Görümcem ve Bebeğim

Benim yengem bana boyle davransa ne abimin suratina ne yengemin ne de yegenimin suratina bakarim.
Benim yengelerim bilerek ustumuze atiyorlar alissinlar alin sevin ziplatin diye.
Siz de alistirin bi zahmet. Halayla teyzeyle buyuyen cocuklar mutlu cocuklardir.
Biz yegenlerimle resmen kopuyoruz. Bu daha guzel..

Benim yengem bana boyle davransa ne abimin suratina ne yengemin ne de yegenimin suratina bakarim.
Benim yengelerim bilerek ustumuze atiyorlar alissinlar alin sevin ziplatin diye.
Siz de alistirin bi zahmet. Halayla teyzeyle buyuyen cocuklar mutlu cocuklardir.
Cok sükürki tek degilmisim böyle düsünen bencede konu sahibi öyle bir abartmiski. Kadincigaz yegeni elbette sever. Yok ürküyor yok korkuyor amma abartti. Herkesin cocugu var bu kadarda üstüne titrememek gerek yani. Alismadiysada kalabaliklara alistirin sizde

Bencil.. güya çocuğu çok seven ama anca kendilerini tatmin eden düşüncesiz akrabalardan sizde de varmış tebriklersss

Konu sahibinin bebeğini sosyalleştireceği ortamı olmamış malesef bunun sonucunu defalarca gören görümce ve ya başka biride olabilir hadi 3.sünde çocuğu görür görmez salyalarını akıtarak hüloooğğğaaa diye çocuğa yürümemeli.. Çocuğu kendinden ilk görüşte korkutarak sonrasında anne nasıl alıştırabilir bebeğini görümcesine.. Uzmanlar,bebeklerin algısına göre yaklaşımasını bir bebeği görür görmez yüksek sesle ve hemen kucağa alınmamasını tembih ediyor. Çünkü küçücük bir bebeğin gözünde gulyabani boyutundayız bizi ilk bakışta öyle alıgılıyorlar. Yumuşak ses tonuyla ve bizi net görebilemesini ve gözleriyle süzmesini sonra bebek izin verirse ona sarılıp kucaklamayı ve öpmeyi o şekilde gerçekleştirmemiz gerektiğini uzmanlar üstüne basa basa söylüyorlar ve bunları kitaplarında yazıyorlar. Cahil cahil hareket edip konuşmalarına müsade etmeyin konu sahibi. Alın bu konuda bi kitap verin okusunlar bakın sonraki gelişinizde görümceniz nasıl değişmiş.

Bence bu durumu çok abartma benim 7 tane yeğenim var. Bende heleyse daha bebeklerse onları görünce hemen bağrıma basıp öpüp koklamak istiyorum. İçinde özlem oluyor sonuçta kendi kanından ayarsız sevenlerdenim bende. :) Onu görünce emin ol aklına hiç ağlayacağı gelmiyordur. Hatta ağlayınca o da kötü hissediyordur kendini. Ne yapacaksın artık çocuk alışana kadar idare et canım. Bana ablam ya da eniştem çocuğu kucağına alma dese zoruma gider açıkçası.

Ben yegenımi her gün görürüm, dayanamıyorum ona. Öpmeye koklamaya sevmeye doyamam.

Bu görümcenizin kızınızı cok sevmenizdendir. İnanın cok cok sevdiği için. Bence sinirlenmeyin bu kadar, alttan alın. Çünkü yeğen sevgisi bambaşka.

Bir de yanimiza gelip demez mi; "ayyyyy biyli ığlıyıcıgını bilsiydim ılır mıydım, yık yık bi dıhı ılmım!!!!!!"

Bu kısıma çok güldüm yaa :D :D

Konu sahibi suçlanmış ama zaten uyarmiş halayı inatla ayni hareketi devam ettirmenin anlamı yok.
Bebeği kıskanma gibi bir durum yok burda halanın anlayışsızlığı var.

bebeğin yapısı öyle ise anneye nasıl bağlı
siz sıktıkca cocuklar bayılacak gbı aglasalar sıkmaya devam edermıydınız ben halayım sevıyorum dıye
annenın alıstırması ıle alakası yok
kıonu sahibi basta soylemıs zaten
eşimle cok gezmemız yok evımıze cok gıdıp gelen yok dıye
napıcaklar bebeğin halası deli gbi sevsın dıye bebeğimiz ağlamasın dıye hergun gıyınıp suslenıp ınsan ıcıne mı cıkacaklar
Ayy valla bayildim yoruma:))

Çocuğunuzu insan icine cikartip aglamamayi öğretme vaktiniz gelmis bence.
Gorumcen sanki bebegi dovuyor. Seviyor, alistirin yoksa ilerde cok çekersiniz. O kadar naz iyi degil...
Tatlim kimse yok tanidigimiz. Carsiya pazara avmye gitmeyle de olmuyor, kucaklanmaya sevilmeye agliyor cunku. Cocugun alismasi icin anca gelen giden olmasi lazim. Napiyim kimsem yok internetten gorusmelik aile mi arayayim:)))

Yanlış anlamayın ama bende yegenimi uzun süreler görmüyorum gelince ya da ben gidince haliyle kaldığı süre boyunca ilgilenmek istiyorsun Allahtan bizimkiler seninki gibi değil ama yinede görümceniz kastı yapmıyordur.b

Size iyi eglenceler o zaman. Ben konuyu anlayan arkadaslarla devam ediyim.

kim çocuğu boğulana kadar ağlatılsın, ağlasın ister? kaldı ki konu sahibi bebeği hiç sevdirmem demiyor ki, biraz zaman geçsin bebek ortama kişilere alışsın aşina olsun sonra sevsinler dior. evlatların tırnağı taşa değse annenin içi yanar. nasıl razı gelsin tıkanırcasına ağlamasına. tamamen görümcenin düşüncesizliği...

Back
X