Görümcemin nikahi

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Slm arkadaslar,

Görümcemin sözü, görümcemin nisani, simdide görümcemin nikahi geldi çatti.
Ha bunlar olacak elbette her evleneninde basindan gecti. Gel gelelim benim sorunuma. Böyle özel günlerden ben hicbisey anlamiyorum cünkü kayinvalidem saolsun böyle günlerde 100 metrekarelik eve, tüm sülalesini, komsularini, arkadaslarini cagiriyor. Tamam cagirsin sorun oda degil ama sorun tüm hazirliklarin evde yapilmasi, bulasigi, tatlisi, coluk cocugu. Ve herseyi mutfakta kendi basima yapiyor olmam. Benim bildigim böyle günlerde yardim edilir. Yada en basitinden plastik tabak gibi kolayliklar sunulur. Ama onuda yapmiyor hanfendi. Daha gecen sözde bütün gün mutfaktan cikamadigim ve oglumla kimsenin ilgilenemedigi icin oglum merdivenden düsmüstü! Ondan beride kafam atti bu konuda. Hayir yani madem ben yardim ediyorum bari cocuguma göz kulak olsun yani demi? Onuda yapmadilar. Inan sorun yardim etmek, is yapmak degil. Basim gözüm üstüne sonucta bir aileyiz böyle günlerde yardimlasacagiz ama benim sorunum kayinvalide, evlenecek olan görümcemden haric diger görümcem herkesin mutfagin yanindan gecip hicbisey yapmamasi. Bunun bide akraba kismi var tabi o konulara hic girmiyorum bile. Hersey bana kalinca ve görümcemin böyle özel günlerinde mutfaga tıkılı kalinca benimde zoruma gidiyor. Ama söylüyorumda tabi cok yoruldugumu, o günden hicbisey anlamadigimi felan susmuyorum yani. Sonucta bende o ailedenim, benim icinde özel. Ama hicte öyle olmuyor. Bana sadece o günün anısından yorgunluk kaliyor. Daha demin kücük görümcemi aradim, naptiniz plastik tabak, canak aldinizmi? Diye sordum. Hayir yenge, dedi. Annesi istememismis. Biz herseyi yaparmismisiz, kendimize yetermismisiz tabi genellemesine bende dahilim. Hatta daha dün telefonlastik, sordum; anne bisey yapilacakmi? söyleyebilirsin diye. Kadin bana; yok yok sen dinlen, nikah günü zaten cok yorulacaksin, dedi. Pişkin pişkin. Bende hicbisey demedim. Sorun bu işte, herseyi benden beklemesi. Kimsenin yardim etmemesi. Ve 7 kat sülaleyi cagirmasi. Cagiran o,isleri basima yikanda o. Ve benim 3 yasina girecek oglum var onunda ilgiye ihtiyaci var sonucta. Yemektir, tuvalettir vs. Ve ev dublex merdivenden inip cikmasi sıkįntı yani.

Simdi size soruyorum: napayim ben nikah günü? Enayi daha dogrusu hizmetci gibi mutfaga tikili kalmak istemiyorum. Kalmayacagimda ama nasil? Ne önerirsiniz? Sonra gelinim hicbisey yapmadi yardim etmedi demesinide istemiyorum. Görümceminde neticede hatri var. Lütfen akil verin.

Yapma! Niye yapiyosun? Yapip sonra sikayet etme!

Kocan niye bakmiyo cocuga bu arada?

Eşinin Tavrı ne bu konuda şahsen aynı durumu biz yaşasaydık eşim o bütün tabakları alır misafir falan dinlemez annesinin önünde yere geçirirdi bana da hayatta iş yaptırmazdı kaldı ki birde çocuğum düşecek merdivenden evde kıyamrti koparırdı bence bu konu da eşin baskın olmalı eğer olmuyorsa da kendin söyle kusura bakmayın benim çocuğum herşeyden kıymetli ben işlerle uğraşırken kimse ilgilenmedi çocuğum düştü bi daha buna izin veremem hem kolaylık sağlamıyorsunuz hem de bütün iş bende böyle olmaz ben yapacaksam herşeyi plastik kullanırım de geç

Bu ne biçim işmiş yahu. Tabi ki yardımlaşacaksınız ama sizin üstünüze yıkmışlar her şeyi. Siz hizmetçisi misiniz o evin? Kendi sözümde ben de koşturdum her şeye evdeki. Arkadaşımın nişanında önceden gittim, börek de açtık, sarma da sardık, misafirlere hizmet de ettik. Hiç mi arkadaşı yok görümcenizin? Kız kardeşi neden yardım etmiyor? Siz de herkes kadar el sürün işlere bence. İnsanlar bir şeyi üstlendiler mi görev gibi üstüne yapışıyor artık.

çocğunuzun elini bir kere bırakmayacaksınız yapacağınız şey bu
görümce kocaya kavuşacak diye kendi çocğunuzdan olacaksınız
ne demek merdivenden düşmesi ya travma geçirse ya bişi olsa
bunu duyduğunuz anda birini öldürecek kadar kızmış olmanız lazım
kocanızda çok pısırık demek ki ne çocuğa bakıyor ne de ya tek başına bıraktınız karımı geçin yardım edin demiyor

nikah günü çocuğunuzun elini bir kere bile bırakmayın
diğer görümcenize ben çocuğumu yanlız bırakamam kendi kendinize yetersiniz diyin

Açık açık söylesenize niye çekiniyorsunuz okadar işin ben tek başıma nasıl yapayım biriniz yardım edin desenize. Hem de çocuğunuza bakan yok en önemliside o zaten siz iş yapayım laf etmesinler derken çocuğa bişey olsa Allah korusun. Bizim ailemizde böyle birşey olsa inanın küçüğünden büyüğüne herkes yardım eder. Açık açık konuşun bence bunda ayıplanacak birşey yok.

Esim yoktu, calisiyordu o gün. Yoksa kendisi baskındır bu konuda ve asla beni ezdirmez. Bu sefer kesinlikle herseye kosturmayacagim orasi kesin. Ama sunuda söyliyim kv cok yüzsüz bu seferde cagiracak beni nisazümra gelsene diye!! Tam sorun.

O zaman sen işi bilmiyorsun bacım

eşin ezdirmiyorsa üzgünüm kv görümceler fırsatını bulduk kullanalım demişler hazır eşin yokken
diğer görümcenin hatrını salla bence
diğer tarafta böyle pislik insanlar varken ben olsam elimi alır bandajla sarar kenara geçer otururum

Benim de eşim izin vermez böyle bir duruma cocugum merdivenden dusecek hemde saydirir butun sulalesine..o gün icin o saatlerde acil bişey ciktigini uydurun hasta olur ne bilim bi arkadasin kazasi olur apar topar gitmissin nikaha anca yetismissin gibi yap:)
Gideyim biraz yardim.edeyim onlar da bana yardim eder gibi bir dusuncen varsa sakin bulasma yine her is sana kalir.

Bu nedir ya. Asla yapmam. Ben kv evine gidince bile misafir gibi otururum. Asla yapmam. Ben hizmetçi değilim.kayınvalidemin evinde ben kıymet görürüm. Meyveöe kadar gelir. Benim evimde de Kayınvalidem baş tacımdır. Kimsenin evinde iş yapmam asla. Benim evimde de kimseye iş yaptırmam. Benim felsefem budur.

Mis gibi iyi niyet nasil sömürülür onu goruyoruz iste. Yapip kötü olmaktansa yapmayip kötü olayim diye karar aldim Ben. Sana tavirlari nasil bilemiyorum ama yardim istesene sen de. Kapidan geceni al iceri. Gelmedi mi, gir tuvalete motoru bozmusum ayy ay de. Hizmetci rolu hep iyi niyetlilere yapisiyor.
Ben yemek yaptigini onlerine koydugum Halde geldi baskasini ovdu bana laf soktu kayinpeder. Mesela bundan sonra hayatta yemek hazirlamayacagim onlarda. Disarda yiyecegiz. Insanlik insan olana yapilir.

Nikah günü eşin olacak mı? Eğer yine olmayacaksa ve açıkça söyleyemiyorsan sağ eline git bandaj yaptır. Elimi incittim de.
Ya da regl sancım var de hasta gibi davran

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…