Gorumcemin kızını görmüşler bana bunun için fikir verirmisiniz

O kişi benim arkadaşım değil samimi olmadığım bir grup insan bir sebepten bana geldiler dedikoduyu böyle verdi bana. Benim görüştüğüm bir insan değil sadece tanıyoruz birbirimizi. Mahalle ağzı denen bişey var yarın birgün bişey olsa konuşulacak şeylerin en başında bu gelir. Biz demiştik! Biz görmüştük! Biz söylemiştik!
Ben görmedim duymadım dersiniz, inkar edersiniz. 14 yaşında bir kızın korku duymasından, belki şiddet görmesinden daha mı kötü olur inkar etmeniz? Hiç samimi değilsiniz kusura bakmayın. Amacınız sadece konu bir gün açığa çıkarsa kendimi sıyırmış olayım.

Bizim yanimizda kendisi gözdağı veriyor çocuğa ama bilgisi dışında da çocuğun görüştüğünü sanmıyorum haberi var. Hem i şekil davranıp hemde yeni nesil böyle sevgili gibiler ama değiller diyerek savunmaya da çalışıyor. En iyisi hiç karışmamak. Ağız payı verilecek bı durumum yok. Ben senin kızın avmlerde geziyor erkeklerle diye yaftalayacak bir tip değilim
Sorun yaftalamak değil anneyi kendinize açıklama yaptırma durumuna getirmek. Arkadaşı olsa söyleyecek olan kişi yine cok dert edinilmez ama akrabalar işin içinde olunca insan farklı konuma gelmiş hissediyor birde başkalarına söz hakkı tanıyan bir anne olduğu için karşıdaki cocuğuda gereksiz üzecek kendinede dert edinecek.

14 yaş sevgili yapmak için erken bi yaş.
Ama olan olmuş ben annesine söylemek yerine kızla konuşurdum, sevgilisi 20 li yaşlardaysa sıkıntı büyük.
Derslerine odaklanması gerekten bi yaşta.

Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi
Diğer kısımlara yorum yapmayacağım ama ağzı açık her gördüğünü herkese yetiştiren kadınlar bitmedi gitti, bizim gençliğimizde de vardı hala varlar.
Onu niye ilgilendiriyor da kızı gördüğünü size yetiştiriyor, muhtemelen kız okul arkadaşıyla flörtleşiyor, kendisinden büyük biriyle mi flört ediyor endişesindeymişsiniz sanırım, merak etmeyin büyük biriyle geziyor olsaydı o dedikoducu kadın ayrıntılı bir şekilde anlatırdı sizin sormanıza gerek kalmazdı.

Hey Allah’ım bazı kadınlar çok meraklı, kendilerini ilgilendirmeyen şeylere burunlarını sokuyorlar, herkes kendi çocuğuna baksın.

Son düzenleme:
bu devir ne zaman bitecek ya?
bizim zamanimizda kalmadimi bunlar?
kimene kizin kimin elini tuttugundan nerede gezdiğinden.
annesi illaki biliyordur, kimseyi ilgilendirmeyecegi icinde üstünü ortup anne kiz kendi aralarinda hallediyorlar.
komsunuz mu akrabanizmi soyleyen her kimse ona neymiş bekçisimi kızın?
görumcemi gram sevmem ama bir kizi olsa biri gelip bana 14 yasindaki kizi icin boyle seyler soylese bizim haberimiz var sana ne oluyo der agzini kapatirim.
böyle ay cok gizli bir bilgi ortami yaratinca konusmak icin daha cok haz duyar boyle insanlar.

Ferhunde gibi yenge. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
😂😂😂 ama eş ailesi konularında eşi referans almayı seviyorum, eş ailesi sıkıntılıysa eşe sormadan adım atmıyorum, adamın kafa sağlamsa (erkeklerin kafa bazen gitgel oluyo) zaten benim vereceğim tepkiyi veriyor arkama alıp onun dediğini yapmış oluyorum. Aileden ters bi tepki denilince de eşim böyle dedi böyle istedi kusura bakmayın eşimin sözünden çıkmıyorum diyip işin içinden sıyrılıyorum 😂

Böyle dediyseniz mesela yok size dert olan kısım ne
Bana dert olan şey bu kadın bana gelene kadar eminim kulağına gitsin diye başka yerde de söyleyecek. Görümcem bunu duyunca sen bu lafı duydun da neden bana anlatmadın bende ona göre konuyu ele alırdım diyebilir. Çünkü ne yapacağı belli olmaz kızına bı dayin desen görürse diye korkutuyor bitaraftan da bize sevgili olmayıp sevgili gibi hareket ediyorlar diye konuşuyor

bu devir ne zaman bitecek ya?
bizim zamanimizda kalmadimi bunlar?
kimene kizin kimin elini tuttugundan nerede gezdiğinden.
annesi illaki biliyordur, kimseyi ilgilendirmeyecegi icinde üstünü ortup anne kiz kendi aralarinda hallediyorlar.
komsunuz mu akrabanizmi soyleyen her kimse ona neymiş bekçisimi kızın?
görumcemi gram sevmem ama bir kizi olsa biri gelip bana 14 yasindaki kizi icin boyle seyler soylese bizim haberimiz var sana ne oluyo der agzini kapatirim.
böyle ay cok gizli bir bilgi ortami yaratinca konusmak icin daha cok haz duyar boyle insanlar.
Öyle bişey lanse etmedim kadına konuştuğunda zaten boşverin sizide benide alakadar edecek bişey değilmiş diyip uzatmadim bende

Diyelim ki söyledin, ne kârin var? Kızın hayatına bunun ne gibi artısı olurdu?
Bir dahakine sokakta değil boş evde buluşurdu, gorulmesin diye. Bu daha mı sağlıklı kız için🙈
Sen de genç oldun. Eminim sevgilinle dolasmissindir elele kolkola.
Biri bunu annene söyleseydi , dayına babana 'kizini bir erkekle görmüşler' diye yetistirseydi ne hissederdin? Annen-baban seninle nasıl bir konuşma yapardı? Ya da sen o ergen halinle 'ailem haklı, sevgilimden ayrilmaliyim' mi derdin?
Konuda en iyi ihtimalle aile 'guvenimizi kirdin' der, telefonunu kontrol eder,yakın markaja alır. Ama kızın üniveriste tercihinde bile 'seni boş birakinca ne yaptığını biliyoruz' der, kazansa da başka şehre yollamazlar
Türk aile yapısında "görülmek" çok büyük bir olay. Çünkü malesef bizim toplum elalem için yaşıyor.
İki örnek vereceğim,biri KKdan arkadaşım, üniversiteyi yurtdışında okumuş,24 yaşında çalışan bir kadın. Bugünlerde sevgilisi gelecek uzaktan. Ve kız 'ya annemle /babamla karşılasirsam, ya halalarim-bir tanıdık beni görür de soylerse' stresi yaşıyor.
Bir diğer örnek benim yakın bir arkadaşım. Biz öğrenciyken Feto'nun abla abi evleri çok meşhurdu (2010lar) , bütün muhafazakar kesim 'yatsidan sonra giriş yok' kuralları olduğu için başka şehri kazanmış kizlarini 'biraz da onlar sıksın' diye oraya verirdi. Benim arkadaşımi da ev ablası çarşıda sevgilisi ile Elele görünce yetkililere söylemiş. Onlar da 'biz sorumluluk alamayız,nolur nolmaz' diye kızın anne babasını arayıp 'kizinizi çarşıda bir oğlanla gördük,haber verelim istedik' demişler. Sonrası tabii ki aile faciası. Kavga kıyamet...
Kız yurttan da alındı, ailesinin şehrine geçti..neyse ki çok uzak bir okul değildi de bazı derslere-sinavlara gide gele mezun oldu. Uzak bir şehir olsa buna da izin verilmezdi. Ve bu kızın ailesi İstanbul'da doğma büyüme insanlar. Köy yerinde yaşamıyorlar, yobaz diye tabir edilecek kafada da değiller,ne bileyim kızın kiyafetlerine karismazlar falan filan ama o 'elalem' işin içine girince işler degisiyor.
O yuzden ben soylemezdim. Ama bana laf yetiştiren kadına iki çift laf söylerdim🤬
Bir de ilahi adalet diye bir şey var. böyle onu bunu kınayan herkesin çocuğu daha beter oluyor. Benim annem de hem herkesin çocuğunu kinar, hem de böyle bir şey görsün gider megafonla yetiştirecek birisi. Kaos seviyor.Ama onun kınadığı şeylerin çoğuna sahip çocukları var..biz buyudukce milleti kinamamayi,susmayi öğrendi:)) aynı sekilde bir yakın akrabam var. yırtık pantalon giyen yegenlerine bile dünya laf ederdi, akrabanın çocuğu küpe taksin 'hic hoş mu' diye akrabayı fitlerdi. Hele ki birini kız arkadaşıyla görsün mutlaka olaya dahil olurdu. Şimdi kendi kızı görünür yerlerine bir sürü dövme yaptırdı, bikini ile sevgilisinin sırtına tirmandigi storyler paylaşıp duruyor 😇 ve tüm aile aynı şeyi dusunuyoruz 'oyle aileye böyle çocuk mustehak'
O yüzden benim önerim hiç dahil olunmaması.
Her dediğinde sonuna kadar haklısın. Ancak bakış açılarımız bir yerde ayrılıyor sanırım. Kınamak değil kesinlikle. Laf yetiştirmekde değil. Sadece ailenin bilmesi gerektiğini düşündüğümden. Bu arada ne ben, ne görümcem, ne de görümce olduğum gelinler AVM de ele ele görüldü diye çocuklarımızın ümmüğüne yapışacak insanlar değiliz.

Sorun yaftalamak değil anneyi kendinize açıklama yaptırma durumuna getirmek. Arkadaşı olsa söyleyecek olan kişi yine cok dert edinilmez ama akrabalar işin içinde olunca insan farklı konuma gelmiş hissediyor birde başkalarına söz hakkı tanıyan bir anne olduğu için karşıdaki cocuğuda gereksiz üzecek kendinede dert edinecek.
Bana açıklama yapsın diye söylecek olmam böyle birşeyi. Ama haklısınız çünkü bı savunuyor bı korkutuyor buyuzden benim soylememide yanlış anlayıp kızı uzebilir.

Diğer kısımlara yorum yapmayacağım ama ağzı açık her gördüğünü herkese yetiştiren kadınlar bitmedi gitti, bizim gençliğimizde de vardı hala varlar.
Onu niye ilgilendiriyor da kızı gördüğünü size yetiştiriyor, muhtemelen kız okul arkadaşıyla flörtleşiyor, kendisinden büyük biriyle mi flört ediyor endişesindeymişsiniz sanırım, merak etmeyin büyük biriyle geziyor olsaydı o dedikoducu kadın ayrıntılı bir şekilde anlatırdı sizin sormanıza gerek kalmazdı.

Hey Allah’ım bazı kadınlar çok meraklı, kendilerini ilgilendirmeyen şeylere burunlarını sokuyorlar, herkes kendi çocuğuna baksın.
Bende o endişeye kapılıp konuyu açıp fikir almak istedim. Bir kaç arkadaşta sizin gibi düşündü açıkçası benmde icim rahatladı dediğiniz gibi büyük biri olsaydı zaten bu şekilde söylerdi.

Sizin bir ağırlığınız olmalı bence, el kadar çocukların gönül heveslerini dilinize dolamak size asla yakışmaz. Zaten annesi biliyor konuşmalarından anlamışsınız. Bitti gitti. İsteyen istediğini konuşsun, iki çocuk avm de gezdi diye laf çıkaracak kadar boş olan insanlar bir şey olmasa bile laf çıkarmak için beklerler zaten. Sizin herhangi bir lafınız karşısında çocuğa aile tarafından baskı yapılsa ömür boyu bu psikolojiyi üzerinden atamayacak. Bu bir vebaldir. Annesi babası var, gereken endişeyi zaten onlar gösteriyordur merak etmeyin. Bu aile meselelerinde görümce-elti vs. isterse tutsun sizi vurmuş olsun, çocuklar üzerinden assla birbiri üzerine gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

14 yaş sevgili yapmak için erken bi yaş.
Ama olan olmuş ben annesine söylemek yerine kızla konuşurdum, sevgilisi 20 li yaşlardaysa sıkıntı büyük.
Derslerine odaklanması gerekten bi yaşta.
Görüştüğü kişinin yaşıtı olduğunu düşünüyorum. Konuyu açan kadar bende tedirgindim ama yaşca büyük olsaydi söyleyen onuda söylerdi diye yorum aldm endişem gitti annesininde bilgisi vardır sanıyorum çünkü konuşmasindan bu şekilde anladm

Sizin bir ağırlığınız olmalı bence, el kadar çocukların gönül heveslerini dilinize dolamak size asla yakışmaz. Zaten annesi biliyor konuşmalarından anlamışsınız. Bitti gitti. İsteyen istediğini konuşsun, iki çocuk avm de gezdi diye laf çıkaracak kadar boş olan insanlar bir şey olmasa bile laf çıkarmak için beklerler zaten. Sizin herhangi bir lafınız karşısında çocuğa aile tarafından baskı yapılsa ömür boyu bu psikolojiyi üzerinden atamayacak. Bu bir vebaldir. Annesi babası var, gereken endişeyi zaten onlar gösteriyordur merak etmeyin. Bu aile meselelerinde görümce-elti vs. isterse tutsun sizi vurmuş olsun, çocuklar üzerinden assla birbiri üzerine gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Benim endişem bu konuda tamamen farklıydı zaten. Benim amacım dile dolamak dedikosunu yapmak degil. Elalem bu konuşur ne derse desin.

Bana dert olan şey bu kadın bana gelene kadar eminim kulağına gitsin diye başka yerde de söyleyecek. Görümcem bunu duyunca sen bu lafı duydun da neden bana anlatmadın bende ona göre konuyu ele alırdım diyebilir. Çünkü ne yapacağı belli olmaz kızına bı dayin desen görürse diye korkutuyor bitaraftan da bize sevgili olmayıp sevgili gibi hareket ediyorlar diye konuşuyor
Sizi ilgilendirmez
Bu kızı ile kendi meselesi
Ortalığı karıştırmayın yok yere

Siz önce o anneye diyinki dedenle dayın heryerden karşına çıkabilir diyip dedeye dayıya söz hakkı tanıyıp çocuğu bununla tehdit edeceğine hareketlerine dikkat et diyerek, kocası ve kendisi hariç herkesin ağzını kapatmayı aile içi konularda sadece kendilerinin söz hakkına sahip olduklarını öğrensin. Sizde gidip söylerseniz sizede aynen ağzınızın payını versin olabilir böyle şeyler diyerek.
Bu çok korkulan dayı hangi dayı? Yani konu sahibinin kocası değil mi? Görümcemin kızı görümcem deniyor ama böyle korkulan çekinilen kişi benim kocam demiyor nedense.

Back
X