Görümcemin dengesiz davranışları evimin huzurunu bozuyor. Yardım lütfen!!!

Hedik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
170
0
46
Ankara
Herkese merhaba, birden fazla derdim var aslında ama görümcem yüzünden geceleri uyuyamaz oldum. Bana bir fikir verir misiniz kızlar?Biraz uzun yazabilirim kusura bakmayın. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Şimdi olayların özetine gelelim; gecen sene ocak ayı gibi benden 3 yaş küçük görümcem beni aradı ve kocasıyla ilgili sorunları olduğunu söyledi. Daha önce hiç beni arkadaş, abla gibi gorup dertleşmemişti, hiçbir sorununu anlatmamıştı. İlk başta çok şaşırmakla beraber bir abla, dost gibi hemen yardımcı olmaya çalıştım ve ona kol kanat gerdim.Hergün telefonda konuşur olduk. Aramızdan su sızmaz oldu. Gel zaman git zaman mayıs ayında kocasının gorümcemi aldattığını öğrendik. Bundan sonra kocam istemediği halde ben onun ablası gibi hissettiğim ve koruma duygularıyla hemen araya girdim. Yani bir sürü fedakarlık yaptım. Yeri geldi kocamla kızkardesi yuzunden kavga ettim onu savunmak için. Haziran ayının sonunda bize taşındı görümcem ve boşanana kadar yani eylul ayınınn sonuna kadar bizde kaldı. Sonra bir ev bulduk yerleştirdik yeni bir iş bulduk vs vs. Bu arada ben ameliyat geçirdim ve 2 senedir çocuk hasretiyle yanıp tutuşuyordum. Gel zaman git zaman gecen haziran bi arkadasiyla yurt disina tatile gitti gorumcem( yine benim sayemde yoksa abisi izin vermiyordu- burda şunu da açıklamak istiyorum eşimin annesi onlar çok küçukken vefat etmiş. Babası da başkasıyla evlenmiş ama çok samimi değiliz, ne eşim ne de görümcem) O tatilden sonra görümcem bi garipleşti, soğudu resmen. Arıyorum cvp vermiyo, çok calışıyorum falan diyo. Ben önce tamam dedim sorum yok, bir süre sonra bi çocukla cikmaya başladı. Ben yine destek oldum. Sonucta bosanması hayatın sonu değildi. Hazır değilmişim dedi çocuktan ayrıldı. Sonra bir baktım ki sadece ben arıyorum, nasılsın diyorum ama eski sıcaklık yok, bana sadece iyiyim deyip tlfnu kapatıyor. İnsan karşısındakine nasılsın diye sormaz mi?Kapısına gidiyorum haberli bana yok ben karar değiştirdim arkadaşlarımla çıkıcam, geri dön deme kabalığını 1 değil 3 kere falan yaptı. ( ki eskiden habersiz gittiğim bile olurdu). 2 ayda ne değişti çıldırıcam yaaa. Daha önce beraber çalıştığı ve nefret ettiği ailecek görüştüğümüz insana ben sırf görümcemden dolayı tavır takınmıştım. Simdi onların arasından su sızmıyormuş. Hala inanamıyorum :( Bu arada eşimle görümcem bundan 1.5 ay önce çok kötü kavga ettiler. Aralarına girdim ve barıştırdım. Ama görümcem o gün yemin etmişti bir daha sizin eve gelmem diye. Zaten 1.5 aydir da gelmiyor. Benimle tüm ilişkisini kopardı. Abisiyle ama maşallah görüşüyorlar. Yarına eşimin teyzesi ve kuzeni memleketten geliyorlar. Biraz görümcemde biraz bizde kalacaklarmış. Yarina kahvaltiya cagirmis( eşime email atmış, eşimde bana saat 12 gibi söyledi. Birde üstüne gelme istersen dedi. Çıldırdımmmmmmm. Şimdi sizce nasıl davranmalıyim? Yarina kahvaltıya gitmeli miyim? Bundan sonra ona nasıl davranacağımı bilemiyorum. Çok yakın bir arkadaşınız tarafından sırtınızdan bıçaklanmıs, bir kardeş kaybetmiş gibiyim. Çok üzülüyorum ve aynı zamanda çok sinirliyim.

canım, abisinden fazla düşünürsen olan sana olur.
onlar iyi olur,kötü sen olursun.
boşver yaa üzerine gitme

hayatında bu kadar görümcesini seven bir insan görmemiştim.

nankör işte , herşey ortada.

kahvaltıya gitme, sonuçta abisini çağırmış.senı araması daha doğru olurdu.aramadığına göre anla işte.

Son düzenleme:
biyerden birsey duyduda ondanmı boyle dicem ama yurtdısına gidip geldikten sonra degismis hersey bir kenarada birileri birsey dese bile sizin hakkınızda ilk once size sorması gerekiyor bence duzenini kurdu artık size ihtiyacı kalmadı arayı sogutmaya bakıyor vardır boyle tipler isine gelince kapınızı calar sonra arasan bulamazsın sizde bosveri ne gidin ne arayın kendini nimetten saymasın

Bu kahvalti sizin icin iyi bir firsat bence.aslinda esiniz sanki biseyler biliyor gibi hic konustunuz mu esinizle kardesinin davranislari neden bu sekilde degisti.

canım, abisinden fazla düşünürsen olan sana olur.
onlar iyi olur,kötü sen olursun.
boşver yaa üzerine gitme

hayatında bu kadar görümcesini seven bir insan görmemiştim.

nankör işte , herşey ortada.

kahvaltıya gitme, sonuçta abisini çağırmış.senı araması daha doğru olurdu.aramadığına göre anla işte.

Cok doğru diyorsun canım, evet nankör. Ama ben sadece teyzesine falan ayıp olur mu diye düşünüyorum. Bir de eğer gitmezsem teyzelerine acaba yalan yanlış şeyler anlatır mı diye düşünmeye basladım. Artık herşeyi bekler oldum.

Bu kahvalti sizin icin iyi bir firsat bence.aslinda esiniz sanki biseyler biliyor gibi hic konustunuz mu esinizle kardesinin davranislari neden bu sekilde degisti.

Esim bu konuda bir garip davranıyor. Konuşmak istemiyor. Benden aranizi düzeltmemi bekleme dedi açikça. Aralarinda birsey gecmis olsa bile benim suçum yok. Ikisinin de bu konuda aldigi tavri anlamiyorum. O yuzden ne yapacagimi sasirmis durumdayim canim. :(

Cok doğru diyorsun canım, evet nankör. Ama ben sadece teyzesine falan ayıp olur mu diye düşünüyorum. Bir de eğer gitmezsem teyzelerine acaba yalan yanlış şeyler anlatır mı diye düşünmeye basladım. Artık herşeyi bekler oldum.

teyzesine yalan yanlış şeyleri anlatmak isterse buna engel olamazsın
kahvaltıya gidicen
belkı akşam dönücen, ama teyze orada kalacak.
her türlü konuşurlar yani.

valla bu tarz meselelerde girmeyeceksin araya,bu kız eşinle aranı bile bozar.hiçbir şey yapmadığın halde sana böyle davranıyorsa
bi'şey yapsan halini düşünemiyorum.

belli arkadaşları var, ortamı var ve sana ıhtiyacı yok.

teyzeye ayıp olursa olsun, nasıl olsa size de gelmeyecekler mi?

karamsarım şimdilerde..çok dengeli çok fazla uyumluyuz onunla.. eşimle yani.. bide minik bi oğluşumuz var.. böylesine uyumlu kavgasız ,oldukça aşk dolu sevgi neşe mutluluk HUZURR dolu bi evlilik bizimkisi...herşeyy çokkk güzell özelll .....vs...vs... kapı komşum,canım dedim dostum dedim kardeş dedim... canımı yaktı defalarca üzdü benide eşimide... eşim eşinin amiri ama çok rahat çünkü ben zamanında eşler hiç karıştırmayalım boşver rahat ol dedim can dedimmm pisliğe.... tanıyan herkess nasıl yapar böyle terbiyesizlikler dedi...canımı sıkann yorgunummm dedirttiren durumsa şu: eşim tepkimi koydum onun eşine,,,naptıın diyorumm odama geldiğinde oturtturmuyorum bile ayakta bekletiyorum eskiden otur der çay söylerdim... ya diyorummm yetmezz...istiyorumki al karşına bak senin karın böyle böyle seyler yaptı....çünkü bardagı taşırannn tüm apartmanı çağırıp gün yapıp hiçbişi yokken üstelik 2 gun evvel haksızlıgını kabul edip doğru sölüyosunn dediği bir sorun yaşatmışken bana,,, apartmanı güne çağırdıgı gün aynı anda kapıları açıyoruzzz yüzüne bakıyorummm yüzüme bakmadı...düşünebiliyomusunzzz benim yapmam gerekirkennnn 3 kere hata yaptıgında özür dileyip unutalım geçenleriii dediğindeee tamam diyip yine devam etmişkennn bu son yaptıgını kaldıramadım... eşim den isteiğimmm kaldır gururumu dedim çokmu şey istedimm nolur söylesin biri sıyıracam artık........... senden çekinseee bana bunları 1 tanesini yapamazzz dedim,, en basta ben rahat ol eşim eşinin ammiri bile olsa sen rahat ol dedimmm tepeme çıktı yetmedi,, baktı sen tepki vermiyosunnn iyi tamam eşi bi girişim de bulunmuyo nasıl olsa deyip deyip ayaklar altına aldı...şimdi artık gururumu basımı yerlerden kaldırma sırası SENDE dedim... çokmu şey bu? bu mutluluga bu sevgiye çokmu? yapım bu sonuna kadar haklısın ama ben sadece tepki koyarım en agırı lafımı söler bidaha yuzune bile bakmam ben buyum dedi eşim...... sen benim kadar delikanlı değilsin dedim,doğru diyosunn sen böyle erkeklik yapamazsınnn sıkar dedim... sabahdan beri açım yiyemedim odaaiyi değil............. noldu peki? dğermi...değdimi.....harekete geçme sen dedim ben utanıyorumm senin böyle yapman lazım alıp kocasını bak yeter asrtık eşinin yaptıklarına sus suss yeter...... gece 1 lere kadar muhabbett yaptıgın adamı alıp bunları ona söyleyemezmisin?????............ nerde yanlışş?...

ortada madem bir sebep yok, eşin neden '' ben barıştıramam sizi '' diyor??

bunu söylemesi için ortada bir sebep olması gerekir.

ben şu görümceniz yüzünden samimiyeti kestiğiniz sonrada görümcenizin samimi dostu olan kişiyi merak ettim sanki ipler orda koptu bende yani...acaba yalan yanlış şeyler anlatmış olabilirmi görümcenize

teyzesine yalan yanlış şeyleri anlatmak isterse buna engel olamazsın
kahvaltıya gidicen
belkı akşam dönücen, ama teyze orada kalacak.
her türlü konuşurlar yani.

valla bu tarz meselelerde girmeyeceksin araya,bu kız eşinle aranı bile bozar.hiçbir şey yapmadığın halde sana böyle davranıyorsa
bi'şey yapsan halini düşünemiyorum.

belli arkadaşları var, ortamı var ve sana ıhtiyacı yok.

teyzeye ayıp olursa olsun, nasıl olsa size de gelmeyecekler mi?

Doğru diyorsun arkadaşım, artık başkalarına gereğinden fazla değer vermeyeceğim. İstediklerini konuşsunlar. İsterlerse beni istenmeyen kişi ilan etsinler. Artık ben kendimi ve bana 2 sene sonra binbir zorlukla gelen bebeğimi düşünmek zorundayım. Kimseyle konuşamıyordum aile meselesi olduğu için. Buraya yazınca biraz olsun rahatladım, kendime geldim. Çok teşekkurler. İlerleyen günlerde nasıl geliştiğini yazarım buraya.

Canim esim daha onceki yazimda belirttigim gibi cok kucukken annesini kaybetmis. Sonra babasi bir başkasıyla evlenmiş. Annelik ile gorümcem zamanında çok kavgalar etmişler. Araya eşim girmiş. Sonra annelik ve gorümcem tekrar kavga etmiş ama cok kötü bir şekilde. İkiside eşimi suçlamış. Ondan sonra aile olaylarında araya girmeme yemini etmiş eşim.

Canim esim daha onceki yazimda belirttigim gibi cok kucukken annesini kaybetmis. Sonra babasi bir başkasıyla evlenmiş. Annelik ile gorümcem zamanında çok kavgalar etmişler. Araya eşim girmiş. Sonra annelik ve gorümcem tekrar kavga etmiş ama cok kötü bir şekilde. İkiside eşimi suçlamış. Ondan sonra aile olaylarında araya girmeme yemini etmiş eşim.

anlıyorum ama,,hiç bir suçun yokken görümcen sana düşman oluyor
eşin ''ben araya girmem'' diyor,
ve kahvaltıya gitmeyi düşünüyor, yetmezmiş gibi sana ''istersen gelme'' diyor.

karşındaki kişi eşin, senı savunması veya kendısının de gitmemesi gerekmiyor mu? en azından gıcık olur insan ''benım karım bi'şey yapmadı, hep onu savundu, onun için benimle bile tartıstı, ama kız kardeşimin yaptığına bak'' niye dıyemıyor?

garip ama canım yaa.

asıl dengesizlik eşinde sanki

Son düzenleme:
ben şu görümceniz yüzünden samimiyeti kestiğiniz sonrada görümcenizin samimi dostu olan kişiyi merak ettim sanki ipler orda koptu bende yani...acaba yalan yanlış şeyler anlatmış olabilirmi görümcenize

O insan, herkes tarafından hatta kendi eşi tarafından bile kıskanç ve çok hırslı olarak tanımlanıyor. Yalan yanlış birşeyler anlatmamış bile olsa bir şekilde fitne fesatlık yapmış olabilir. Ama bu yinede görümcemin yaptıklarını açıklamaz. Bana olan tavrı dengesizce ve nankörce. 30 yaşına gelmiş başkalarınin lafiyla hareket ediyorsa, hele de o başkası onun daha önce nefret ettiği bir insansa zaten benim yanıma bir daha gelmesin. Allah getirtmesin, beni de ona muhtaç etmesin.

zaten size olan davranışı (yani ona hep arka çıkan destek olan birine biyandan da yengesine) 30 yaşına gelmiş aklı başında birinin yapacagı birşey değil ki kötü bişeyler dahi söylenmiş olsa sizinle ilgili mantıklı ve olgun kişi gelir yüzleşir bunlar çocuksu şeyler bence ne yaparsa yapsın sizde anladınız kimin ne oldugunu eşinizle evlendiniz boşveerr baksanıza rabbim evlat da nasip etmiş bence kendinizi üzmeye değmez..

ben bırsey oldugu ıcın sıze tavır takıntıgını dusunmuyorum .

sız de daha once ,sirf gorumcenız hoslanmıyor dıye aılecek gorustugunuz

kısıye tavır takınmıssınız .gorumcenızde bellı kı suan sizin yaptıgınızı yapıyor .

bırını gorunce dıgerını unutursun yaa o mısal

gorumcenızde demek kı o tatılde kendıne yenı bı sırdas edınmıs sızı artık

onemsemıyor .durum bundan ıbaret bence.

sızın bundan sonra yapmanız gereken ; kafanıza cok takmamanız ve bır baskası ıcın

eskı arkadaslarınızı sılmemenız ;)

Son düzenleme:
karamsarım şimdilerde..çok dengeli çok fazla uyumluyuz onunla.. eşimle yani.. bide minik bi oğluşumuz var.. böylesine uyumlu kavgasız ,oldukça aşk dolu sevgi neşe mutluluk HUZURR dolu bi evlilik bizimkisi...herşeyy çokkk güzell özelll .....vs...vs... kapı komşum,canım dedim dostum dedim kardeş dedim... canımı yaktı defalarca üzdü benide eşimide... eşim eşinin amiri ama çok rahat çünkü ben zamanında eşler hiç karıştırmayalım boşver rahat ol dedim can dedimmm pisliğe.... tanıyan herkess nasıl yapar böyle terbiyesizlikler dedi...canımı sıkann yorgunummm dedirttiren durumsa şu: eşim tepkimi koydum onun eşine,,,naptıın diyorumm odama geldiğinde oturtturmuyorum bile ayakta bekletiyorum eskiden otur der çay söylerdim... ya diyorummm yetmezz...istiyorumki al karşına bak senin karın böyle böyle seyler yaptı....çünkü bardagı taşırannn tüm apartmanı çağırıp gün yapıp hiçbişi yokken üstelik 2 gun evvel haksızlıgını kabul edip doğru sölüyosunn dediği bir sorun yaşatmışken bana,,, apartmanı güne çağırdıgı gün aynı anda kapıları açıyoruzzz yüzüne bakıyorummm yüzüme bakmadı...düşünebiliyomusunzzz benim yapmam gerekirkennnn 3 kere hata yaptıgında özür dileyip unutalım geçenleriii dediğindeee tamam diyip yine devam etmişkennn bu son yaptıgını kaldıramadım... eşim den isteiğimmm kaldır gururumu dedim çokmu şey istedimm nolur söylesin biri sıyıracam artık........... senden çekinseee bana bunları 1 tanesini yapamazzz dedim,, en basta ben rahat ol eşim eşinin ammiri bile olsa sen rahat ol dedimmm tepeme çıktı yetmedi,, baktı sen tepki vermiyosunnn iyi tamam eşi bi girişim de bulunmuyo nasıl olsa deyip deyip ayaklar altına aldı...şimdi artık gururumu basımı yerlerden kaldırma sırası SENDE dedim... çokmu şey bu? bu mutluluga bu sevgiye çokmu? yapım bu sonuna kadar haklısın ama ben sadece tepki koyarım en agırı lafımı söler bidaha yuzune bile bakmam ben buyum dedi eşim...... sen benim kadar delikanlı değilsin dedim,doğru diyosunn sen böyle erkeklik yapamazsınnn sıkar dedim... sabahdan beri açım yiyemedim odaaiyi değil............. noldu peki? dğermi...değdimi.....harekete geçme sen dedim ben utanıyorumm senin böyle yapman lazım alıp kocasını bak yeter asrtık eşinin yaptıklarına sus suss yeter...... gece 1 lere kadar muhabbett yaptıgın adamı alıp bunları ona söyleyemezmisin?????............ nerde yanlışş?...

baskasinin konusuna limon sikmak boyle oluyor herhalde :))

esinize soyleyin o kadinin kocasini sirf siz esine sinirlendiniz diye falakaya yatirsin sonra da isten attirsin, o zaman rahatlarsiniz

ben gorumcemde , kaynanamdan ve eltımden nefret edıyorum .dayanacak gucum kalmadı artık.kacıp gıtmek ıstıyorum artık o hale geldım ama esımı cok sevıyorum

keşke en başında,,görümcenin sorunlarıyla bu kadar ilgilenmeseydin keşke ,,nblimm eşininn ailesiyle bukadar samimi iç içe olunca nekadar sseni kızım, kardeşim gibi deselerde,,öle olmuo,,sen yine gelinsinn yanii,olan yine sana oluoo,,eşinle görümcenn,,birbirbirlerini nekadar yeselerde,sonuç ortada,,asla düşman olmazlarr,,olan sana olmuş bakk,,oyuzdenn asla onlar için eşinle aranaı bozma,,aynı hataları yapma,,bırak konuşmasın,mesefeli ol senn daha iyi..bırak eşinle konusssun,,onlara engel olaman zatenn,,,bidee onun sende çok sırrlarımı varr acaba senden uzaklaştıı,,sadece ikinizin bildiği sırlarr,,yada bilmiorum,,yurdışında değişmiş olabilişrr,,,özgürleştide artık,,benim bi arkadasım vardıı,,bende onla çok samimiydim,yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,,oda yurtdışına gitmişti nişanlıydı hattaa,,geldii nişanı attıı,,benide tanımaz olduu,,görüşmüoruzz..oluo böle şeler..bundan sorasına bakıcaksın.

Back
X