• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin bebeği

Görümceme cok üzülüyorum evlerı oyle rutubetliki bir saat otursan üstüne siniyor o koku, kaldı ki bir bebek bu şartlar altında sürekli hasta olur. Bebek planlı bir bebek ben görümceme cok soyledım calıs biraz birikim yap, tasarruf et dısardan yemek soyleme evde yap diye ama hiç umursamadı beni. Bir kereye mahsus degil her ay düzenli kira yada bebegın masrafları ben 200 lira ile nasıl karsılayayım.
eşiniz nasıl karsılamayı planlıyor? borç yaparak mı?
ayrıca kayınvalıdenız de yardım edecek mı?

görümcenizin eşinin ailesi ya da kardeşleri yok mu neden sizin eşiniz illa?
kp kızına çok üzülüyorsa kendi yardım etsin.bırak küserse küssün bu erkek tarafının kendine güveni ne böyle ya.benim görümcem de benden küçük benden önce evlendi 2 yaşında kızı var.borcun içindeler.kv benim maaşıma güvenerek borçla yaparız düğününüzü demişti bana ama o borcu yine ben ödeyecektim.kızı çalışmıyor.evlendi 4 ay sonra hamile kaldı.her defasında yüzüne vururum aklını kullansaydı yapılabilecek bir şey yok damat iyi çıkmış sizin iç güveyi gelmiş sırtını size dayamış diye.
eğer durumu yoksa yapmayacaktı çocuk sen de çocuk istiyorsun ama şartların düzelmesini bekliyorsun.sakın yardım etme gerekirse size kalan 200 ile kendin için borca gir.sana mı güvenip hamile kalmış töbe ya:KK62:

Zaten zor durumdalarmış,görümcen de bebekle calışamayacagına göre bencede yardımda bulunmalısınız.Sizin tüm masraflar mutfak parası dışında elinizde 200 lira kalıyorsa bebeğe harcayın bence.Bebek var ortada sonuçta.

Evin ve eşinin ihtiyaçlarını karşılamak erkeğin vazifesi. Senin çalışmana güvenip de mi evlenmiş eşin birde senin maaşınla kardeşine yardım edecekmiş senin rızan olmadan.
Eşinin tutumu yanlış.. Tatlılıkla konuş anlat.. Yeni evlisiniz, sert bi şekilde konuşup tartışırsan sıkıntı olabilir..

Görümceme cok üzülüyorum evlerı oyle rutubetliki bir saat otursan üstüne siniyor o koku, kaldı ki bir bebek bu şartlar altında sürekli hasta olur. Bebek planlı bir bebek ben görümceme cok soyledım calıs biraz birikim yap, tasarruf et dısardan yemek soyleme evde yap diye ama hiç umursamadı beni. Bir kereye mahsus degil her ay düzenli kira yada bebegın masrafları ben 200 lira ile nasıl karsılayayım.

Ya görümceniz için demiyorum da sırf çalışmamak için çocuk yapanları gördüm ben. Beşik, zıbın gibi şeyler alınabilir yazık. Bizde de alınıyor beşik bebeğin anne tarafı alıyor. Ama her ay nasıl 2 kira ödeyeceksiniz. Zaten 200 lira kalıyor istesenizde veremezsiniz ki.

Tamam ortada bir bebek var ama bunu bebeğin anne babasının düşünmesi gerekiyor.
Konu sahibi ne yapsın? Borçları için kendisi ertelemiş bebek işini.
Bez zıbın mama falan alabilirsiniz hatta beşik bile alabilirsiniz ama elinizden daha fazlası gelmiyorsa eşiniz neden küsüyor anlamadım.
Elinizde olsa da kıskansanız eşinize hak verirdim ama sizde de yok eşiniz haksız.

Yardım etmeyin.
Evi satmasınlar.
Rutubetli yerde çocuk yapmak da yetiştirmek de onların seçimi.
Yine de olmadı mı? işten ayrılın.

Sizin durumunuz iyi olsaydı evet yardım etmenizde bir sakınca yok diyebilirdim, fakat sizde maddi olarak zor durumdaymışsınız ve çocuk yapmayı dahi borçlarınız yüzünde ertelemişsiniz. Hal böyleyken görümcenize yardım etmeniz hem de her ay düzenli olarak mantıksız. Siz sonuna kadar haklısınız.

Canım arta kalan ve bieiktirebildiğin ikiyuzse şötl teklif edebilirsin durumum bu 200 tl artıyor. 100 kendi çocuğum için 100 çocuk doğduktan sonra bir sene size vereyim. İstesenizde başka yok de. Eşinede böyle söyle. Bugün veririsen yarın alırsın canım. Yaptığın enayilik değil yardım. ayrıca herkes çalışamıyır malesef. Bir bakarsın rabbİm bunun kaeşılığını verir. Unutma her bebek rızkıyla gelir sen başla belki gerwk bile klmıcak. Bez almak çok aaçma çünkü kiloya göre. Belki zıbın vs, ben olsam yardım ederdim. aynı durumdaki görümcemden kira talep etmeden bizim diğer eve geçmesini talep etti Eşim. Ve onlarda bana sormamı söylediler. Bende hiç t er eddütsüz evet dedim. Ve alttada kalamdılar kşralarını iyi kötü az çok veriyorlar. Ve bir gün bile lafı olmadı. Önemlidir canım bjnlar. Yaptığın iyilik sadece aana fayda.

Düğünden takınız vs. var mı? Acaba eşiniz onlara güvenerek mi söz veriyor babasına? Daha doğrusu neye güvenerek bu borcun altına girecek? Sizin durumunuz zaten ortada. Bir kaç ay hadi borç harç ödeyecek masrafı veya kirayı peki sonra ne olacak? Asıl hem görümcenize hem bebeğe o zaman daha yazık değil mi? Ya bu erkeklerden cidden bir garip.

kp talimat vereceğine kendi sponsor olsun..
ne güzel ya,
karılı kocalı çalışınca, dışardan sabancı görünüyo heralde millete..
böyle başkalarına güvenenlere, emrivaki yapanlara sinir oluyorum..
madem bi çocuk masrafı çekecektiniz, siz niye yapmıyosunuzki..
kendisi evde oturduğu halde dışardan yemek söylüyor, sen çalıştığın halde 11 aydır bir kazak alamadım diyorsun..
yapmayın arkadaşım, eşinede rest çek.. herkes ayağını yorganına göre uzatsın..

Merhaba hanımlar

Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Siz niye yardım edeceksiniz ki? KP etsin. Yada görümcemin eşinin ailesi yok mu onlar yardım etsin. Sen görümcemin kirasını odemek için çalışmıyorsun sonucta

bizde kimseye guvenerek cocuk yapmıyoruz hamile halimzle sabah 8den aksam 7 ye kdr calısıp bide eve gidip evde iş yapıyoruz şimdi sizin veya benm o kadından neyimiz eksik ?
elinizden geldigi kadar hediye olrk besikte alablrsnz bezde bu kimseye koymaz ama heray masrafları bölüsün falan fistan cok sacma.afedersinizde oyuna girenin g... demirden olurmuş.

sonuna kadar haklısın..dicek birşey yok..asıl hata burda kayınpederinde..kendi yardım edicek sizden istemicekti..eşinde napsın onlara mahçup olmamak için sizi zor durumda bırakıyor..

Merhaba hanımlar

Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor

Sonuna kadar haklısın sen ucu ucuna geçinirken olacak iş mi sana güvenip mi yapmışlar

eşin de bir alem kendi evini geçindiremiyormuş elaleme yardım edecek.
o çocuğun anası babası yok mu kple kv size diyeceklerine kendileri yardımcı olsun onlara düşer.
konuşmazsa konuşmasın asıl küsecek biri varsa sensin.

200 lira ile nasıl kira veya bebek ihtiyacını karşılamayı düşünüyormuş eşiniz? Daha fazla borca girerek mi?
Eğer kocanız ısrar ederse işten ayrılmanız daha doğru, bari yorgunluk çekmezsiniz. Kocaman insanlar, sorumluluklarını kendileri yüklensinler. Siz çalıştıkça eşiniz verme yanlısı olacak( borçlanacak vs)

İyi de sizin borçlara bakınca kimse size yardım etmemiş demek ki...

Ailede o yönde bir destek olma alışkanlığı yokmuş...

Doğuma hediye alırsın; hadi arada da gezmeye giderken ufak tefek bir şey aldın diyelim; aylık kira bez vs nedir?

Geçimine güvenmeyen bebek yapmasın; ki başta siz yapamıyorsunuz para yok diye..

Kaldı ki burada ne kadar çok konu var; ben çalışmasam geçinemeyiz bebek yapamıyorum diyen...

KP damada geliri çok iş bulsun; olmazsa ek iş bulsun; görümceniz evde yatmak yerine sizin gibi çalışsın. Madem aile apartmanı annesi bakar bebeğe.

Onu da geçtim gelsin annesinin evinde otursun size minnet edeceğine...

Eşiniz de küserse küssün valla...

Ekstra hiç ona para ayırmayın; zorunlu borçları ödemeyin artanı da atın çantanıza sizde dursun; kardeşine de nereden bulursa onunla yardım etsin...

Biraz konuşmayın bu konuda o da anlar yardım edemeyeceğini. Babalarının sözünden çıkamıyorlar; karın izin vermedi değil mi sözüne muhatap olmak istemiyorlar ziraaaa

Affedersiniz ama Yuh yani! En Büyük KK
Millet size güvenerek mi yapmış çocuğu?
Kesinlikle haklısınız. Tamam kardeşi, üstüne düşeni yine yapar yapmak zorun da, ama bunlar bes belli sırtlarını size dayamanın derdin de. :KK12: Oh ne de güzel hayatmış :KK15:

Merhaba hanımlar

Böyle çalışmayıp çocuk yapan sonra da yardım bekleyen tiplere gıcığım ben de hamileyim ikiz riskli ama çalışmaya devam mecburen 2 çocuk 2 kat masraf kimseden yardım dilenmem şükür ihtiyaçlarımı alırım..
sen çok haklısın geri adım atma zengin değilsin ki kayınbaba kızını işe sokmaya kıyamaz ama geline borç ödetir ne saçma araması..

Bazı yörelerde adettir. Bebeğin beşiğini gelin tarafı alır. Bu kadar borcunuz varken Kp ve eşiniz ortaklaşa alsa beşiği anlarım ama neden tamamını eşinizin üstüne yıkmış. Bende ablamın bebeğinin beşiğini yatağını kendim aldım. Birkaç zıbınla da kimse batmaz. Allah başka taraftan verir elbet.
Kira olayına gelince zaten paranız yokmuş ki 200 tl kalıyor diyorsunuz dolayısıyla veremeyeceksiniz o yüzden stres yapmanıza gerek yok.

Back
X