görümcemin konuşmaları beni çok rahatsız ediyor kızlar akıl verin lütfen...

hkn_mlike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
352
95
68
selam kızlar...ben 3 senelik evliyim eşimi çok seviyorum...kaynanamla altlı üstlü oturuyorum.ben erken yaşta evlendim ve eşim askere gitmemişti o zamanda problemlerimiz oldu eşimin ailesiyle tabi benimde hatam büyük erken evlendim beklemedik bitsin askerlik kısacası cahillik dönemim diyebilirim...onları anlatmak istemiyorum zaman geçti üstünden ben hala yaralarını taşıyorum ama unutmuş gibi görünüyorum evliliğim için kaynanamla kalmadı bir problem artık eşim yanımda olduğu için yapamıyor kısacası...neyse gelelim konumuza eşimin 4 tane ablası var benim sorunum en büyükleriyle.annesine oturmaya gelmiş bu akşam neyse bizde yemek yedik eşim çıkalım yukarı deyince peki dedim çıktık oturuyoruz görümcem kendisi çok konuşan birisidir.yine konuşuyor neyse konu döndü dolaştı bize geldi çocuk meselesine niye yapmıyormuşuz herkes soruyormuş ne zaman olcak çocukları kaç sene oldu diye eşimde sen karışma bizim kararımız karıma kıyamıyorum bende hazır değilim daha zamanı var dedi...başladı eşime salak gerizekalı demeye çok zor tuttum kendimi eşim birşeyler söylüyor ama ben desem kaynanam da onlar kardeş arasına girme diyecek hemen zorda olsa tuttum kendimi...bu sefer başladı erkek olursa adını babamın adını koyarız diye bende dayanamayıp artık sanane ya sen karışıyorsun çocuk yok ortada şimdiden başladın koymuyorum ya dedim kaynanam da ordan iki babanın da adını koyarız dedi yok efendim benim babamın adı koyulmazmış erkeğin babasının adı konulurmuş bende hayır kendi babamın adını koyucam sadace dedim...bu sefer başladı amcaları var yan tarafta onun gelininde oğlu oldu yeni amcasının adını koydular yok işte gelinlerin bitanesiymiş koydurmuş adını karışmamış hiç başladı onu methetmeye...görümceleri var onunda karşı gelmiyormuş hiç laf diyemezmiş derse dövermiş kocası birkaç kere demiş dövmüş felan eşimin yanında söylüyor bunları...daha neler neler eşime dedim inelim aşağıya indik ben aşağıya iner inmez başladım ağlamaya eşim zor sakinleştirdi kızdım ona da sustur artık şunu diye oda takma kafana ben gülüyorum söylediklerine boş konuşuyor sen üstüne alınma dedi oda bilir benim ailesinin zamanında bana yaptıklarına karşı ben yine elimden geldiğince kırmamaya çalışıyorum...akıl verin bana kızlar ben şimdi ben napayım çok sinirliyim ona!!!uzun oldu kızlar kusura bakmayın teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için....

bence hiç muhattap olmayın. belli ki akıl sağlığı çok da yerinde değil. yüzüne, bakarız falan deyip konuyu değiştirin. siz karşılık verince güç savaşına giriyor. sonra eşinizle karar verin konuyla ilgili ne yapacağınıza. eşiniz anlamış nasılsa huyunu onun söylediğini yapmaz sanıyorum. ağlamaya da değmez, dış kapının mandalı denir öylesine.

Hee he bakarız de geç onun derdi babasının adını koydurmak değil ki ortalığı bulandırmak. Yem atmış ortaya sizde gelmişsiniz durum bu. Bir dahakine duymazdan gelirsen en güzel cevabı almış olur merak etme.

Gorumceler ya da kaynanalar...
Aslinda cogu kisi bu dertten muzdarip... Her ne kadar iyi olsalarda konustuklari laflar insani eninde sonunda cileden cikartiyor..
Insanlari oldugu gibi benimsersek ya da gorundukleri gibi kabul edebilmeyi basarabilirsek sorunda azaliyor muhtemelen...
Her insan bir midir ? Elbette hayir.. Demekki gorumcenin huyu da oymus canim...
Sen asaletini,efendigilini bozma esinin gozunde hep asil kal.. Onemli olanda o zaten.. Aglama da..
Cunki aglamak caresizlik demek bir yerde... Esin seni desteklese de guclu dur yine.. Soyleyeceklerini soylersin kendini ifade edersin tabiki de ama bu ufak seyler yuzunden kendini yipratma.. Varsin desin niye olmuyo,niye yapmiyosunuz,babamin adini koyalim vs vs...
Bizim canimiz nasil isterse o sekilde yasariz dersin olur biter... Sizin eviniz,sizin kararlariniz... Bu kadar buyutme... Inan ki dunyada daha ne buyuk dertler var.. bunlari sorun edipte canini sikmana bile degmez..
Esin senin yaninda ve sen mutlusun onemli olan da bu degil mi :)
Allah gonlunuze gore versin insAllah...

Bir adamın karısını dövmesini ağzının suları akarak anlatan bir kadını ne siz muhattap alın ne de biz onu adam sayıp yorum yapalım

Görümcenizin seviyesine inip ne kendinizi ne de eşinizi üzmeye gerek yok.Muhatap olmayın,gerekirse cevabını verin.Sizin hayatınıza burnunu sokacağına herkes kendi hayatına baksın.

Madem eşiniz etkilenmiyor, gülüp geçiyor..O zaman sizde fazla ciddiye almayın..
Konuşsun dursun

Önemli olan eşinizle aranızın iyi olması..

bak gülüm bu muhabbetler sadece senin canını sıkmak için eşinle mutluluğunu çekemiyor büyük ihtimalle ki amcasının gelininin dayak yemesini anlatıyor ve gördüğüm kadarıyla bundan mutluluk duyuyor seninlede eşinin arasını bozarak o noktaya getirmeye çalışıyor sonra da zevkle izleyecek bu kozları onun eline vermemek adına bu kadar sinirlendiğini gösterme sen de onunla dalga geç heee de gitsin sonra kendi bildiğini işle o zaman sinirden çatlayacaktır ...

bu kaynanaların görümcelerin en büyük zevki aile huzurunu bozmak çocuk ismine gelince ordaki kurnazlıkta ayrı bir boyutta senin reddedeceğini bildiği için seni hem kocanın hem kayınpederinin hem kayınvalidenin gözünde düşürerek sana cephe almalarını sağlamak bu oyunlara gelme konuşsun dursun duyma

"Salak gerizekalı" laflarına eşin alınmıyor belli ki tahtalar eksik ciddiye almıyor kimse. Sen de alma ciddiye.
Zaten akıl sağlığı normal olsa görümcelerim yüzünden kocam beni döver diye ballandıra ballandıra anlatmazdı.
Kendisi de görümce olarak seni dövdüremediği için bunu sindiremiyor anlaşılan..

bi daha geldiğinde çıkmayın
araya mesafe koyun anlar belki
siz ona cevap verdikçe sinirlendiğinizi anlar daha hoşuna gider
o yüzden takmayın
inanın bir iki lafına sadece alay eder gibi gülüp geçersiniz bırakır saçmalamayı

görümcen çıldırmış galiba..başka bir kadının dayak yemesini bu kadar zevkle ve övünerek anlattığına göre umutsuz vaka demektir..bence kendi haline bırakın,onun için yapacak birşey yok...zavallı...

yalnız ben sizde de hata gördüm..tamam onlar saçma sapan muhabbetlere girmişler siz niye bu muhabebte ortak oluyorsunuz..yok kendi babamın adını koyarım bende yok şöyle vb...ne gerek var bunlara? beğenmediğiniz insanlarla aynı tarzda davranmışsınız.eşiniz gibi yapın,aldırmayın..

şu dünyada ne cahil, patavatsız , boş konuşan insanlar var ya!!!

yacak işleri olmayan , dedikodu yapan tipler bunlar iyi tanırım canım bi zamanlar benimde böyle sorunlarım oldu ,

sen anlatırken bi ara beni anlatıyor diye düşündüm ama ben mesafe koyarak aştım...

ve kesinlikle zorunlu olmadıkça konuşma...

yüz verme, eşinle huzurunu bozma anlatma boşver kısacesı anca böyle mutlu olup kafana takmazsın....

sizin işiniz biraz zor aynı apartmanda olmak ...

cahille niye cahil oluyorsun ki boşver..Kendi babamın adını koyucam sizinkini koymayacağım dersen onların seviyesine düşersin.Çocuk benim çocuğum ismi konusunda da üzerine vazife olmayan kişilerin söz hakkı yok.Yeni güzel bi isim seçeceğim bebeğime deseydin.Çokta ciddiye alma yanii var böyle gerikafalı ne konuştuğunu bilmeyen insanlar.

amaaan konuşsun dursun... onu mu takacam Allah aşkna... bi de onun yüzünden ağlıyacam hee.... bu tür insanlar, mantıklı konuşmadan, saygıdan, edepten anlamazlar.... o yüzden muhattap olup, ne kendini yor, ne de onu şişir....

eşin ablasını ciddiye almıyor sözlerinden etkilenmiyor sen niye görümceni ciddiye alıyorsun onunla laf dalaşına giriyorsun ki canım
hiç cevap verme eşin gerekeni söylüyormuş zaten.duymazdan görmezden gel he de gül geç
böyle cahil biri için ağladığına üzüldüğüne değmez

en güzel cevap hiç cevap vermemektir.sorun olursa eşinizle konuşur,aranızda halledersiniz(şikayet etmeden,ılımlı yaklaşarak).önemli olan eşinizin sizi anlaması ve sizle hareket edebilmesi..doğmamış çocuğa don biçilmiş olan sizin yıpranmanız olmuş.yazık değil mi size,eşinizin bile kaale almadığı konularda kendinizi yıpratmanıza..
görümceniz sizin kızabileceğiniz konuları öğrenmiş ona göre konular açıyor..kızdıramadığını anladığı zaman sizi kendi halinize bırakacaktır..duymayın,görmeyin,bilmeyin..eşinizle birbirinize ve evliliğinize sıkı sıkı sarılın..

taşının...

o evden taşınmadığınız sürece sıkça muhatap olursunuz. daha az görüşüp mesafe koyun çalışmıyorsanız işe başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…