Görümcem ve Bebeğim

Cok sükürki tek degilmisim böyle düsünen bencede konu sahibi öyle bir abartmiski. Kadincigaz yegeni elbette sever. Yok ürküyor yok korkuyor amma abartti. Herkesin cocugu var bu kadarda üstüne titrememek gerek yani. Alismadiysada kalabaliklara alistirin sizde
Ayda bir gordugu halaya 7 aylik bebek nasil alisacaksa o kadar alistirmaya calisiyorum sevgili arkadasim:) cocuk unutuyor agliyor. Napiyim yirtsin mi cocugum kendini? Kimseye bebegimi sevmeyin dokunmayin demiyorum tamamen yanlis anlamissiniz.

Konu sahibinin bebeğini sosyalleştireceği ortamı olmamış malesef bunun sonucunu defalarca gören görümce ve ya başka biride olabilir hadi 3.sünde çocuğu görür görmez salyalarını akıtarak hüloooğğğaaa diye çocuğa yürümemeli.. Çocuğu kendinden ilk görüşte korkutarak sonrasında anne nasıl alıştırabilir bebeğini görümcesine.. Uzmanlar,bebeklerin algısına göre yaklaşımasını bir bebeği görür görmez yüksek sesle ve hemen kucağa alınmamasını tembih ediyor. Çünkü küçücük bir bebeğin gözünde gulyabani boyutundayız bizi ilk bakışta öyle alıgılıyorlar. Yumuşak ses tonuyla ve bizi net görebilemesini ve gözleriyle süzmesini sonra bebek izin verirse ona sarılıp kucaklamayı ve öpmeyi o şekilde gerçekleştirmemiz gerektiğini uzmanlar üstüne basa basa söylüyorlar ve bunları kitaplarında yazıyorlar. Cahil cahil hareket edip konuşmalarına müsade etmeyin konu sahibi. Alın bu konuda bi kitap verin okusunlar bakın sonraki gelişinizde görümceniz nasıl değişmiş.
Tesekkur ederim bilgiler icin.. umarim bu yazinizi cocugu sosyallestir konu sahibi, cocugu nazlamisdin konu sahibi, ben de hala teyzeyim yegenlerimi mincikliyorum konu sahibi, halayla teyzeyle surekli gorus(100km uzakliktaki) bebek alissin konu sahibi diyen arkadaslar da okurlar:))

Ben yegenımi her gün görürüm, dayanamıyorum ona. Öpmeye koklamaya sevmeye doyamam.

Bu görümcenizin kızınızı cok sevmenizdendir. İnanın cok cok sevdiği için. Bence sinirlenmeyin bu kadar, alttan alın. Çünkü yeğen sevgisi bambaşka.
Ne guzel soylemissin.. "her gun" goruyorum.

Yazık kuzu çok Ağlamış. Ama böyle böyle alışır belki. Kaçırmak da çözüm değil. Halasi kanı kayniyor belli ki. Dayanamayip sarilmak istiyor.
Tamam da bazı çocuklar öyle hemen alılamıyor ki bir geldiğinde gemen annesinin dibine sokulan kaç çocuk gordum. Öyle olunca o an sevmiyorum biraz bekliyorum adını seslenirim çocuğun tepkisini ölçerim. Öyle yani :)

Bir de halasıysa çok özlüyorsa sık gelsin hanfendi. Birde sizde de sorun var. En azından bir parka çarşıya biyere çıkarın en azından çocuk kalabalık görsün bundan sonra.

Ayyyy!!! Allahtan oyle pis yok etrafimda kesin delirirdim!! Opme desen olmaz op desen olmaz, cok iyi anliyorum..
Öpme desen olur. Ben doğup eve getirdiğim gün direk tavrımı koydum. Eltim öpmeye kalktı öpmek yok sevin ama öpmeyin ben bile öpmüyorum dedim. Küstü oralı olmadım kabullendi.

Bir de halasıysa çok özlüyorsa sık gelsin hanfendi. Birde sizde de sorun var. En azından bir parka çarşıya biyere çıkarın en azından çocuk kalabalık görsün bundan sonra.
Peki sorunumu buldugunuz icin tesekkurler. Haftada iki gun gezdirdigim bebegimi haftada 4 gezdireyim, hafta ici her gun kursa goturdugum bebegimi hafta sonu da kursu actirip gotureyim tavsiyeniz uzerine. Tesekkurler.

Selam hanimlar;
7 aylik bir bebegim var Allah nazarlardan korusun. Biz, esim ve benim ailelerimizden uzakta yasiyoruz. Yasadigimiz yerde tanidigimiz ve gorustugumuz pek kimse yok. Ara sira ev gezmeleri yapiyoruz o kadar. Dolayisiyla bebegim yabanci insanlara ve kalabaliga aliskin degil. Evde sadece anne ve babayi goruyor bu yuzden cok ürkek..Kalabalik bir ortama girince cok korkuyor cok agliyor..

Evimize bir misafir geldiginde de alisana kadar korkak davraniyor fakat alismadan kucaga alininca ya da yakinlasilinca cok agliyor.
O kadar icli icli agliyor ki onu kucagimda sakinlestirene kadar hem uzuluyorum, hem yoruluyorum, hem de misafirimle ilgilenemiyorum.

Konuya doneyim; gorumcemler bizden 1 saat uzakta baska bir sehirde yasiyor. Onunla hic bir problemim yok ama bebegimi hep aglatiyor.
Dogumumdan beri 5 kere geldiler bize. Ilkinde iceri girer girmez normal olarak bebegime kostu. Tabi bebegim korktu ve ortaligi ayaga kaldirdi. 10 dakika kadar ben de bebegim de perisan olduk. Dedim ki biraz alissin sana sonra zaten aglamaz. Himm tamam bidahakine hemen almiyim dedi.

Neyse ikinci gelisleri.. kapidalar daha, ellerindeki kabanlari aldim asmaya gotururken yine bi feryatttt!!! Bismillah daha oturmadan.. yine bebek ve ben kan ter icinde kaldik ve dakikalarca sakinlesmedi, misafirime hosgeldiniz bile diyemedim.. Dedim ki abla bikac dakika sizi gorsun alissin o zaman aglamiyor dedim yine! Himmmm tamam tamam bidahakine hemem almam......

Bu boyle 1 oldu 2 oldu 3, 4, 5...

En son 5. gelisleri. Bebegimi kucagima alip karsiladim onlari. Daha beni operken lap diye kapti cocugu. Vermesem olmaz, bu sefer cocugu kiskaniyor elimden aliyor denir.. Hadi dedim aglamaz belki. Yine de soyledim aglar dedim, aglamaz aglamaz ogrendi beni o dedi.. Aldi.. Yine kiyamet koptu!! Evin heryerinde gezdiriyorum bebegi hoplatiyorum ziplatiyorum olmuyor sakinlesmiyor. Kipkirmizi oluyor cocuk, sesi kisiliyor aglarken. Bari emzireyim kandirayim dedim goturdum bebek odasina, yok; hickirmaktan ememiyor bile. Yani hanimlar, yine zehir oldu o gun bana ve bebegime...
Bir de yanimiza gelip demez mi; "ayyyyy biyli ığlıyıcıgını bilsiydim ılır mıydım, yık yık bi dıhı ılmım!!!!!!"
Yine soyledim abla azicik seni gorsun alissin zaten o zaman aglamazzzzzz!!!!!!!!!

Canim görümcen de değil sende kabahat. O çocuğun annesi sensin, huyunu sen biliyorsun. Senin izin vermemen lazım. Kadına kızıyorsun kızıyorsun anlamadı hala diye 5. Sefer de sen çocuğu veriyorsun. Geç içeri birazdan vereceğim. Korkar şimdi diyip kucağında çocukla içeri geçeceksin.

Peki sorunumu buldugunuz icin tesekkurler. Haftada iki gun gezdirdigim bebegimi haftada 4 gezdireyim, hafta ici her gun kursa goturdugum bebegimi hafta sonu da kursu actirip gotureyim tavsiyeniz uzerine. Tesekkurler.
Eve kimse gelmiyor kimseye gitmiyorum diyorsunuz bende ona göre yorum yapıyorum. O kadar alınacaksanız bilgileri tam verin. Madem tavsiye istemiyorsunuz buralarda ne işiniz var.

Annesi sonuçta dilerse hiç göstermez o gudubet halaya çocuğu. Halanin mahkemeye gidip "ben halayım ühü yeğenimi bana göstermiyorlar" deme hakkı var mı? Olmadığına göre tartisilacak bir sey yok ne hakkı ne hukuku. Çocuk gitmek istemiyorsa ne mal olduğunu hissediyordur zaten. Annenin ne suçu var. Kaşık kadar çocuğu dolduruşa getircek hali yok.

Bebeğinizin ağlamasına üzülmeniz çok normal...
Ama buraya gelip cekistirecek kadar buyuk mu bu mesele...Gorumceniz en fazla unutkan olabilir, siz kötü niyetli mi olduğunu dusunuyorsunuz, el kadar yeğenini aglatmaktan zevk alan bir sadist mi sizce???
Ne olabilir ki yanı, kadın beş keredir goruyormuş, belki yabancılamasi geçmiştir diye bile dusunmus olabilir...
Buraya o kadar çok konu aciyorsunuz ki çoğu da incir çekirdeğini doldurmayan şeyler, hayat böyle takıntılarla oyalanmayacak kadar kısa... Bence bakış acinizi değiştirmeye çalışın, bu tur küçük sorunlar tüm ilişkilerde olur... Sosyal hayattan izole olamayacagimiza gore bunlarla yaşamaya alismak lazim

Eve kimse gelmiyor kimseye gitmiyorum diyorsunuz bende ona göre yorum yapıyorum. O kadar alınacaksanız bilgileri tam verin. Madem tavsiye istemiyorsunuz buralarda ne işiniz var.
Tavsiye istemek baska, bu kadar basit bi sorunda bile sorunlu diye yaftalanmak baska.. iyi ki kocamdan bahsetmemisim, bosan bencecilerden olabilirmissin:)

Son düzenleme:
Annesi sonuçta dilerse hiç göstermez o gudubet halaya çocuğu. Halanin mahkemeye gidip "ben halayım ühü yeğenimi bana göstermiyorlar" deme hakkı var mı? Olmadığına göre tartisilacak bir sey yok ne hakkı ne hukuku. Çocuk gitmek istemiyorsa ne mal olduğunu hissediyordur zaten. Annenin ne suçu var. Kaşık kadar çocuğu dolduruşa getircek hali yok.
Sorun bendeymis:)))) dagilin beyler:)))))))

Bebeğinizin ağlamasına üzülmeniz çok normal...
Ama buraya gelip cekistirecek kadar buyuk mu bu mesele...Gorumceniz en fazla unutkan olabilir, siz kötü niyetli mi olduğunu dusunuyorsunuz, el kadar yeğenini aglatmaktan zevk alan bir sadist mi sizce???
Ne olabilir ki yanı, kadın beş keredir goruyormuş, belki yabancılamasi geçmiştir diye bile dusunmus olabilir...
Buraya o kadar çok konu aciyorsunuz ki çoğu da incir çekirdeğini doldurmayan şeyler, hayat böyle takıntılarla oyalanmayacak kadar kısa... Bence bakış acinizi değiştirmeye çalışın, bu tur küçük sorunlar tüm ilişkilerde olur... Sosyal hayattan izole olamayacagimiza gore bunlarla yaşamaya alismak lazim
Sukurler olsun buyuk bi problemim yok.
Sizin actiginiz konular daha kayda deger.. tebrikler.. teallam yaa..

Back
X