• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin buna ne hakkı var ?

Canım beş parmağın beşide bir değildir benimde etrafımda gelin görümce çok iyi anlaşanlar var fakat herkesin bir sınavı var misali buda benim sınavım diyorum.Kıskançlık var,yönetmek istiyo sanki bizim aklımız yetmiyo.Bunu çok şımartmışlar annem hep der bundaki hareketler beş yaşındaki çocukta yok diye kendi teyzesi bile yakasını silkeler bıkmış ondan.Yani böyle tatmin edilemeyen bir egosu var.Mesela benden izinsiz ayakkabımı giymiş tokası kırılmış söylemiyo bile böyle böyle diye.Şimdi diceksinki neden verdin .Benden izin almıyoki kafasına göre abisinden çok yüz buluyo.Bir an önce evlensede gitse diye bakıyom ama galiba karşı tarafta pek tahammül edemiyo ona :50::50::50:

Bence siz biraz tavrınızı değiştirmelisiniz. Belli ki görümcenizin çocukluk döneminden çıkamamış. Bende küçüklüğümden beri çok şımartılarak büyüdüm. Abim tarafından en fazla da ama bunu büyüyünce de devam ettirmedim tabii. Bu birazdan kişilik meselesi aslında bir de kimse ses çıkarmayınca kendinde o cesareti iyiden iyey buluyor gibi. Ben evlenirken hiç unutmam abim o kadar düşkündü ki bana hiç değişmedi beni istemeye geldiklerinde eve gelmedi eşim ve ailesi gittikten sonra geldi ve ben seni vermem veremem ben sana ömür boyu bakarım söz veriyorum bakarım ama sen bizi bırakıp gitme demişti. O derece yani. Ama hiçbir zaman abimin bu sevgisini bu düşkünlüğünü ki bende abime çok düşkünümdür hala da öyle eşine karşı kıskançlık fesatlık yaşarak kullanmadım.

Canım cevabın için teşekkür ederim yazdıklarında işime yarayacak çok şey var.Yok canım ben hiç yüz vermedim aslında.Hatta başta çokta mesafe koydum.Çünkü gideceğimiz gecikmiş balayımız vardı eşimle mesela ona planlar yapıyoruz bakıyoruz pat diye o da atlıyo bizle gelecek.Bizden uzaklar evet bir avantaj gibi ama biz şu an balıkesirdeyiz burdan önce istanbuldaydık orada 9 ay kaldık istanbula geldi 3 ay kaldı yanımızda şimdide gelecek eşimin ısrarları üzerine burdan sonra izmire gideceğiz orayada gelecekmiş.Gelsin bişey demiyomda adam gibi durmuyo nifakçı.eşim durumumuzu bilir yinede çağırır sabrımı sınıyolar canım ne deyim.Ama artık mesafe koymam gerek yeniden...

Eşin kardeşine biraz düşkün sanırım.Eşinle kardeşi konusunda inatlaşma.Bazı kırgınlıklarını uygun zamanda uygun dille anlat.Senin kardeşindir,sen hoş karşılayabilirsin ama ben kazık kadar kızın kaprislerine katlanmak zorunda değilim,senin için bazı şeyleri alttan alıyorum ama yıpranıyorum de.Ve bu görümceciği bu kadar büyütme.Çocuk ruhlu.Önemli olan senle eşin.Gül geç,ya da lafını söyle kibar bir dille.Sen ona kesinlikle taviz vermeyebilirsin.O yüzsüzse bir iki kez mahcup et,hee yine anlamıyorsa hiç konuşma yüzgöz olma.

Bence siz biraz tavrınızı değiştirmelisiniz. Belli ki görümcenizin çocukluk döneminden çıkamamış. Bende küçüklüğümden beri çok şımartılarak büyüdüm. Abim tarafından en fazla da ama bunu büyüyünce de devam ettirmedim tabii. Bu birazdan kişilik meselesi aslında bir de kimse ses çıkarmayınca kendinde o cesareti iyiden iyey buluyor gibi. Ben evlenirken hiç unutmam abim o kadar düşkündü ki bana hiç değişmedi beni istemeye geldiklerinde eve gelmedi eşim ve ailesi gittikten sonra geldi ve ben seni vermem veremem ben sana ömür boyu bakarım söz veriyorum bakarım ama sen bizi bırakıp gitme demişti. O derece yani. Ama hiçbir zaman abimin bu sevgisini bu düşkünlüğünü ki bende abime çok düşkünümdür hala da öyle eşine karşı kıskançlık fesatlık yaşarak kullanmadım.

Sen ayrımını yapabilmiş, olgunlaşmışsın bende istemem zaten araları bozulsun etsin kardeş candır birşey demiyorumda.İşte bizim görümce ayrımını yapamıyo kendince hak buluyo bazı şeylere buda bizi yıpratıyo:50::50::50:

Eşin kardeşine biraz düşkün sanırım.Eşinle kardeşi konusunda inatlaşma.Bazı kırgınlıklarını uygun zamanda uygun dille anlat.Senin kardeşindir,sen hoş karşılayabilirsin ama ben kazık kadar kızın kaprislerine katlanmak zorunda değilim,senin için bazı şeyleri alttan alıyorum ama yıpranıyorum de.Ve bu görümceciği bu kadar büyütme.Çocuk ruhlu.Önemli olan senle eşin.Gül geç,ya da lafını söyle kibar bir dille.Sen ona kesinlikle taviz vermeyebilirsin.O yüzsüzse bir iki kez mahcup et,hee yine anlamıyorsa hiç konuşma yüzgöz olma.

Canım vakti zamanında ağzının payınıda verdim mahçupta ettim ama bir söz vardır arsız yüzsüz olunca haklı suçlu olurmuş o misali.Büyük kavgalar çıkardı kendisini haklı göstermek için herkesin içinde duygu sömürüleri yaptı Allah ıslah etsin başetmesi zor.Bende son zamanlarda bıraktım artık bişey demedim şimdi tepemize çıkıyo böyle...

Bebeğim senin kardeşin yok mu veya kardeşim gibi diyebileceğin bir tanıdığın ? Kocana empati yaptır bu kardeşin gibi olan tanıdığınls görüş habire o da emirler yağdırsın hatta evine çağır kocanın işte ne bileyim dolabına özel eşyalarına dadansın erkek kuzenin bile olabilir:) o zaman bişe derse nolacak belki onun yoktur diye acındırırsın onun gibi.erkek milletine kısas yapmadıkça basmıyo

Bebeğim senin kardeşin yok mu veya kardeşim gibi diyebileceğin bir tanıdığın ? Kocana empati yaptır bu kardeşin gibi olan tanıdığınls görüş habire o da emirler yağdırsın hatta evine çağır kocanın işte ne bileyim dolabına özel eşyalarına dadansın erkek kuzenin bile olabilir:) o zaman bişe derse nolacak belki onun yoktur diye acındırırsın onun gibi.erkek milletine kısas yapmadıkça basmıyo

Yok canım işte bizim aramızdaki fark bu eşime benim yakınlarımdan biri bunu yapsa ben eşime duyurmadan hemen ikaz ederim benim sessizliğimden oluyo bunlar...

Yok canım işte bizim aramızdaki fark bu eşime benim yakınlarımdan biri bunu yapsa ben eşime duyurmadan hemen ikaz ederim benim sessizliğimden oluyo bunlar...

O zmaan işe kendini değiştirmekten başla aslında senin görümce de benimkine benziyomuş ilk başlarda o da abisini veremedi bana düğün dernek olsa da kız kardeşten ayrı istiyecen abisini,kolay değil beraber büyümüşler hatunun biri çat diye gelip ayırıyo:) onun açısından da zor. Daha beter şeyler yaşadık biz görümcmle ama son zmanlarda aramızdan su sızmıyor. O da değişti kuantum olumlama kitabı hediye etmiştim çok işe yaradı sen de dene:))))

O zmaan işe kendini değiştirmekten başla aslında senin görümce de benimkine benziyomuş ilk başlarda o da abisini veremedi bana düğün dernek olsa da kız kardeşten ayrı istiyecen abisini,kolay değil beraber büyümüşler hatunun biri çat diye gelip ayırıyo:) onun açısından da zor. Daha beter şeyler yaşadık biz görümcmle ama son zmanlarda aramızdan su sızmıyor. O da değişti kuantum olumlama kitabı hediye etmiştim çok işe yaradı sen de dene:))))

Ben yazmıyorum bakma bizim aramızdada kötü şeyler oldu bana aileme hararetler etti vs.sözlülük nişanlılık dönemlerinde yapmadığımı kaldı başından belliydi neler olacağıda insan bazen kör gibi oluyo.bu kitap işini iyi yapmışsın.Yalnız bizimki kitaptır o dur budur pek gelemez vakit ayırıp rahatını bozmaz ben alıp ona okusammı acep diye geçirdim aklımdan birden :52:

boşver umursama görümceni canım eşin onun sözlerine itibar etmemiş zaten keşke sende hiç uzatmasaydın bazen görmezden gelmek iyidir:31:

boşver umursama görümceni canım eşin onun sözlerine itibar etmemiş zaten keşke sende hiç uzatmasaydın bazen görmezden gelmek iyidir:31:

Genelde görmezden geliyorumda herkesin içinde benim amirimmiş gibi yapması canımı sıktı sanki başkasının aklı yok bir o akıllı neyse akşam eşimi karşıma aldım konuştum tavrım bundan sonra böyle böyle olacak dedim bakalım...

bi görümcede bende var bizimkilerde 2 kardeş görümcem basta bana çok zıttı öyleki kıskandını hiç saklama gereği bile duymuyodu sonra baktı ki evleniyoruz kabullendi ama hala eziklemeye devam ediyodu işte biyere gidicez mesela abi ben varım yanında merak etme falan diyodu sanki ben çocukmusum gibi daha bisürü şey.Bende eşime hiç bişi demedim kendim çözdüm olayı..Her lafına cevabı verdim hiiiç altta kalmadım şaşırdı tabi küstü falan ama haklı olduğum için kimseden ses cıkmayınca bişi diyemedi şimdi de aramız bir iyi bir iyi..Sana diyeceğim canım lafını ver ama böle idare edim falan deme boşuna biz öle düşündükçe onlarda kendilerini bişi sanıyolar bi üstünlük çabası niyeyse artık sanki kuma gibi öyle bi cevabını yapıştırcaksın böle herkesin içinde en fazla eşinle yine tartısırsın ama sonunda sesi kesilir zaten şöyle düşün böyle devam ederse bigün patlıcaksın ne diye kendime eziyet edim yaa

bi görümcede bende var bizimkilerde 2 kardeş görümcem basta bana çok zıttı öyleki kıskandını hiç saklama gereği bile duymuyodu sonra baktı ki evleniyoruz kabullendi ama hala eziklemeye devam ediyodu işte biyere gidicez mesela abi ben varım yanında merak etme falan diyodu sanki ben çocukmusum gibi daha bisürü şey.Bende eşime hiç bişi demedim kendim çözdüm olayı..Her lafına cevabı verdim hiiiç altta kalmadım şaşırdı tabi küstü falan ama haklı olduğum için kimseden ses cıkmayınca bişi diyemedi şimdi de aramız bir iyi bir iyi..Sana diyeceğim canım lafını ver ama böle idare edim falan deme boşuna biz öle düşündükçe onlarda kendilerini bişi sanıyolar bi üstünlük çabası niyeyse artık sanki kuma gibi öyle bi cevabını yapıştırcaksın böle herkesin içinde en fazla eşinle yine tartısırsın ama sonunda sesi kesilir zaten şöyle düşün böyle devam ederse bigün patlıcaksın ne diye kendime eziyet edim yaa

Canım bizimki yanına annesinide alıyo veriyo ona ayarı benim burnumdan geliyo.Ama artık dediğin gbi alttan alma çabası göstermicem aynen bende yapıştırıcam lafı yetti gariii...

Ne güzel tecrübeyle başetme yolunu bulmuşsunuz.Bende çok yıpratıyorum şimdi kendimi birazda evliliğimin ilk yılları olduğu için ve tecrübesizlikten vede hazır cevep olamadığığm için eşimle ilişkimiz yıpranıyo ama artık karar verdim kendimce bulacağım bir yolunu yeteer artık ilk değil bu.Sizin başaetme yolunuzda güzelmiş bunuda deneyeceğim teşekkür ederim:16:

burda okuduğum kadarıyla erkeklerin geneli böyle. annesini kardeşini asla eşine çekiştirmiycen söylersende ay üzdüler beni falan değilde tiye alıp gülümseyerek gırgır muhabbet ediyomuş gbilerinden tabi dalga geçmek değil kastettiğim. ve bu kişiler eğerki sizi sinirlendirip eşinizle aranızda sorun çıkmasını istiyosa onlar bişey dedikçe siz eşinize yanlarında daha aşkımlı daha canımlı davranın sonunda hızlarını alamıyolar bakıyolarki sinirlenmiyosunuz eşinize onlara 5 karış surat yapmıyosunuz kontrolü elden kaçırıyolar eşinizde bu durumun farkına varıyo. yanınızda olmasa bile annesi yada kardeşiyle başbaşa konuşurken kız nekadar iyi davrandı size sizin o haliniz neydi diyo siz bunu eğer şansınız varsa öğrenirsiniz tabi. eşinizlede aranız bozulmamış oluyo. nekadar aksız olurlarsa olsunlar ailesine sizin yanınzda neden bu kıza laf çarpıtıyosunuz sizin ne hakkınız var benim eşim o demez erkek. yani tabi istisnada vardır elbet. :)

Back
X