• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem

Buraya nerden geldik yahu, görümceniz anormal.
Müstehaklıkla ne alakası var?
Ne yaşıyorsanız, çekiyorsanız kendinize.
Kimsenin hayatı mükemmel de değil.
Ama bu demek değil ki yapılan terbiyesizliğe susun.
Gitmeme hakkınızı kullanın o kadar.
Eşide okb hastası ondan bu tarz yorup yaptı herhalde 😒

empatiyi her iki taraf için de yapmanızı öneririm.
iki tarafında misafir olduğu bir evde sürekli diken üstünde olmak çok zor oluyor zira.
Hanımefendi eğer iki taraftan biri hasta ise empati eşit yapılmaz, yapılırsa taraf tutmak olur. Belli ki bu konuda çok canınız yanmış doğruları da göremiyorsunuz. Bir arkadasa terbiyesiz hadsiz de demissiniz yukarıda banlanirsiniz muhtemelen.

Merhaba Arkadaslar ,

Eşimle aramızda ciddi polemiğe dönüşen bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.

Kayınvalidemle görümcem aynı evde kalıyorlar. Görümcem 30 yaşında bekar. Çok Titiz bir kız.

Hafta sonu uzun zamandır görmediğimiz için kayınvalidemi görmeye gidelim dedik , eşim kız kardeşini aradı aldığımız cevap "yeni temizlik yaptım şimdi gelmeyin , iki hafta sonra gelirsiniz" oldu. Eşimin cevabı ise "tamam".

Ben bunu saygısızlık olarak gördüm . Eşim bana hak veriyor ama ona da hak veriyor. Bayram öncesi tekrar temizlik yapmak istemeyebilirmiş.

Ben bayramda gitmek istemiyorum , eşimde annesini görmek için gitmek istiyor.

Bende sen git sana beni sorarlarsa da "evi kirletmemek için gelmedi dersin " diyorum. Biz tartışmaya başlıyoruz.

Siz söyleyin ben ne yapayım?
Ben olsam sizin yerinizde bir daha gitmem kvme belki görümcem olmadığı zamanlarda giderdim. Kv eğer neden gelip gitmiyorsunuz diye sorarsa da sevgili görümceciğim evinizi kirlettiğimizi düşünüyor olacak ki yeni temizlediği zamanlarda gelmemiz kabul etmiyor diye cevap verirdim çünkü olan hakettikleri bu böyle saçmalık mı olur evi yeni temizledim 2 hafta sonra gelin ne insanlar var ya.

Ben kötü bir şey görmedim. Okbli olabilir. Bende de temizlik konusunda okb var , misafiri pek sevmem. Çünkü gelenler çok dikkatli olmuyor, dışarıdan girince el yıkamadan yemeğe geçiyorlar veya çantalarını yemek masama koyuyorlar , beni çok rahatsız ediyor bu durum. Size göre küçük bir şey olabilir ama o çantaların veya kişilerin değdiği pisliği bilince katlanması çok zor oluyor. Temizliği çok detaylı yaptığı için bir daha yorulmak istememiştir. Çok görmek istiyorsanız siz davet etseydiniz keşke, madem bize gelin deseydiniz bence daha güzel olurdu. Zaten bayramda siz gideceksiniz bu kez de onlar gelsin.

Temizlik hastası olduğuna eminmisiniz? Sanki bayramdan bayrama temizlik yapan kadın gibi geldi bana... baksanıza bayramda gelmeye müsade ediyor demekki 2 hafta temizlik yapmayacak hiç... ama siz yine de huzursuzluk çıkarmayın alttan alın

Hanımefendi eğer iki taraftan biri hasta ise empati eşit yapılmaz, yapılırsa taraf tutmak olur. Belli ki bu konuda çok canınız yanmış doğruları da göremiyorsunuz. Bir arkadasa terbiyesiz hadsiz de demissiniz yukarıda banlanirsiniz muhtemelen.
sizi ilgilendiren bir husus yok ortada.
hanımefendi eşime terbiyesiz dediği için karşılığını aldı.

Eşinizin 50 yaşında ki bir kadın için ablası için demesi kimseye normal gelmez. Evet bu hastalık zor ama hasta gözüyle bakarsanız umrunuzda olmaz. Elinde olmadan yapıyor o da istemezdi böyle olmak. Ki komu sahibin eşide okb hastası daha beter şeyler yapıyor. Eşide kardeşini anlayışla karşılamış çünkü o da aynı dertten muzdarip🤷🏼‍♀️ Benim görümcem hasta olsa kv yi çağırırım ya da dışarda yemek yerim çünkü öyle insanlar o an strese giriyor biz bile misafir geldiğinde çocuğuna sahip olmayan rahat ınsanlar olabılıyor çay dökülüyor hıc oralı olmaz benim annem normal titizdir bır sey dıyemez ama kızarır dolar içine atar. O bır de hasta içinde tutamıyor
işte eşim de umrunda olmasın diyor, mevzu bu, anlayabiliyor musunuz?
sen ne yaparsan o temizleyecek diyor.

Merhaba Arkadaslar ,

Eşimle aramızda ciddi polemiğe dönüşen bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.

Kayınvalidemle görümcem aynı evde kalıyorlar. Görümcem 30 yaşında bekar. Çok Titiz bir kız.

Hafta sonu uzun zamandır görmediğimiz için kayınvalidemi görmeye gidelim dedik , eşim kız kardeşini aradı aldığımız cevap "yeni temizlik yaptım şimdi gelmeyin , iki hafta sonra gelirsiniz" oldu. Eşimin cevabı ise "tamam".

Ben bunu saygısızlık olarak gördüm . Eşim bana hak veriyor ama ona da hak veriyor. Bayram öncesi tekrar temizlik yapmak istemeyebilirmiş.

Ben bayramda gitmek istemiyorum , eşimde annesini görmek için gitmek istiyor.

Bende sen git sana beni sorarlarsa da "evi kirletmemek için gelmedi dersin " diyorum. Biz tartışmaya başlıyoruz.

Siz söyleyin ben ne yapayım?
2 hafta boyunca ev bi daha temizlenmicek mi 😂😂 yapılan saygısızlık. Aynı cevabı siz vermiş olsaydınız nasıl olurdu acaba.

E umurunuzda olmayacak gibi mi, kadın surat asıyormuş temizlerken? Eşinize bunun bir rahatsızlık olduğunu anlatın bence, yaptığı eziyete giriyor çünkü. ☹ Eşiniz farkında bile değil belki şu an bunun.

Konu sahibi siz misiniz yoksa in_cim in_cim mi anlamadım. Hanginize yorum yapmalı. Konu sahibinin konusunu işgal etmiş gibi olmuşsunuz biraz.

E umurunuzda olmayacak gibi mi, kadın surat asıyormuş temizlerken? Eşinize bunun bir rahatsızlık olduğunu anlatın bence, yaptığı eziyete giriyor çünkü. ☹ Eşiniz farkında bile değil belki şu an bunun.
görümcem bunun için tedavi görüyor fakat psikoloğa her şeyi anlatmıyormuş, eksik anlatıyormuş sorunlarını. doğal olarak bi çözüme kavuşamıyor problemi. sadece eşim ya da ben değil tüm aile bireylerini zor durumda bırakıyor artık. insanlar bi yere kadar tolere edebiliyorlar. kv benim yanımda yaka silkti yani düşünün.
tek başına yaşadığı evine 300 tl su faturası geliyor.

ben de anlamadım, ben normal yorumumu yaptım ama bir anda herkes benim yazdığımı eleştirmeye başladı.
Bence artık kendi sorunlarınız yazmayın buraya ki sadece konu sahibine odaklanalım. Ayıp oluyor ona çünkü

Ama eşinizde normal değilmiş ki.

Bir konunuzda evde yalın ayak dolaşmanıza bile izin vermediğini yazmışsınız. Ayağınızla halıyı kirleteceğinizi düşünecek kadar hasta bir koca var ortada

Görümce pisletirsin bana gelme demekte bir sakınca bulmuyor, çünkü kendince haklı kafasında ve beraber büyüdüğü, çok iyi tanıdığı abisinin de aynı kafada olduğunu biliyor... siz de eşinizin hasta olduğunu biliyorsunuz, niye hala şaşırıyorsunuz ki?

Son düzenleme:
Derdim gitmemek değil aslında, "Evi kirleteceğim" düşüncesi...

Ben zaten kullandığım bardakları vs . Makinaya koymadan çıkmam.

Benimde abim var, hayatta böyle birsey diyemezdim. Ben mi yanlıs düşünüyorum diye anlamak istedim.

Görümcem dğeil bunu benim kız kardesim yapsa ağzının payını verir giderdim. Eşimin susması da beni ayrıca deli etti.
İyi de gelmeyin diyene ne desin adam?
Israr mı etsin yok geleceğiz diye?
Bozulmuştur eşinizde zira dan dun konuşmuş. Sizde üzerine gitmeyin bence.
Ayıp gorümcenizin ayıbı.

Terbiyesiz başka birşey değil.
Gitmeyiverin gitmemek için güzel bir sebep.
Beni bu yüzden reddeden insana ya gitmez ya da ağır laf sokar öyle giderdim.
Okb filan anlamam ben, arsızlık bu. Okb olsa zaten ona göre tutumu olurdu herkesin.

Cocukmusunuz siz gittiginiz yeri kirleteceksiniz bence bayramda sakin gitmeyin hem laf yiycem hemde dedigi zamanda gidicem oldu esin gitmek istiyosa gitsin

Back
X