Görumcem

Ne kadar üzücü demi, kardeşlik bagları bile keseyi, parayı,yaşamı ayırıyor.. Şu yakın akrabamla para alışverişinden hiç hoşlanmadım, Verirsin geri alması sorun olur, vermessin kötü olursun falan falan...
Bazı insanlar da bu takıntı olmuş, tüketmeyi, göstermeyi, hava atmayı, giydiğini, yaşadıgını etiketleyen bir jenerasyon var ne yazık ki...

kv ye kızdım, işgüzar. oğlu istemedikçe sen neden istiyorsun 2000 tl borç? belki adam borç altına girmek istemiyor. istese o ister zaten kız kardeşi değil mi. üstüne vazife mi yani sizin yerinize görgüsüz insanlardan borç istemek?

görümce de zaten sonradan görme, boşver onu.

Istesin tabiki hakkıdır. Ama iste biz gondermek istedigimizde istemeyip ben istemeden birkac ay oncesinde soylerim derken bianda istemesi bizim icin biraz üzücu oldu.
Siz o zaman illa ki verecektiniz.
Bizde kalmasin kalirsa harcanir deyip yollayacaktiniz.
Ben olsam istemese bile veririm.
Hadi olmadi o zaman kenarda ellemeden saklarim cunku ne zaman isteyecegi belli degil.
Bu konuda yapacak birsey yok.
Ihtiyacim olunca isterim demis cunku.

Diger mevzulara gelince konussun dursun duymayin ya da kalkin baska odaya vs gecin

Hiç öyle bir sorumluluğu yokken kalkmış size sıkışıksınız diye borç vermiş üstelik geri isteyince mi kabahat oluyor. Üstelik paranın sizde kalmasını istemiyor olsaydı geri vermek istediğinizde hemen kabul ederdi. Madem adı üstünde borç yok iban vermedi yok şöyle böyle diye bahane bulmadan ulaştırsaydınız zamanında ya da kenara ayırsaydınız. Aylar geçmiş üzerinden. Alırken çok güzel geri verirken ihtiyacı yok diye mırın kırın ediyorsunuz bir de. Eşiniz ona borç verip geri almasaydı nasıl bir konunaçardınız buraya acaba.

Bu size ders olmuş olsun.istemeyin kabul etmeyin bir daha ondan böyle bişey.bekletseydiniz parayi diyen arkadaşlar için,malesef o öyle olmuyor.zaten sıkışık durumdalar,para olunca da gidiyor.eşiniz için yeterince üzücü olmuştur.bişey de demeyin kimseye.ama kabul de etmeyin

Eşi mütevazı olduğu kadar iğrenç de bir insanmış!

Ihtiyaci olsun yada olmasin isteyebilir verdigi parayi.
Bizdede tam tersi olmustj biz gorumceme borc vermistik nezamana lazim diye sordu bizde gerekirse soyleriz simdi acelesi yok diye. Allaha sukur istemeye gerek kalmadi. Misafirlige gittigimiz bi gun cikarim elimize verdi elimde varken veriyim ciksin diye.
Keske sizde bi kenara atsaydiniz onlarin istemesini beklemeden verirdiniz.

Allah kardeşi kardeş yaratmış. Rızkını ayrı yaratmış. Derler.

Tüm yorumları okumadım konuya göre yorum yapacağım..görümcen istediği kadar zengin olsun parayı istediği yere harcasın para onun istediği zaman alır siz zamanında vermeliydiniz..görümce borç verdi rahatladık diye konu açılmıyor görümce kendi parasını istedi diye konu acılıyor.. İsterse alır sizden yakar para onun değilmi.

Parayi istemesinde bi sakınca yok ama öyle para konuşan insanda insan değildir yani ve hava attığı kişi kardesi ayıptır yani mesafe koy

herkesin kendi düşüncesi ama ben bu olaya çok farklı bakıyorum belki yetiştirilme tarzı belki paraya çok önem vermeme deyin ne derseniz deyin kardeşim sıkışsa ve benden borç para istese eger bende varsa veririm ve o parayı geri bile almam insan geri almaya utanır kardeşlik böyle bir şey olmalı bana göre onun ihtiyacı varsa elimden geldigince yardım ederim en uzun akrabalık bağı kardeşle olandır

Madem kredi alabiliyordunuz baştan alsaydınız 2000 tl için mi kredi çekti eliniz hiç mi kenarınızda yok kadın çalışıyor eşi çalışıyor alıyorlar demek ki ama anlamadım görümcen öğretmen maaşı belli eşi ne iş yapıyor da o kadar paraya daire alıyorlar. İsteyebilir 4 ay olmuş.onlarda var istemezler demek de yanlış. Ama çok paralar yani.söylediğiniz eşinin iş adamı falan olması lazım siz çalışmıyor musunuz

Görümcenin görgüsü de evinin pahası da kendini bağlar, sizlik bir durum yok. Konuyla alakası da yok. Kadın kendi parasını istiyor, bu kadar basit. Bence konudaki tek absürtlük siz vermek isteyince istememesi. Israrcı olup verseydiniz 4 ay önce. Sanırım kadın nezaketen bi hık mık etti, sizin de işinize geldi vermemek, harcadınız parayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…