• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin evinin temizliği

bir de keşke damat büyük görümceye teşekkür ederken sende şaka yollu " aaa alınırım ama bize yok mu" falan deseydin.. içinde kalıp çürüyen bi davranış daha olmuş. aradan zaman geçince kime edicen sitemini.

damatla aramda hiç samimiyet yok amaaannn ben 6 yıldır içinde yaşadığım eşimin ailesine bile sitem etmemişim bi laf söyleyip savunmamışım kendimi sanki onamı bişey diycektim ben anca iş işten geçtikten sonra böyle kendimi yerim

evet maalesef gittim gerçekten kendime çok acımasızlık ediyorum değmeyecek insanlar yüzünden
büyük görümcemin bana göre hakaret sayılacak hareketleri ve damadın bir teşekkür bile etmeyişi beni çok üzdü
ezik gibi kendimi kullandırdığımla kaldım sadece

damat bey bilmiyo mu sizinde temizliğe gittiğinizi. görümceniz söylemedimi yengem de yardıma geldi vş gibi şeyler..

damat bey bilmiyo mu sizinde temizliğe gittiğinizi. görümceniz söylemedimi yengem de yardıma geldi vş gibi şeyler..

bliyor bilmez olurmu gündüz telde konuştular yanındaydım hatta bende söyledi duydum biz ablamla geldik daha kapıdan girmeden şekersiz çay geldi hep beraber başladık temizliğe dedi hatta damat bey akşam geldiğinde buyuk görümcem yani o teşekkür ettiği görümcem normal kıyafetlerni giyinmiş boş duruyordu ben hala temizlik yaptıgım kıyafetlerle ortalığı topluyordum

bliyor bilmez olurmu gündüz telde konuştular yanındaydım hatta bende söyledi duydum biz ablamla geldik daha kapıdan girmeden şekersiz çay geldi hep beraber başladık temizliğe dedi hatta damat bey akşam geldiğinde buyuk görümcem yani o teşekkür ettiği görümcem normal kıyafetlerni giyinmiş boş duruyordu ben hala temizlik yaptıgım kıyafetlerle ortalığı topluyordum

damat beyde tam bi öküzmüş ozaman. :47: ee peki görümcen şekersiz çayada teşekkür et falan demedi mi yaa ne saçma bişey. sanki sen parayla tutulan temizlikçisin yapmak zorundasın bi teşşekkürü layık görmemişler.. hoş ben evime gelen temizlikçiye bile teşekkür ederim ama görgüyle alakalı yani.
allahım yaa valla rabbim yardım etsin cümlemize.

damat beyde tam bi öküzmüş ozaman. :47: ee peki görümcen şekersiz çayada teşekkür et falan demedi mi yaa ne saçma bişey. sanki sen parayla tutulan temizlikçisin yapmak zorundasın bi teşşekkürü layık görmemişler.. hoş ben evime gelen temizlikçiye bile teşekkür ederim ama görgüyle alakalı yani.
allahım yaa valla rabbim yardım etsin cümlemize.

diğer görümcem duymadı o balkondaydı o sırada
amiinnnn inşallah cümlemize

diğer görümcem duymadı o balkondaydı o sırada
amiinnnn inşallah cümlemize

Ezigim ben diyerek kendine haksizlik etme. Buyuk gorumcene aklindakileri soyleyebilmissin demek ki sorunun eziklik pisiriklik degil. Sadece sorun cikmasini, kavga etmek istemiyorsun sanirim. Bu nedenle de karnim agriyor diye yalan soylemek ya da siz bana yardim ettinz mi sanki diye acikca konusmak sana zor geliyor. Bosver canim. Onundeki maclara bak, damat tesekkur ederken muhtemelen baska seyleri de katmistir sadece ev temizligi degil de. Belki de sen mesafeliysen sana tesekkur edememistir. Yani yaptigi bir okuzluk o ayri ama iyi dusunelim :) Olan olmus canini sikma

Ezigim ben diyerek kendine haksizlik etme. Buyuk gorumcene aklindakileri soyleyebilmissin demek ki sorunun eziklik pisiriklik degil. Sadece sorun cikmasini, kavga etmek istemiyorsun sanirim. Bu nedenle de karnim agriyor diye yalan soylemek ya da siz bana yardim ettinz mi sanki diye acikca konusmak sana zor geliyor. Bosver canim. Onundeki maclara bak, damat tesekkur ederken muhtemelen baska seyleri de katmistir sadece ev temizligi degil de. Belki de sen mesafeliysen sana tesekkur edememistir. Yani yaptigi bir okuzluk o ayri ama iyi dusunelim :) Olan olmus canini sikma

evet tartışma olmasını istemiyorum ben üzerime düşeni yapıym benden dolayı huzursuzluk çıkmasında dyorum
buyuk görümcemin onlara yaptıgı başka hiçbir iyilik yok çünkü nişanlı olan herşeyinde benden yardım aldı zevklerimiz uyuşuyor ve ablasıyla anlaşmıyorlar diye
damada ben mesafeli değilim kendisi bizim hepimize mesafeli buyuk görümcemde dahil kendisi hiç konuşmaz muhabbete girmez nasılsın desek bile iyiyim der geçer sen nasılsın demez yapısı öyleymiş ama ne olursa olsun teşekkür etmesi gerekiyordu :(

evet tartışma olmasını istemiyorum ben üzerime düşeni yapıym benden dolayı huzursuzluk çıkmasında dyorum
buyuk görümcemin onlara yaptıgı başka hiçbir iyilik yok çünkü nişanlı olan herşeyinde benden yardım aldı zevklerimiz uyuşuyor ve ablasıyla anlaşmıyorlar diye
damada ben mesafeli değilim kendisi bizim hepimize mesafeli buyuk görümcemde dahil kendisi hiç konuşmaz muhabbete girmez nasılsın desek bile iyiyim der geçer sen nasılsın demez yapısı öyleymiş ama ne olursa olsun teşekkür etmesi gerekiyordu :(

Ah ahh bu iyi niyet, hayır diyememek... Ben de öyleydim bir zamanlar. Şimdi? Hala hayır diyemiyorum ama çareyi mesafe koymakta-görüşmemekte buldum. Bile bile neden kullandırıyorsun arkadaşım kendini? Bu işin 3 yöntemi var, ya açık açık söylemeliydin görümcem ben kaç kez taşındığımda bir yardıma geldimi diye, ya hastalık vb bir bahane uyduracaktın ya da işleri düşünce aradıklarını bildiğin için telefonu açmayacaktın-dönmeyecektin:)

Bizim kv dede pek sever kendi işi görülsün, başkalarını kullansın. Ben bunu daha yeni anlamış biriyim malesef. Torunlarıma ben bakarım diye eltimin çocuklarını alıp 1hafta benim evimde bakmışlığı pardon baktırmışlığı var. Şunu almak istiyorum, bu çok güzelmiş diye diye duygu sömürüleriyle isteklerini aldırmışlığı var. Pat diye arayıp yarın size geliyoruz diye 500km uzaklıktan evime kalmaya geleceğini son gece haber etmişliği var. Evime bir geldi mi 10günden önce gitmez, işi gücü yoktur oğlunu da hiç takmaz akşam 2saat anca görüşür ama kendince burası gezme olduğu için kalır da kalır. Bu böyle devam eder... Ama artık çareyi mesafe koymakta buldum ben. Aramıyorum hiiiiç! O aradığında da açmıyorum. Sonradan eşime arattırıyorum aramışsın diyerek. Anladı çok şükür! Artık öyle yüzsüz yüzsüz birşeyler isteyemez, hayatıma çöreklenemez inşallah!:41:

Bence sende bunu dene, mesafe koymak en güzeli! Hem senden kıymetlisi olmaz o zaman, şu an yaptığın bir sürü yardımlar değer görmezken o zaman azcık bişey yapsan bile çok kıymetli olur.

görümcesi varda hiçbişeyine karışmıyor zaten ayı bir şehirde nişana bile gelmedi
ama değil altınlar nişanlısı bir kez arabayı abisine verdi diye kıyameti kopardı nerdeyse nişanı atıyordu arabada tek nişanlısının değil hemde :) ortanca kaynıyla nişanlısı ortak almışlar arabayı yani kaynınında hakkı olan arabayı bi hafta sonu üstelik sıra koymuşlar kendince 1 hafta sende 1 hafta bende diye adamın kendi sırasında olay çıkardı altınları almak isteseler ne yapar bilmiyorum

Anaaaaaam :53:

Valla arkadaşım gitme. Bak mesafe koymaya başla yavaş yavaş.Emin ol bir zamandan sonra, yanaşmaya çekiniyorlar. Ben evli değilim, bana da yengem yapardı bunu.. Hafta içi 7 ye kadar çalışırdım, bide okuyordum üniv. ikinci öğretimde, gece 10'a 11'e kadar da okula giderdim .. Hafta sonu beni camları silmeye, halıları yıkamaya falan çağırırdı. Hatta bi keresinde arkadaşlarıyla kuran günü yapıyor diye beni 200 küsür km uzaklıktan çağırdı yardıma.

Hasta olsa atlar arabaya koşardım yardıma hemen.. Yemeğine kadar yapar, kendi elimle çorbasını çayını içirirdim.. Ama annem memleketteyken ben hastalandım, bir tas çorba bile göndermedi bana..1 hafta boyunca hastaydım ki evlerimiz yakın. Ya muhtaç mıyım? Hayır ama insan düşünülmeyi bekliyor.

Hiç unutmam bir gün abartısız 5-6 avm gezdik onun elbisesine uygun aksesuar rengini bulmak için.. Hemde evde dünya işim vardı..Akşama kdr onunla gezdim ki işi görülsün.. Ama ertesi gün, ben bir eşofman alıcaktım yolumuzun üstündeki avmye girdik..İki üç mağaza gezdik suratı düştü, ofladı pufladı.. Ben de çok üzüldüm ve '' ben senin bir işin olduğunda hemen koşuyorum, sıkılmadan geziyorum ve sana yardımcı olmaktan zevk alıyorum ama dikkatimi çekti, benim bi işim oldumu sen sanki gelmek istemiyorsun veya sıkılıyorsun.. Neden ? '' gibi bi cümle kurdum, hemde normal sohbet havasında, herhangi bir hararet mevcut değildi yani.. Kurmaz olaydım 6 yıl olmuş abimle evleneli ve biz ogün ilk defa tartıştık. Hırslı bir ses tonuyla, bir daha gelme ozaman sende benimle dedi ve daha başka kırıcı şeylerde söyledi.ki benim zorla peşine takılma gibi bir durumum yok, kendisi çağırıyor yani.. Çok ağladım yol ortasında, çok kalbim kırıldı.

Ama o gün benim için milat oldu.. Ne kadar saf ve iyi niyetli olduğumu anladım. Mesafe koydum şuan hiç bir şekilde yardıma çağıramıyor..

Ben hala çok seviyorum kendisini kardeşim gibi. Onun da beni sevdiğini biliyorum ama ilişkilerde ne fazla alıcı olucaksın ne de fazla verici. Yoksa denge bozuluyor. Hayır demeyi bilmek gerek bazen. Senin de bir yerden başlaman gerek, bu da senin miladın olsun canım.. Gitme lütfen..

gitme yahu neden gidiyorsun? hasta oldum gelemem de bundan basit ne var ben bile uyuz oldum gitme arkadaşım gitmeeeee otursun yapsın temizliğini hanımcık :41:

Sadece ilk cumlelerini.okudum konunun...
Nisanlisi.demiissin evleniyorlar yani..
Yeni ev dizilecegi zaman erkek tarafi evi temizler paklar ve temiz sekilde evi kiz tarafina birakirki ceyiz dissinler..
Herseyi.gectim gitmek.zorunda degilsin ki..
kim seni biyle biseye mecbur edebilir?
elleri armut mu topluo gorumceciginin...
Gorumcelerden nefret ederim :41:

heh işte tamda böyle düşünüyorum gerçekten ben maneviyata çok önem veririm kin tutan yanım hiç yoktur herkese karşı
kimse için düşünmedim ki o bana şunu yaptı bende ona bunu yapayım diye
ama sanırım böyle düşündüğüm için hep kullanılıyorum

Valla arkadaşım benim annemde maneviyat yönünden herkese zamanında yardım eli uzattı sonuç kimse bi Allah razı olsun demedi şimdi herkese hakettiği kadar değer veriyor her ne kadar geç olsada ...

öncelikle herkese cevaplarından dolayı teşekkürler
ben gerçekten aptalım buna ikna oldum hayır diyemedim yine bahane bile bulamadım
dilim dolanıyor sanki konuşamıyorum bahane uyduramıyorum her seferınde tamam dyorum neden bilmiyorum :(

neyse dün gittim sabah erkenden görümcelerim ve ben
kızımı kv ye bırakıp direkt görümcemin evine gittim onlarda ordaydı zaten oda kv ye yakın yerde ev tuttu 3ü bir arada sayılırlar
yanyana binaları
gittim akşama kadarkendimi hırpaladım ev gerçekten çok pisti öncesinde nasıl bir kadın yaşadıysa artık inanamıyorum boyle pislik olamaz
üçümüzünde canı çıktı

büyük görümcemin hareketleri beni çileden çıkardı resmen mutfagı temziledim gelmiş arkamdan tekrar dolapları siliyor
camları sildim aynı hareket camları siliyor tekrardan arkamdan ne yapıyosun sen dedim madem öyle ben neden geldim boşuna canıma yazık değilmi dedim
küçük görümcemin arkasından da aynı hareketleri yapıyor gitmiş kızın sildiği camı siliyor bizde sinirlendik haliyle
neyse ben bişey demedim gelmiş bana diyoki yok küstünmü falan aşk olsun küstüysen
bende dedim sana aşk olsun asıl resmen hakaret bu yaptıgın sen kendi sildiğin kapıya bak oldugu gibi leke duruyo sen bu hakareti bana yapmasaydında ben sana bunu söylemezdim ama sen kendi yaptıgın işi düzgün yapmazken benim arkamı kontrol edemezsin dedim
hem ne oldu pislik bulabildinmi dedim yok dedi bugulu gibi kalmıştı cam dedim napabilrim çift cam içindeki camın havasının alınması lazım 2 camın arasına hava dolmuş çünkü o buğu yapmış ne yaparsan yap çıkmıyor yani belki aranızda da vardır böyle durumla karşılaşan
neyse onu geçtim asıl akşam nşanlısı geldi görümcemin beni geçip direk buyuk görümceme dediki abla biz senin hakkını nasıl ödiycez ya hakkını helal et benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen iş bitti kv ye gittim kv hiç halimizi bile sormadı ki ben çok kötü oldum dün gerçekten deterjanlar çamaşır suları çok dokundu çünkü çok kullandık ellerim bile mahfolmuş halde şu an
bugünde ne görümcelerim nede kv aramadılar hiç soğukta bide faranjit oldum yine biliyolar haberleri var ve aramadılar bile bugün bir kere
demekki sadece işlerini gördürene kadarmış ben son olarak yine üstüme düşeni yaptım bundan sonrada asla damadın beni geçip sadece buyuk görümceme teşekkür etmesi beni çok sinirlendirdi gerçekten o an anladımki gerçekten bunlara ne yapsam boş ne yapsam yaranılmaz asla... bir daha da beni zor kullanırlar artık çok üzgünüm gerçekten haketmedim bu şekilde davranılmayı

ee burda kaç gün dil döktük eşinide yanına almıştın ne desem şimdi sana bilmemki. şimdi hastayım diye yatoyorum şu işim eksik bu işim eksik kaldı yardım et diye o görümcelerden birini çağır bakayım.

Anaaaaaam :53:

Valla arkadaşım gitme. Bak mesafe koymaya başla yavaş yavaş.Emin ol bir zamandan sonra, yanaşmaya çekiniyorlar. Ben evli değilim, bana da yengem yapardı bunu.. Hafta içi 7 ye kadar çalışırdım, bide okuyordum üniv. ikinci öğretimde, gece 10'a 11'e kadar da okula giderdim .. Hafta sonu beni camları silmeye, halıları yıkamaya falan çağırırdı. Hatta bi keresinde arkadaşlarıyla kuran günü yapıyor diye beni 200 küsür km uzaklıktan çağırdı yardıma.

Hasta olsa atlar arabaya koşardım yardıma hemen.. Yemeğine kadar yapar, kendi elimle çorbasını çayını içirirdim.. Ama annem memleketteyken ben hastalandım, bir tas çorba bile göndermedi bana..1 hafta boyunca hastaydım ki evlerimiz yakın. Ya muhtaç mıyım? Hayır ama insan düşünülmeyi bekliyor.

Hiç unutmam bir gün abartısız 5-6 avm gezdik onun elbisesine uygun aksesuar rengini bulmak için.. Hemde evde dünya işim vardı..Akşama kdr onunla gezdim ki işi görülsün.. Ama ertesi gün, ben bir eşofman alıcaktım yolumuzun üstündeki avmye girdik..İki üç mağaza gezdik suratı düştü, ofladı pufladı.. Ben de çok üzüldüm ve '' ben senin bir işin olduğunda hemen koşuyorum, sıkılmadan geziyorum ve sana yardımcı olmaktan zevk alıyorum ama dikkatimi çekti, benim bi işim oldumu sen sanki gelmek istemiyorsun veya sıkılıyorsun.. Neden ? '' gibi bi cümle kurdum, hemde normal sohbet havasında, herhangi bir hararet mevcut değildi yani.. Kurmaz olaydım 6 yıl olmuş abimle evleneli ve biz ogün ilk defa tartıştık. Hırslı bir ses tonuyla, bir daha gelme ozaman sende benimle dedi ve daha başka kırıcı şeylerde söyledi.ki benim zorla peşine takılma gibi bir durumum yok, kendisi çağırıyor yani.. Çok ağladım yol ortasında, çok kalbim kırıldı.

Ama o gün benim için milat oldu.. Ne kadar saf ve iyi niyetli olduğumu anladım. Mesafe koydum şuan hiç bir şekilde yardıma çağıramıyor..

Ben hala çok seviyorum kendisini kardeşim gibi. Onun da beni sevdiğini biliyorum ama ilişkilerde ne fazla alıcı olucaksın ne de fazla verici. Yoksa denge bozuluyor. Hayır demeyi bilmek gerek bazen. Senin de bir yerden başlaman gerek, bu da senin miladın olsun canım.. Gitme lütfen..

gitme yahu neden gidiyorsun? hasta oldum gelemem de bundan basit ne var ben bile uyuz oldum gitme arkadaşım gitmeeeee otursun yapsın temizliğini hanımcık :41:

Sadece ilk cumlelerini.okudum konunun...
Nisanlisi.demiissin evleniyorlar yani..
Yeni ev dizilecegi zaman erkek tarafi evi temizler paklar ve temiz sekilde evi kiz tarafina birakirki ceyiz dissinler..
Herseyi.gectim gitmek.zorunda degilsin ki..
kim seni biyle biseye mecbur edebilir?
elleri armut mu topluo gorumceciginin...
Gorumcelerden nefret ederim :41:

maalesef gittim ağzımın payınıda aldım yazdım cevaplar arasında :(

ee burda kaç gün dil döktük eşinide yanına almıştın ne desem şimdi sana bilmemki. şimdi hastayım diye yatoyorum şu işim eksik bu işim eksik kaldı yardım et diye o görümcelerden birini çağır bakayım.

koşa koşada gelirler zaten

Valla kocan bile demiş gitmek istemiyorsan gitme diye güzel mi oldu şimdi üstüne düşeni yaptın da noldu kıymet bilen mi oldu ki damatları bile onlarla aynı huylu çıktı aman allahım ya umarım dersini almışsındır arkadaşım sana yazık

evet şimdi okudum gitmişsin..
Ben görümcenin araba konusundaki cadolozluğunu okuyunca diğer sayfalara bakmadan cevap yazmışım..
Zamanla pişiceksin ve hayır demeyi öğreniceksin diye umuyorum.. Çok fazla sıkma canını..

bence gitme eger gidersen tavız vermıs olacaksın..görümcen bu tıp durumlarda hıc senın yanında olmayacak sen hep ona kosacaksın...bence yanlış...gitmekı neden gelmedın dedıgınde sen de güzelce sende bana gelmedın de kı anlasın...anlamazsada kendı bılır:34:

Back
X