- Konu Sahibi alonedark18
-
Genel olarak gözlemlediğim şu oldu, bazı ebeveynler çocukları başka çocukları vurmuş, itmiş, ısırmış umurunda olmuyor, uyarmıyor, ta ki kendi çocukları ağlatılana kadar... Oğullarıma artık biri size vurduysa sizde geçirin bir tane diyorum ki can acısı neymiş karşı tarafta görsün, öğrensin. Çünkü gerçekten sıkıldım, sorumsuz anne babalardan..
Telefonun azizligine ugramisimdirÇocukları boşverin şimdi. İmla klavuzu öneririm .
Aynen öyle canımMümkün olduğunca az görüşün. Özgüven ve şımarıklık farklı şeylerdir. Ama maalesef bazı anne, babalar şımarıklığı özgüven sanıyorlar. Sonuç, doyumsuz, mutsuz, laf anlamayan, bencil çocuklar çıkıyor ortaya. Hep söylerim, şımarık çocuk yoktur. Çocuk yetiştirmeyi bilmeyen, bilinçsiz anne ve baba vardır.
Aynen kiskanmis olabilirlerBenimde 3 görümcem var birinin 2 kızı diger ikisininde 3 er tane kızları var. Ben hamileligimi ogrendigim ilk andan itibaren cinsiyet ögrenme yarışına girdiler öyleki ben onlara söylemesemde k.v yi arayip zeynep kontrole gittimi cinsiyet belli oldumu diye öğrenip doktora gittigim gün 3 er 5 er kere ararlardi .hastaneye gittiniz mi doktor cinsiyet icin tahmin ettimi vs. Neyse sonucta oğlum olacagini öğrendim. Benim özel bir istegim yoktu sağlıklı olsun yeter diyordum. Erkek oldugunu öğrendikten sonra sürekli erkek cocuklarini kötüleyen videolar haberler paylasmaya başladilar. Oğlum olduktan sonra bayramlarda bir araya gelince oğlumu dışlıyorlar oyunlarina almiyorlar. Cunkü kizlarini psikolojikmen yanlarinda konusup etkiliyorlar. Örnegin en son kurban bayraminda bize geldiler oğlum bütün oyuncaklarini önlerine döktü kendi aralarinda oyun kurup oğlumu oyunlarina almadilar oğlumda hırçınlasti oyuncaklari firlatti. Hemen kücük görümcem zaten elifin sınıfındaki erkek cocuklarida hep psikologa gidiyor erkek cocuklari hep böyle dedikten sonra oglumun yüzününe baktim gözleri dolu dolu olmustu hepsini kovdum arkalarindanda sizlerin oglu yokya catladıniz oglunuz olsa davul zurna çalardiniz diye bagirdim. Insani zorla dinden imandan cikartiyorlar. Oyüzden hersey ailede baslayor
Aynen kiskanmis olabilirler
Yalnız klavuz değil, kılavuz.Çocukları boşverin şimdi. İmla klavuzu öneririm .
Sizi ve endişelerinizi anlıyorum ama çocukların dünyasında olup bitenler,olayları yorumlama şekilleri farklı biz yetişkinlerden. Bence siz de çocuğunuza fiziksel bir zarar verilmediği sürece dahil olmamaya çalışın,çocuğunuzun sosyal ortamlarla başa çıkabilme becerilerini gözlemleyin. Başka çocukları da kınamayın derim.Biri 6 biri 4 yaşında...benim.kizimla büyüğü yaşıt..çok iyi anlasiyorlar ama buara ben simarikliklarina taktım...çocuktur mutlaka şımarık olucak ama benim kızımda aynı yasda o neden okadar simarik değil...yani birazda anne baba egitimiyle alakalı sanırım yada genetik birşey....hele küçüğü ...çocuğu resmen hırçın yetistirmisler buna şahit oluyorum çünkü cocukda birilerini cimcikleme yırtma itme huyları var ..bu durum karşısında kahkaha atıyorlar ay ne cadı bu mahfetcek herkesi diye sanki hoşlarına gidiyor..bense çok.rahatsiz oluyorum onuno hareketlerinden sevesim de gelmiyor ...çocuk beni bazen oturduğum yerden itiyor ayakariyla vurmaya çalışıyor o an ne diyecegimi bilemiyorum.sinirden...yapma kızım falan diyorum.ama dinlemiyor ...büyük kız desem sürekli kızımı yönetmek istiyor ..kızımla yemek yediklerinde kızım doydugunda yiceksin çünkü ben yiyorum diyerek bile ağladığı oldu ..hep bu tarz yönetmenler...kızım buyumuste küçülmüş gibi yawrum benim.karnim.doydu sen yiyebilirsin dedi resmen nasıl bunalmissa ...yok.aglamalar falan .geç oldu hadi kızım kuzenimle vedalas gidelim dediğinde büyük kız bana bagriyor sen git onlar dursun bizim.oyunimuzu boluyorsun falan diyor .kimsede bişey demiyor demesinde ben kendimi savunurum ama ..görümcem arada uyarsada ben kızlar yüzünden oraya gitmek istemiyorum...sanki benide pek sevmiyorlar gibi zaten buna da ayrı taktım buara ...yada bana öyle geliyor...bu kızlarla ben ömür boyu napicam büyüdükçe dhaa da simarip benim.basima sıkıntı olurlarmiki sözleriyle falan...benim ikinci kızımda yolda ...kizlarimi simarikliklarina ezerlermi ..of kafamda bir sürü soru var ..ve ciddi anlamda mutlu değilim.bu durumdan ...
Edit; kızlar bikac sene önce görümcem ve kocasıyla özellikle.kocasiyla buyukkavgam oldu şuanda hatır için gorusuyorz ..ben çocuklarına oyuzden pek tepkimi gosteremiyorum yanlış anlayacak kocası yine kavga cikcak diye ..biraz bastirildim.galiba benimde sahip çıkanim yok..ondan yani cocuklara tavrimi koyamiyorim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?