Görümcemin düğünü

bence siyah sade ve şık bir elbise giyin abartılı olmasın malum daha nışanlısınız

artı evet kimsenin alnında yazan düğün tarihi değiştirilemez haklısın fakat abimlerde 2 yıldır sabırla beklediler hala da bekliyorlar, benim evlenmem ne derece doğru olur demesi gerekmez miydi, benim abim olsa ben böyle bir durumu kabul etmezdim, onlar sabırla bekliyolar, ailemi ve onları sıkıtınya sokacağım deyip bende sabrederdim, sanırım benim kadar kimse sabırlı değil, karşı taraf zengin de olsa bu ince saygıyı düşünmesi gerekirdi diye düşünüyorum, ama ok yaydan çıktı artık, düğün tarihinin konuşulduğu şu günlerde benim yaptığım boş bir sitem..

Canım ööok ince düşüncelisin ama maalesefki kimse senin kadar ince düşünmez düşünmeyecek

Dua etde görümcen sonradan görmelik yapmaya başlamasın Asıl o zaman çileden çıakrsın

evet çok ince düşünüyorum ben ve bu huyumu hiç sevmiyorum, ben aslında inanılmaz kırıldım ama bunu kimse bilmyor, siz öyle uygun gördüyseniz bana laf düşmez dedim konu kapandı, ama destek olmak zorundayım özellikle de nişanlıma, istemedikleri bir düğün olucak çünkü,

Üzülme işte sen ne kadar üzülsende değiştiremeyeceksn olanları.
Boşuna kendine ve nişanlına can sıkıntısı olur.
Ama evlilik konusunda gerçekten kısmet dediğimiz şey o kadar önemli ki?
Ben ne görümceni ne de seni haksız görüyorum..
Yani hayatı boyunca sizin evlenmenizi bekleyemez.Bu da onun hakkı.
Sen sorunlarını nişanlınla çöz yani paraysa sıkıntını..
ve eğer askerlik eğitim vs yok ise 2 yıl cidden çok uzun bir süre nişanlılık için bazı şeylerin tadı kaçıyor.
Senin iki yıl dayanman zaten sabırlı olumlu biri olduğunu gösteriyor ama herkes yapamaz.
bende yapmam yani.. herkesin hayatı olanakları farklı..

arkadaşlar iyi demişsiniz hoş demişsiniz de kızın şok olması normal yani sen bekle iki sene sürekli ertelensin sonra da bizim kızın düğünü var biz istemiyoruz ama neyapalım o istiyor buyrun gelin de. herhalde şok olacak..

ayrıca ne demek düğünü erkek tarafı yapar kız tarafı da en az erkek tarafı kadar masraf yapıyor. herkes aynı özeni göstermes tabi ki erkek tarafına yıkan da bunu kastetmiyorum incik cincik o kadar masraf oluyor ki düğün yapmış kadar oluyor insan kusura bakmayın da bir salon tutmak yok altın almakla olmuyor yani masraf bugün kız tarafı da mahçup olmayalım diye alabileceği kadar altın vs hediye alıyor yani demek istediğim düğün karşılıklı yapılır.. yine erkek tarafına ve kız tarafına yıklan masrafları tenzih ederek söylüyorum öyle yapanlar da var. yani arkadaşın düğünü yeni düğün yaptık diye tekrar ertelenebilir. sanırım şaşkınlık burada.

ben olsam abiye olmayan şık bir elbse tercih ederim.. saçımı makyajımı yaptırırım ama kardeşimin değil de bir akrabamın düğününe gider gibi yani.. abartısız ama hoş sen zaten bilirsin kendine yakışanı..

ayrıcana bekar görümcen olmayacak (burada duyuyoruz bekar görümceler yengelerine çektiriyor birazcık istisnalar hariç kimse alınmasın) kayınvalidenin evine gidince birde onunla uğraşmayacaksın ne güzel işte ..

Son düzenleme:
Senin derdin kıyafet mi yoksa görümcenin evlenmesine hırslanman mı?
Görümcenin ne zaman evleneceği onu bağlar.
Kusura bakma ama bu konuda yorum yapabilecek en son kişi sensin.
Onun eşinin ve kendisinin maddi durumu yerindeymiş ki evleniyorlar.
Niye beklesin ki sizi?
Eğer nişanlının ailesi maddi destek olsaydı dediğinde haklısın ama kendi geçimlerini
kendileri sağlayacaklarsa söz söylemeye hakkın yok.
Siz de en kısa zamanda işlerinizi yoluna koyup evlenirsiniz inşaallah.

evet 1tanelerim, işte budur benim de anlatmak istediğim buydu anlayışın için çok teşekkürler canım, önerin için de ayrıca saol cnm

herkese olumlu yada olumsuz yapmış olduğu tüm yorumlar için teşekkür ederim
artı ben hırs yapmadım, neden şoktasınız niye şaşırdınız gibi sordukları için ne düşündüğümü açıkladım hepsi o. amacım ne giymemin uygun olacağını danışmaktı..

Son düzenleme:

İy güzel de arkadaşım düğününün iki sene ertelenmesi görümcesinin kabahati mi?
Kız evlenmek için abisinin evlenmesini beklemek zorunda değil ki? Erkek adam isterse 35 yaşında evlenir 5 yılda nişanlı kalır..
İnsanlar hayatlarının en önemli kararını abilerine göre veremezler ki..

Ayrıca bekar görümce açısından olumlu bakış açın güzel cidden ..konu sahibinin olmulu bakabileceği bir nokta.. o evlendiğinde görümce kocasına sarmış olur kafası rahat olur

2012 yazı denmişti, ama şu an nasıl olur bilemiyorum

O zaman galiba 3 küsur yıllık nişanlı olacksınız..
Sence görümcen bugün nişanlanıp 1 küsur yıl nişanlı mı beklemeli?
Bu bir yarışma değil önce gelen kapar falan gibi..
Senin sorunun ne biliyor musun fazla naziksin ..
üzgünüm ama hayat senin kadar nazik değil.
nezaketinden de faydalanmıilar zaten uzun zamandır nişanlısınız.
ailene karşı da mahçup oluyorsundur. bilemiyorum tek sorun maddiyatsa elinizdekilerle yetinip evlenin bence.. yani illa 500 kişilik yemekli düğüne gerek yok nikah yap..
plazma tv almada tüplü al ne bileyim yani iki kişinin mutluluğundan daha mühim değil maddi olanaklar.
kimi 100 bin lira ile evlenir kimi 20 binlira ile ..hangisi mutlu olur parayla belirlenmez..

hayatım ben onu demiyorum çok var etrafımda abisinden önce evlenen evlensinde allah mesut etsin bize ne..
ama konu sahibini şaşkınlığı bence kendi düğünü ertelenirken yeni bir düğüne kalkışmaları yani yeni düğün yaptık deyip yine erteleyecekler sanırım..
kız tabi ki abisini beklemek zorunda değil ama ya konu sahibi nişanlısın kardeşi yeni evlendi yok bilmem ne diye yine beklemek zorunda kalırsa..

ben sadece düğünü iki taraf yapar diyorum sırası olmaz bu işin büyüğü küçüğü de olmaz diyorum ama aynı ev,n içinde abi bilmem kaç yıllık nşanlı kardeş düğün hazırlığı içinde

Son düzenleme:

ben zaten hem konu sahibini hem de görümceyi haklı buluyorum.
Zaten abinin bilmem kaç yıllık nişanlı olması da garip.
Evet herkesin maddi olanakları bir değil.. ama kız bakmış ki bu nişanlılık süreci daha sürecek ben evlenip gideyim demiş..
bir de biz farazi konuşuyoruz didem olayın detaylarını paylaşmak istemiyor.
neden bekliyorlar 2 yıl boyunca bilmiyoruz..

aile maddi açıdan olumsuz durumlar yaşadı kızlar, nişanlım ailem bana şu an düğün yapamaz düğünü ben kendim yapıcam, 2 yıl bana süre ver para biriktireyim, şartlar o zaman daha iyi olcak, şu an ailem de zor durumda dedi bende kabul ettim, bu arada da boş durmamak adına mastera başladım bende, ailem de 2012 yi geçmeyecek şekilde olursa tamam dedi, özeti bu.

2012 yazı denmişti, ama şu an nasıl olur bilemiyorum

ben bu insanları anlayamıyorum. 3 sene nişanlılık ne demek ya.

bugün belki bir düğün yapmak (düğünden kastım ev kurmak) belki 15-20 milyar felan (mobilya- beyaz eşya vs.) (ki biz toplamda bu rakam kadar bile harcamadık) ve eşimle yaptık %90 eşyamızı. insanlara gösteriş yapmak için düğün yapıcam diye insanların 2-3 sene nişanlı kalmasını açıkcası anlam veremiyorum. kıy bir nikah çağır eşi dostu tamam. şimdi ayda 100-200 taksitel bile mobilya ve beyaz eşya veriyorlar. kurun yuvanızı kimseye minnet etmeden yaşayın gitsin.

didem bunu sırf sizin için demiyorum yanlış anlam genel anlamda serzanişim...

çok ilginçsiniz

sıradan ve sığ bulmadığın için teşekkür canım ...neden tepki verdiğini anlayamadım , yoksa sen konu sahibesinin görümcesi misin ( hani gelinden çok ilgi çekeceksin demem mi zoruna gitti ) ?
ne kadar enteresan bulsanız da bu böyledir , sonuçta gelinler elbette gecenin yıldızıdır ama kızımız da bu aileye gelin olacağı için meraklı bakışları üzerinde toplayacaktır ..
anlamakta zorlanmayın diye şıklıktan kastımı da şöyle açıklayım , sıradan bir takım olmasın daha özenli seçilmiş bir kıyafet olsun demek istedim

Son düzenleme:
Bence senin şokta olman gereken görümcenin evlenmesi değil de sizin evlenememeniz olmalı.

Önce evlenememenizin sebebi nedir onu bilmek gerekir yorum yapmak için.
Nişanlın ve sen yeni bir aile kurduğunuzda kendi kendinize yetecek maddi olanaklara sahip değil misiniz?
Ya da sırf gösterişli bir düğün için mi bekletiliyorsunuz?
Eğer böyleyse düğün de düğün diye tutturan senin ailen mi yoksa karşı taraf mı?
Erkek tarafından beklentileriniz çok mu yüksek de karşılayamıyorlar?
Ya da aiesi nişanlının maaşını bir kaç sene daha yemek için seni oyalıyorlar mı?
Bilemiyorum..

Ama görümcenin evlenmesinin bunlarla hiç bir alakası olmadığı ve kafana takman gereken en son şey olduğu kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…