Görümceme söylediklerim doğru mu sizce ?

indira gandhi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
322
354
103
Merhaba Hanımlar,

Bundan 2 sene önce ben hamileyken, annem, ben, kayın validem bir tartışma yaşadık. Bu tartışmada kayın validem benim için şöyle bir cümle kurdu; 'kızını insan içine sokamadım, benim eşimle dostumla görüşmüyo' gibi birşey söyledi. Annem de bunun üzerine dedi ki; 'X hanım, kendi kızın nereye gidiyo kayınvalidesiyle, bana bile bir bayram gelmedi, aramadı sormadı, önce kendi kızını insan içine sok' . Hatta bu kavga da kayınvalidem, görümcemin kayınvalidesine ve eşine bile saydırdı, pasaklılar, görgüsüzler vs diye, ne damadım iyi ne gelinim iyi gibi şeyler söyledi.

Bu olaydan sonra görümcemin kocası annemin yüzüne bile bakmamaya başladı, annem bendeyken benim evime geliyolar, herkese selam veriyo, anneme sırtını dönüyo, ayrıca erkek kardeşime de bu muameleyi yapıyor. Buradan tahmin ettim ki, yaşanılan kavgada söylenen sözler çarpıtılarak anlatılmış, çünkü görümcemin eşinin adı bile çıkmadı annemin ağzından tartışma sırasında. Ben eşime bu durumdan rahatsızlığımı söyledim, konuyu ben açarsam geçmişteki kavgaya kadar gidecekti mevzu, gerek yok sen annelere söyle, annem bendeyken görümcemin kocası bana gelmeyi versin, anneme saygısızlık yaptıramam evimde dedim. Eşim bunları uyardıktan sonra daha da sıklaştırdılar bu durumu.

En son hafta sonu aynı mevzu olunca ben de görümcemle konuştum. Dedim ki, seni severim, kapım eşine de sana da her zaman açık ancak benim anneme benim evimde de saygısızlık yaptıramam. Annem veya kardeşim bendeyken, kızımı ben yanınıza gönderiyim sevmek için... Görümcem dedi ki, aaa öyle mi yapıyo, ben farkında değilim selam vermediğinin, ben eşimle konuşurum ( Bilmemesi mümkün değil, hem aynı ortamdayız, hem eşim uyardı defalarca ) Ben de dedim ki, bu saatten sonra selam vermesin, annemin kardeşimin onun selamına ihtiyacı yok, ancak ben biliyorum ki o kavgada bişeyler çarpıtılarak anlatılmış eşine. Ama o kavgada senin annenin bu söylediklerini de annem gel ben sana işin doğrusunu anlatayım derse işte o zaman huzurun bozulur dedim. Bidaha gelmeyiz o zaman falan dedi ama ben yumuşattım, biz herşeyi konuşabiliyorsak sorunları da konuşarak çözebiliriz, benim kapım açık size bu söylediğim istisnalar dışında dedim.

Biraz vicdan yapmadım değil, belki bir daha gelmezler evime. Biraz da tehdit eder gibi oldu, eşine de söylenir annen konuştukları falan demek. Susmalı mıydım sizce ama çok sustum, 2 senedir devam eden bir durumdu bu.

Bence bu konuyu görümcenize söylemek yerine kayınvalidenize söyleseydiniz.Çünkü konuyu aksettiren kişi kv niz.Ne dedin de anneme kardeşime selam dahi vermiyor şeklinde konuşabilirdiniz.Görümcenize söylediklerinizi aynen kv nize söyleseydiniz daha doğru olurdu.Bence bir daha gelmeyebilirler tehdit eder gibi konuşmuşsunuz.

Siz yine iyi dayanmışsınız ben olsam o an evden kovardım .... Sen kimsin ki benim evimde benim anneme kıçını döneceksin. Beğenmeyen gelmesin. Ayrıca hazır herşey sıcakken kv'yi de çağırın konuşun .
Kayın validem ile de konuşacağım tabii ki, zaten kendisini tutamayıp konuyu açacaktır bana bir iki güne.

Kayın validem ile de konuşacağım tabii ki, zaten kendisini tutamayıp konuyu açacaktır bana bir iki güne.
Açsın , iyi olur... İnsanları anlamak çok zor. Benim annemde kv benimde iki tane görümcem var iki tane yengem var böyle bişey ne gördüm ne duydum gerçekten. Ya biz anormaliz ya da başkaları .

ne kadar kibarca söylemişsiniz çok iyi olmuş bazı durumlar da iletişimden kaçarak olayları daha da büyütüyoruz. karşıdaki insan da eğer iletişim açısından iyi ise daha da iyi oluyor. umarım çözersiniz durumu...

gayet güzel ifade etmişsin kendini. insanlar konuşa konuşa elbet. kv ile de konuşmayı geciktirme. susan gelin olup kendi kendini yiyeceğine konuşan gelin ol onlar senden çekinsinler.

Beyfendi saygisizlik yapiyorsa pekte saygiyi haketmiyormus. Gorumce esiyle konustugu halde buna devam ederse ben olsam herkes icinde evimden kovarim. Hem benim evime gelecek hem benim anneme saygisizlik yapacak dia kapinin dis mandali.

Cok iyi olmus ,agziniza saglik,
Eminim gorumcen olayin aslini biliyordur ,herkes haddini bilsin

Çok yerinde olmuş. Herşey dozunda olmuş. Yalnız bu insanlar çarpıtmaya alışkınlar, yine de dikkatli ol. Sen vicdan yaparken onlar yine carpıtmaya çalışmasın. Bu arada gelmesinler hiç gerek yok.

ben olsam görümcemin kocasına annemle bir sorunun mu var neden ona selam vermiyorsun der konuyu direk onunla konuşurdum. kartları açık oynamayı severim, şimdi görümcenize söyledikleriniz de yüz şekil değiştirip dolaşacak, en iyisi alenen açıklama yapmaktır derim.

Back
X