Görümcemin şımarıklığı...

Ama abi de simdi simartiyo...donup bi cift laf etsin yani

Çok haklısınız bizimde hatamız oldu çok taviz verdik.Eşimde bende çok yumuşak yüzlüyüzdür.Gençtir dedik,canı sıkılıyor bizimle vakit geçirmek istiyor herhalde dedik kıyamadık ama çok hata etmişiz.Artık iş yüzsüzlük ve hadsizlik boyutuna geldi.

Ama abi de simdi simartiyo...donup bi cift laf etsin yani
Eşim onun gezmelerine hiç karışmaz.Zamanında yemin etmiş bir kere karışmamaya.O konuda asla ses etmiyor.Yeminim var annem babam düşünsün diyor.Ailesi eşime hep sen karışma dediği için o da tamamen elini çekmiş üzerinden.Ama bu gelme konusunda ben eşimede çok kızıyorum dediğiniz gibi şımarıyor eşim yüzünden.Eşimin aslında amacı şımartmakta değil.O kimseye gelme diyemez,kardeşide onun bu huyunu bildiği için iyi niyetini suistimal ediyor.

Tabi canım koskoca kız.Ben onun yaşındayken biryandan okuyordum,bir yandan çalışıyordum,sorumluluklarımı her zaman bilirdim.Biz genç değilmiydik sanki,bizim eşimiz dostumuz yokmuydu.Hepimiz gezip eğleniyorduk.Ama belirli günlerde,derslerimizden,işlerimizden artan zamanlarda yapıyorduk bunu.Bunun ki hayat mı sabah uyu,akşam kalk.Sürekli gezmek.Çalışmak yok,doğru düzgün okul yok.Açıköğretime bile ite kaka gidiyor.Sözde okul okuyor doğru düzgün sınavlara gittiği yok.Defalarcada konuştu anne babası ama dinlemiyor ki.Tek bildiği laf kaçarım bu evden,giderim bu evden.İnsanları o şekilde korkutuyor.Takıldığı çevre belli annesi babası bilir düzgün,kaliteli insanlar.Annesi babasıda ona güvenip salıyor.Ama her ne olursa olsun böyle hayat olmaz.

Valla canin ya susup cekeceksin bu gelmeleri yada güzelce uyaracaksin..
Ha kiriliyormu kirilsin ozaman bosver icin yanacagina yüzün yansin...
Haklısın.Zaten yüz verdik diye böyle oldu bu zamana kadar.Bu akşam eşim konuşacak bakalım,bende bekliyorum sonucu.

eşiniz kardeşini çekip gece içip içip arkadaşllarınla yada yalnız bizim eve gelemezsin diyecek. gecenin birinde biz seni ve arkadaşını evde ağırlamak zorunda değiliz diyecek
. kısaca eşinize düşüyor olay.
ağabey olarak bunu yapması gereken o.
kızı çok şımartmışlar.
kırılacaksada kırılacak. insanlara nasıl davranması gerektiğini,saygıyı ve terbiyeyi öğretecek olan ağabeyidir

Eşim malesef çok yumuşak yüzlü biri bende aynı şekilde öyleyim.Kız hep bunu kullandı zaten bugüne kadar.Hata bizde de oldu aslında çok yüz verdik.Ama çok haklısınız eşime büyük iş düşüyor bu konuda en başından beri zaten söylüyorum konuşması gereken sensin diye.Dün akşam tartıştık bu sabah mesaj atmış akşam annemlere gidip konuşucam merak etme diye bende haber bekliyorum bakalım ne olacak.Zaten o konuşmasaydı ben konuşucaktım artık çünkü patlama noktasına geldim.

Hepimiz öyleydik canım ya bu nedir insanın önce kendine saygısı olacak kendine saygısı olmayan başkasına da saygı göstermez yazık günah yani hayatının içine ediyor ailesi de göz yumuyor insanda ailesine karşı bi saygı olur ya bu nasıl bir rahatlik pes doğrusu ben böyle bişey yapsam gerçekten annemin babamın yüzüne bakmaya utanırim okumaz canım okumaz neden okusun keyfi yerinde ekmek Elden şu gölden yapacak bişey yok arkadaş ortamını tanısan nolur arkadaşım iyi olsalar nolur bu kız gibi davraniyorlarsa onlarda yarın öbür gün kafalarını çok vururlar ama çok geç olur

bu konu tamamiyle eşini ilgilendiriyor sen ne desen el kızı tabii öyle diyor derler mutlaka o yüzden kötü olma bırak o halletsin annesi ile konuşsun bu böyle çekilmez ben okurken bunaldım Allah sabır versin valla

Annesine babasına güveniyor işte.Onlarda hata kız çocuğu diye çok fazla sorumluluk yüklememişler üzerine.Asıl kızların üzerine yüklenmeli bence sorumluluk.Erkek her şekilde yolunu buluyor bu ülkede.Ama kızlar öyle değil evlenip,çoluğa çocuğa karışınca elinde meslek olmazsa koca eline bakıyorsun.Ondan sonra bir problem olduğu zaman boşanamıyorsun bile.Ailen arkandaysa ne ala,değilse kocanın kahrını çekiyorsun ömür boyunca.Burda ne hikayeler okuyoruz,her kadına malesef iyi erkekler düşmüyor.Bu yüzden kadınlar daha çok okumalı,daha çok çalışmalı kendi ayakları üzerinde durmalı.Ailenin malına mülküne güvenmemek gerek.Çocuğum olursa ona öğreteceğim şey bu benim hiç bir şeyime güvenmesin.Kendi çalışsın,kendi kazansın,sorumluluğunu bilsin.Tabi ki ona her şekilde destek olurum ama ben yokkende tek başına tutunabilsin hayata.

ben de merak ettim, eşin naptı nasıl tepki aldı acaba?

Aynen canım sen çok doğru söylüyorsun evet aynen öyle bu devirde annene babana güvenmeyeceksin bu devirde kimse kalıcı değil yarın öbür gün onlara bişey olsa napıcak bu Sefer komple size bağlı mi yasicak hem Canım istediğin kadar zengin ol hazır dağ dayanmaz hem mala mülke güvenipte cahil kalmamak lazım para pul hepsi gelir gider ama insanın terbiyesi bilgisi onunla gider her zman eşin de diyeceğini desin o utanmıyorsa siz hiç utanmayin ve bence araya mesafe koy ki ilerde çocuğun da onu görerek büyüyüp ona benzemesin

Kızlar eşim geldi.Önce annesi ve babasıyla konuşmuş durumu onlara anlatmış.Annesi ve babası eşime hak vermişler.Kayınpederim bu ne terbiyesizlik bile demiş kızının yaptıkları için.Daha sonra görümcem gelmiş almışlar karşılarına düzgünce konuşmuşlar eşim,annesi ve babası.Daha sonra görümcem sinirlenmiş yine ortalığı birbirine katmış bundan sonra benim yüzümü bile göremiceksiniz,istenmediğim yere gelmem zaten diye bas bas bağırmış(bizde onun yüzüne çok meraklıydık sanki).Eşimin kolundaki saati doğum gününde o almıştı,adamın kolundan çekip çıkarmış,yere fırlatmış saati gerizekalı ergen! Hızlı çektiği için eşimin eti soyulmuş biraz,çizilmiş bileği.Öyle olunca tabi eşimde sinirlenmiş bunu saçından tutmuş tam tokat atacakken kayınpederim girmiş araya tutmuş eşimi.Eşimde o sinirle çarpıp kapıyı çıkmış.Şimdilik kayınvalidem ve kayınpederimle bir sorunumuz yok.Umarım ilerleyen günlerde olayları çarpıtıp insanları bize karşı kışkırtmaz bu kız.Konu tatlılıkla halledilsin isterdim ama olmadı.Eşim gayette insan gibi anlatmış ama kendisi işine gelmediği için söylenenler ortalığı yıkmış.Artık yapacak bir şey yok ne hali varsa görsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…