Görumcem

Konuyu saptırmayın lutfen hibe etsin demiyoruz ki sadece ben istemeden birkac ay oncesinde söylerim dedi bianda istemesi bizim icin üzücu oldu ben içimi dokmek istedim sadece

Sorun ne?gorumcenizin görgüsüz olması mi, kayinvalidenizin rezidans alması mi? Verdiği borcu istemesi mi?
Gorumceniz görgüsüz de olsa eşi hayvanın biriymiş ilk olarak. O mütevazı adam karısına milletin ortasında hakaret edecek kadar da edepsizmis.
Kayinvalideniz kendi parasıyla istediği gibi yaşamayı hak ediyor hele de bir yaştan sonra.... kendisiyle aynı seviyedeki insanlarla bir arada olmayı herkes ister.
Kadın size borç vermiş parayı hibe etmemiş, lazım olursa da isterim demiş. Para varken verecektiniz o istemese bile. Ya da o parayı ayiracaktiniz. Lazım olmuş ve istemiş. Neye lazım olduğu, o parayla ne yapacağı sizi zerre ilgilendirmiyor.
Eşiniz de üç kuruş için annesine darilacagina onlemini alsin ve mesela çalışmıyorsanız siz de çalışın. Belki günün birinde kayinvalideniz gibi olabilirsiniz böylece.

Düzeltme, ben parayı kv gönderdi sandım. Yanlış okumuşum. Ama onun dışında her yazdığım geçerlidir.

Görümce şu bu bir yana birine borç verdiysem eğer geri istemek için bahaneye ihtiyacım yoktur özellikle parasız kalmaya param varkende isteyebilirim değil mi? Tamam akrabasınız ama para ayrı akrabalık ayrı hesap numarası istedik vermedi demişsiniz tekrar tekrar hatırlattınız mi ya da telefonla arayıp istediniz mi aldığı sattığı her şeyi bildiğiniz insanla 4 ay hiç mi görüşmediniz? Bende bazen birine bir şey gönderecek olurum birazdan yazarım derim unuturum gider eşinize hak veremedim zamanında elinde varken bir şekilde ulaştırsaydı olmadı kv ye verseydi o verirdi kredi çekmesi kendi hatası zoruna gitmesine gerek yok tekrar ediyorum verilen borcu istemek için ihtiyaç olmasına da gerek yok 300-500 den bahsetmiyoruz ki 2000 tl bu

O almadıysa da siz 4 ay önceki parayı harcayarak hata etmişsiniz. Ayırmanız lazımdı.
Ek olarak görümceniz gayet açık ve net bir kadın, size göre görgüsüz olsa da!
İster rezidansdan daire alır ister rezidansın tamamını alır, bu sizi ilgilendirmez. Ona borcunuz olduğu gerçeğini de degistirmez!

Bu arada o sizin çok mütevazı dediginiz enişteniz şu katılmamış öküz!

4 ay önce tamam deseydi o parayı verecektiniz degil mi?Yok gibi sayıp kenara koyacaktınız harcıyorsanız altın yapacaktınız.Kadın 4 ay daha müsade etmiş açıkça da söylemiş.Onun çok parası olup olmaması mühim degil.Size yardım etmiş olması ve istediği Zaman parayı isteyebilecek olması önemli.

700k TL'nin yanında 2k sönük ve önemsiz görünüyor olabilir ama cidden öyle değil. 2k da az para değil.
Bir de bir şey soracağım hakkaten kafama takıldı. Gorumceye bu değirmenin suyu nereden geliyor? Öğretmen maaşından değil heralde.

Öğretmen maaşıylami 1500 TL ye parfüm alıyor yada 700 000e rezidans çok ilginç gerçekten

Görümce sizin hesap numaranızı nerden biliyor, kayınvalide sizin adınıza istediyse siz de gerek yok diye geri çevirebilirdiniz.
Parayı da kayınvalideye verip ulaştır diyebilirdiniz.
Sizin o parayı harcadığınızı düşünmemiştir o yüzden bir anda istemiştir. Hatalı sizsiniz burada.

görümcen net sonradan görme
para konusan aldıklarını göze sokan insanlardan hiç hoşlanmam

görümcenin borcunu vermek sizin de borcunuz.
bankaya havale edemedıysenız yakın yerlerdeysenız elden de verebılırdınız

hoş ben de ablayım , kardesımden asla verdiğim parayı geri istemem lafını dahı etmem ama sizin gorumce için paranın önemi belli.
verin borcunuuz kurtulun birdaha da rahatsızsanız az görüşün, dert de etmeyin.

Siz gönderelim dediğinizde normal davranıp hesap numarasını verseymiş siz kendinizi daha iyi hissedecekmişsiniz.Orda bile hava atmış dursun o para gibisinden.Bence sizi bunaltan nokta bu hep böyle davranması.Neyse.O gün size ihtiyacım olursa isterim gibi bir dipnot bırakmış o yüzden de istemesini normal buldum.Keşke siz o zaman bastırsaydınız al paranı diye veya o parayı bir kenarda tutsaydınız sonuçta görumcenin tarzını çözmüşsünüz.Birde bunda bunda üzülecek bir durum yok bu konu tecrübe kazandırmış size bir daha karşınızdaki kişiyi tanıdığınız için para pul ilişkilerine girmezsiniz olay bu

Siz de parayı kenara koysaydınız yokmuş gibi..sonuçta o borç zaten verecektiniz neden eridi gitti..o çok lüx yaşayabilir çok para harcayabilir bu onun sorunu görgüsü. Ama borç borçtur borçlu olduğunuz zengin diye ödemeyecek misiniz ya da geri istedi diye suçlu olması ve sizin bozulmanız anlamsız. Ben kimseye en yakınım dahi olsa para konusunda asla borçlu kalmayı sevmem. 700 000 e ev alabilir bu 2000 lirayı silmesi anlamına gelmez herkesin evi düzeni kendine..sizde boşuna kendinizi üzüp dolmayın inanın değmez evinizde huzurunuz olsun o yeter..

Görümceniz sıkışınca verdiği parayı kardeşinden geri isteyebilir .....ama siz de maddi zorluk yaşarken akşama kadar insanları hem yedirip icirip hem de onların ne aldığını ,hangi parfumu kaça aldığını dinlemek zorunda değilsiniz.Basbaya parayla insan ezmeye çalışıyor.Eniste de çok normal değil ama muhtemelen bu değirmenin suyu öğretmen maaşı ile dönmüyor.O da gücüyle karısını eziyor

Ben de abime borç veririm. Abim de bana verir. İkimiz de bi şekilde geri alırız. Bana borç verdiği parayla koltuk takımı da alabilir, egzotik papağan da. Sanki siz aç ve açıktasınız, onlar da küveti parayla doldurup içinde yüzüyorlar gibi anlatmışsınız. Herkesin yaşam standardı farklıdır, kardeş bile olsalar ihtiyaçları farklı olabilir.

Yani fazla takılmayın derim.

enişte ne iş yapıyo bu paralar nerden geliyo ben onu merak ettim, öğretmen maasından değil heralde

Hayat pek adil değil. Adam 700bintl lik rezidansta oturup size verdiği 2000tl nin peşine düşmüş. Ben olsam öyle bir para verdiğimi unuturum bile. İşte bazı insanlar biraz cimri mi desem paracımı desem ne desem bilemedim.

Senlik durum yok. Kadin kardesine iki kurusu cok görmüs. bence lafini etme. esin zaten yerin dibine girmistir. ablasinin taviri hic hos degil- sonucta 2 bin tl--- gercekdende o kadin icin sakiz parasi.

Ben olsam kardeşimden asla istemem. 2 bin tl nedir ki onun peşine düşcem.
Anneme, kardeşime harçlık yollarım lafınıda etmem.
Sen görümcenle çok görüşme öyle boş boş konuşan hava atan insanıda hiç sevmem.

kimi ister kimi istemez. siz o parayı gerekirse götürüp elden verebilirdiniz. vermemek işinize gelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…