• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin bebeği

Merhaba hanımlar

Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor

Çok çok haklısın canım,
kavga etme ama fikrini değiştirmeden savun derim.

Herkes hesbini kitabini bilsin sen kocasi olan insana ne yardimi etcekmisin madem zor durumdalar gorumcenin kocasinin rarafi etsin sen afedersin esek gibi calis bide cocugun masrafini karsila bu millet ne uyanik ya senin biseye ihtiyacin olsa donup bakmazlar bile sakin kendi kazandigindan verme kocanada mumkun oldufu kadar az verdir hayir senin durumun cok iyi olsa amenna

1-bu kızın annesi babası neci arkadaş , baba neden kendi yardım etmmiyorda size yardım edin diyor ...

2-kayınvalide yada kayınpederi yok mu yardımcı olacak ...

3-satılan evin parası ne olacak ki siz bez stoğu falan yapıyorsunuz. .. yani rutubette olsa kendi evlerinde yaşıyorlar mış hiç mi birikim yapmamışlar ...

4- doğacak olan bebeğin amcası halası teyzesi olmayacakta mı sadece dayıya yükleniyor . .
dayısı olarak gerektiğinde yardımcı olacak ama herşeyini sizin üstlenmeniz saçma ....hele borcum var diye çocuk yapmazken

Durumunuz iyi olsa yardım etsin derdim eşin kardeşidir ama siz borç yüzünden bebek yapmayıp başkasının bebeğini büyütecekseniz ne anladım bu işten sizde yazık.

Haklisiniz bencede.
200 tl ancak size yeter henuz yeni evlisiniz ustelik.
kp kendi baksin kizina hayret birsey.
bebis keske daha iyi bir ortamda buyuyebilse anne babasi keske korunsaymis yazik keske azicik bebegi dusunselermis.
eniste ve halaya kizdim

Ne ilginç insanlar var yaaaa...Bizim görümce eşi de ben ve eşime çift maaşlısıniz deyip duruyordu.Eşim "Herkesin gelir kadar gideri vardır," dedi.Bir daha da agzini açamiyor.

Kp derım her ay 500 lira verıyormus evlendıgınden bugune kadar yanı 2 yıldır. Bunu saklıyorlardı gecen kaynım agzından kacırdıgında ogrendık. Düğünü tamamen biz yaptık karsılıgında cesıtlı bankalara 60 binlira kadar borclandık sımdı o borclardan 25 bin gibi bir rakam kaldı düğünde gelen tüm takıları bozdurup kredılere bolustırduk kısacası alyansım dısında altınım yok. Görümcem kv alt katında oturuyor tapu ortak oldugu için evi satamazlar ancak kentsel donusumle sattıklarında olur. Esımın 9 kardesı var 3 kardes calısıyor sadece onlarada kp bolusturuyor dogum masrafı, her ay kira, heray bebek bakım masrafı küçük kaynım dogum sponsoru olmus. Bize ve büyügunede kalan seçenekler bunlar seç begen al.
Görümcemin kp gecen yıl vefaat ettı kv ve 2 kaynı var biri evli biri bekar onlardan yardım istemezler

Merhaba hanımlar

Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Boyle sacma seymi olur ilerde cok pismanlik yasamak istemiyorsan o adamdan koca olmaz sakin cocuk yapma ve evliliginizi gozden gecirin daha buyuk skntilar cikabilir ilerde sonuna kadar haklisin kendini ezdirme sakn tartsma cikarsada ciksin sen konusacagni konus gayet akli basnda birisin cnm sana tavsiye vermycem ne yapman gerektgni biliyorsun sen

Merhaba hanımlar

senin paranla sana sormadan kime neyin yardımını yapmaya çalışıyormuş? sen parasızlıktan çocuk yapamazken başkasının çocuğuna bakıp daha da mı dibe batacaksın. ne hali varsa görsün konuşmazsa konuşmasın hiç umursama eşinin yaptığı hadsizlik başka bişey değil. böyle şeyler ne kadar çirkin, böyle erkeklerin var olması beni inanılmaz rahatsız ediyor. nedir bu kadınların çektiği kv ayrı görümce ayrı koca apayrı..

Sizinle akraba olabilirmiyiz:)) saka bitarafa ne alaka yardim olayi sonucta siz cocuk yapmamissiniz.boyle bi durum allahin bile gucune gider ayiptir arkadas ya.tamam bebek var vs de sizemi sordular.hediye vs alinirda bezdi yatakti zibindi cocuk esyalari cok pahali.ben 26 haftalik ikinci bebegime hamileyim simdiden dunya masraf oldu bisurude eksik var.kimseye birsey demiyoruz.cok sukur durumumuz olmasina karsin agir gelebiliyor bebek masrafi deyip gecmeyin kurtulmaya bakin kotu olmadan bu durumdan

vay arkadaş babaya bak çok düşünüyorsa kızını kendi yardım etsin ev satılacaksada kızınada hak versin... abi olarak tabii yeğenine hediye alacak ama masraf üstlenmek ki durumunuz belli size düşmez... üstelik sizde borcunuz var diye bebek ertelemişsiniz...

Sizin borclarinizi kp ustlensin o zaman ?

Bu nedir ya, bu ne yuzsuzluk ??? Kizkardesle, kocasiyla net konusun gerekirse bana guvenip mi cocuk yaptiniz diye. Madem siz calisiyorsunuz, bebegin annesi de kendi cocuguna bakmak icin calissin.

eşiniz abi olarak tabiki de yardım edecek ama tutupta her bezi bittiğinde alırsa o iş yaş. ilk hediye olarak alın bıraz kıyafet illa mağazadan almayada gerek yok pazarda satıyorlar 3 5 tl zıbın kıyafet.
benımde yeni yeğenım oldu aldım pazardan hem eskitti onları hem bosuna fazla para vermemıs olduk.

esınızın babasıda bebek besıgı alsın sızde elınızden gelenı alırsınız aylık belırlı bır mıktar olduda bitti

Ay bu kv kp ler ne saçma sapan düşünceli insanlar kendileri baksınlar evlatlarına
Sen bilmiyor musun çocuk doğurmayı Allah Allah yaaaa
Sen doğursan sanki sana yardım edecekler. Getirir el gibi bi çeyrek takarlar o da takarlarsa öp başına koy yani bu tip kp kv ler böyle oluyor...

evet görümcenizin durumu üzücü ama siz henüz maddi olarak bebeğe hazır değilken diğer tarafın bebek hazırlığını yapıyor veya yapacak olanız sizin açınızdan hakikaten kabul edilmesi zor bi durum....

KCorunmayı bırakın ve istediğiniz kazağı alın. Siz yemediğiniz sürece eşinizin cebinden başkaları yiyecek. 5 yıl sonra boşanmamak için bugün parasını yemeye başlayın. Yeğenine bir şey alma demeye hakkınız yok. Ama siz de ihtiyaçlarınızı ertelemeyi abartmayın. Bak isteyince bez stoğu yapılabiliyor.

Doğacak çocuğa üzüldüm
o rutubet romatizma yapıyor Allah korusun
umarım bir an evvel çıkarlar
kayınvalidesinde falan kalsa bu süre zarfında
hem masrafları olmaz hem size de yük olmazlar

200 lira kalıyor borçlar çıkınca diyorsunuz normalde siz nasıl geçiniyorsunuz ki. Hem kaynana filan bilmiyor mu durumunuzu üstünüze başınıza alamıyorsunuzdur, gezemiyorsunuzdur bunları gören biri sizden neden para istesin ki eşin 200 lira kalıyorsa nasıl yardım ederiz diyebilir ki anne anlıyorum ama bize de bu kadar para kalıyor der değil mi. Kiraya karışmak zorunda değilsiniz tabii ki ama dayısı olarak karyolasını filan alabilir alınır yani ihtiyacı olana bazdir mamadır arada yardım eder her zaman olmasa da. Ama kavga çıkarırsanız daha çok ters teper elinizden geldiğince ufak ufak yapın. Onlarda da olsa hiç rutubetli evde doğum yapmak ister mi? ne kadar zararlı bebeğe.

Back
X