Görümcemi anlayamıyorum

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Merhaba arkadaşlar. Kısaca durumdan bahsedeyim. Benim görümcem yeni evli ve mutlu değil sanırım. Bu konuları benimle pek paylaşmazlar. Ben de sormam. Fakat sürekli baba evinde kalıyor. Mutsuz görünüyor. Mesele bu değil. Ben herkesin mutluluğunu isteyen biriyim. Bu aralar görümcem bana sürekli herkesin yanında benim annemin kıymetini bil. Senin yerinde olmak isterdim gibi şeyler söylüyor. Fakat buradan ifade edemediğim bir şekilde, yüzünde bir kötü niyet, fesatlık ifadesi oluyor. Benim de eşimle ve ailesi ile bazı sorunlarım olmuştu. Hatta çok uzun zaman önce de değildi. Bunu bilmesine rağmen sanki kimsenin bana değer vermesini istemiyormuş gibi bir tavrı var. Görümcem evlenmeden önce hiç böyle tavırları yoktu kızlar. Şimdi ise mesela bir kek yapsam herkesin içinde beğenmediğini söyler. Bir eşyamı görsün hemen eleştirir. Ama takıntılı gibi de beni taklit etmeye çabalıyor. Küçük bir örnek vereyim, ben bir ceket almıştım. Kendisi de kaban almıştı. Benimkini görünce kabanini aldığı yere gidip ceketle değiştirmek istemiş. Mağaza değişim yapmamış. Birkaç gün sürekli onun için gergin ve yüzü asıktı. Bu nasıl bir durum sizce? Açıklaması nedir, ben kendi kafamda birleştirip bir anlam veremiyorum..

Bencede sizinde düsündügünpz gibi.. Mutsuz.. mutsuz insan baskasiyla ugrasir.. belkide sorun kayinvalideyledir.. size annemin kiymetini bil demesi bu sebeble olabilri.. kendisi mutsuz olunca tabi görümceligi tutmus olabilir tabi bunlar tahmin.. bence kalbinizi bozmayin... onun duygu dpnyasini anlamaya calisip hos görünki enerjisi sizi etkilemesin..

Saglicakla kalin

Açıklamasını istemişsiniz. Kıskanıyor besbelli. Öncesinde böyle değilse psikolojisi bozulmuştur. Mutsuz evlilikler yıpratıcı olur. Kendinizi ezdirmeden alttan alıp atlatmasını bekleyin derim.

Muhtemelen eşiyle ve ailesiyle sıkıntıları var bunuda sizden çıkarmaya çalışıyor. Çünkü ona göre annesi dünyanın en iyi kvsidir. Oysaki size sormak gerek kvnizi.
Takılmayın cahilliğine verin baktınız olmuyor güzel bi sekilde konuşun olmadı mı sertçe karşılık verin.

Yaşadığı sıkıntılardan kaynaklidir muhtemelen. Özellikle kaynana ile arası yoksa annesini kıymetli görüyordur.
Kocası ile arayı duzeltirse bunlar düzelir de işin tehlikeli tarafı eğer boşanma yada daha fazla geçimsizlik olursa bu huyu kroniklesiyor ondan sonra millet sen biraz alttan aliver onun psikoloji bozuk kolay mi yuvası dağıldı diye diye tepede çıkarıyor. Ondan sonra suç makinesine dönüşüyor bu insanlar. Tecrübeyle sabit şekerim.
O yüzden çok yüz göz olma şimdiden mesafe ni koru. Kocasıyla arayı duzeltirse ne âlâ duzeltmezse bir psikopatla uğraşma bir ömür boyu.

Ahahah büyük kıskanıyor. Eyvah eyvah bence mesafeli olun. Annemin kiymetini bil diyor ya. Siz de rabbim gönlüme göre verdi çook şükür deyin .
Ay görumcek yok sevinesim geldi.

Acaba annesini üzdüğünüzü mü düşünüyor? Hani arada gelin şöyle yaptı, böyle dedi diye arkanızdan konuşuluyorsa size karşı bilenmiştir. Annemin kıymetini bil demesi bana bunu düşündürdü açıkcası.

Bence „annemin kiymetini bil“ dediginde gidin sarilin kaynananiza :) bilmezmiyim annecigimin kiymetini diyin mesela :)) sizi mutsuz edemedigini anlasin :)

Bir gun gorumcem oldugunda onun yaptiginin aynisini yapip giydiginin aynisinu alicam sonra da buraya konu acmasini beklicem.

Merhaba arkadaşlar. Kısaca durumdan bahsedeyim. Benim görümcem yeni evli ve mutlu değil sanırım. Bu konuları benimle pek paylaşmazlar. Ben de sormam. Fakat sürekli baba evinde kalıyor. Mutsuz görünüyor. Mesele bu değil. Ben herkesin mutluluğunu isteyen biriyim. Bu aralar görümcem bana sürekli herkesin yanında benim annemin kıymetini bil. Senin yerinde olmak isterdim gibi şeyler söylüyor. Fakat buradan ifade edemediğim bir şekilde, yüzünde bir kötü niyet, fesatlık ifadesi oluyor. Benim de eşimle ve ailesi ile bazı sorunlarım olmuştu. Hatta çok uzun zaman önce de değildi. Bunu bilmesine rağmen sanki kimsenin bana değer vermesini istemiyormuş gibi bir tavrı var. Görümcem evlenmeden önce hiç böyle tavırları yoktu kızlar. Şimdi ise mesela bir kek yapsam herkesin içinde beğenmediğini söyler. Bir eşyamı görsün hemen eleştirir. Ama takıntılı gibi de beni taklit etmeye çabalıyor. Küçük bir örnek vereyim, ben bir ceket almıştım. Kendisi de kaban almıştı. Benimkini görünce kabanini aldığı yere gidip ceketle değiştirmek istemiş. Mağaza değişim yapmamış. Birkaç gün sürekli onun için gergin ve yüzü asıktı. Bu nasıl bir durum sizce? Açıklaması nedir, ben kendi kafamda birleştirip bir anlam veremiyorum..
[/QUOTE]
Bazı insanlar yaşadıkları olumsuzlukları başkalarının üstüne yıkmaya çalışıyorlar. Mesela benim büyük eltim evlendiğinde birlik oturuyormuş. Gelen giden derken sabahtan akşama kadar ayaktaymis. Biz evlendigimizde de çok fazla gelen giden yoktu. Küçük eltimle bana imali bir şekilde siz çok rahatsınız, benim gibi çekmediniz dedi. Ben de bu bizim sorunumuz değil, bunu kocanla kaynanana söylemen gerekiyor dedim.
Başka bir örnek de eşimin amcası ve teyzesi evli. Ben ablama gidip geliyorum diye
" sen ablam ve eniştem gibisini bulamazsın. Sana izin veriyorlar gidip gelmene. Bizimkiler bizi kapının önüne çıkarmazdı, " dedi ama o da imalı. Ben de eşimi göstererek , benim izin alacağım tek kişi orda dedim.
Siz de deyin ki herkes kendine layık görülen kaderi yaşarmış. Onun ne haddine sizi böyle itham etmek. Susarsanız tepenize biner. Ama eşinizin arkanızda olması lazım..

Evliliğinde mutsuz ve başlıca sebep kaynana sanırım.
Kaynananızla iletişiminizi ve evlilik hayatınızı kıskanıyor besbelli.

Kendi mutsuzluğunun acısını sizden çıkartmak istiyor anlaşılan bence siz fazla ilgilenmeyin bu durumda biraz uzak durmanız daha iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…