Görümcemin arkamdan konuşmalarını duydum

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Merhaba hanımlar.
1 aydır görümcemle görüşmüyorum. Bana soğuk davranıyordu evimi annemin Yakınına taşıdım diye... En son kahve içmeye davet ettim. Abla dedim bak siz de iki kardeşsiniz biz de, çocuğumun bi teyzesi bi halası var. Ben isterim ki aramız hep iyi olsun. Hep yakın olalım. Ben sizlere hiç saygısızlık yapmadım. Bana dediği laf, ben akraba da olsak fazla yakınlıktan hoşlanmıyorum oldu.. ben de bozuldum doğal olarak Peki dedim kapattık konuyu. Eşime anlatınca o da ablasını aradı tartıştılar. Benim karımı aramayın sormayın Duygu hassas bi kız dedi. Allah biliyor ben eşime ablasını arayıp tartışmasın diye yalvardım. Eşim pek fazla gitmek istemiyor ailesinin yanına. Kayınvalidem bundan beni sorumlu tuttu. Onunla da konuştum. Sözde kızıyla bir tutuyor beni ama bir sürü laf soktu bunları da önemsemedim. Bugün eşim annesine uğradı. Ben de eşimi aramıştım akşam annemlere geçicem yemeğe diye o annesinde diye... eşim de ben eve geçicem dedi tamam dedim. Eşim telefon kapandı sandı ben hala biseyler anlatıyorum. Görümcem o sırada yemeğe kalsana falan diyor eşime. Eşim de duyguyla yeriz yemeği, o tek basına yemek yemiyo deyince görümcem başladı yemezse yemesin diye ardından hakaretler falan. Sonra kavga etmeye başladılar ben de telefonu kapattım. Sinirimden ağlıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Şoktayım. Paylaşmak istedim sizinle. Telefondan yazıyorum umarım anlaşılır şekilde ifade edebilmişimdir. Nasıl hareket edeyim bundan sonra?

Eşin seni ezdirmiyor o yüzden ağlamana canını sıkmana gerek yok.
Kv görümce vs erkek ailesi asla gelini kendi kızları veya kardeşleri gibi görmezler. Benimkiler de ablam ablam diye gezinip bir sürü çirkeflik yapıyorlar.
Sen mesafeli ol eşin zaten söyleyeceğini söylemiş hiç kafana takıp üzülme.

Hiç muhatap almayın kendinize o görümceyi.

Belli ki sevmiyor, sevmek zorunda da değil boşver gitsin.

Hele eşinle aranı hiç bozma, ekmeğine yağ sürmüş olursun görümcenin.

Sizin eşinizle mutluluğunuz, iyiliğiniz en iyi cevap olacaktır bence. Gerçek yüzünü görmüş oldunuz. Böyle insanlar herkesi kendi gibi sanır, siz de hiçbir şey yokmuş gibi davranın belki ayıbını anlar. Anlamazsa da sinirinden çatlar :)

Herkes kendine yakışanı yapar bence eşin de onların haksızlığını görüyor ki seni savunuyor ben yerinde olsam sessiz kalırım en büyük cevap sessizliktir ki huzursuzluk veren insanlar bırak uzağında dursunlar bi süre kafanı dinlersin insanlar er ya da geç anlarlar zamana bırak konuyu da tazeleyip eşini de üzme bence..

Eşin seni ezdirmiyor o yüzden ağlamana canını sıkmana gerek yok.
Kv görümce vs erkek ailesi asla gelini kendi kızları veya kardeşleri gibi görmezler. Benimkiler de ablam ablam diye gezinip bir sürü çirkeflik yapıyorlar.
Sen mesafeli ol eşin zaten söyleyeceğini söylemiş hiç kafana takıp üzülme.
Sürekli bir araya gelip dedikodumu yapıyorlar. Görümcem beni insan yerine koymuyor. Sürekli laf sokuyor, soğuk davranıyor ortada bi sebep Yok.

Hiç muhatap almayın kendinize o görümceyi.

Belli ki sevmiyor, sevmek zorunda da değil boşver gitsin.

Hele eşinle aranı hiç bozma, ekmeğine yağ sürmüş olursun görümcenin.

Zaten pasif bi kocam olsa bunlar beni çiğ çiğ yerdi herhalde. Eşim için üzülüyorum, ben de bi erkek annesiyim ama ben bisey yapmadım onlara. Kayınvalideme anlatıyorum, oğlun istediğinde sana gelir, ben karısmıyorum ona, benden bilmeyin diyorum. Ben çocuğumu tanıyamıyorum artık diyo.
Niye sinirindwn agliyorsun ne guzel iste gorumcen ne oldugunu kendisi anlatmis esinde anlamis iylik anlayana yapilir bosa ugrasma

Vicdan yapıyorum şu durumda bile. Sanki oğullarını dolduruyormuşum gibi davranıyorlar. Ablasının dediği lafa üzüldüğüm için eşimle paylaştım sadece.

Merhaba hanımlar.
1 aydır görümcemle görüşmüyorum. Bana soğuk davranıyordu evimi annemin Yakınına taşıdım diye... En son kahve içmeye davet ettim. Abla dedim bak siz de iki kardeşsiniz biz de, çocuğumun bi teyzesi bi halası var. Ben isterim ki aramız hep iyi olsun. Hep yakın olalım. Ben sizlere hiç saygısızlık yapmadım. Bana dediği laf, ben akraba da olsak fazla yakınlıktan hoşlanmıyorum oldu.. ben de bozuldum doğal olarak Peki dedim kapattık konuyu. Eşime anlatınca o da ablasını aradı tartıştılar. Benim karımı aramayın sormayın Duygu hassas bi kız dedi. Allah biliyor ben eşime ablasını arayıp tartışmasın diye yalvardım. Eşim pek fazla gitmek istemiyor ailesinin yanına. Kayınvalidem bundan beni sorumlu tuttu. Onunla da konuştum. Sözde kızıyla bir tutuyor beni ama bir sürü laf soktu bunları da önemsemedim. Bugün eşim annesine uğradı. Ben de eşimi aramıştım akşam annemlere geçicem yemeğe diye o annesinde diye... eşim de ben eve geçicem dedi tamam dedim. Eşim telefon kapandı sandı ben hala biseyler anlatıyorum. Görümcem o sırada yemeğe kalsana falan diyor eşime. Eşim de duyguyla yeriz yemeği, o tek basına yemek yemiyo deyince görümcem başladı yemezse yemesin diye ardından hakaretler falan. Sonra kavga etmeye başladılar ben de telefonu kapattım. Sinirimden ağlıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Şoktayım. Paylaşmak istedim sizinle. Telefondan yazıyorum umarım anlaşılır şekilde ifade edebilmişimdir. Nasıl hareket edeyim bundan sonra?
Sana bir şey diyimmi benim kocam bana böyle sahip çıksa oturup ağlamak yerine göbek atarım. Erkekler normalde ailelerine dut yemiş bülbül gibi ses etmezler ..

Sürekli bir araya gelip dedikodumu yapıyorlar. Görümcem beni insan yerine koymuyor. Sürekli laf sokuyor, soğuk davranıyor ortada bi sebep Yok.

Zaten pasif bi kocam olsa bunlar beni çiğ çiğ yerdi herhalde. Eşim için üzülüyorum, ben de bi erkek annesiyim ama ben bisey yapmadım onlara. Kayınvalideme anlatıyorum, oğlun istediğinde sana gelir, ben karısmıyorum ona, benden bilmeyin diyorum. Ben çocuğumu tanıyamıyorum artık diyo.

Vicdan yapıyorum şu durumda bile. Sanki oğullarını dolduruyormuşum gibi davranıyorlar. Ablasının dediği lafa üzüldüğüm için eşimle paylaştım sadece.
Aman bosver ya herkesin pasa gonlu bilir onemli olan sizin ic sesiniz

Kayınvalidem bundan beni sorumlu tuttu.

Eşime anlatınca o da ablasını aradı tartıştılar.

Sorumlusunuz bence de.
Görümcenizle sizin aranızda konuşulup kapanamaz mıydı madem samimi bir el uzattınız? Eşinizin huyunu az buçuk bilirsiniz, illa anlatacaksanız "Biz böyle bir karar aldık" diye ortak anlatırsınız, muhtemelen "Bana böyle dedi kırıldım" diye anlattınız ve hedef göstermiş oldunuz kardeşini. Kadın sizle samimi olmak zorunda değil ki, siz de olmayıverin yani.

Boşu boşuna ortalık karışmış.
Nasıl hareket edeceksiniz? E mesafe koyacaksınız işte hakarete kadar etmiş kadın. Görüşüp ne yapacaksınız?
Eşiniz iyi hoş güzel sahip çıkmış size ne mutlu da, öyle deli divane sahip çıkılası bir durum da yokmuş hani, gereksiz büyümüş.

Kiz boşver esin zaten ağızlarının payını veriyor. Aferin ona.

Sen saygını bozma, eşin bundan sonra da saygini bozmadigini gorsun daha cok korur seni hiç canını sıkma.

Canım evlendiğimin ilk senesi kv benim evimde!
Telefonda konuşurken beni çekiltirirken duydum.
Yani ortada bir sebep olmasına gerek yok onların ailesinden değiliz ki biz. Başka türlü bir davranış bekleme.
Sen mesafeli ol bırak ne derse desin kadın dedikoducu demek ki. Sen oralı olup canını bile sıkma.

Sanki çocuklarını madde bağımlısı yapmışız :D şaka bi yana hiç umursamayın, eşinize de bazı şeyleri yansıtmayın.

....ürür kervan yürür hesabı.

Sizin eşinizle mutluluğunuz, iyiliğiniz en iyi cevap olacaktır bence. Gerçek yüzünü görmüş oldunuz. Böyle insanlar herkesi kendi gibi sanır, siz de hiçbir şey yokmuş gibi davranın belki ayıbını anlar. Anlamazsa da sinirinden çatlar :)

Kadın kafayı bana takmış durumda.. kayınvalidem normalde iyi bir insandı, kızının dolduruşlarına geliyo sürekli.

Ağlamana gerek yok. Ama eşin geldiğinde telefon kapanmadı söylediklerini duydum de.
Ama sonra konusunu açma eşininde canını sıkma. Hiçde umursama bence.
Ben hiç onun ailesini kötülemiyorum ona. Ama bu defa sorucam ablanın benimle ne derdi var diye.

Herkes kendine yakışanı yapar bence eşin de onların haksızlığını görüyor ki seni savunuyor ben yerinde olsam sessiz kalırım en büyük cevap sessizliktir ki huzursuzluk veren insanlar bırak uzağında dursunlar bi süre kafanı dinlersin insanlar er ya da geç anlarlar zamana bırak konuyu da tazeleyip eşini de üzme bence..

Anlamasını beklemiyorum. O kadar egoist bir insan ki...

Hıc kendınızı uzmeyın esınız ne guzel sızı koruyor, sız de esınıze hıc konusunu bıle yapmayın onlara karsı da polıtık olun

Sorumlusunuz bence de.
Görümcenizle sizin aranızda konuşulup kapanamaz mıydı madem samimi bir el uzattınız? Eşinizin huyunu az buçuk bilirsiniz, illa anlatacaksanız "Biz böyle bir karar aldık" diye ortak anlatırsınız, muhtemelen "Bana böyle dedi kırıldım" diye anlattınız ve hedef göstermiş oldunuz kardeşini. Kadın sizle samimi olmak zorunda değil ki, siz de olmayıverin yani.

Boşu boşuna ortalık karışmış.
Nasıl hareket edeceksiniz? E mesafe koyacaksınız işte hakarete kadar etmiş kadın. Görüşüp ne yapacaksınız?
Eşiniz iyi hoş güzel sahip çıkmış size ne mutlu da, öyle deli divane sahip çıkılası bir durum da yokmuş hani, gereksiz büyümüş.

Canım sıkıldı ve bunu eşime anlatmayıp kime anlatıcam? Ben de çok hayran değilim görümcem olacak insana. Sürekli bana bilenip duruyo. 30 küsür yaşında bi Kadın ben onun kardeşinden bile küçüğüm. Aylarca annem hastanede yattı beni bi defa adam akıllı arayıp sormadı bile. Ben eşime değer verdiğim için gereksiz soğukluklar olmasın istedim.

Eşin arkanda olduğu sürece konuşup durabilirler, zaten sadece konuşup konuşup dururlar :)

Sen yine de saygını bozma görüştüğünüzde, eşin herşeye rağmen onlara saygıda kusur etmediğini gördükçe senin daha çok arkanda durur. He tabi demiyorum ki sana hakaret ettiklerinde sus otur, gereken cevabı saygı çerçevesinde yapıştır gitsin :)

Bu kayınvalideleri görümceleri anlamıyorum gerçekten, ben de görümceyim abim eşiyle mutlu olduğu sürece ben daha çok mutlu oluyorum. Eksiğini görsem de görmemezlikten geliyorum, aman abim huzurlu olsun yeter diyorum. Her zaman güleryüzlü davranıyorum. Herkes böyle bakabilse hiç sorun kalmıcak zaten

Canım evlendiğimin ilk senesi kv benim evimde!
Telefonda konuşurken beni çekiltirirken duydum.
Yani ortada bir sebep olmasına gerek yok onların ailesinden değiliz ki biz. Başka türlü bir davranış bekleme.
Sen mesafeli ol bırak ne derse desin kadın dedikoducu demek ki. Sen oralı olup canını bile sıkma.
Benim kocam görüşmeyi kendisi tercih etmiyor. Ben anneme de kalmaya gidiyorum, eşimin boş zamanları oluyor gayet annesini ablasını görebilir kendi tercih etmiyor. Sanki ben eşime onları görmeyeceksin diyorum ben uzaklaştırıyorum. Öyle davranıyorlar.

Hıc kendınızı uzmeyın esınız ne guzel sızı koruyor, sız de esınıze hıc konusunu bıle yapmayın onlara karsı da polıtık olun

Adımı da alıngan koydular. Kayınvalidem öyle diyor her fırsatta. Böyle şakalar yapıyor. Ben alıngan değilim, insanlara karşı saygımı korurum hep ve bunu da beklerim karşıdan. Herkese her şaka yapılmaz dedim. Başka bisey yapamıyorum. Bana bin türlü laf sokuyorlar. Kocama da mesaj atıyorlar seni de karını da çok seviyoruz canlarım, ne zaman geleceksiniz diye

Back
X