• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

Niye kendimi toparlamaya çalışayım; burada beni bilen, tanıyan, gören mi var..Velev ki bilen biri olsun yine söylerim bunları hiçte umrumda olmaz düşüncesi.. Eşime dahi burdaki düşüncelerimin birçoğunu söyledim.Ben birileri bana iyi desin diye yaşamıyorum, ne hissettiysem onu söyleyip, yaşıyorum.

zaten sorun o zaten yani kendini olduğun gibi yansıtıp sonra cümlelerine biraz çeki düzen vermeye çalışmak gibi.
elbette çocukları sevmek zorunda değilsin ama tahammül etmekle sevmek çok farklı bir şey. senin tahammülün yok bence çocuğa karşı. yani davranışlarını hoş görecek sabır yok diye düşünüyorum.

gelincik ben senin yerinde olsam muneye mesaj atıp konuyu kapattırırdım

hakaret eden yok ki gelinciğe yani neden konu kapanmalı?
her konunun devam etmesi için konu sahibinin mağdur olmasına gerek yok bence. kaldı ki bu şekilde konuşarak yanlışını gören insanlar da olabilir. yani eleştiri bazen hedefi vurmasa da başka yere isabet edebilir.

zaten sorun o zaten yani kendini olduğun gibi yansıtıp sonra cümlelerine biraz çeki düzen vermeye çalışmak gibi.
elbette çocukları sevmek zorunda değilsin ama tahammül etmekle sevmek çok farklı bir şey. senin tahammülün yok bence çocuğa karşı. yani davranışlarını hoş görecek sabır yok diye düşünüyorum.

buraya konu bile yapmış çocugu.eğer çocukla ilgili endişelerin varsa görümcene bir şekilde anlatmaya çalış.

Evt, tahammülüm yok çünkü ben şımartmadım onu, şımartanlar çeksin

gelincik ben senin yerinde olsam muneye mesaj atıp konuyu kapattırırdım

bence konu gayet güzel çoğu aile böyle tuhaf çocuk büyütüyor daha doğrusu çocuğun kölesi olmuş farkında değil almanyada şimdi çocuklara mutluluk dersi veriyorlarmış şöyle ki onun hayatta her istediği olmayacğını ama bu şekildede mutlu olmasını öğretiyorlarmış

sanırım intihar vakaları azlsın diye bence herşey ailede bitiyor herşey, her ağladığında istediği yapılmaz ki ağlarsa ağlasın ! o her istediği yapılan çocuk ilerde kişiliksiz olma tehlikesi çok büyükmüş , konu sahibi bunlara ileride şahit olacak ,eminim , bu kadını döven erkekler bu tarz yetiştirme ailelerden çıkayor büyük olasılıkla , çocuk alışmışya her istediği olacak geleceğin piskopatı alın size!!!!!

buraya konu bile yapmış çocugu.eğer çocukla ilgili endişelerin varsa görümcene bir şekilde anlatmaya çalış.

evet yani yardımcı ol eğer bir durum varsa. kaldı eğitim görecelidir. tom C. kızının 5 yaşında makyaj yapmasına izin veriyor kendi kriterlerinde çocuğun kişiliğne saygı duymak adına. yani o da onun eğitim tarzıdır. şımartma seviyesi diye bir şey varsa konu sahibinin sinirleri çocuğu kaldırmadığından her yaptığı da batabilir.

bence konu gayet güzel çoğu aile böyle tuhaf çocuk büyütüyor daha doğrusu çocuğun kölesi olmuş farkında değil almanyada şimdi çocuklara mutluluk dersi veriyorlarmış şöyle ki onun hayatta her istediği olmayacğını ama bu şekildede mutlu olmasını öğretiyorlarmış

sanırım intihar vakaları azlsın diye bence herşey ailede bitiyor herşey, her ağladığında istediği yapılmaz ki ağlarsa ağlasın ! o her istediği yapılan çocuk ilerde kişiliksiz olma tehlikesi çok büyükmüş , konu sahibi bunlara ileride şahit olacak ,eminim , bu kadını döven erkekler bu tarz yetiştirme ailelerden çıkayor büyük olasılıkla , çocuk alışmışya her istediği olacak geleceğin piskopatı alın size!!!!!

yazdıklarını katılıyorum fakat konu sahibinin yıpranmaması için konunun kapanması gerektiğini düşündüm neticede o da hamile

hakaret eden yok ki gelinciğe yani neden konu kapanmalı?
her konunun devam etmesi için konu sahibinin mağdur olmasına gerek yok bence. kaldı ki bu şekilde konuşarak yanlışını gören insanlar da olabilir. yani eleştiri bazen hedefi vurmasa da başka yere isabet edebilir.

bu da benim düşüncem konu sahibinin yıprandığını ve üzüldüğünü hissettim

Evt, tahammülüm yok çünkü ben şımartmadım onu, şımartanlar çeksin
zaten bence şımartanlar çekiyor. sen çekip ne yapıyorsun ki? gittiğin zamanlarda ya da sana geldiği zamanlarda bir kaç saat sabredemiyorsan o da senin sorunun gidip gelmeyerek çocuğu hayatından çıkarabilirsin.

yazdıklarını katılıyorum fakat konu sahibinin yıpranmaması için konunun kapanması gerektiğini düşündüm neticede o da hamile

bu da benim düşüncem konu sahibinin yıprandığını ve üzüldüğünü hissettim

Bence hiç yıpranmış gibi değil. Amacımız da yıpratmak değil yanlış anlaşılmayayım aman..:ssz:

evet yani yardımcı ol eğer bir durum varsa. kaldı eğitim görecelidir. tom C. kızının 5 yaşında makyaj yapmasına izin veriyor kendi kriterlerinde çocuğun kişiliğne saygı duymak adına. yani o da onun eğitim tarzıdır. şımartma seviyesi diye bir şey varsa konu sahibinin sinirleri çocuğu kaldırmadığından her yaptığı da batabilir.

hamile bir kadının bu türden düşünceleri bu noktalara getirmesi ne garip.

bir de şöyle bir şey var ki 3 yaşında böyle şeyler yapabilen çocugun zekası yüksek olabilir.kardeşimin görümcesinin öyle bir oğlu vardı.kardeşim ilk günden takmıştı.hatta çocuga lakab bile takmıştı.sonuçta çocuk üstün zekalı çıktı ve kardeşim ise ondan 100 misli daha problemli bir kızı oldu.hep aklıma gelir ibretlik resmen.

Son düzenleme:
konu sahibi hamile 0olduğuna sevindim çok rahatsız olduysa kapatılsın ama rahatladıysada açık kalsın bence bu konuyu açtığı için mutluda olmuştur , onun gibi hissedenler olduğunu gördüğü için , daha geçen tv'de piskolog dediki her yasağı çocuğa açıklamak zorunda değil veliler o kadar güzel tüyo verdi ki adamın ismini alamadım sürekli çocuğu ödüllendirmek rüşvet vermek anlamına geliyormuş normal yapacağı işlere dahi çocuk ödül ister hale geliyormuş yani yapılan çok yanlışlar var sorumluluk duygusunu engelliyormuş

ben konu sahibini de anlayorum,belki öfkesini görümcesi ya da k.validesine yöneltemediği için böyle hissetmiş olabilir.

çocuk yetiştirme de aşırı koruyucu tutum da aşırı hoşgörülü tutum da çocuğa aynı oranda zarar verir..ama biz genelde bunun ortasını bulmakta zorlanırız.ben de anneyim üstelik eğitimciyim ama mükemmel bir anne miyim elbette hayır.hepimizin yanlışları var ama çocuğu nitelemek için kullanılan cümleler beni şoka soktu..

hani çocuk yetiştirme de yapılan ya da çocukların yaptıkları yanlışlardan bahsederken azıcıkta hoşgörülü olsak keşke.

hamile bir kadının bu türden düşünceleri bu noktalara getirmesi ne garip.

bir de şöyle bir şey var ki 3 yaşında böyle şeyler yapabilen çocugun zekası yüksek olabilir.kardeşimin görümcesinin öyle bir oğlu vardı.kardeşim ilk günden takmıştı.hatta çocuga lakab bile takmıştı.sonuçta çocuk üstün zekalı çıktı ve kardeşim ise ondan 100 misli daha problemli bir kızı oldu.hep aklıma gelir ibretlik resmen.

Evet ben de onu diyorum.. yani bu dünyada kınadığını yaşamadan ölmezsin diye bir söz var. Allah muhafaza. Anne olmadan önce AVM lerde ağlayan, yere oturan çocukların annelerini bir kınardım ki nasıl eğitim veriyorlar diye… ta ki başa gelene kadar.. o zaman anlıyorsun kitaplarda olduğu gibi değil canlı bebek yetiştirmek.
Bir de bazen kontrolden çıkıyor sebatiye. Özellikle çalışan annelerin çocuklarına anneanne ya da babaanne bakıyorsa… dede de işin içindeyse daha da zor. Çünkü bizim izin vermediğimiz şeylere onlar evet dediği zaman ikilemde kalıyor çocuk. Basit bir örnek vereyim.
Ben kola içmesinin istemiyorum. Babam çıkışır: içsin bir şey olmaz bir kereden. Bundan güç alan çocuk gerçekten de içer kolayı.
Ama bu bir kere kavramları asla bitmez.

Evet ben de onu diyorum.. yani bu dünyada kınadığını yaşamadan ölmezsin diye bir söz var. Allah muhafaza. Anne olmadan önce AVM lerde ağlayan, yere oturan çocukların annelerini bir kınardım ki nasıl eğitim veriyorlar diye… ta ki başa gelene kadar.. o zaman anlıyorsun kitaplarda olduğu gibi değil canlı bebek yetiştirmek.
Bir de bazen kontrolden çıkıyor sebatiye. Özellikle çalışan annelerin çocuklarına anneanne ya da babaanne bakıyorsa… dede de işin içindeyse daha da zor. Çünkü bizim izin vermediğimiz şeylere onlar evet dediği zaman ikilemde kalıyor çocuk. Basit bir örnek vereyim.
Ben kola içmesinin istemiyorum. Babam çıkışır: içsin bir şey olmaz bir kereden. Bundan güç alan çocuk gerçekten de içer kolayı.

tv programında en sorunlu çocuklarda eğitimcilerin çocukları oluyor dedi piskolog ben buna çok şaşırdım

canım konu sahibinin yaklaşımının senin burda yazdığın şeylerle yakından uzaktan alakası yok.empati yok vicdan yok.iğneyi kendine batırma durumları yok.ben de diyorum ki niye yok?

bu forumlar niye var bazı sığ fikirlere açıklık getirmek için ama herkes kendine alınganlık yapıyorsa oda onun derdi burada konu açanın değil

ne güzel yazmışsın..keşke herşey kitaplarda anlatılan kadar kolay olsaydı..

ben çocuklarıma 2 yaşına kadar çikolata yedirmedim birgün çocukları anneme bırakmamız gerekti ve eve bi geldik babam kocaman bir çikolata vermiş ellerine..anlatmaya çalıştım anlamadı,kırıldı bana..iyi o zaman artık sevmem torunlarımı dedi gitti.ne yapayım şimdi?

evet o bir kereler asla bitmez..

gerzeklik çocuğun davranışını tanımlayan bir kavramdı birincisi, anlaşılmadı. neden çünkü kadınımız histerik ve alıngan. önce ayıpladı, sonra hakaret ve beddua etti, şimdi savunma psikoljisine büründü. bi sonraki adımda beni anlayacak umuyorum.

bi laf vardır '' hepimiz anne babalarımızın hatalarının çocuklarıyız'' diye genlerle ve yetiştirme tarzıyla olan kısmı anlamanıza yardımcı olabilir. hatta bi de ''anasına bak kızını al'' atasözümüz var. yani biz neysek çocuğumuz da o.

evet ben günlük hayatta ''gerzek'' kelimesini kullanırım, rahatsız da değilim. sadece eşlerinden, nişanlılarından küfür işiten ve bunu normal karşılayan kadınların bulunduğu bir platformda ''gerzek'' kelimesine bu kadar tepki gösterilmiş olması enteresan geldi.

benim doğmamış çocuklarıma beddua eden sözde şefkat abideleri; inanın olduğunu sandığınız şey değilsiniz. facebook'a devam.

bu da son günlerin modası..siz hangi siteden canlı bağlantı yapıyosunuz veya kadınmı değilsiniz..sizde bu forumda yazıp çizen bir kadınsıznız ..o genellemelerinizin içinden bir siz sıyrılıyosunuz dimi...
tabi burdaki tüm kadınlar 8 tane çocuk doğurmuş atmışlar bir köşeye lak lak peşindeler..sizde dünyayı kurtaran formülün pc.ye yüklenmesini beklerken şöyle bir baktınız buraya...
bu forumu burdaki kadınları beğenmeyip ''burdan başka dünyaları yok ''diyenler son günlerdeiyice çoğaldı..
ama her ne hikmetse kendileri konudan konuya uçuyolar..
buradaki insanları ne kadar tanıyosunuzki kitap okumadıklarını en az 2 şımarık çocuğu olduğunu biliyorsunuz..
tekrar söylüyorum..çocuğu şımartan terbiyesini vermeyen anne babadır..
masum bri çocuğa gerizekalı diyerek okuduğunuz kitapların hakkını veremediniz..

konu sahibi çocuğa gıcık olabilirsiniz sevmeyebilirsiniz ama yaklaşımınız yanlış..
rahatsızlığınızı annesine anlatın..çocuktan ne kadar nefret ederseniz edin o hareketlerinden vazgeçmeyecektir..

Son düzenleme:
hamile bir kadının bu türden düşünceleri bu noktalara getirmesi ne garip.bir de şöyle bir şey var ki 3 yaşında böyle şeyler yapabilen çocugun zekası yüksek olabilir.kardeşimin görümcesinin öyle bir oğlu vardı.kardeşim ilk günden takmıştı.hatta çocuga lakab bile takmıştı.sonuçta çocuk üstün zekalı çıktı ve kardeşim ise ondan 100 misli daha problemli bir kızı oldu.hep aklıma gelir ibretlik resmen.

sizin meseajınızı alıntıladım ama siz ve sizin gibi yorum yapan arkadaşlara sizin nezdinizde cevap vermek isterim izninizle;
kusura bakmayın ama neden garip olsun anlayamadım..hamileleiği ağır geçiyordur bir sesi dahi kaldıramayacak durumdadır..konu sahibi hakaret etmemiş çocuğu dövüyorum dememiş sadece tahammül edemediğinden yakınmış; belki de "yapıcı fikirler" alırım diye yazmış...dikkatli okunursa ilk mesajda konu sahibi aslında çocuğun ailesine kızıyor hayır öğretilmemiş ve şımartılmış diye...
ne dersen çığlık atıyor tersini yapıyor;bu çocuk sadece dikkatleri üstüne toplamaya çalışıyor..kendince bu yolu bulmuş..bağırırsa herkes ismiyle "...ali yada veli herneyse;sus bağırma yapma etme "diyecek ve herkes onunla ilgilenmiş olacak ve çocuk böylece kendini daha çok sevilmiş hissedece;hani bi şekilde ilgileniyorlar ya....
kızım küfür öğrenmiş 3 yaşındaydı o sıralar ne dediysem ne yaptıysam unutturamadım çıldırdım...en sonunda pedagoga gittim..bana dediği;"bu çocuk sadece ilgi çekmeye çalışıyor ve başarmış da!her küfür edeişinde olumlu yada olumsuz tepki görüyor..kızmanız bile tepki ;dolayısıyla ona olan bir ilgi...umursamayın ne derse desin duymamazlıktan gelin..isterse defalarca küfür etsin...ama siz hiç duymayın o küfürleri..bi zaman sonra bıkıp bırakacaktır emin olun"dedi..uyguladım ve 1 ayın sonunda kızım çok nadir küfür ediyordu 2 aya kalmadı tamamiyle unuttu lşimdi 7 yaşında sorsan hatırlamaz çokk şükür...
LÜtfenn..konu sahibi bunalmış daralmış çözüm amaçlı yazmış ki iyi ki de yazmış sayesinde ben de davranışlarımı gözden geçirir oldum konuya yazılan yorumlarla...lütfen konu da kapanmasın kötü içerikli konuşan banlansın yada hakaretvari konuşan..biz güzel fikirlerden faydalanırken belki de bu tarz şeyeri hiç bilmeyen anne "aa benim oğlumm demek sadece ilgi istediği için yapıyormuş hiç kızmayayım güzel davranıp bağırmasını görmezden geleyim "diye düşünüp sabrederse o da başarı elde edebilr..
ve anladım ki çocuklara herşey sevgiyle öğretilmeli;küfreden vuran kıran bağıran çocuğada mı?evetr küfürbaz bağıran kıran çocuğa da!
şu örneğimden sevginin gücünü anlayacaksınız..yakın bir dostum;lisedeyken hergün okul dönüşü sitenin 1. kat balkonundan zeka özürlü bir kız çocuğu hem dilini çıkarıp hem kötü el işareti yaparmış "al.." diyerek buna her gelişte gidişte...mutlaka herkese de yapıyordur bu hareketi.
arkadaşım" karar verdim her sabah ve her akşam o bana el hareketi çekip dilini çıkardı al..diye ..ben de öpücük atıp ardından bayy bay yaptım gülerek..o el işareti yaptı diliyle ben öpücük attım el sallayıp..inanır mısın o 1 ayın sonunda bir sabah kız bana öpücük atıp gülerek baybay yapmaya başladı..."dedi..şok olmuştuk diğer arkadaşlarla dinlerken..
psikologlardan dinlediğim;bir çocuk olabildiğince bağırıyor dinlemiyor;vurma kırma eğilimi içindeyse;onun boyunun seviyesine inip neden bağırdığın ;yaptığını sorun duymuyorsa yine;bu safer sımsıkı sarılın sizi hissetmesine sevginizi duymasına izin verin sakinleşmeye başlayacaktır..diyorlar...
konu sahibi sen de kendini sevdirebilir anne babasından çok kendini dinletebilirsin istersen..evde küçük şekerlerin olsun sessizce yanına çağırıp;şişşt bi sürprizim var ama uslu olursan vereceğim deyip ilgisini kendine çekevilirsin..ama sımsıkı sarılma işine dikkat;küçüktür bırak diye tekme atar karnına mazallah..bu arada hayırlısıyla kavuşursun inşallah evladına

Son düzenleme:
Back
X