görümceme beddua ettim tuttu

Biliyorum yaptığım yanlıştı ama ettim.. beni eşimle tanıştıran bu evde olmamı sağlayan görümcem. eşimin ailesi ile oturuyorum annesi dedesi anneannesi ile... o kadar zor ki iki yaşlı insan hiç susmayan bir kv.... bir gün kavga ettim kv ile akşama eşime anlattım olur öyle arada dedi ben de okudum yasinimi açtım ellerimi beni bu eve kim yaptıysa kim sebep olduysa oda benim çektiğimi çeksin,ben bu evden taşınana kadar hiç huzurları kalmasın dedim ve daha neler aradan 10 gün geçti eniştenin işi iflas etti...onlar başka şehirdeydi burada evleri vardı işler bozulunca burada ki evlerine taşındılar o evin de tapusu başkasında imiş adamın borcu yüzünden 1 ay sonra da evlerine haciz koydu banka, haczi kaldıramadılar ve kiraya çıktılar boşanma noktasına geldiler.... enişte burada işe girdi görümcem buraya gelince kv si de yanına geldi evde ne huzurları kaldı ne maddiyatları enişte haala işlerini düzeltemedi bir ay evde bir ay işte.... aradan 2.5 yıl geçti hala düzeltemediler kendilerini....oh bee sonunda anlattım içimde kalmıştı...:52:

tövbe estafurullah o son smiley ne öyle.rahatladınmı çok mu mutlusun?
ettiğin beddua gerçekten çok ağır. zorla mı evlendirdiler. yasinini de okumuşsun iki güzel dua etseydin ya. allahtan sabır dileseydin ya. yada onların düzelmeleleri için dua etseydin ya.
onların imtihanları bu. seninki şimdiden sonra nasıl olur şimdi otur sen onu düşün bence..:20:

Ben size bi liste yapsam onlara da eder misiniz ya, tobe allahim. Gorumcen seni oraya zorla sokmadi kanimca

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir başkasının kötülüğünü istemek, müşküllüğünden sevinç duymak...
Aman Allahım ne büyük bir imtihan..
Ahirette hiç bir günahı olmayan o kadının kul hakkını nasıl ödeyeceğini düşünsen iyi edersin
Hatta iş ahirete bile kalmayabilir
Sonra acıdığın o görümcene imrenebilirsin..:ssz:

Iste bu yuzden birilerini tanistirmaktan cok cekiniyorum. Mutlu olduklarinda kendilerinden bilirler kotu olduklarinda tanistirandan. Sonra bide boyle densizi cikar beddua ettim tuttu der al basina belayi. Sanki zorla tutuyorlar. Memnun degilsen ayril.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biliyorum yaptığım yanlıştı ama ettim.. beni eşimle tanıştıran bu evde olmamı sağlayan görümcem. eşimin ailesi ile oturuyorum annesi dedesi anneannesi ile... o kadar zor ki iki yaşlı insan hiç susmayan bir kv.... bir gün kavga ettim kv ile akşama eşime anlattım olur öyle arada dedi ben de okudum yasinimi açtım ellerimi beni bu eve kim yaptıysa kim sebep olduysa oda benim çektiğimi çeksin,ben bu evden taşınana kadar hiç huzurları kalmasın dedim ve daha neler aradan 10 gün geçti eniştenin işi iflas etti...onlar başka şehirdeydi burada evleri vardı işler bozulunca burada ki evlerine taşındılar o evin de tapusu başkasında imiş adamın borcu yüzünden 1 ay sonra da evlerine haciz koydu banka, haczi kaldıramadılar ve kiraya çıktılar boşanma noktasına geldiler.... enişte burada işe girdi görümcem buraya gelince kv si de yanına geldi evde ne huzurları kaldı ne maddiyatları enişte haala işlerini düzeltemedi bir ay evde bir ay işte.... aradan 2.5 yıl geçti hala düzeltemediler kendilerini....oh bee sonunda anlattım içimde kalmıştı...:52:

Ne kadar büyük bir kör oluştur bu mazlumun bedduası kabul olur fakat siz bu rölde mazlum değilsiniz kayın validenizle kavga ettim dediniz eşinize anlatmışınız ve eşiniz olur diye gayet anlayışlı bir şekilde size açıklama yapmış hayatınızdan şikayetçisiniz o zaman sizede biri Yasin okuduktan sonra beddua etmiş sanırım kendinizce ifade ettiğiniz kadarıylada tutmuş sizi görümceniz için sevinmeyin bir Müslüman din kardeşinin düşüşüne sevinmesi mazallah mazallah H.Z Eyüp kimden beddua aldi ki bir gecede 18 oğlu yıkılan evinin altında öldü ve aynı gün saat içerisinde açları yediren yoksulların babası olan H.Z Eyüp bir ekmeğe muhtaç oldu.bu tür zihniyette olan kardeşlerimin hallerine acıyorum her şey Allah'tan beddua kurbanı değil görümceniz bir sınava tabi tutulmuş Allah'ın izniyle imanı kuvvetliyse geçer 😉

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
"Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner." (Ebû Dâvûd, Edeb 45; Tirmizî, Birr 48)

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: Gui
seni tanıştıran o olabilir ama seni zorla o eve kapatmadı herhalde kendi kararınmış boşuna beddua etmişsin çok pişman olduysan kendine kızsaydın gereksiz yere beddua etmek günah bencede tövbe et

Son düzenleme:
Ne kadar yalnış haraket konu sahibi bence rabbimden af dile görümcenin hiç bir suçu yok bak benim ablam aldatıldı nişanlısı tarafından hemen ayrıldı 4 yıl sonra eniştemi buldu nişanlandı yengem enişte beyin ailesine gidip saçma sapan laflar söylemiş araya fitne fesatlık sokup ablamın namusuna kadar hatta ortaya çıkınca annem canı yandıgı halde hiç bir şey demedi yengeme anneannem yengeme yapma kızım bugun ona yarın sana dedi yengemde benim kızım yokki rezil olayım millete dedi annem sadece rabbim sana havale ettim dedi aradan yıllar geçti kuzen evlendi 2 çoçuğu oldu mutlu mesut yaşarken karısı mahalledeki komşu bekar oğlana kaçtı kuzende evlendi 4 kez olmadı eski karısı hamile kaldı kaçtığı oğlandan aldırdı neyse tekrar birleşti ve yengem ablamdan helallik istiyor ablam vermedi böyle olsa amenla ama görümcenin hiç bir suçu yok yapma yazık günah kadıncağıza iflas etmeside rabbimin bizlere sunduğu testler kimi evlatla kimi malla kimi hastalıkla yani ettiğin bedduala alakası yok yani bu kadar mutlu olma

Yaaa başkasının üzüntüsüne sevinen insanları anlamıyorum
O bir şeylere sebep olmuşsa aranız eşinizle bozuldu diye onun hatası evet ama
bu yüzden o da çok mutsuz mu olmalı yani
Bence bu da sizin sınavınız olmasın ?? Böyle gülüp seyrederken aynı konuma belki daha beterine düşmeyesiniz...İnsanlar hakkında kötüyken nasıl gülebiliyorsunuz çok üzücüüü gerçekten üzüldüm düşününce şu duruma görümcenize ve bu durumdan sizin mutlu olmanıza...

Herkes kendine göre cvp vermiş teşekkür ediyorum.... Herkes beni suçlamış niye kimse beni düşünmüyor anlamadım ben görümceme inandım onun söylediği yalanlar onun söylediği uydurmalar yüzünden ben bu evdeyim beni kandırdı... Bende biliyorum beddua çok kötü birşey .....onu da ona kızdığım için yaptım zaten bir gün yalanlarını yüzüne vurdum oda bana herkes kendini düşünüyor bu devirde kimseye inanma seni kandırmasaydım kim gelirdi bu eve gibi şeyler söyledi benim çok zoruma gitti bunlar bende beddua ettim bazılarınız görümcemin durumuna sevindiğimi yazmış kim sevinir ki böyle bir şeye en büyük destekçisi ben oldum ona bütün altınlarımı verdim eşim ayda bir kuru erzak ve deterjan getirir işten yarısını veririm onlara onun kötülüğünü istesem niye yapayım bunları....

Ay bu da ayrı bir durum...
Allah Allah ne diyeceğimi bilemiyorum dünyanın çivisi çıkmış...

Ne kadar ellerini acip dua etsen de kalbindeki kin ve kibirden kurtulamayacaksin. Baslarina gelen bu kotu gunler senin bedduan tuttu diye degil insanligini kaybetme diye gelmistir. Rabbim daha kotulerinden esirgesin. Beddua doner dolasir sahibini bulur. Allah seni islah etsin ne diyi...

Back
X