Gorumcemin kızını görmüşler bana bunun için fikir verirmisiniz

Geçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.

Şimdi gorumcemin kızı lise1 14, yaşında. Kızlı erkekli arkadaşları var tabiki kafelere yemek yemeğe gittiklerini falan görümcem yanımızda sık sık bahsediyor. Geçen haftada görüştüğümüzde görümcem dedi sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi. Ama sevgili asla değiller onlar aralarında hep öyle konuşuyor şimdiki nesilde böyle dedi.

Birde bu aralar sürekli kızına bizim yanimzda bak dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.

O kişinin beni tanıdığını biliyorlar. Gorumcemin bunu bilinçli zemin hazırladığını düşünüyorum. Yani buyuk ihtimal olanlardan haberi var. Bende bunu söylediğimde zaten aynı şeyleri tekrarlayacagini düşünüyorum. İşte nesil böyle millet yanlış anlıyor fln ...En iyisi 🙈🙉🙊 yapmak. Ama ya bilmiyorsa kızı gorumcemi kandiriyorsa başına biseyler gelir devir kötü falan aklımi tirmaladi işte. Böyle durumda ne yapardınız ☹️ aslında hicccc karışmak istemiyorum açıkçası. Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi 🤦🏻‍♀️ fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Yahu çocuk bunlar bırakın bı salın 14 yaşında lise bir öğrencisi mübarek kadında yememiş içmemiş gelip anlatmış, tek yapılacak şey kıza sınırlarını anlatmak güven vermek ve kızın gizli kapaklı iş yapmasının önüne geçmek, nefesiniz ensesinde değil eliniz omuzunda olsun güven duysun yanlış yapmamak için paylaşsın buna zemin oluşturun, bunları konuşun gorumcenizle bence dahası kimseyi baglamaz

Herşeyi geçtim ben o gören ablaya takıldım. Şimdi anasına söyleme muhattap olmak istemiyorum diyosa size niye söylüyor sırf dedikodu için. Ne gersksiz birisin deseydin keşke ya. Kıza gelicek olursam bence sizde karışmayın.

Bana dert olan şey bu kadın bana gelene kadar eminim kulağına gitsin diye başka yerde de söyleyecek. Görümcem bunu duyunca sen bu lafı duydun da neden bana anlatmadın bende ona göre konuyu ele alırdım diyebilir. Çünkü ne yapacağı belli olmaz kızına bı dayin desen görürse diye korkutuyor bitaraftan da bize sevgili olmayıp sevgili gibi hareket ediyorlar diye konuşuyor
Boş konuşmuş
Aile de boş
Kocanızda boş anladığım kadarıyla
Dayın duyarsa görürse dediklerine göre
Nereden tutarsam elde kalıyor

Kendi hayatınıza bakın siz
Başkasının çocuğunu rahat bırakın.
Size düşmedi tasası annesi babası biliyordur zaten bilmesi gerekeni

14 yaşında lise öğrencisi bir kız kendi yaşıtı ile flört edebilir pekala. Bunun konu yapılması çok saçma. Çocuk tedirgin olup arkadaşının elini bırakmış tanıdık görünce,belli ki arsız bir çocukta değil. Olağan akışında herşey.
Kızım ortaokulda,onun çıkışını beklerken liseli çocukları görüyorum, okuldan cıkip elele yürüyorlar az ilerleyip okulun önünden. Garipsemedim,garipsemiyorum. Benimde kızım var 10 yaşında henüz,baskıyla korkutarak ben ona iyilik yapmam ,yapmış olmam. Aksine bana güvenip anlatabilmeli ki,nerede,kiminle bileyim, kendinden yaşca büyük,akranı olmayan kişilerle muhattap olmasının önüne gecebileyim. Uzaktan da olsa takip etmiş olayım.
Annesi de biliyordur zaten, söyleyeyim konusuna girmeyin siz zira sizi ilgilendiren bir durum yok ortada.

Bilinçli anne babalar bu devirde çocuğunu sıkmaz boğmaz ama gözü hep üstünde olur.
Aşk yaşamak kötü bir şey değil. Kendini ve karşısındaki kişiyi,hayattan neler beklediğini böyle böyle öğrenecek.
Ayıp günah diye diye aşkı hastalıklı bir şey gibi algılatıyor ve ileride de bu zihniyetin var olmasına sebep oluyorsunuz. Ya da çocuklar kendini sıkıp sakınıyor ilk çıkan nasibiyle evlenip kötüyü ayırt etme becerisi olmaden ömür boyu zulme maruz kalıyor.
Salın biraz ya artık devir değişti. Çocuklara nefes alacak alan bırakın

Bende o endişeye kapılıp konuyu açıp fikir almak istedim. Bir kaç arkadaşta sizin gibi düşündü açıkçası benmde icim rahatladı dediğiniz gibi büyük biri olsaydı zaten bu şekilde söylerdi.
Emin olun alemin çoluğu çocuğu, eşi, kardeşi ne yapmış kiminleymiş merakında olan insanlar heeeeer detayı anlatıyor, size anlatırken yaşı büyük biriyleydi derdi, bir de çok düşünceli biriymiş gibi ayy yanındaki de büyüktü başına bir iş gelmesin mazallah derdi.

Sizde annesiniz çocuklarınız henüz küçükler sanırım, büyüdüklerinde aynı laflar sizin evlatlarınız için de dönecek o yüzden görümcenizin kızı hakkında size laf taşıyanlara sert davranın, öyle laflar edin ki bir daha sizin yanınızda ağzını açmaya cesaretleri olmasın çünkü bugün görümcenize yarın size, böyle insanlar haddini de bilmiyor duracağı yeri de, herkes diline sahip çıkacak, bunu kimseye bırakmayacak bizler yapacağız başka yolu yok.

Konuyu okuyunca aklima geldi yıllar önce ben de tam o yaştayken yengemin annesi görmüştü. Düşündüm de kadın ağzı gevşek biri olsa ve ortalıkta konuşsaydı başım çok ağrırdı halbuki yaptığımız maksimum şey oturup çay icmekti :)

Geçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.

Şimdi gorumcemin kızı lise1 14, yaşında. Kızlı erkekli arkadaşları var tabiki kafelere yemek yemeğe gittiklerini falan görümcem yanımızda sık sık bahsediyor. Geçen haftada görüştüğümüzde görümcem dedi sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi. Ama sevgili asla değiller onlar aralarında hep öyle konuşuyor şimdiki nesilde böyle dedi.

Birde bu aralar sürekli kızına bizim yanimzda bak dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.

O kişinin beni tanıdığını biliyorlar. Gorumcemin bunu bilinçli zemin hazırladığını düşünüyorum. Yani buyuk ihtimal olanlardan haberi var. Bende bunu söylediğimde zaten aynı şeyleri tekrarlayacagini düşünüyorum. İşte nesil böyle millet yanlış anlıyor fln ...En iyisi 🙈🙉🙊 yapmak. Ama ya bilmiyorsa kızı gorumcemi kandiriyorsa başına biseyler gelir devir kötü falan aklımi tirmaladi işte. Böyle durumda ne yapardınız ☹️ aslında hicccc karışmak istemiyorum açıkçası. Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi 🤦🏻‍♀️ fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Lise 1 de sevgilisi olmasi normal degil mi?Neden bukadr abarttinizki?

Bu çok korkulan dayı hangi dayı? Yani konu sahibinin kocası değil mi? Görümcemin kızı görümcem deniyor ama böyle korkulan çekinilen kişi benim kocam demiyor nedense.
Korkulan değil korkutulan! Eşim böyle şeylere kati biri değil!

Bunu nerden cikardiniz :) annesi korkutuyorsa suçlu dayımı oluyor eşimin haberi bile yok
bence eksik anlattığınız veya unuttuğunuz birşey olabilir, kimin aklına gelir ki ;kendi kızına aman dayını kızdıracak bir hata yapma minvalinde konuşma yapmak, belli ki birşeyden çekiniyor korkuyor bak ben kızımı tembihliyorum birşey görür duyarsanız ilgisiz anne değilimi göstermeye kendini ispatlamaya çalışıyor kadın. ne oldu da böyle oldu ? belli ki birşeyler olmuş sizinde bu kadar tepki almanızın nedeni dedikodu yapan kadının o kadar konuşabilmesi en başta ağzına lafı tıkmanız lazımdı konuşmasına izin verdikten sonra (sizin böyle konuşma dediğinize inanmak istiyorum) demenizin bir anlamı kalmıyor . daha lafın başından anlaşılmış herşey en başında aaa ne ayıp diye susturmanız gerekti. dinleyerek ortak olmuş oluyorsunuz

şöyle söyleyeyim , sizin çocuğunuz hakkında konuşulsa o ortamda görümcenizde varsa demez misiniz içinizden , ne biçim insan kendi akrabası hakkında konuşulmasına izin vermiş sahip çıkmamış demez misiniz? nasıl göründüğünü anladınız mı şimdi . o kadın o lafı diyememeliydi. kocaman insansınız ne söylemeye çalıştığını anlamak için sonuna kadar dinlemenize kadının içindeki herşeyi dökmesine gerek yoktu.

ayrıca kadınla samimi değiliz o yüzden geldi bana anlattı diyorsunuz bu daha kötü samimi olmamanıza rağmen size bunu rahatlıkla anlatabiliyor ne cesaret ? insan bunu anlatacaksa en samimi olduğuna anlatır yahu

Yeter vallahi yeter. Şu millet nasıl başkalarının hayatına burnunu sokabiliyor. Kızı el ele tutuşurken görmüşte ne olmuş. Size söyleyince ne olacağını zannediyor bu tarzda insanlar. Bakın o yaşlar her gencimizin kendini ve karşı cinsi tanıdığı yaşlar. Bunlar gelişimin gerekleri. Evet birilerini sevecek üzülecek kendini tanıyacak. Evet en güzeli bu çağlarında çocuklarla arkadaş olmak. Yanlış hatalara düşmemeleri için, kimlerle görüştüğünü bilmek için çocuklarınız ile arkadaş olmalı ama çocuklarınızın sizlerin anneleri babaları olduğunu bilip belli sınırların olduğunu bilmesi gerekir. Görümceniz ile aranız nasıl bilmiyorum. Ama bu durumun dedikoducu birinin dilinde olduğunu ve asıl problemin o dedikoducunun ağzının payının verilmesi gerektiğini şeklinde söyleyebilirsiniz. Gençler kötü birşey yapmamış. Keşke siz o kadının ağzının payını verseydiniz. El ele tutuşarak gezmenin nesi kötü. Asıl çocukları bu şekilde tukaka diye korkutarak yanlış şeyler yapmaya yönledirebiliyoruz.

hiç unutmuyorum benimde teyzem beni aradı birgün , kocam seni bir çocukla okulun önünde görmüş sinirden neredeyse arabayı üstüne sürecekmiş diye :KK70: aslında anneme haber vermek için aramıştı da tele ben çıkmıştım ama annemi yine aramış söylemişti tabiii...

hiç unutmuyorum o arkadaşımı ismi süleymandı , okul kapısında bekleyen bazı gereksiz çocuklar kızların eteklerini kaldırıyordu , süleymanda sınıfımda heybetli bir çocuk ona ben rica etmiştim benimle şurada bekler misin diye ...

o teyzemden nefret ediyorum 36 yaşımdayım hala benimle uğraşır genelde de ben iyiliğini istiyorum adı altında uğraşır ... annemle aramı bozmak için yemin etmiş gibi davrandı senelerce hep...habire kızlarıyla da kıyasladı durdu .

Bunu nerden cikardiniz :) annesi korkutuyorsa suçlu dayımı oluyor eşimin haberi bile yok
Annesi dayıyla dedeyle tehdit edeceğine onlara söz hakkı tanıyacağına diye yazdığım ilk yorumda dayının dedenin zaten böyle şeylerden haberi yok ve yeğenine kızmak gibi birşeyde yapmaz zaten gibi bir açıklama olmayınca buradan cıkardım ben.

Ay durmadan şimdikiler böyle diyip duruyorlar. Eskiden ne vardı acaba? 14 yaşında çocuğu kaçmaya mecbur etme, hamile kalıp kaçma, zorla çocuk evlendirme. Ki hala oluyor. E onlar evlendi barklandı diyorlar bir de. Hayatlarını mahvedip evlenip çocuk yapınca rahata eriyor bu millet.

Aile faciası olacak diyenler bile var. Pardon neden olacakmış bu facia ya🤣 şaka gibi.

Birini sevgilisiyle gördüğümde annesine söylememin tek sebebi olabilir. O da kız reşit değildir ve yanındaki kızdan büyüktür. Bu durum dışında beni ilgilendiren bir şey yok.

Ya şimdi konu sahibi tarafından bakınca, bende görümcemle yakınım. Kızı şu an 10 yaşında, evlendiğimde minicikti. İleride ben onu biriyle görsem, bir şey olsa yengem biliyor zaten falan dese🤣 Al başına belayı.. sen niye söylemedin der bana yani görümcem. Yine düşününce açıkçası ben de bilmek isterim sanki🙈 Sonuçta aileyiz, kötü niyetli olmadığını bilirim. O yüzden ilişkimize de bağlı sanki.

Back
X