Görümceme ne yapmalı?

hevihevi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
50
10
88
Merhabalar,

Evlendiğim günden beri görümcemle daima sorun yaşadık. Çocuğum 3 yaşında ve babannesi bakıyor. Ancak görümcem de emekli ve o da evde. Ben her zaman en iyi niyetimle davranmaya çalışsam da gerçekten inanılamaz şekilde davrandı. Hakkını yiyemem ama eşim asla ondan taraf olmadı beni de üzmedi. Ancak bir sabah işe giderken çocuğumu bıraktığımda bana olmayacak şekilde bağırdı. Ya sabır dedim sonra da iş yerindeyken ben aradığımda annemi istedim, annenle görüşemezsin çünkü şu an senin çocuğuna bakıyor dedi. O çocuğu ben babamın evinden mi getirdim deyince bana senin yaptıkların artık canımıza yetti diye bağırdı. Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü. Eşim iş yerime geldi özür diledi. Sonra gitmiş ablasıyla da konuşmuş. Neyse, biz o zamandan beri görüşmüyoruz. Sabahları eşim çocuğu bırakıyor ve alıyor. Ben çocuğu kreşe verelim dedim ama eşim asla kabul etmedi pandemiden ötürü. Ben de o halde beni karıştırma dedim.

Geçen akşam yatarken kızım bana anne ben kötü biriyim dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bunun sebebi ne olabilir diye düşünürken hepimizde birtakım kabahatler buldum. Bu çok önemsiz de olabilir ama çok önemli de olabilir. Ben geçirdiğim kısa zamanda sürekli onu uyarıyor olabilirim dedim. Eşimle konuştuk ve daha az uyararak evde biraz daha sakin bir ortam yaratmayı deneyelim dedik. Ancak elbette geçen bayram sadece babası ve kızım gidip aileyle bayramlaştı. Yada doğum günleri olduğunda ben asla gitmiyorum. Ben bunu da en azından düzenlemek amacıyla görümceme mesaj attım. Dedim ki bundan sonra can ciğer olamayız ama belki de asgari müşterekte buluşarak özel günlerde kızımın mutlu olmasına destek olabiliriz. Ben kendi adıma özür diledim ve eşime de isterse ailesini yemeğe davet edebileceğini söyledim. Görümcem mesajı okudu ama cevap vermedi.

Ben eşime durumu anlattım o da o kendi terbiyesizliğine baksın dedi. Sen büyüklük yapmışsın ama bana sorsaydın ben konuşma derdim dedi. Gelin görün ki ben bu tavırdan da rahatsız oldum. Çocuğu Eylül'den önce kreşe vermek istemiyor eşim. Ama ben artık ne yapabilirim bilemiyorum.

Herkese okuduğu için teşekkürler.

Görümce durup dururken mi bağırdı ? Menopoz dönemindeydi herhlde . Ben ne olursa olsun özür dilemezdim .

Gorumcene bisey yapamazsin yaşını başını almış insan sonuçta bisey yapmak istiyorsan eşini ikna edip çocuğu kreşe ver cocuk iki aile arasında kalmış ve strese giriyor belliki onlarida sizide rahatsız ediyorum diye düşünüyor belki..

Yaptıkların canımıza yetti. Bu önemli birşey bence. Kimse durup dururken böyle birşey asla söylemez. Belliki kendince birşeyler olmuş.
Bu arada size bu şekilde bir laf söylediyse evdede kendi kendine yada annesiyle konuşuyor diye düşünüyorum. Çocuğunuzda bu durumdan etkileniyor olabilir.

Şu durumda idare edebildiğiniz kadar edin. En son raddese kreşe verin derim.

Ben olsam özür dilemezdim. Mesaj da atmazdım. Eğer öyle davrandılarsa..

Onlara mecbur hissettiğiniz için mi böyle bir adım attınız ? Yoksa gerçekten hatalı olduğunuzu mu düşünüyorsunuz ?
Çocuğumun iki aile arasında bir sorun olmadığını düşünmesini istedim ayrıca eşimin de bana söylemese de tek başına bayram ziyareti falan yapmasını istemem. Bir adım atmak istedim sadece.

• Beğen
Reactions: JES
Yaptıkların canımıza yetti. Bu önemli birşey bence. Kimse durup dururken böyle birşey asla söylemez. Belliki kendince birşeyler olmuş.
Bu arada size bu şekilde bir laf söylediyse evdede kendi kendine yada annesiyle konuşuyor diye düşünüyorum. Çocuğunuzda bu durumdan etkileniyor olabilir.

Şu durumda idare edebildiğiniz kadar edin. En son raddese kreşe verin derim.
Ben de aralarında istemeden de olsa konuştukları bir şeylerden etkilendiğini düşünüyorum. Kendince sıkıntıları var herkesin olduğu gibi. O benim yaptıklarımı kendisine yönelik görmüş olabilir belki bilemem.

Konu başlığınızdaki soruyu mu yoksa konunun sonundaki; "Çocuğu Eylül'den önce kreşe vermek istemiyor eşim. Ama ben artık ne yapabilirim bilemiyorum." kısmını mı baz alalım ? Anlattıklarınız çokta açıklayıcı olmamış fakat çocuğunuzun durumu daha önemli. diğer durumunuzu göz ardı edin. eşiniz ne yapacağınızla ilgili yardımcı olmuş kararıyla zaten. eylülde gönderebiliriz demiş kardeşiyle ilgilide görüşme demiş. Yapacağınız şey basit 2 ay daha sıkarsınız dişinizi sonra çocuğunuzda kreşe gidince tamamen görüşmeyi kesersiniz. eşiniz zaten her daim yanınızdaymış bunda sıkıntı yaşayacağınız birşey göremedim pek

Çocuğumun iki aile arasında bir sorun olmadığını düşünmesini istedim ayrıca eşimin de bana söylemese de tek başına bayram ziyareti falan yapmasını istemem. Bir adım atmak istedim sadece.
Anlıyorum. Bana kalırsa çocuğu kreşe verin. Size karşı olumsuz davranışları olan, yeğenine 'senin çocuğun' diyen biri çok da iyi davranmıyordur bence.

Niye bilmiyorum ben her olayi iki taraftanda dinlemek isterim.O sabah size hiçbirşey yokken neden birden bagirdi gorumceniz.
Tabii ki bir sabah kalktık ve herkes birbirine bağırdı değil mesele. Evlilik başından beri devam eden bir gerginlik zaten vardı. O da belki kendince haklıdır. O gün mesele kıyafetlerini haftasonu bütün olarak almak istediğim için çıkmıştı. Ancak bu tek başına tüm bunlların yaşanmasına sebep değil. Daima sinirli ben de çoğunlukla gerginim. Evlilik ve çocuğun ilk yıllarının getirdiği tahammülsüzlüğüm de vardır mutlaka.

Konu başlığınızdaki soruyu mu yoksa konunun sonundaki; "Çocuğu Eylül'den önce kreşe vermek istemiyor eşim. Ama ben artık ne yapabilirim bilemiyorum." kısmını mı baz alalım ? Anlattıklarınız çokta açıklayıcı olmamış fakat çocuğunuzun durumu daha önemli diyerekten eşiniz ne yapacağınızla ilgili yardımcı olmuş kararıyla zaten. eylülde gönderebiliriz demiş kardeşiyle ilgilide görüşme demiş. Yapacağınız şey basit 2 ay daha sıkarsınız dişinizi sonra çocuğunuzda kreşe gidince tamamen görüşmeyi kesersiniz. eşiniz zaten her daim yanınızdaymış bunda sıkıntı yaşayacağınız birşey göremedim pek
Eşimle sıkıntı yaşamıyorum zaten ama bu iki aylık sürede çocuğumun olumsuz etkilenmemesi adına ben daha fazla ne yapabilirim demek istedim.

Ben okuduğum satırlar içinde en çok eşinizin ailesine karşı sizi ne kadar savunduğunu ve arkanızda olduğunu görünce şaşırdım. Genelde tersini okumaya alışmamdan olsa gerek :) Konuya dönecek olursak bence siz elinizden geleni yapmışsınız barış çubuğu uzatarak ama kendisi hala naza çekiyorsa da bence üstelemeyin.

Görümceniz her gün sıkıldı ,bunaldı herhalde kucuk bir cocugun bakimindan.O bakmasa bile kv nizin yapamadigi işleri de o yapiyordur evde ve dolayli olarak etkiliyordur onu diye düsünüyorum anlattiklariniz kadariyla.Sizin ailenizden bakacak kimse yok mu acaba birer hafta dönüşümlü bakılsa? Sizin görümceniz en azindan uzun süre katlanmis .Ben cocugum kucukken bi kere kv ye gondermistim sabahtan esimle cocumuzu,görümce ordaymis,gelin alin biz carsiya cikicaz diye eşime söyletmis.Tek bir gün bile katlanamayanlar var ,onun icin yazdim.

Tabii ki bir sabah kalktık ve herkes birbirine bağırdı değil mesele. Evlilik başından beri devam eden bir gerginlik zaten vardı. O da belki kendince haklıdır. O gün mesele kıyafetlerini haftasonu bütün olarak almak istediğim için çıkmıştı. Ancak bu tek başına tüm bunlların yaşanmasına sebep değil. Daima sinirli ben de çoğunlukla gerginim. Evlilik ve çocuğun ilk yıllarının getirdiği tahammülsüzlüğüm de vardır mutlaka.
Iste aradigim cevap.Cunku ancak deliler durup dururken saldirir.

Back
X