Aynen cunku bizim gibiler asla akillanmaz:)))Yine olsa yine yaparim
Herkes yaptığından sorumludur. Siz kendi nezaketinizi göstermişsiniz. Açıkcası orayı toplamasaydınız belkide kendinizi kötü hissedecektiniz. İnatlaşmak insanı yorar. Sizin yaptığınızı (kullanılmak olarak değil) yapmak ise erdemdir.Bu ruh halinden kurtulamiyorum.Habire oram buram agriyor deyip durunca dayanamadım
Herkes kendine yakisani yapar. Sen de yakisani yapmissin...Merhaba hanimlar.Baska bir sehirde olan gorumceme yatili misafir gittik bir kac gunlugune.Uzatmadan konuya gireyim.Misafirim deyipte bir kösede oturmadim.Görümcem yas olarak benden buyuk ve cabuk yoruluyor altini cizeyim.Yemeklerin hazirlanmasinda yardim ettim.Sofrayi beraber kaldirdik.Sonra bir baktim mutfak savaş alani.Görümcem içerde uyumaya gitmis. Yine insanlik vazifesi niyetiyle mutfaktaki bulasiklari topladim.Mutfak o haldeyken içim huzursuz oldu.O bana geldiginde elini birseye surmez.Çekilirdi köşesine.Kaltiginda ay canim niye zahmet ettin dedi. Mutfak bu haldeyken icim rahat etmedi dedim.Sonrasinda eve geldiğimde kendimi çok tuhaf hissettim.Ben neden insanlarin bana yaptiginin aynisini yapamiyorum..Toplamasa miydim keske dedim.Her seferinde ayni seyi yapti.Ve ben resmen oraya bulasik toplamaya gitmisim gibi kendimi bi salk hissettim.
Siz olsaniz ne yapardınız?
Sizinki baya baya beleşçilik
Gideyim yatayim kalkayim köleler ayağıma getirsin
Beraber paylastiginiz evin mutfağını topladiginiz için pişman olacaginiza millete külfet olmayıp eşyalı ev kiralasaymissiniz keşke
Ayyy valla ben olsam ellemezdim ki ellemedim de zamanında. Eşimin işi dolayısıyla bir müddet kvde kalmak zorunda kaldık, ben de kpssye hazırlanıyordum, bir iki haftam kalmıştı. Kadın istisnasız her gün çamaşır makinesini çalıştırıp evden kaçıyordu. Bir kere bile asmadım, kimsenin donuna vs elleyemem kusura bakmasın. Hatta birinde dayanamadım yüzüne söyledim ben kimsenin çamaşırını elleyemem, o yüzden de asmıyorum çamaşırlarınızı diye. Ama kaldığımız o süre boyunca mutfağı hep ben topladım, şimdiki aklım olsa ona da ellemezdim. Bana ne yahu, evin hanımı kimse o toplasın, evden kaçmasın di mi yani? Bence sen de bir dahakine elini sürme hiçbir şeye. Niye kendini kullandırasın ki?[/QUOTE
İlla uç davranmaya gerek yok,orta yol candır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?