocuguylada gorusturmuyorum kim oldugunun bi onemi yok

Siz de göreceksiniz zamanla iki çocuğunuz olunca , çocuklar birbirini tetikliyor maalesef. Yaşları yakın olduğu için çekişmeler olur itişip kakışma birbirini çekememe tek çocuk olan bir çocuktan önce başlar. Benim de 3 çocuğum var oğlum 10 yaşında kızlarım biri 6,5 biri 5 yaşında. Oğlum gerçekten çok saf büyümüş şimdi daha iyi anlayabiliyorum . Büyük kızım çok uyumlu kibar ve çok naiftir küçük kızım tam tersi. Abisine bile cevap verip susturabiliyor . Bu demek değil çocuğun her yaptığını onaylayacağız. Ama yönetme işi bizde hiç yok ve o tarz çocuklardan ben de çok rahatsız olurum. Sanırım onların aileleri herşeye karıştıkları ve aşırı kontrolcü oldukları için böyle davranıyorlar. Kuzeni diye sık sık görüştürmek zorunda değilsiniz zaten hatır için görülüyormuşsunuz mümkün mertebe görüşmemeye çalışın. Çocuklar aradaki mesafeyi ayarlayamıyorlar maalesef baskın bir karakteri de yoksa karşısındakinin karakteri baskınsa bir süre sonra boyun eğmeye başlıyor bu da moral bozucu oluyor.

Çocuğunuzun psikolojisi kötü etkileneceğine, ezilip büzüleceğine az görüşün. Yalnız olmayın, mutlaka aynı yaş grubundaki çocukları çağırın. Etrafta bir sürü çocuk ve annesi varken, herkesin gözü önünde bunlarıa birileri mutlaka müdahele eder. Siz de bu konuda en azından başkasını kullanmış olursunuz. Çocuklara müdahele edilebilir, direk saldırı gibi değil ama ...ciğim, tatlım yemeğini bitirdiysen hadi bana şunu getir diyerek konuyu başka bir şeye çevirebilirsiniz veya o yemeğini bitirdi hadi sen de bitir beraber bilmemene oynayalım. Çocuk size vurduğunda ise benimle oynamak mı istiyorsun? Gel resim yapalım vs. Bir de ufak hediyeler vs alırsanız, çocuklar kolay kandırılır. Ama az görüşün bence sadece Doğum günleri çocukların yeterli.

Sizi ve endişelerinizi anlıyorum ama çocukların dünyasında olup bitenler,olayları yorumlama şekilleri farklı biz yetişkinlerden. Bence siz de çocuğunuza fiziksel bir zarar verilmediği sürece dahil olmamaya çalışın,çocuğunuzun sosyal ortamlarla başa çıkabilme becerilerini gözlemleyin. Başka çocukları da kınamayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…