• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

yorumları önemsemiyorsanız buraya konu açmayacaksınız....işinize gelenleri beğenin önemsemeyin işinize gelmeyenleride önemsemiyorum deyip geçin ohh ne güzel iş.......

İşime gelenleri önemsiyorum demedim, yapıcı yorumları önemsiyorum dedim.. İnsanlar yapıcı olarakta gayet güzel görüş bildirebilirler. Yoksa ben kimsenin stres topu değilim, bazı kuyruk acılarından dolayı biçimsiz konuşmalarıyla canımı sıkacak..Her denileni kötüye yoran , ters anlayan, saldıran insanları yok saymak iyi geliyor tavsiye ederim.

İşime gelenleri önemsiyorum demedim, yapıcı yorumları önemsiyorum dedim.. İnsanlar yapıcı olarakta gayet güzel görüş bildirebilirler. Yoksa ben kimsenin stres topu değilim, bazı kuyruk acılarından dolayı biçimsiz konuşmalarıyla canımı sıkacak..Her denileni kötüye yoran , ters anlayan, saldıran insanları yok saymak iyi geliyor tavsiye ederim.

Valla canım en iyisi yapıyorsun bence.Sanal ortamda iki parağraflık bir yazıya istinaden
kıskançsın,fesatsın,kötüsün bilmem nesin diye saydıracaklar ve sen de oturup
ayy ben öyleymişim diye kabul edeceksin.
Ne demek istediğin gayet net anlaşılıyor ve ben zannetmiyorum ki bunun adı kıskançlık olsun.
Umarım çocuk için çok geç kalınmadan ailesi hatalarını kabul eder ve daha dikkatli olur.
Zira her dediğine evet denilen bir çocuğun zararı yine kendisine olacaktır.

benimde görümcemin çocuğu 8 yaşında nerdeyse bütün sosyal faaliyetlere katılır her istediği alınır bi çocuğun istediği herşey mevcut yaşamında.. Ama ailesinden başka kimseyle iletişimi yok istediklerini hep kapıları vurarak bağırarak anlatan bir çocuk kimsenin yüzüne bakmaz tam aksine sen konuş arkasını döner orda konuş dur akrabalar ona yabani diyor bir çocuk için çok çok kaba bir tabir. Bende ilk önce hiç sevemedim sürekli sorun çıkaran bir çocuktu sonra sonra evlerine gidip geldikçe sevmeye başladık birbirimizi şimdi ne annesi ne babası hep bende kalmak istiyor ablamında işine geliyor hiç bana uygunmusun diye sorulmuyor çünkü tek benimle anlaşıyor onu çok seviyorum ama sayelerinde hiç kendi hayatım kalmadı hafta da en az 2*3 gün beraberiz bi plan yapıldığında ben hazırda duran yedek konumundayım şimdi hamile o yüzden kıyamıyorum ablama küçüğü de bana bırakmayı düşünüyorlar şimdiden sevginin fazlasıda bunaltıyor hani herşey dozunda gerek bırakında kendi bebeğimin hayalini kurayım dimi :) bu arada bebeğim olursa onu camdan sallandıracakmış küçük bey buna ne dersin çocuk işte gül geç :)

zamanla seversin gerçi sevmekte zorunda değilsin ama düşünme bu kadar onunda kişiliği oturur merak etme sen hamileliğinin tadını çıkar

Madem oğlunuzu güzel yetiştiriyorsunuz ne diye üzerinize alındınız mesajımı? Sizi ilgilendirir hiç bir şey yazmıyor zira orda.
Ben çocuğunu şımartan annelerden söz ediyorum, şımartmıyorsanız niye cevap verme ihtiyacı duydunuz???
Kedim Van Kedisi, ve SAĞIR, dışarı çıksa saniyesinde arabanın altında kalması kuvvetle muhtemel, beş yıldır da ağzına Proplan tavukludan başka hiçbir şey siz verseniz bile sokmuyor, sindirim problemi var, kusmaya başlıyor başka bir şey yese...
Bunları yazıyorum ama belli ki siz benden daha iyi biliyorsunuz hayvan bakmayı (!)
Yani o hayvan doğal ortama bırakılsa hali ne olur anlayabilir miymişsiniz sizce?

Evim ve mobilyalarıma gelince, nutkunuzun tutulması normal, muhtemelen ruyanızda bile göremezsiniz çünkü...
Her neyse, ben bunu asla bu maksatla yazmamıştım,
zira piyasada en dandik yatak odası takımları bile iki-üç bin lira, yani sizin de dediğiniz gibi iki-üç MİLYARLIK...
Eve gelince biraz piyasadan haberiniz olsa dubleks bir ev için iyi bir 4+1 fiyatı ödeyeceğinizi de bilirdiniz...
Sizden başka da hiçkimse takılmadı bu noktaya, ama iğnelendiğinize göre bir probleminiz var demek ki...
Ne diyeyim, size bu mükemmel çocuk bakma taktiklerinizle Allah selamet versin,
ben de bildiğimi okurum.
Zira şu yaşıma kadar öğrendiğim tek bir şey varsa o da bizim gibi bir kaç sıradışı hariç hiçbir annenin çocuğuyla ilgili bir mevzuda
asla hata ve kusur kabul etmeyeceği yanlışıdır.
Allah'a emanet olun.

Ne maksatla yazdıgınız çok belli oluyor cümlelerinizden..

Rüyamda görmek istediğimi nerden çıkardınız?.Parayla imanın kimde oldugunu bilemeyiz değil mi ;)

Ayrıca milyarlık diye altını çizerek söylemek yerine mobilyalarım mahvolacaktı tarzında bi cümle kursaydınız ozaman bu konuya takılmazdım gösteriş yaparak yazdıgınız çok net anlaşılıyordu maalesef..

Nutkumun tutulması bukadar açık görgüsüzlük yapılmasından mütevellit: )

Ben oğlumu mükemmel yetiştirmiyorum mükemmel olmasını da istemiyorum ..İnsan gibi insan olsun, sağındaki solundaki insanları ezmeye çalışmasın, vicdanlı merhametli olsun, Allah korkusu olsun başka birşey istemem..

Sizde Allaha emanet olun..

Son düzenleme:
3 yaşındaki çocuk 3-5 aylık bebek değildir.2 yaşından sonra bayağı bildiğin yetişkin gibi davranan kuzenlerim oldu benim kimse kusura bakmasın.bazı çocuklar annesinin babasının yapma etme demesine ihtiyaç duyar,bu durumda iş anne babaya düşer.
3 yaşına gelmiş çocuğun kendi zekasıyla,karakteriyle hareket eder artık,bütün mesele anne babadan ibaret değil.kimse kimsenin yetiştirmeyi beceremediği veletin gerizekalı hareketlerine katlanmak zorunda da değil.
Yarın öbür gün evlensem,görümcemin böyle IQ problemi varmış gibi davranan çocuğu olsa aynı şeyleri ben de yazarım.
Doğacak bebeğinize dikkat edin bu arada,en zeki çocuk bile kendisinden sonra doğanı kıskanır,zarar vermeye kalkar.

Bu yazdıklarınızdan sonra topa tutarlar sizi arkadaşım burda :(
"Ben çocuk sevmiyorum galiba" "ne biçim insanım ben" diye düşündürtecek ölçüde yanıtlarla karşılaşabilirsiniz :(
3 yaşında çocuk hafız oluyor, 6666 ayet ezberliyor vay ne zeki ne akıllı çocuk maşallah diyoruz,
çocuk 2 yaşında piyano çalıyor takır takır vay ne yetenekli çocuk diyoruz,
çocuk 4 yaşında ressam oluyor, icat yapıyor, spor müsabakalarında derece alıyor vay maşallah ne eğitimli ne akıllı çocuk diyoruz,
ama iş saçmalamaya gelince o saçmalıkları aslında çocuğumuza değil, kendimize konduramadığımızdan,
ben de tv karşısında lipo biriktirmek yerine çocuğumla adam gibi ilgilenseydim belki de çocuğum şimdi bilim yolunda ilerliyordu diye bi durup düşünmediğimizden, "ama o çocuk", "ama o masum bir melek", "ama o anlamıyor" gibi komik bahanelerin ardına gizleniyoruz.
Çok afedersiniz çocuk 2 yaşından itibaren cinsel organıyla bile dokunma suretiyle oynamaya ve oranın kaşından gözünden elinden farklı bir tarafı olduğunu anlamaya başlıyor.
İki yaşına kadar evet, dünyadan bihaber minicik bir melek olan evladımız, iki yaşından sonra tamamen şekillenmeye hazır bir hamur, tazecik bir fidan, "küçük bir insan" oluveriyor. Aklı da gayet güzel eriyor...
Dediğim gibi anlamasa kıskandığı zaman kıskandığı bebeği o ortamdan uzaklaştırmak ona saldırmak yerine farklı tepkiler verirdi ama böyle yapmıyor. Çünkü 2 yaş çocuğun iki temel içgüdüsünün aktif olmaya başladığı dönemdir.
Pedagoglar keyif için yırtınmıyor ortalarda "iki yaş sendromu" diye...
Masum bir meleğin sendromu mu olur? Psikolojik sorunu mu olur? Anlamıyorki o , o daha küçücüüüük demiyor hiçbir pedagog.
Ama gelin de anlatın...
Dediğim gibi burdaki annelerin bu kadar kızmalarının nedeni, çocuklarının bir suçu olmadığını asıl hatalının kendileri olduğunu adları gibi bilmeleri... Bu yüzden bu kadar kızıyorlar zaten....

benimde görümcemin çocuğu 8 yaşında nerdeyse bütün sosyal faaliyetlere katılır her istediği alınır bi çocuğun istediği herşey mevcut yaşamında.. Ama ailesinden başka kimseyle iletişimi yok istediklerini hep kapıları vurarak bağırarak anlatan bir çocuk kimsenin yüzüne bakmaz tam aksine sen konuş arkasını döner orda konuş dur akrabalar ona yabani diyor bir çocuk için çok çok kaba bir tabir. Bende ilk önce hiç sevemedim sürekli sorun çıkaran bir çocuktu sonra sonra evlerine gidip geldikçe sevmeye başladık birbirimizi şimdi ne annesi ne babası hep bende kalmak istiyor ablamında işine geliyor hiç bana uygunmusun diye sorulmuyor çünkü tek benimle anlaşıyor onu çok seviyorum ama sayelerinde hiç kendi hayatım kalmadı hafta da en az 2*3 gün beraberiz bi plan yapıldığında ben hazırda duran yedek konumundayım şimdi hamile o yüzden kıyamıyorum ablama küçüğü de bana bırakmayı düşünüyorlar şimdiden sevginin fazlasıda bunaltıyor hani herşey dozunda gerek bırakında kendi bebeğimin hayalini kurayım dimi :) bu arada bebeğim olursa onu camdan sallandıracakmış küçük bey buna ne dersin çocuk işte gül geç :)

zamanla seversin gerçi sevmekte zorunda değilsin ama düşünme bu kadar onunda kişiliği oturur merak etme sen hamileliğinin tadını çıkar

yazmadan geçemedim siz ne kadar tatlı bir insansınız , görümcesinin çocuğunu bu denli sahiplenen gözümcesinede ablam diyen bir insan tebrikler
eğer birşeyleri değiştiremiyorsa insan bir noktodan sonra görmezden gelicek

Herkes birbirini yerip duruyor , konuda yorumlarda yerlerde resmen.
Herkes kuyruk acısını çocuklardan çıkarıyor kusura bakmayın.
Elti çocuğu , görümce çocuğu birer canavar oluyor .
Çocuğun ağlama sesine dayanamayan ben hiç bir çocuğu mercimek olarak adlandırmadım mesela. Ama mesela biliyorum ki çocuğum kesin ağlak olacak :27:
3 yaşında ki kendini bulmaya çalışan bir bebektir evet. Algılar tabi ama büyüyor çünkü ama bir yetişkin değildir o.
Her çocuğun gelişim süreci aynı olacak diye birşey yok.

Bizim öğretmenimiz vardı ilk okulda çocukları tekmeleyerek döverdi.
Her öğretmen sevgi dolu , çocuk seven olsaydı oooo .
Hamile kalmakda kıstas değil . Çocuk sevende sevmeyende çocuğuna ölüyor.

Kusura bakmayın da öyle bir konu yazmışsınız ki tekrar tekrar okuduğumda çocuğa nefret duyduğunuzu anlayabiliyorum.
Yapıcı yorum bekliyorsunuz da nerden tutulsa elde kalıyor.
Oldu ki çocuğunuz böyle oldu ne yapacaksınız , sevmeyecek misiniz ?

Yaramaz çocuğun yetişme tarzından dolayı olduğunu düşünmüyorum .
Teyzemin iki oğlu var 3 6 yaşlarında .Büyüğünün küçüklüğü canavardı resmen :52:
Durmaz dinlemez her fırsatta üstümüze atlar boğuşur . Şimdi küçüğü nasıl mülayim yapma dersin durur , sessiz sakin.
Ben hiç böyle hissetmedim mesela o yaramaz sıpaya teyze der bana biterim ben . Şimdi abimin bir çocuğu olsada evimi kırıp dökse ben hala olarak eşimin o çocuğu benim kadar sevmesini isterim. Ailem çünkü onlar benim.
Sizin çocuğunuz nasıl olcak bilemezsiniz ki .
Ben büyüklere karşı kızgınlığı anlarım ama 3 - 5 yaşında ki çocuklara bu tarz cümlelerle yaklaşılmasını kimseye yakıştırmam.

Bugün aklı eren bir kardeş bile kardeşini kıskanırken onun kıskanmasını normal bulurum .
Benim amcamın kızı abimi pudrayla boğuyormuş nerdeyse :52: Kardeşini leğenin altıına koymuş :D Aklı neye ersinde yapsın ki öldürmeye bilmez bişey bilmez 3 -5 yaşındaki bebek. Hastaneye gittim geldim teyzemin oğluna diyorum ki ben ölcekmişim. Teyzem doktor ne dedi dedi. Murat atladı anne teyzem ölcekmiş gülerek söylüyor birde :30: Gül gül yerlere yattık . Nerden bilsin o şimdi kötü bişey olduğunu.

Evet sevmek zorunda değiliz kimseyi ama bu kadar kötü düşünmek zorunda da değiliz. Özellikle tanı tanıma yaramaz olsun olmasın bebekler hep güzel düşüncelerle yaklaşılmayı hakeder. :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla canım en iyisi yapıyorsun bence.Sanal ortamda iki parağraflık bir yazıya istinaden
kıskançsın,fesatsın,kötüsün bilmem nesin diye saydıracaklar ve sen de oturup
ayy ben öyleymişim diye kabul edeceksin.
Ne demek istediğin gayet net anlaşılıyor ve ben zannetmiyorum ki bunun adı kıskançlık olsun.
Umarım çocuk için çok geç kalınmadan ailesi hatalarını kabul eder ve daha dikkatli olur.
Zira her dediğine evet denilen bir çocuğun zararı yine kendisine olacaktır.

ya şu yoruma o kadar katılıyorum ki sanal ortam ya iki satır anlık yazılmış bir şeyle ne çabuk yaftalıyoruz insanları.

ayrıca katılır, dinleri takar.

ben yazarım alacağını alır, tavsemi dinlerse dinler, gerisi onun işi.

burada ki herkesin dediği yapılsaydı ohhooooooo

kaç farklı insan var bu ortamda. hepsinin düşüncesi, fikri o kadar farklı ki

Bi kere konu sahibinin yazdıklarında ben çocuklara karşı, genelleme yapılabilcek bi sevgisizlik falan göremedim.Sadece şımarık,kendinden bi haber bi çocuğun yaptıklarından ve duyduğu rahatsızlıktan bahsetmiş.
Bütün insanların zekası,karakteri bir değildir ama biyolojik gelişimleri gibi psikolojik gelişimleri de birbirine benzer,birinin çocuğu 3 yaşında hangi süreçteyse ötekinin çocuğu da o süreçtedir.Genelleyebilcek kadar çocuk gördüğüm için söylüyorum,çocuğa nasıl davranırsan o şekilde karşılığını alırsın.O çocuk ne yaptığını bilmiyo,anlamıyo diye her yaptığını mazur görürsen çevresindeki hayvan,insan vs her türlü canlıyı ölümün eşiğine getirdiğini görür,bi de ay canım anlamıyo ki diye gülmekten yerlere yatarak anlatırsın.Kendi akrabalarımın çocukları içinde ne ortalıkta ciyak ciyak ağlayan,ne başkasının evini darmadağın eden vs. tek bir tane bile örnek yok.Nedeni de basit,kimse ay bebek o anlamıyo diye el kadar çocuğa gerizekalı muamelesi yapmıyo,bişey yapması yapmaması istendiğinde gayet güzelce,gerekirse nedeniyle beraber söyleniyo;çocuk da küçük,doğruyu yanlışı öğrenmek isteyen bi insan sonuçta,söyleneni gayet güzel anlıyo.Bu kadar basit.
Ayrıca 3-5 yaşında bebek olmaz.5 yaşında bebek deyince o yaşta bi çocuğu emziren bi kadın görmüştüm,o geliyo gözümün önüne.

Konu sahibinin yorumundan nerde cocuklara nefret kustugu cikarilmis anlamadim. Sadece rahatsizligini soylemis. Ne kiskancligi kalmis ne nefreti. Guldum ya, ne kadar abartmislar sacma sapan seyler yazip. 2 paragraf yazidan sen oylesin sen boylesin. Oldu canim.

Sanirim millet cocuk yetistirmeyi cocukluklarina engel olmakla karistirmis. Biz normal cocuk yaramazliklarindan bahsetmiyoruz efendim, biz terbiyesizlikten, milletin tepesine cikacak kadar simarikliktan, asiriliktan bahsediyoruz. Bunu iyi kavrayalim once. Kimse 3 yasindaki cocuktan 30 yasinda davranmasini beklemiyor zaten. Put gibi otursun muhabbete katilsin demiyoruz. Odasini dagitir, bazen aglar, yaramazligini yapar yine. Ama sinirlarini bilerekten. Kimsenin malina, canina zarar vermeye kalkmaz. Velhasil, herhalde cocuktur, cocukluk yapar. Ama etrafi kirip dokmek, bunu gulerek seyretmek, herkesi parmaginda oynatmak filan, bunlar cocukluktan ziyade simariklik. Bu da aklinca cocuk yetistirmeyi biliyorum, psikolojisi bozulmasin diye bunu eline yuzune bulastiran saflar sayesinde oluyor. Insan icine cikinca gercekten iyi yetistirilmis cocuk belli ediyor kendini. Bu cocuklar da acilarin cocugu degil zaten, onlar da cocukluk yapmislar, ama ailelerince iyi de yetistirilmisler. Sapla samani birbirine karistirmayin yani. Hayatinizda hic iyi yetistirilen kucuk cocuk gormediniz sanirim, ondandir herhalde bu bilmemezlik, anlamamazlik.

Neyse, ben de bir ornek vereyim o zaman. Ben Amerika'da yasiyorum ve burdaki insanlarin cocuk yetistirmelerine bu yonden hayranim. 2-3 yasinda cocuklar sana doner selam verir, gulumser. Daha gecen gun dogru duzgun yurumeyi beceremeyen el kadar cocuk bana dondu gulumseyip selam verdi yine. Insan icinde simarmazlar, dogru duzgun davranmak dogduklarindan itibaren ogretilmeye baslanir cunku. El kadar bebe ozur diletilir, tesekkur ettirilir, izin istetilir gerektiginde. Aglayip zirlayip terbiyesizlik yapan cocukla, ve ustune cocuktur diyip gulen ebeveynle karsilasamazsiniz. Cocugu dogdugundan itibaren islerler cunku, yetistirmek adina. Bunlar da cocuk iste. Ama kimse onlara ufak diye gerizekali muamelesi yapmiyor, tam tersi, ogrenme yasi diye ogretiyorlar herseyi. Cocuga cok deger veriyorlar, akilli buluyorlar, dinliyorlar, ogreterek zaman geciriyorlar. Sonuc medeniyet. Cocuklariniza kucuk mucuk deyip birsey ogretmiyorsunuz, sonra disarda herkesten sikayet edersiniz ayilardan gecilmiyor diye. Cocuklarinizi ona gore yetistirin madem.

Konu sahibine de sonuna kadar hak verdim. Bu tur buyutulen cocuklara genellikle sadece ailesi katlanir, sever. Disardakilerin yaka silktigi, evinde istemedigi cocuklar ve ebeveynlerdir bunlar. Yanlis degil ki bu, niye sasirmislar anlamadim. Burda bir kou vardi misafir cocuklarindan cekenler diye. O konuya yazan hanimlarin hepsi cocuklari kiskaniyor, nefret kusuyor bazilarinin mantigina gore demek ki. :)

Son düzenleme:
bende sevmem malesef yanlışeğtiliyorbiraz ilerleyince herşeydaha kötüolacak yegenimden biliyorum.

bu yorumlar 3 yaşındaki bir çocuk içinmi?gerçekten inanamıyorum.hemde bu yorumlar anne.yada ileride anne olacakların yorumları...
ilk defa yorum yapma gereği hissettirdiniz bana.Anne olduğunuzda 3 yaşındaki çocuğunuza böyle nefretle bakan biri çıkmaz karşınıza inşallah...

Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyor ki:
‘’İyilik etmeleri için çocuklarınıza yardımcı olun. Her anne ve baba çocuklarının itaatsizliğine engel olabilir.’’
‘’Çocuklarınızı iyi eğitin ki yüce Allah sizleri affetsin.’’
‘’Çocukları sevin, onlara karşı şefkatli olun, onlara verdiğiniz sözü harfi harfine yerine getirin; çünkü çocuklar, sizin onlara rızık verdiğinizi sanırlar.’’
‘’Çocuklarınız ağladığında onları dövmeyin; çünkü ilk dört aydaki ağlamaları ’’la ilahe illallah’’ sözüdür, ikinci dört ayda ağlamaları Peygamber’e (sallallahu aleyhi ve sellem,)e ’’salavattır’’, üçüncü dört ayda anne ve baba hakkında duadır.’’
‘’Çocuk yedi yaşına kadar emredici, yedi yaşından on dört yaşına kadar emre uyan, on dört yaşından sonraki yedi yılda da annesinin ve babasının istişare tarafı olmalıdır.’’

bu yorumlar 3 yaşındaki bir çocuk içinmi?gerçekten inanamıyorum.hemde bu yorumlar anne.yada ileride anne olacakların yorumları...
ilk defa yorum yapma gereği hissettirdiniz bana.Anne olduğunuzda 3 yaşındaki çocuğunuza böyle nefretle bakan biri çıkmaz karşınıza inşallah...

‘’İyilik etmeleri için çocuklarınıza yardımcı olun. Her anne ve baba çocuklarının itaatsizliğine engel olabilir.’’
‘’Çocukları sevin, onlara karşı şefkatli olun, onlara verdiğiniz sözü harfi harfine yerine getirin; çünkü çocuklar, sizin onlara rızık verdiğinizi sanırlar.’’
‘’Çocuklarınız ağladığında onları dövmeyin; çünkü ilk dört aydaki ağlamaları ’’la ilahe illallah’’ sözüdür, ikinci dört ayda ağlamaları Peygamber’e (sallallahu aleyhi ve sellem,)e ’’salavattır’’, üçüncü dört ayda anne ve baba hakkında duadır.’’
‘’Çocuk yedi yaşına kadar emredici, yedi yaşından on dört yaşına kadar emre uyan, on dört yaşından sonraki yedi yılda da annesinin ve babasının istişare tarafı olmalıdır.’’

İşin içine din soktunuz,bi de Allah size de aynısını verir görürsünüz diye korkuttunuz böylelikle siz haklı oldunuz.
Önüme misyoner gibi dini yazılar koyanların mesajlarını okumam ama sizinkine baktım,çocukları eğitin diyo,toplum içinde gerizekalı barbar gibi davranmasına izin verin demiyo.
Esas çocuk sevmeyenler,çocuğun anlamıcağını düşünerek ona hiçbir eğitim vermeyenlerdir.Yoksa çocuk dediğin bizim çoktan kanıksadığımız şeyleri bi filozof edasıyla hala sorgulayan,nedenini araştıran,öğrenmeye çalışandır.Temel terbiyenin dışında;dil,sanat,müzik,spor gibi alanlarda verilcek eğitimleri rahatlıkla alabilirler.Çocuğunuzun zekasına azıcık güveniniz olsun.

Aynı şeyleri farklı tarzlarda söylediğimizden anlaşılmıyormuş gibi bir görüntü var. Sorunun büyüğü zaten çocuğu yetiştiremeyen, sorunlu hareketlerini mazur gören anne babalarda. Burada yazan kişiler bunun üzerinden gittiler zaten, ve evet, kimse anne babasının yetiştiremediği bir çocuğun aşırı hareketlerini çekmek zorunda değil. Bunu önceden de söylemiştim, halen de arkasındayım. Ve kimsenin bu çocuğa nefretle baktığını da sanmıyorum.

Çocuk o yaşlarda neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenmezse ne zaman öğrenecek? İki yaşından sonra çocuklar kaydedici teyplere benzer, çevrelerinde ne görürse nasıl örnek olursa onu alır. Şimdi diyelim çocuğun kardeşi var, bir arkadaş örnek vermişti, leğeni kardeşinin üstüne kapatmış diye. Şimdi bu çocuğun karşısında gülersen, yaptığı hareketin yanlış ve zararlı bir şey olduğunu onun dilinden anlatmazsan o bu yaptığının doğru olduğunu zanneder. Başka bir örnek, diyelim eve ziyarete gitti çocuk anne babasıyla. Evdeki eşyaları fırlatmaya başladı. Aaaa canım çocuk o nereden bilecek deyip ona bu yaptığının yanlış olduğunu anlatmazsanız nereden öğrenecek? Karşısında bunları ona anlatacak bir rol model olmalı.

Kaldı ki şimdinin çocukları daha o yaşlarda bilgisayar kullanabiliyor. Onu öğrenebiliyorsa bu davranış kalıplarını çok daha kolay öğrenir.

Son düzenleme:
İşin içine din soktunuz,bi de Allah size de aynısını verir görürsünüz diye korkuttunuz böylelikle siz haklı oldunuz.
Önüme misyoner gibi dini yazılar koyanların mesajlarını okumam ama sizinkine baktım,çocukları eğitin diyo,toplum içinde gerizekalı barbar gibi davranmasına izin verin demiyo.
Esas çocuk sevmeyenler,çocuğun anlamıcağını düşünerek ona hiçbir eğitim vermeyenlerdir.Yoksa çocuk dediğin bizim çoktan kanıksadığımız şeyleri bi filozof edasıyla hala sorgulayan,nedenini araştıran,öğrenmeye çalışandır.Temel terbiyenin dışında;dil,sanat,müzik,spor gibi alanlarda verilcek eğitimleri rahatlıkla alabilirler.Çocuğunuzun zekasına azıcık güveniniz olsun.

evet çocuklar herşeyi öğrenmeye çalışan herşeyi anlayandır buna katılıyorum ama arkadaşın burada 3 yaşındaki çocuğa kızacağına onu bu kadar şımartanlara kızması gerekmezmiydi.kaldıki benimde 4 yaşında bir oğlum var ve tek çocuk olduğu için hem benim ailem hem eşimin ailesi tarafından o kadar şımartılıyorki benden başka hayır diyen yok diyebilirim...ama bırakın başkasının evini dağıtmayı gittiği evde oyuncak var ise izin almadan ona elini bile sürmez.bu birazda çocuğun karakteri ile ilgili.ben çok çocuk gördüm küçükken çok yaramaz olan fakat büyüdüğünde örnek davranışlar sergileyen ..merak etmeyin hiçbir çocuk dayı,anneanne sevgisiyle kötü bir yetişkin olmaz. Bu arada benim oğlumun zekasına güvenim var çok şükür...evet dayı,amca,hala ,dede tarafından çok şımartılıyor her dediği yapılıyor ama(hatta yengeler tarafındanda) 4 yaşında okuma yazma bilip, anne baba bir kelime ingilizce bilmezken iyi seviyede ingilizce konuşuyor...

Son düzenleme:
yazmadan geçemedim siz ne kadar tatlı bir insansınız , görümcesinin çocuğunu bu denli sahiplenen gözümcesinede ablam diyen bir insan tebrikler
eğer birşeyleri değiştiremiyorsa insan bir noktodan sonra görmezden gelicek

teşekkür ederim mutlu etti düşünceleriniz beni :) görümce,ablam için uzak samimi değil gibi ne bileyim bu sözü sadece tanıtmak amacıyla kullanıyorum çünkü hakikaten abla sıcaklığını esirgemiyor yeri geliyor eşimi bile beraber çekiştiriyoruz :) bugün yine beraberdik kendi ablalarımla randevumu kaçırdım ama olsun hayırlısıyla bi doğum yapsın söyledim çekeceği var benden gün gelir Allah nasip ederse bende hamile olurum o zaman nazların hepsini yapıcam :) yiğenimi de çok seviyorum ama dediğim gibi eh biraz insan kendi haline kalmak istiyor saatleri toplasan eşimden çok onları görüyorum :)

evet çocuklar herşeyi öğrenmeye çalışan herşeyi anlayandır buna katılıyorum ama arkadaşın burada 3 yaşındaki çocuğa kızacağına onu bu kadar şımartanlara kızması gerekmezmiydi.kaldıki benimde 4 yaşında bir oğlum var ve tek çocuk olduğu için hem benim ailem hem eşimin ailesi tarafından o kadar şımartılıyorki benden başka hayır diyen yok diyebilirim...ama bırakın başkasının evini dağıtmayı gittiği evde oyuncak var ise izin almadan ona elini bile sürmez.bu birazda çocuğun karakteri ile ilgili.ben çok çocuk gördüm küçükken çok yaramaz olan fakat büyüdüğünde örnek davranışlar sergileyen ..merak etmeyin hiçbir çocuk dayı,anneanne sevgisiyle kötü bir yetişkin olmaz. Bu arada benim oğlumun zekasına güvenim var çok şükür...evet dayı,amca,hala ,dede tarafından çok şımartılıyor her dediği yapılıyor ama(hatta yengeler tarafındanda) 4 yaşında okuma yazma bilip, anne baba bir kelime ingilizce bilmezken iyi seviyede ingilizce konuşuyor...

aynı şey bende de var aslında,çocuk kendini bilmez hareketler sergileyince o yaptıklarını önce anne-babasının vermediği eğitime,daha sonra çocuğun karakterine ve zekasına bağlıyorum.Çocuktan hiçbir şeyin esirgenmemesi şımartmak demekse çocuk şımartılmalı evet,ama sınırlar konusu,terbiye konusunda taviz verilmemeli.Aslında demek istediğim şeyi kendi çocuğunuzu örnek vererek benden daha iyi açıklamışsınız.Zekasına güvenin kısmını da herkes için yazdım bu arada.

Ne maksatla yazdıgınız çok belli oluyor cümlelerinizden..

Rüyamda görmek istediğimi nerden çıkardınız?.Parayla imanın kimde oldugunu bilemeyiz değil mi ;)

Ayrıca milyarlık diye altını çizerek söylemek yerine mobilyalarım mahvolacaktı tarzında bi cümle kursaydınız ozaman bu konuya takılmazdım gösteriş yaparak yazdıgınız çok net anlaşılıyordu maalesef..

Nutkumun tutulması bukadar açık görgüsüzlük yapılmasından mütevellit: )

Ben oğlumu mükemmel yetiştirmiyorum mükemmel olmasını da istemiyorum ..İnsan gibi insan olsun, sağındaki solundaki insanları ezmeye çalışmasın, vicdanlı merhametli olsun, Allah korkusu olsun başka birşey istemem..

Sizde Allaha emanet olun..

Size artık cevap dahi vermekten imtina ediyorum.
Arif olan anlar; devam etmeyeceğim zahir, istediğinizi yazabilirsiniz, artık yanıt vermeyeceğim.

Son düzenleme:

Yazdıklarınızdan sonuncusu Hz. Ali'ye ait. Düzelteyim ki insanlar yanlış bilgilendirilmesin tarafınızca.
Ayrıca Peygamber Efendimiz, yedi yaşında çocuklara ailelerince namaz kılmalarının telkin edilmesini, hala kılmıyorsa dokuz yaşına geldiklerinde hafifçe dövülerek namaz kılmaları hususunda uyarılmalarını da buyurur.
Bence konuyu açan arkadaşa gerçekten gereksiz yüklenmişsiniz siz de çoğuları gibi.
Çocuk düşmanı olan bir kadın hamile kalmamak için elinden geleni yapar, olmadı gider kürtaj yaptırırdı...
Bence kadıncağıza gereksiz yere çıkışıyorsunuz...

Son düzenleme:
Kizlar eltim 5 gindir bizde ve ilk defa evimden bir gittigi icin sukur ettim
Covuk yaramazdir sonucta iki yasinda onun hakkinfa kotu bisy yazmam cok yanlis olur
Ama annesi olacak eltim sinirlarimi zorluyo
Ya hepimiz uyurken salona gelmis sesi cikmason diye kizimin pastellerini eline vermis parkelerimi bastan sona cizmis
Dun 6 aylik oglumum basina kizoyla gecmis cocuk elinde koca ekmekle oglumun agzina koca parca ekmegi koymus oda bakiyo ki gorddum cok sukir gordum cocuk 4 gun olmus eklere Geceli ee yenge ben yer sandim
Ya tabaak bardak kumanda kac tanee duvarda parcaladi 5 gunde
5 gece boyinca rahat 1 saat ahladi yatagini isyiyomus demefi evime gideyim
Daha bardakta firkatip meyve sularinin etrafa sacilmalaro zavalli kvmi sacini basini yolup kafina vurmalar ve daha saafigim neler
Gelde kizma
Inanin insan cocuk oksun yapsin diye gecemiyo

Son düzenleme:
Back
X