Görümcemin değişen davranışları

Mavikivilcim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
12
6
36
31
Herkese merhaba arkadaslar. Ben 10 aylık evliyim 6 aylık da hamileyim. 2 görümcem var ikisi de benden büyük. Kücük görümcemle olan durumu anlatacagım size. Gebelikten fazla mı kafaya takıyorum takmamak için ne yapmalıyım tavsiyelerinize ihtiyacım var. Eşimle aramızda 10 yas fark var kücük görümcem sayesinde tanıstık 10 senedir aynı bina da oturuyoruz kücük görümcemle eşimin de aynı apartmanda dairesi varmış evlenince de o daireye taşındık mahalle değişimi olmadı. Yani ben,kendi annem ve kucuk gorumcem aynı bina da oturuyoruz. Ama görümcem bu 10 sene de belki 100 defa kapımızı aşındırmıştır “benim de bekar kardesim var bir tanısın görüşün kestirip atma işinde gücünde”diyerek. Ben ise üniversite için geldiğim bu şehirde sadece okuluma odaklanmak adına görüşmek istemediğimi şu an böyle bir düşüncem olmadığını hep belirttim kendisine. Geçtiğimiz sene tekrar ben seni cok begeniyorum ve istiyorum gelinimiz olarak en azından görüsün 1 kez diyerek bu ısrar bitsin diye görüşmeyi kabul ettim. Allahın işi eşimle birbirimize gönlümüz ısındı sevdik ve bu süreci uzatmadan evlendik. Evlilik sürecinde düğün zamanı her aile de oldugu gibi bizde de sorunlar cıktı ama bir şekilde anlasmaya varıp konuları unutmaya karar verdik. Büyük görümcem ile kayınvalidem sağolsun üstüme cok düşerler ve bir dediğimi iki etmezler Allah razı olsun. Sorun şu ki kücük görümcem beni her gördüğünde bir sekilde laf sokuyor. Birkaçını yazacagım size. Mesela ilk zamanlar evimde aldığımız eşyaları begenmedigini hep dile getirirdi bende alttan alırdım ve zevk meselesi deyip gülüp gecerdim ama evin icine müdahale etmeye çalıstıgını anladıgım an durumlar degisir sert bir tonla cevap veririm. Ya da evde birseyler pişirip ona da goturdugumde “bana kilo aldırmaya mı çalısıyorsun” dedi birkac defa o zamanda alttan aldım ve götürmeyi bıraktım. Hamile olduğumu ögrendiginde “inşallah erkek olur ben erkek istiyorum” dedi Kız olacagını duyunca “ayy kız mı amaan belki doktor yanılmıstır” dedi bende “senin isteigine göre dünyaya getirmiyoruz iyi ki de kızın olmamıs oglun olmus aileye bir prenses lazımdı onu da ben dünyaya getirecegım” dedim En son olan durumsa gecen gün akrabalar günü vardı kendi akrabalarından birisi “iyiki bizim gelinimiz oldun ne de iyi oldu” diyerek övdü beni bende görümcemden icin bu aşkın mimarı orada dedim ve ona iyiki tanıstırdın bu cocukları dedi. Kadına verdıgı cevap “ben kardeşimin begenecegini sanmıyordum o süslü kadınları seviyor bu garibim süslenmeyi bilmiyor nasıl oldu bende anlamadım” dedi ben ise “o yuzden mi yıllarca peşimden koştun kardeşimle tanış dedin” diye gülerek ama ciddi bir tonda cevap verdim. cevap vermis olsam da sinirim bir türlü geçmiyor eşime de durumu anlatmadım ama ablasıyla arama mesafe koydugumu bir şekilde belirttim. Hamile olduğum icin de sinirimin bebeğime geçmesini istemiyorum. Takmamak için neler yaparım tavsiye istiyorum. Eşimle aramızdaki duruma gelecek olursak o da bir dediğimi iki etmez el üstünde tutar beni sagolsun sevgi dolu bir adamdır. Kücük ablasındansa büyük ablasıyla daha iyi anlaşır ama aramızın da kötü olmasını istemez. Kadının bana olan davranışlarının sebebi acaba diyorum hayatımıza müdahale edememesi de ondan mı böyle? Çünkü eşimin bekarken haystına oldukca müdahale de bulunmus. Eşim de evlendikten sonra hiçbir şekilde ablasının hicbir seye karısmasına müsade etmiyor. Yani eşime de desem ki böyle bir konusma gecti aramızda benim tarafımı tutar ama bende halledemediğim konuları söyleme taraftarıyım hep. Şunu da belirteyim aynı bina da oturmamıza rağmen ben kendisine 3 kere o da bana oturmaya 3 kere gelmiştir evlendiğimizden beri yani öyle eve zırt pırt gelen görümcelerden degil. Bazen de bakıyorum sevgi pıtırcıgı olmus gayet iyi guzel davranıyor. Ne yapmaya calısıyor ya da neden böyle değişken durumları var anlamıyorum

Had bilmez biri belli ki. Siz ve eşiniz sınır çizince, karışıp müdahale edemediği, sizi yönetemediği için kudurmuş, tırnaklarını çıkarmış.
O kim oluyor ki sizin eşyalarınıza burun kıvırabiliyor veya yine kim oluyor da "ben erkek istiyordum" diyebiliyor? Ne cesaretle, bir de milletin içinde hakaret edercesine konuşabiliyor?
Eşiniz yanınızdaymış, diğer aile üyeleri de problemli değilmiş şükür. Mesafeden devam edin, bence durumu eşinize anlatın ve haddini daha fazla aşarsa da yerini bildirin.

Son düzenleme:
Ben erkek istiyordum ne yaaaa cahile bak. Takma aşko kafana lafını söylemişsin her seferinde tatlı tatlı zaten en iyisini yapmışsın tartışmaya gerek yok böylelerine gülümseyerek had bildireceksin. İyi ki sürekli kapını çalmıyo buna sevindim

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Evlenmeden önce tanıdıgım kişiyle şu anki kişi cok farklı ona çok şaşırıyorum. Mesafemi koruyacagım aynı ortamda bulunmamak şu süreçte benim için en iyisi eşime söyleme konusunu da düşünecegim sagolun.

bu cumlede kotu anlasilacak ne var anlamis degilim_ Gayet de yemeklerinizi ovmus gibi geldi bana. Bence siz sadece bosluktan kime saracaginizi sasirmissiniz.
Açıkçası bana birisi yemek ya da herhangi bir şey getirse öncesinde eline saglık derim sevsem de sevmesem de. Diyet yaptıgım ya da herhangi bir böyle durum varsa elinize saglık ama ben diyetteyım der kibarca bir daha getirmemesini söylerim zira yemeklere övgünün de söylemi ve tonlaması var. Siz bana yapılan tonlamayı duyamadıgınız sadece okuduğunuz kısmı yorumladıgınız için saracak yer aradıgımı düşünmüş olabilirsiniz. Yorumunuz icin teşekkür ederim.

Seni kolay lokma sanmış ben bu kızla abimi evlendirirsem bana itaat eder demiş çok şükür ki olmamış bu hazmedemeyişin başka açıklaması yok.

Teşekkür ederim yorumunuz icin normalde olsa takmazdım gebelikten mi icime yer etti bu kadar bilmiyorum hakkını o konuda yiyemem sürekli eve gelen birisi degil Allahtan.

Teşekkür ederim yorumunuz icin normalde olsa takmazdım gebelikten mi icime yer etti bu kadar bilmiyorum hakkını o konuda yiyemem sürekli eve gelen birisi degil Allahtan.
Ben de hamileyim anlıyorum seni ama sen durumu gayet iyi idare ediyorsun zaten ne kendini ne bebişini strese sokmana değmez biraz konuşayım rahatlayayım diyorsan eşinle dertleş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…