• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem

Temizligin bizzat kendisini amac edinmis hasta ruhlardan biri.. sevenin sevdigin esin dostun gelmezse, birlikte kirlenmezse ne onemi var o temizligin?

Eşide okb hastası ondan bu tarz yorup yaptı herhalde 😒

Her konuya , her yoruma cevap verme gibi zorunluluğunuz yok cümleleri kurarken karsınızdakinde nasıl bir hissiyat oluşturacağınızı düşünmelisiniz bence ...

Zira yorumlarınız düşündüğünüz hissiyatını vermiyor.

Eski konularımda yazılan yorumlardan yola çıktım. Eşim OKB evet ama bir şekilde orta yolu bulmayı becerebildik.

Ayrıca OKB olan eşim bile 4 yıllık evliliğimizde gelmek isteyene "GELME" demedi.

Görümcem hasta değil bence sadece " SAYGISIZ"

Son düzenleme:
Çok mantıksız değil mi 2 hafta gelmeyin ne demek yani birinin hele ki bir kız kardeşin bunu söyleyebileceğini düşünemiyorum bile hadi o söyledi kaynana neden sesini çıkarmıyor gelsinler demiyor ya da eşiniz neden cevabını veremiyor anlamadım ben kimse mi girmeyecek evlerine. Benim bildiğim bayram temizliği de son hafta yapılır ben olsam bayramda giderdim ama lafımı da söylerdim

Muhtemelen benimki de 20 yıl sonra böyle olur.

Bu arada çocuğumuz yok , olsa da halasına temizlemek zor gelmemeli diye düşünüyorum. Zaten sürekli kendimi kollamaktan diken üstünde oturuyorum gittiğimde.

Halasına temizlemek zor gelmemeli diye bi durum yok.herkes çocuğunun arkasını toplamalı

Neden bu mesajı özellikle alıntıladım soyleyim.
Bizim de böyle yakın akrabalar gelir çocukları evin altını üstüne getirir her yeri dagitir pisletir anne ve baba bakip duzeltmeden giderler.
Yani insan hala da olsa teyze de olsa babanne de olsa kimsenin arkasını toplamak zorunda değil

Evet görümce temizlik konusunda hassasmış
Ama sizin tavrımızı bilmiyoruz ki.mesela gidip yeyip icio kalkıyorsanız ya da evi dağıtıp bi toz kaldırmıyorsanız rahatsız olabilirler

Ayrıca neden kendi evinize cagirmiyrosunuz da gitmek istiyorsunuz?
Madem müsait değiller siz alın evinize

Ben burada eş ailesi konularının bazen aşırı abartıldığını düşünüyorum.

Halasına temizlemek zor gelmemeli diye bi durum yok.herkes çocuğunun arkasını toplamalı

Bizim de böyle yakın akrabalar gelir çocukları evin altını üstüne getirir her yeri dagitir pisletir anne ve baba bakip duzeltmeden giderler.
Yani insan hala da olsa teyze de olsa babanne de olsa kimsenin arkasını toplamak zorunda değil

Ama sizin tavrımızı bilmiyoruz ki.mesela gidip yeyip icio kalkıyorsanız ya da evi dağıtıp bi toz kaldırmıyorsanız rahatsız olabilirler

Kayınvalidem yaşlı ve çok fazla dışarı çıkmayan bir kadın .Bizimde onlarında özel araçları yok. Bu nedenle toplu taşımayla yaklasık 1.5 saat sürecek bir yolculugu kendisi kaldıramaz. Zaten daha önce bir çok kere gelin hafta sonu kalın dememe rağmen gelmediler.

Ben diken üstünde oturduğum bir evde çocuğumu rahat elbette bırakmazdım.

Salonu temizledi , koltukları yıkattı vb. diye bayrama kadar kendileri de salona girmeyecek ve bizide girmesinler diye istemedi. Durum bu kadar NET.

Her konuya vs yorum yapmak benim bileceğim iş sizin üstünüze vazife değil buraya konu açtıysanız herkes yorum yapar eleştiriye de açık olmanız gerekir. Görümceniz eşiniz gibi hasta olabilir aşırı titiz diyen sizsiniz saygısız olsa eşiniz zaten anlayış göstermezdi. Eşiniz çok daha farklı şeylerden kavga çıkarıyordu. Yani onunla orta yolu bulduysanız bu olay sizin için basit olmalıydı.

Görümceniz okb olabilir. Sizin yerinizde olsam hayat zaten onun için yeteri kadar zorken bir de ben üstüne gidip daha da zorlaştırmazdım. Muhtemelen temizlik konusunda herkese aynı
tavrı takınıyordur, size kastı olduğunu düşünmüyorum.Bayramda falan gitmeyeceğim deyip olayı fazla abartmışsınız. Daha fazla pisletirdim gibi acımasızca yorum yapanlar olmuş, umarım kendileri ya da yakınlarının başlarına OKB gibi bir durum gelmez.

Ben halasina temizlilik zor gelmemeli lafina takildim. Bu dusuncede birisinin ben de gelmesini istemezdim. Cok iyi niyetli gibi gorunmediniz cunku. Insan evladinin kirlettigi yeri hele de baskasinin evi ise temizlemeli. Size gelen misafir cocuklari evinizin duvarlarina mesela yapli ellerini surse annesi de ilgilenmese bu sizin hosunuza gider mi?

Merhaba Arkadaslar ,

Eşimle aramızda ciddi polemiğe dönüşen bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.

Kayınvalidemle görümcem aynı evde kalıyorlar. Görümcem 30 yaşında bekar. Çok Titiz bir kız.

Hafta sonu uzun zamandır görmediğimiz için kayınvalidemi görmeye gidelim dedik , eşim kız kardeşini aradı aldığımız cevap "yeni temizlik yaptım şimdi gelmeyin , iki hafta sonra gelirsiniz" oldu. Eşimin cevabı ise "tamam".

Ben bunu saygısızlık olarak gördüm . Eşim bana hak veriyor ama ona da hak veriyor. Bayram öncesi tekrar temizlik yapmak istemeyebilirmiş.

Ben bayramda gitmek istemiyorum , eşimde annesini görmek için gitmek istiyor.

Bende sen git sana beni sorarlarsa da "evi kirletmemek için gelmedi dersin " diyorum. Biz tartışmaya başlıyoruz.

Siz söyleyin ben ne yapayım?
Neden bayramda gitmek istemiyorsunuz?Bayramda büyüklere gidilmesi gerekir.Kız baya titiz herhalde.Eşinizle bu konuyu uzatmayın bence sizin aranız bozulmasın.Ayıp görümcenizin ayıbı

Ben olsam ozledik, madem oyle siz bize gelin goruselim derdim. Ya da onlari disarida yemege davet ederdim. Maksat gorusmek degil mi? Ille evlerine gitmeniz sart mi?
Belki de kucuk cocugunuz varsa ve ortaligi cok kariatiriyorlarsa gorumce bu yuzden de istemiyor olabilir.
Çocuk varsada ne demek ya halası
Çocuğunuz falan var mı büyük ihtimal var olduğu için kabul etmiyordur .2 kişi gitseniz böyle bir şey diyemez sanırım .
Pardon çocuğu varsa ne olmuş temizlesin bende bunu anlamıyorum hala nihayetinde bu zamanda ne olmuş insanlara torun gelmesin yiğen gelmesin ev batacak çocuk gelmesin öyle diyorlarsa ilişiği tamamen kescen bence bundan sonra gitme otursynlar kendileri

Hayir evi sizmi kirletiyosunuz anlamadim oda laf etmis kendince ben olsam bayrmdada gtmezdim ne insanlar varya

Kayınvalidem yaşlı ve çok fazla dışarı çıkmayan bir kadın .Bizimde onlarında özel araçları yok. Bu nedenle toplu taşımayla yaklasık 1.5 saat sürecek bir yolculugu kendisi kaldıramaz. Zaten daha önce bir çok kere gelin hafta sonu kalın dememe rağmen gelmediler.

Ben diken üstünde oturduğum bir evde çocuğumu rahat elbette bırakmazdım.

Salonu temizledi , koltukları yıkattı vb. diye bayrama kadar kendileri de salona girmeyecek ve bizide girmesinler diye istemedi. Durum bu kadar NET.
belki yaşlı annesini covid den korumak için hassasiyet gösteriyor, toplu taşımayla filan ziyarete gelen muhtemelen dışarda çalışan vakit geçıren insanlarsınız, anneyi tehlikeye atmak istememiş olabilir

Back
X